Най-лесното захранване - baby-led weaning. Научете бебето си да се храни само!

• 60 275
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • ул. "Мечтание"
Деси, отлично начало!  Crazy Hug

# 136
Здравейте,
Записвам се да следя темата. Тази схема страшно ми опадна още първия път, когато я видях и ще я приложа със сигурност. Дъщеря ми е родена на 13.07.2010 и смятам да я захранвам след 6 навършени месеца - някъде края на януари или началото на февруари.
За съжаление, трябва да започна работа, когато детето навърши 1г. и дотогава трябва да съм заместила обедното и следобедно хранене-смятам да продължа да я кърмя сутрин, вечер и евентуално нощем, ако тя пожелае и макар че няма да е кърменене на поискване, все пак е нещо. Имам един въпрос във връзка с това - възможно ли е с този метод на захранване тя да успее на 1г. да се справя почти сама с тези две хранения (майка ми ще я гледа до 3г. така че поне за детска ясла няма да се притеснявам). И още нещо - иска ми се да не и давам сокове изобщо до към 1,5 - 2г., но наскоро приятелка ми каза, че при варенето на морков например изчезвали част от полезните съставки. Така ли е наистина?

# 137
Не ми остана време да пиша, нооооо... на 28.10. Мис Дебелария Май`10 ми събра очите, самозахранвайки се с моя личен банан!  Flutter

За мен бе огромна изненада, тъй като два пъти през последните седмици си правех експерименти с нея, за да видя дали все пак проявява някакъв, който и да е, признак за захранване. Не че нещо, просто любопитство. Бебето видимо нямаше абсолютно никакъв интерес, усмихваше ми се мило и аз се успокоявах, че ехееееееее още е рано. Но вчера, насред коридора, както си отхапвах от банана, Мис Дебелария, удобно гушната на хълбок, посегна към него, привлече го към устата си и о, чудо, отхапа!  Grinning Батко й всеки път при въвеждане на нова храна правеше физиономии на отвръщение и потрес, а тя се усмихна, примлясна, омаза си мутрата и посегна за още. С горния венец изръфа повърхността на банана и ако не я бях прекъснала грубо, кой знае кога щеше да се поспре.  Blush

Орисвах я аз докато бременеех, ако може да ми е по-ящна от батко й, ама няма нужда някак с такава лакомия да подхожда.  Sunglasses

# 138
  • София
Бръмбазела, браво на Криси! Впечатлена съм!  Laughing Веднага, щом се събуди, ще кажа на моя Мончо, който така упорито я галеше по косичката на оная уютна софа в сладкарницата в неделя.  Heart Eyes Поздрави!

# 139
Изи браво на Криси  Heart Eyes

добре дошла в клуба хихих

аз да споделя, аз нали почнах захранването, Атила яде на обяд пюренце разбъракано с кърмичка, харесва си го да ви кажа

но тези плодове, искаме ги само цели на плод Simple Smile опитах се да му дам пюре(заради запек) е няма такова гнусене и мусене - та съм спряла да експериментирам , на обяд хапваме малко пюре, кърмим се и когато мама похапва банан и Ати хапва банан, днес бяхме на разходка и на една пейка след като хубавичко се накърмихме си поделихме бананчето  Peace

давам му по малко плод следобедните часове, мажем навсякъде но пък си хапваме сладко

утре мисля да му дам и обедните зеленчуци да си ги яде сам, дали ще успеем не знам, дано  - приготвила съм моркови и зелен фасул - ще ги сварим и ще видим Simple Smile ще се отчета задължително

иначе май и ние сме от смесените схеми- по малко от зеленчуците на мама, по малко да хапнем сами и накравя малко и мама да ни нахрани- дано не се обърка горкото

вода, чай - за сега пием само с лъжичка- да почна ли да предлагам с чашка, много ме уморява предлагането с лъжица, не че пие много - някакви си 20-30 мл  Embarassed

хайде утре пак  Hug

ФАТА зеления фасул дали ще е подходящ или да му дам сладък картоф

# 140
да се запиша и аз да следя и след някой и друг ден (около 20-тина) да участвам  Laughing от прочетеното до момента този начин на захранване ми допада най-много.

# 141
да се запиша и аз да следя и след някой и друг ден (около 20-тина) да участвам  Laughing от прочетеното до момента този начин на захранване ми допада най-много.

хайде станахме 4 -ри ( съжалявам за спама)

# 142
Изи браво на Криси  Heart Eyes

добре дошла в клуба хихих...

Временно съм вън от играта. Всички сме болни (бебето също се разгруха днес) и при това положение реших, че не е уместно да товаря организма й с чужди храни. Дано поне тя изкара по-леко, а останалите, които не сме на кърма, да му мислим.  Crazy

хайде станахме 4 -ри ( съжалявам за спама)

Пет, с Ментата.  Wink

# 143
Ние леко полека напредваме с захранването.
Вчера и дадох да опита добре зряла круша. Дадох и едно парче удобно за хващане и тъкмо обяснявам на баба и как няма шансове да се задави и тя се задави Shocked Цяла седмица и давах да яде сварена ябълка и банан съвсем сама без да има проблеми, но вчера ми изкара акъла с това задяване. Чудя се дали е възможно да е само единичен случай или да огранича даването на несварени плодове?

# 144
и ние да се отчетем, Атилка вчера се задави със сварен сладък каротоф, а морковите бяха отхвърлени с отвращение  Rolling Eyes

# 145
  • ул. "Мечтание"
Ние леко полека напредваме с захранването.
Вчера и дадох да опита добре зряла круша. Дадох и едно парче удобно за хващане и тъкмо обяснявам на баба и как няма шансове да се задави и тя се задави Shocked Цяла седмица и давах да яде сварена ябълка и банан съвсем сама без да има проблеми, но вчера ми изкара акъла с това задяване. Чудя се дали е възможно да е само единичен случай или да огранича даването на несварени плодове?

Ограничи присъствието на бабата!  Mr. Green
Ако очаквате никога през живота си да не се задавят, лъжете се. Но от давене до давене има разлика. Оставете децата да се научат да дъвчат.

# 146
Здравейте, момичета! На нас ни предстои захранване Grinning. Този метод много ми хареса! Имам въпрос. Нали не е грешка да сваря картоф голям колкото юмручето на моето момче и да го оставя да се забавлява с него? Без да го мачкам на пюре. За морковите пак така си мисля. Да почистя,сваря и да дам, да гризка.За броколите ми стана ясно от клипчетата,за банана също Laughing. От примерната схема за захранване се обърках,защото за 6 месеца посочват и гъби,а в скоби пише 10 месеца ?

# 147
  • ул. "Мечтание"
Нали не е грешка да сваря картоф голям колкото юмручето на моето момче и да го оставя да се забавлява с него? Без да го мачкам на пюре.

Именно това е идеята!  Peace

# 148
Аз гъби на бебе не бих давала, най-малкото защото съм чувала за проблеми дори и с култивирани гъби, а и гъбите май не са много лека храна! Thinking

# 149
Аз не съм се сещала гъби да давам Laughing,но са ги вписали при зеленчуците за 6 месечно дете,а после в скоби доуточнили Rolling Eyes. Това ме разколеба Tired.

Общи условия

Активация на акаунт