Най-лесното захранване - baby-led weaning. Научете бебето си да се храни само!

• 60 224
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
... Иначе от 17. - 20.11. в НДК ще има Bio & Eco Expo – специализирано изложение за здравословни храни, напитки, продукти и технологии, което смятам да посетя и да огледам кой какво прави и предлага.

Иииии ама съм заспала, мерси за инфото!  Hug

Моето коте навърши 6 м., здраво е, обаче мен ме мързи зверски да го захранвам.  Rolling Eyes

# 211
Данче, на мен още след първите няколоко опита ми мина напълно страха от задавяне, определено бебетата знаят какво правят! Simple Smile
Досега от сварени зеленчуци и меки плодове за малко повече от месец сме имали само няклоко покашляния, наистина е чудно, но добре контролират това, което гълтат. Иначе и наш бебо се задави няколко пъти, с хляб, явно избързах с даването, но понеже  е мое производство исках да му предложа, доста пъти яде, не всеки път се задавяше, но засега ще изчакам малко докато предложа пак.
Аз си спомням, че ти беше споделила в отчетната тема, че Петьо се е задавил с ябълка, Фата доста пъти е писала, че суровата ябълка е сред рисковите плодове, аз лично досега не съм давала ябълка. Възможно е  и когато бебето основно е хранено с пюрета, то да губи донякъде способността да контролира това, което гълта, не съм сигурна за това просто така си мисля.

# 212
  • T"A
Мерси за отговорите за маслото! Аз може би ще сложа по-нататък върху задушените на пара зеленчуци или в картофено пюре напр., но няма да избързвам  Simple Smile

Възможно е  и когато бебето основно е хранено с пюрета, то да губи донякъде способността да контролира това, което гълта, не съм сигурна за това просто така си мисля.

Струва ми се, че и в статитиите, които Фата е превела, го имаше това обяснение...  Thinking

Тани, ръката е над главата на бебето  Peace Има опция и да я сложиш под главата му, като възглавничка, виждала съм го на картинка, но на мен най-естествено ми идва да я сложа отгоре, някак като преграда на бебето...

Днес бебокът ми взе акъла - дадох му батат (мисля, че това му е новата любима храна), сплеска го на пюре и го яде, смучейки си пръстите  Crazy Хапна доста, но през повечето време по този начин (смукане от пръстите). Аз ли бях преварила батата, не знам...
Иначе и авокадо много му хареса - доказателство  Grinning

За задавянето - винаги съм нащрек, не ми е минал напълно страха, но виждам, че той доста плюе, особено по-големи парчета. Но мен би ме било страх да не се задави и ако му давах пюрета...

# 213
Досега беборана се е задавяла по-сериозно два пъти. И двата пъти имаше баба която все повтаряше'' Оле ще се задави.....''
Аз не спазвам строго принципите на този метод. Захранвам я комбинирано: предлагам всеки ден поне на едно хранене да яде сама, давам и пюре(най-често по обед) или каша и редовно като се храним ние тя опитва от нашата храна ако има нещо подходящо, ако не и предлагам нещо което може да яде. Забелязвам, че като отхапе по-голямо парче ,което не може да преглътне просто го плюе.
Предполагам има Деца и Деца... но си мисля че колкото по-рано се предлагат неща които детето да яде само, толкова вероятността да се задави е по-малка.

и ние сме така с храненето, комбинирано, давам му сам да си яде, предлагам и аз с лъжичка - и от нашата храна, ако има нещо което може той да яде, ако няма му давам парче филия да си ръфа Simple Smile досега се задави само 1 път, но не мн сериозно справя се сам с голямите парчета

# 214
Да надникна и следя...

# 215
Големият ми син досега не се е давил. А вече и ядки му давам, макар че повтарям до откат да дъвче, да дъвче....
Бебето обаче успява редовно да се задави с кърма, а с храна какво ще е, не ми се мисли  Laughing

# 216
Записвам се да следя  Simple Smile метода определено ми хареса за захранване и ако всичко е наред с кърменето до края на 6-я месец мисля да опитам

# 217
  • София
Здравейте Simple Smile

И на моето бебе предстои да се срещне с твърдата храна и след доста четене реших да му я предложа и аз по този начин. Дано да му хареса Simple Smile

Фата, кога идваш насам? Благодаря и аз за споделените статии и идеи.  Hug

# 218
И аз се записвам при вас. Моят бебок е ве4е на 8 месеца и още се дърпа на п8ретата, едва му се събират по няколко лъжи4ки на ден. Затова ще пробвам да го оставя сам да се храни. Още пове4е, 4е постоянно налита да хваща лъжицата с две ръце и сам да си я пъха в устата. И естествено не оцелва. Става такова мазало, аз се опитвам да избегна палавите ръ4и4ки, той маха и се ожесто4ава, п8рето хвър4и навсякъде...
Купих му едно странно нещо с мрежи4ка, в което се слага суров плод и детето само си го гризе, сму4е или каквото иска без риск от задавяне. Ето тази джаджа:
http://babybutt-fr.erwinmueller.com/shop/article-FR-fr-BB/5000-5 … 13&chk=cookie
Има голям успех, осмуква ябълките до дупка.

# 219

Купих му едно странно нещо с мрежи4ка, в което се слага суров плод и детето само си го гризе, сму4е или каквото иска без риск от задавяне. Ето тази джаджа:
http://babybutt-fr.erwinmueller.com/shop/article-FR-fr-BB/5000-5 … 13&chk=cookie

това го имаме и ние Simple Smile но не го използваме много често вече иначе май се храсва на много от децата

# 220
  • ул. "Мечтание"

това го имаме и ние Simple Smile но не го използваме много често вече иначе май се храсва на много от децата

Аз съм използвала най-обикновен тензух за целта. Върши същата работа.  Peace

# 221
lux , от къде сте го купили вашето ? Интересува ме дали е от Бг  Peace

# 222
Такава джаджа има ли в БГ?

# 223
не съм срещала аз я поръчах от Англия по ибей  Peace

# 224
  • T"A
И аз имам такова нещо, но не го ползвам, защото се опасявам, че ще обърка бебето. Давала съм го на свекърва ми, когато трябваше веднъж да храни малкия, защото тя се страхува да му дава парчета храна, за да не се задавял...
30015 Teething Feeder 6+ Inspire Independence - Mesh bag helps c … over whole foods!

Има ли някой, който да храни бебето само по този метод (baby-led weaning), т.е. изобщо да не дава пюрета и да не храни отрочето с лъжичка?
Малко ми е притеснено за количеството храна, което малкият изяжда, и исках да попитам как е при другите деца, обаче оставам с впечатление, че повечето захранвате комбинирано или се бъркам?

Общи условия

Активация на акаунт