Най-лесното захранване - baby-led weaning. Научете бебето си да се храни само!

• 60 274
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Браво на похапващите дечица  Peace

Мента, много е сладък синът ти Simple Smile))

Аз да се отчета и тук Simple Smile днес бяхме на консултация - резултати на 6 месеца и 1 ден 69 см и 9 кг Mr. Green вече се чудя кога точно да я почна моята  Joy
Докторицата ме гледаше като 3 лева на цяло като й казах какво мисля да приложа - малка била да яде цели парчета, ще се задави, първо да се научи да преглъща.. но ми каза да опитам, което е добре. Другото е, че ме посъветва да давам първо пюре, после кърма, но аз ПАК бях на друго мнение, а именно, че смятам първо да кърмя и след това да предлагам "твърдата" храна. Нейните опасения са, че няма да има такъв интерес, ако не е гладна...
Но както каза майка ми - изглеждат й незаинтересовани (доки и сестрата), та сигурно за това и не се занимават да влизат в спорове с мен.

И в крайна сметка препоръчаха картоф за първа храна. А аз днес пак я наблюдавах какво ще направи с банана, който похапвах (протяга се към него, хвана го с две ръце и се охлепа) - Изи, не ще да прави като Криси.. но майка й, тъпо и упорито, я тества дали ще го набута в устата hahaha

В крайна сметка - с банан може ли да се почне захранване (заради този хистамин, дето дори не знам какво представлява), че вчера (бяхме до офиса) и една колежка ми вика: внимавай с бананите (обаче как има страни, в които е сред храните за захранване?!?). Та да си питам, от чисто любопитство. Фрох, мерси за споделеното!

По отношение на задавянето - когато е толкова малко бебето - какво се прави, ако не дай си, Боже, се задави? Мисълта ми е, майка ми е обръщала сестра ми с главата на долу като беше на около 2 години за да й изкара едно гумено мече от гърлото (и друг път - от витамините с форма на животики), но като е бебе бебе?!? Благодаря и извинете, ако въпросът ви се стори тъп....

# 166
  • T"A
По отношение на задавянето - когато е толкова малко бебето - какво се прави, ако не дай си, Боже, се задави? Мисълта ми е, майка ми е обръщала сестра ми с главата на долу като беше на около 2 години за да й изкара едно гумено мече от гърлото (и друг път - от витамините с форма на животики), но като е бебе бебе?!? Благодаря и извинете, ако въпросът ви се стори тъп....

Malini, първо се потупва по гръбчето, движението на ръката във въздуха по посока гръбчето да е от долу на горе.
Ако това не помага, бебето се опира на ръката на родителя и се навежда напред. Виж инструкциите тук, има картинки:
http://www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/

Дано не се налага на никой да ги прилага, но е добре да се знаят  Peace

Благодаря ви за милите думи за моя калпазанин  Hug Много интересни неща разказвате  bouquet, froh, ценен опит споделяш  bowuu

# 167
  • София

Malini, първо се потупва по гръбчето, движението на ръката във въздуха по посока гръбчето да е от долу на горе.
Ако това не помага, бебето се опира на ръката на родителя и се навежда напред. Виж инструкциите тук, има картинки:
http://www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/

Дано не се налага на никой да ги прилага, но е добре да се знаят  Peace

Благодаря ви за милите думи за моя калпазанин  Hug Много интересни неща разказвате  bouquet, froh, ценен опит споделяш  bowuu

Мерси много за полезното линкче! Дано не се налага...  Praynig Praynig Praynig

# 168
froh, Али държиш ли я в теб или основно в столчето я слагаш докато се храни?

# 169
  • София
Звездичка!, към момента повече я слагам в скута си, отколкото в столчето. По-удобно ми е да реагирам, когато се налага, а и ми се струва, че и детето така се чувства по-съпричастно към семейните хранения. Разбира се това в някаква степен е свързано с някои други неудобства за мен, но само за мен, които приемам като част от процеса. Иначе понякога я слагам и в столчето, но то като че ли й идва все още малко големичко, таблата пред нея има издаден нагоре борд, който за момента й пречи да достига и хваща нормално храната. Трябва да й я подавам, а когато ръчичките изпуснат някое парче, то не пада на масичката отпред, а някъде долу на столчето, по краката и т.н. Пък и на столчето все още се разсейва със странични неща - материята, с която е тапициран стола, издава страхотни звуци като се драска с нокти, осигурителните колани често са по-интересни и по-удобни за гризане, таблата е много удобна за удряне с лъжицата  Mr. Green
Но със сигурност ще дойде и моментът, в който столчето ще стане по-удобния и предпочитан вариант.

# 170
 froh, почти по същия начин са и при нас нещата, затова и аз Ани си я държа, а и така успявам да уловя доста от парчетата преди да ги размята по земята! Simple Smile Все пак я слагам, макар и рядко и на столчето!

# 171
момичета аз да се похваля вече пием вода- но как от капачката на едно шише на НУК  много съм хапи, момчета ми порасна

от три дни ядем броколи, първия ден мн неуспешно явно мн съм ги сварила, много не му харесва но си ги грабва, вкарва в устата, мръщи се , след малко всичко се повтаря наново

навсякъде става моркови и броколи- но пък е щастлив,

днес изяде и круша с голям апетит, а сутринта си открадна на тати банана Simple Smile голям е сладур
днес споделих на една възрастна дама в паркчето, наша комшийка за начина му на хранене, и тя каза - та детето ти е мъдро знае как да се храни и ми каза една индийска поговорка

" Децата ни не са наши, а са ни дадени да ги отглреждаме- Слушайте децата си, защото те са от бъдещето, а ние от миналото"  това е духа на будизма

исках просто да го споделя с вас

взех меден пъпеш, дали мога да му дам другата седмица - и предполагам че не се преработва или греша  Blush

мисля да го захранвам както с позволените за възраста му храни, така и предимно сезони плодове и зеленчуци -   bouquet

сега отиваме на китайски, дали да го захраня с китайска храна хаххаахаххаххах

# 172
Много тривиално, но... искам да се запиша за темата, че засега мисля да захранвам по тази схема.  Hug

# 173
  • София
Много тривиално, но... искам да се запиша за темата, че засега мисля да захранвам по тази схема.  Hug

Тъкмо като дойде ред, живот и здраве след 6 месеца  Mr. Green  ще има още доста мами вече захранили и споделили опит (вкл. и аз Simple Smile) Но и на мен много ми допадна като звучене тази схема, да видим малката какво мисли по въпроса.

# 174
Кали, за банана - консумацията му в по-големи количества и в по-ранни месеци, може да освободи хистамин в бебешкия организъм и да го алергизира. Права си, че в тропическите зони, където банана е отглеждана хранителна култура, родителите предлагат банан като първа храна. Както и продължават предимно да кърмят... като нас. Мисля, че логиката е същата, както при направените изследвания за въвеждането на глутена към 6-7 м., в поста на Бу в някои от предишните страници на темата.

При фамилна обремененост, обаче, аз бих се въздържала от банана като първа храна. В моето семейство аз имам разни алергии, Каби - АБКМ и нямах намерение да давам банан на Крисето, обаче...  Embarassed Живот и здраве като оздравее, ще я почвам с тиква или с картоф. Така де, мисля да се водя през първите 2 м. поне от географския принцип - пресни, сезонни плодове и зеленчуци, характерни за нашата географска област.

Нари, браво на Ати!  Hug

И аз благодаря, Ментичка, за линка. Нямам никакъв опит с задавянето и не ща да имам.  Praynig

# 175
В крайна сметка - с банан може ли да се почне захранване (заради този хистамин, дето дори не знам какво представлява), че вчера (бяхме до офиса) и една колежка ми вика: внимавай с бананите (обаче как има страни, в които е сред храните за захранване?!?). Та да си питам, от чисто любопитство. Фрох, мерси за споделеното!

Да, внимавай с банана. Наистина съдържа хистамин, както и ягодите. Към него е алергичната реакция. Обаче, може да е първа храна.
За задавянето, доколкото съм чела, не се тупа, а се обръща настрани (за легнало бебе). Ако е сериозно, надолу с главата под 45 градуса, така че устата да е към земята.

# 176
момичета днес пак успяшно ядохме - и двамата щастливо омазани  ooooh! след около 15-20 минути си поиска млякото, но то детето яде мн и се измори накрая много беше смешен имам клипчета качих ги във фасебук , но се чудя къде може да качваме видео клипчета и да споделяме  Hug

сега разглеждам столчета тип http://smehurko.com/catalog/product_info.php?cPath=3_24&prod … 946ab0e14041d0927  за захващане към масата, че др седмица ще ходим при баба и ще ни трябва терен за мазана Simple Smile а не мога да мъкна стола ни за хранене  Peace
може и да бъде много добър вариант за приобщаване на детето към храненето със семейството

толкова се радвам че имаме напредък и си хапва сладко, днес ни беше 4 ден броколи , предложих и тиква и малко морков за разнообразие- мисля че сме ок с нея - ще разгледам утре списъка да си изберем др зеленчук  Party

приемаме предложения  newsm78

# 177
  • София
Браво, Нари, на теб и сладурко Атила!!! Клипчето, което гледах във ФБ е невероятно. Направо да му се прияде на човек  Mr. Green столчето изглежда симпатично! (бтв, броколите от къде ги набавяш?!?)

От другата седмица май и ние ще почваме, пък да видим. Може би ще се спра на краен вариант картоф, а тиквата след него. За бананите - ще я пробвам пак някой път, докато похапвам аз да я видя какво ще направи Joy

Изи, и аз си мисля да се водя от "богатия" избор в момента сезонни плодове/зеленчуци, независимо че нямаме алергии. Винаги съм се придържала към това (само през бременността реших да ям 2 пъти ягоди - е няма такава отврат- януари/февруари месец - нищо общо с реалността  Sick освен името им).

# 178
Запис. Май и ние ще опитаме  Simple Smile

# 179
  • София
Ехааа, колко МАЙ-чета само се събрахме  Heart Eyes ние май от сряда ще почваме, ама да видим, назландисвам се и аз  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт