Триваго или как да печелим пътувайки и/или споделяйки

• 57 004
  • 533
  •   1
Отговори
# 75
Аз не разбирам как обсъждането на това дали се гласува реално или не, помага на четящите в темата. По-скоро само ги подстрекава да гласуват, за да трупат мили, но нищо повече. Нито им казва какви са критериите за гласуване, нито какви мнения се ценят, нито как да пишат, нито каква е идеята на едно мнение в Триваго, нищо.

И да, ако имам проблем с Мтел и да го обсъждам тука само ще си правя вятър на устата, както правиш ти, но няма да реша проблема. За да го реша се обръщам към лице, което е компетентно, а не лая във форума.

# 76
Жалко, че приемате едно различно мнение като лаене. Някой би се замислил дали евентуално няма резон в забележката и дали не би могъл да подобри сайта. Друг за по-лесно направо отсича "абе, ти не обичаш да пътуваш, не е за теб този сайт". Частично е така - в този сайт все по-рядко намирам нещо, което да ме върне обратно пак следващия път, а не да потърся информация в друг подобен.
Общо взето оставам с впечатлението за много изнервена триваго-общност, която с безмислен устрем се хвърля да лае (позволете и аз да използвам това невероятно определение) по всеки, който не пее в хора.
И да, не смятам за необходимо да решавам аз проблемите на Мтел, на триваго или на който и да е. Но това не означава, че такива проблеми не съществуват. Или че хората са длъжни да се съобразяват с желанието на Х да не се пишат негативни постове във форуми извън собствения. Защо да се регистрирам в друг форум, след като тук има необходимата тема, която явно се чете достатъчно, след като на всеки мой пост се отговаря с още три (вярно, че от засегнати потребители, но все пак дава представа). Пиша в бг-мамма и смятам, че е достатъчно. Ето - отговорни потребители на триваго четат тази тема и вече са информирани за мнението на човек като мен. Вярно, че вече отсякоха дали със сайта сме един за друг или не, но все пак са информирани.

# 77
Разбрахме мнението ти и ти казахме, че знаем за този проблем и че се борим с него - защо сега твърдиш че не приемаме твоето различно мнение, след като не е нито различно, нито неприето? И съм съгласна с алекс99 за лаенето, в случая, защото ти така и не посочваш тези мнения с 2-3 реда и оценки в размер на 100%. Ако се знаеше конкретно кои са потребителите, които гласуват така, може да се взимат мерки, но така не може.  И да твърдиш че никой не иска да знае за проблемите и не се прави нищо против това е несериозно когато отказваш да погледнеш - сещаш се къде, във форума на триваго, където тия неща са обсъждани  Wink

# 78
Татяна,
както виждаш отговорила съм на потребителка, която е определила мнението ми като лаене. Съмнявам се тя да каже за себе си, че лае, т.е. напълно реална е опастността да не говорим на един език с нея. Следователно съм счела за необходимо да поясня за пореден път, с малката надежда, че накрая може би някой от активните дейци на триваго ще разбере, че всъщност не казвам нищо, което да е притеснително или негативно за сайта. Ако някой смята, че градивна критика не съществува, а всяко различно мнение е агресия, тук вече няма да намеря за необходимо да се боря за разбиране.
Както вече се разбра от поста на х_diabet_mama, с триваго не сме един за друг. Нямам практиката на противореча на модове, админи, гидове и т.н.

...  И да твърдиш че никой не иска да знае за проблемите...

Къде твърдя такова нещо?

За пореден път моля да престанете да призовавате за писане в друг форум. Който иска да пише там, със сигурност ще го направи. Аз досега не съм счела за необходимо и като гледам едва ли ще почувствам такова желание.
Ако все пак смятате, че друг форум се нуждае от популяризиране и реклама, вероятно рано или късно ще станете обект на интерес от страна на рекламния отдел на този.

# 79
 Laughing  Не, определено целта не е да се популязира форума на триваго, понеже той няма такава цел - той е само допънителна услуга за потребителите, достъпен само за тях, няма ни реклама, ни банери, така че няма никакви финансови интереси, уверявам те.

И пак повтарям, твоята критика се приема, обаче без нужната информация не може нищо да се направи, а такава не си предоставила. Следователно не е градивно. Казах ти че без конкретен сигнал не може да има адекватна реакция. Все едно да отиваш в полицията и казваш - в този град много се краде, без да кажеш къде и какво  Laughing

# 80
Вече взехте да звучите меко казано нескромно. Нито сте полиция, нито аз съм гражданин, задължен да се равнява по вашите изисквания. Което не може да ми попречи да си напиша мнението в бг-мамма.
Вероятно не сте обърнали внимание на многократно подчертаното от мен, че не смятам за необходимо да ви решавам проблемите.
Въпреки че не сте прочели постовете ми (което се потвърждава и от въпроса, който зададох в предния пост), сте намерили за необходимо да ми обясните изключително важни неща като това дали обичам да пътувам и че лая в случаите, когато пиша в темата.
Както може би сама разбираш, такава реакция в никакъв случай не предполага предано отношение от страна на простия доскорошен потребител на триваго, какъвто се явявам аз в случая. Такива наострени реакции от страна на администрацията на сайта няма как да доведат до една лоялна реакция, т.е. да изпълня твоето искане и да събера линкове към слаби ревюта, които да изпратя на гида. Ако смятате за необходимо, можете сами да се поогледате в сайта. Но не е задължително.

# 81
Съгласи се че при стотици (!!!) нови мнения всеки ден е невъзможно да няма пропуски, още повече, че хора могат да гласуват и месеци по-късно. И никой не очаква от теб да решаваш проблемите, но как очакваш ние да го решаваме, като не го посочваш конкретно?

# 82
Аз ли не пиша разбираемо, ти ли не четеш...
Всъщност не очаквам да бъде решен никой проблем. Но това не означава, че проблеми няма.
Администрацията на сайта си решава какво да решава, с какви средства, дали изобщо някой проблем е достатъчно значим за внимание, дали някой потребител на друг форум не трябва да бъде посочен за публичен линч и т.н.  Peace
И още нещо - ако някой път ви се наложи да искате помощ от потребител, например да ви събере линкове, тъй като ревютата са стотици и т.н., та ако ви се наложи, да знаете, че просто не е това начина  Wink Не така с лошо и не с конфликтен тон. Имате късмет, че днес попаднахте на доста незаядлив потребител, друг не би реагирал толкова лениво и не би ви обяснявал толкова дълго, че всъщност няма никакви лоши намерения към триваго.
Поработете над комуникацията с потребителите, вкл. с не толкова доволните от тях. И в други теми (имаше в На път, в ДиС) ми е правило впечатление, че се мятате доста необмислено на всеки пост, който не звучи достатъчно... положително, така да се каже, за триваго. И на други потребители е било обяснявано, че сайта не е за тях, което ми се струва доста необмислено и излишно емоционално. Та ако отделите малко време на начина на комуникация и на реакцията на недоволни потребители, ще имате по-голяма полза от съмнителната победа да разкарате 1-2 пишещи неположителни неща за триваго.

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 20:22 от argun

# 83
  • Beyond the Frontiers
Подозирам, че Триваго е като туристическа агенция - линкът сравни цени води до други известни сайтове като отел и т.н., най-вероятно получават комисионни за реализираните нощувки.
Лично аз не пиша "романи", а по-скоро stichpunktartig и това не е беше одобрено.

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 10:30 от Galactic Voyager

# 84
  • Страната на чудесата - ако може от утре :)
argun, не мислех, че с поканата си да пуснеш линковете на потребителите, гласували високо на кратки и нестойностни мнения, ще предизвикам такова недоволство у теб. Извинявай. Ни най малко нямам за цел да популяризирам форума на сайта или да търся реферали...  Както са писали по-горе други потребители на сайта, на ден има стотици мнения и няма как да се следят от редакторите всички гласувания във всеки един момент. Затова се докладват във форума  или на лични ... Но ако ти е проблем, може и тук да пуснеш линковете, макар че не мисля, че тук им е мястото. Ти може би не си нов потребител (след като си виждала доста такива оценки), но ... мислиш ли, че на някой нов би му било интересно да чете кой гласува некоректно в еди кой си сайт, за който се е споменало само във форума, който ти четеш? Да, в интернет пространството всеки свободно може да се изкаже, но според мен няма смисъл да наводняваме тази тема с точно тези подробности ... Именно затова те помолих да пишеш там.
За проблемите - навсякъде ги има и никой освен нас самите не може да ги реши. Просто трябва да сме по-толерантни един към друг и да не се оставяме на изнервеното ежедневие да ни води за носа. Достатъчно проблеми имаме в реалния живот, за да си създаваме такива и в интернет - място, което освен за работа, ползваме и за разпускане...
Съжалявам ако се е получило някакво недоразумение и искрено се надявам да не съм те обидила

# 85
  • след Околовръстното
Хм, някакъв купон се е завихрил тук!
А пък аз влизам да се изфукам, че вчера си получих първата печалба.
До последно си мислех, че цялата работа е кьорфишек, ама като си видях паричките друго мнение имам вече Mr. Green
С печалбата ще завихрим една разходка по семейному из България - хем да разпуснем, хем да набавя още снимков материал.

И докато се заяждате да вмъкна, че качените снимки дават и 75 мили/ако са на хотел/, че имаше и затова спорове на предната страница.

# 86
Честито на взелите, на коя дата обикновено се заявява плащане или не е фиксирано?

# 87
Честито на взелите, на коя дата обикновено се заявява плащане или не е фиксирано?

Обикновено е след като занулят, което е към 1-2-ро число и после до около 5-то може да заявиш плащане.

# 88
Благодаря за отговора Peace

# 89
argun, не мислех, че с поканата си да пуснеш линковете на потребителите, гласували високо на кратки и нестойностни мнения, ще предизвикам такова недоволство у теб. Извинявай. ...

Извинена си, не си ме обидила.
Но времето и енергията, които отговорните дейци на триваго изхабиха в тази тема, бяха напълно достатъчни сами да се разровят из сайта и да съберат поне десетина линка, вместо закачливо да подпитват мен за тях. Това говори доста за администрирането на българската платформа.

Общи условия

Активация на акаунт