Триваго или как да печелим пътувайки и/или споделяйки

• 56 941
  • 533
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Ако никът ти в триваго е същия, няма да има никакъв проблем. Ако не е същия, пиши на David за да го предупредиш.
Весела Коледа на всички Simple Smile

# 406
За много години!
Желая ви много пътешествия с любими хора и прекрасни спомени да си донесете, за да ги споделите. Simple Smile
Благодаря за отговорите на въпроса ми. С друг ник съм.

В момента се опитвам да кача снимки от Барселона и опитвам с Java. Принципно би трябвало да приема няколко снимки наведнъж, прочетох ви, че е имало проблем, който е отстранен.
Да, но сега ми изписва: Не сте избрали снимка, моля опитайте отново.
А аз съм избрала снимки. Simple Smile

Друг въпрос имам, който галактик е засегнала по-рано. Аз предпочитам да чета и пиша по-кратки мнения, които не се нуждаят от допълнителен преглед в нов прозорец (see more  като че изписваше). Ако не си "напудрям" мненията смятам, че ще са доста по-полезни. Кратко и ясно. Който иска да прочете автобиографията на Гауди едва ли ще разчита на моето мнение в триваго. Wink Как се отнасят администраторите към такива мнения от 3-4 изречения?

# 407
Аз съм на малко по- различно мнение за описанията. Ако можеш да бъдеш полезен и изчерпателен с 3-4 изречения, добре. Но има и такива потребители, които буквално с едно изречение приключват мнението си за даден обект. Защо такива мнения изобщо получават мили? Така може и за места на които не съм била, да напиша "Много хубаво място с не до там хубава гледка." и това ми изречение, дори да бъде оценено с ниски оценки, да ми донесе мили.

# 408
Аз съм на малко по- различно мнение за описанията. Ако можеш да бъдеш полезен и изчерпателен с 3-4 изречения, добре. Но има и такива потребители, които буквално с едно изречение приключват мнението си за даден обект. Защо такива мнения изобщо получават мили? Така може и за места на които не съм била, да напиша "Много хубаво място с не до там хубава гледка." и това ми изречение, дори да бъде оценено с ниски оценки, да ми донесе мили.

Чакай-чакай... По-добре 3-4 изречения, отколкото да четем словестната диария на някой. Ето днес четах мнения. Потърси потребител Alexander_ например. Човека има 150 хиляди мили, но е бил само в гърция. За сметка на това има право да създават обекти и залива сайта с глупостите си непрекъснато. Днес четах и се смях. Обект "квартал Възраждане"!!!! "Квартал Възраждане определено е моят любим квартал, след Люлин, разбира се. Той е много близо до центъра на София....." И мнението продължава в тоя дух. Ква била растителността и къв мол имало и ни приканва да посетим син сити.... И това мнение е получило мили... Незнам за теб, но за мен това е по-безумно. Т.е. не ми е реално на мен да нямаш право да напишеш 2 мнения за един и същи хотел, но за различни посещения в него, но да имаш право да пишеш до несвяст за всяка тротоарна плочка в единствения град, в който си бил. Според мен трябва да има зверски ограничения. И тези ограничения да се заключават до мнения само за хотели, исторически забеележителности, културни забележителности, природни феномени. Не смятам, че е сериозно да има обект квартал възраждане или квартал младост 1 а. На кой турист информацията би му била полезна? сигурно туриста ще дойде и по квартали ще разглежда софия, а не по забележителности.

# 409
  • София
За много години!
Добрата новина е че всеки с 5 000 мили може да добави забележителност.
Мненията за кварталите имат значение, когато избираш в кой квартал искаш да си избереш хотел.

За мненията: когато посещавам забележителност искам да знам, какво предлага, колко струва входа, колко време приблизително отнема за разглеждането й. Къде може да се паркира или с какъв транспорт се стига, кои други забелжителности мога да обиколя наоколо, има ли магазин за сувенири и дали цениет в него са по-високи или по-изгодни. И най-вече, заслужава ли си да я посетя, или по-добре да отделя време за нещо по-интересно в града. Ако това може да бъде вкарано в 3-4 изречения, ок.

Последна редакция: пн, 02 яну 2012, 12:27 от х_diabet_mama

# 410
Мнението ми се припокрива с това на х_diabet_mama.
Но Богиня, ако държиш да се дават примери с потребители от триваго, погледни мнението на "vaflichka" за пицария Годзила. То се състои от 3 изречения. Това, което е споделила се отнася най-вероятно и за още стотина пицарии в България. Не мисля, че заслужава и 66-те процента, които е получила.

# 411
За много години!
Добрата новина е че всеки с 5 000 мили може да добави забележителност.
Мненията за кварталите имат значение, когато избираш в кой квартал искаш да си избереш хотел.

За мненията: когато посещавам забележителност искам да знам, какво предлага, колко струва входа, колко време приблизително отнема за разглеждането й. Къде може да се паркира или с какъв транспорт се стига, кои други забелжителности мога да обиколя наоколо, има ли магазин за сувенири и дали цениет в него са по-високи или по-изгодни. И най-вече, заслужава ли си да я посетя, или по-добре да отделя време за нещо по-интересно в града. Ако това може да бъде вкарано в 3-4 изречения, ок.
Неслучайно дадах пример с мнение за квартал. Това мнение само може да заблуди човек и ако човек търси хотел там да се озове в циганската махала, която е на територията на възраждане. Ако смятата тези мнения за важни, то това е ваше право и да обръщате този сайт за изкарване на джобни пари от деца.
sunflower_ , не успях да видя мнението. Нещо не съм много добра в търсенето май.

# 412
  • София
Всеки има право на мнение, дори и децата;)

# 413
Всеки има право на мнение, дори и децата;)
Така е  Mr. Green. Само дето никой не би поверим критика за война и мир да се пише от деца  Mr. Green. Т.е. детските писания са сладки, но правят сайта някак "лек"

# 414
Ето това. Изреченията даже са четири. Mr. Green
Това мнение дори е едно от приемливите. Има такива, които могат да паснат и на 100% от заведенията в страната. Не ми се търси за примери, но ако някой иска, с лекота ще открие, защото са много.

# 415
Започнах да схващам как се действа в триваго.
Но не мога да го напиша в тамошния форум, защото от няколко дни чакам потвърдителен мейл, но той не пристига.
Видях, че две потребителки са ми "оцвъкали" мненията за Испания с много ниски проценти.
Отворих профила на едната от тях.
Ами тя роден писател.

"Преди три години посетихме Архитектурния резерват Жеравна. Разположено в живописна долина с китна зеленина и със старинна архитектура, селото се намира на 16км. от град Котел. В основната си част обликът на селището е запазен и досега такъв, какъвто е бил в началото на деветнадесети век. Типично старопланински, с богата ажурена вътрешна и външна украса, къщите в селото представляват истински бисер за нашата архитектура. Жеравненската къща има своеобразно разпределение. Моделирана дървена стълба ни отведе до етажа на къщата. Със свършването на стълбата пред нас се откри широк чардак с резбовани колони. Две врати водят за пруста и вкъщи. От пруста, който е почти квадратно помещение, се влиза в гостната стая. Тя има широк одър и над него двуетажни полици. Вътрешността на стените на всички стаи е облицована с долапи с проста и много ефектна дърворезба. Най характерни за жеравненските къщи са вратите, които в горната си част са украсени с много живописна дърворезба. Леко издигнатите еркери, колоните на чардаците и силно издадените малко заоблени покриви изявяват изтънчения естетически вкус и разбиране на майстора строител. Къщите са разположени в китни дворове, превърнати в цветни градини. Заобиколени са с високи зидове и дебели дървени порти. Изградени са изцяло от дърво, но се отличават много една от друга в детайлите. Всичко това създава неповторим колорит, който с магическа сила привлича посетителите. Най силно впечатление със своята самобитност, уютност и практичност ми направиха къщите на Сава Филаретов, хаджи Руси и Тодор Икономов. Красиви дърворезби са запазени и в жеравненската църква. Посетихме и родната къща на Йовков, която е превърната в музей и отразява семейно битовата обстановка, при която е израснал писателят. Жеравна е уникална с автентичния си облик. Разположено в полите на Балкана, селцето е отлично място за почивка и релакс."

Това мнение на мен би ми било полезно около 10%. Обаче ако ги напиша, утре ще осъмна с 30% навсякъде. Joy

Наказателно ли е действала спрямо това, което съм написала аз? И другата така. Сякаш са ме наказвали в екип.  Joy Ами не искам да се повтарям с други сто човека и затова е кратко. Ако не може да е кратко, няма да никакво.
Когато имам да споделям повече, споделям.
Обаче за дърворезбите на тавана на музея в Трявна отказвам категорично да пиша И аз. Crossing Arms

П.С. Погледнах как са се образували процентите на мненията на същата потребителка. Доста от тях са от повтарящи се хора. Спестих си отварянето на профила на оценяващите, защото се сещам, че г-жа Х им връща услугата, като им дава точки на тях.
Много тъпо!
Бих сигнализирала, но пак казвам, нямам достъп до форума.

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 10:54 от Люлин

# 416
  • София
Наистина не е така.
Хората, които са гласували са редактори, познават изискванията и скалата за гласуване. Ако гласуваха не както е редно, щяха да имат сериозни проблеми с мен, независимо дали са подценили или надценили дадено мнение. Уверявам те нищо на никого не връщат. Напротив, на тях са върнали с 30% без никакво основание.

Както обясних по-горе, за оценката дължината не е от значение, а полезната туристическа информацията в мнението. Ако са споменати и обяснени всички по-горе факти, които интересуват туриста и мнение от 4-5 изречения може да получи 100% Но, задължително е в него да има и мнението на автора, в крайна сметка харесва ли му или не тази забележителност, заслужава ли си. Всички останали детайли от горното мнение не са задължителни. Просто писателя е по-впечатлителен. Ние не търсим писатели, а достоверна информация от първа ръка.

Има и друга съществена разлика, забелязала съм го от собствен опит.
От голямо значение е дали пишете за обект, който сте посетили преди да знаете за триваго или след това. Ако погледнете мненията ми за Лас Вегас, те са смешно кратки и неинформативни и на тях съвсем естествено съм получила ниски оценки. Просто толкова си спомням. Не съм обръщала внимание на детайлите, когато съм посетила обектите. Опитните редактори от английската платформа дори с ами дали 10%, което е малко подценено. После БГ потребителите са ми дали абсолютно незаслужено 100%.

Сега обаче когато посетя обект още на място си съставям статията и тя се получава много по-дълга и информативна. Особено се оливам на мненията си за хотелите, но който има нужда, вярвайте ми, ще го прочете цялото, така както и аз изчитам всичко за даден хотел, защото може да си спестиш доста разочарования и пари, ако избереш хотел на сляпо, особено в чужбина.

# 417
Направих си профил, ако някой иска да ме добави - http://www.trivago.bg/kokonut-553086m   Peace

# 418
  • София
Направих си профил, ако някой иска да ме добави - http://www.trivago.bg/kokonut-553086m   Peace
Добре дошла:) имаш един от най-опитните гидове в триваго бг, който е и админ мнения. Ако има кой да те научи за мненията, то това е той;)

# 419
Дано ми е от полза и да се науча добре  Grinning
А всъщност гидовете преглеждат ли ти мненията и съгласуваш ли ги с тях, т.е. те нещо казват ли ти да редактираш? Или просто пишеш и постваш?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт