Най-лесното захранване - baby-led weaning. Научете бебето си да се храни само!

• 60 195
  • 741
  •   1
Отговори
# 225

Има ли някой, който да храни бебето само по този метод (baby-led weaning), т.е. изобщо да не дава пюрета и да не храни отрочето с лъжичка?
Малко ми е притеснено за количеството храна, което малкият изяжда, и исках да попитам как е при другите деца, обаче оставам с впечатление, че повечето захранвате комбинирано или се бъркам?

аз захранвах само по този начин, но от една седмица сме при майка и много обикаляхме та промених малко начина на хранене, давам му да яде поне един път на ден сам и задължително коричка хляб на обяд , но му давам и с лъжичка, но количеството което яде не е по-голямо от това когато яде сам- давам му храна почти винаги когато и аз се храня без вечерята- късно е за него, яде по 5-10 лъжички след кърмене, което не е повече от половин морков примерно

спрях да се притеснявам за количеството храна, писна ми да слагам детето в някакви таблици, та и аз самата не ям всеки ден еднаква  ooooh!

и аз спрях да му давам с нубито за да не го обърквам  Peace

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 09:28 от lux

# 226
  • T"A
Аз давам на обяд. Но вече месец се храни, а няма никаква промяна (освен, че вече знае какво го очаква - играта с голямото мазане, и няма търпение да му сложа парченцата). Обаче моето дете не е от най-поспаливите и сега околните започнаха за това да ми оказват натиск ("като започне да яде твърда храна в нормални количества, ще спи")  Confused

lux, Атила добре ли спи? (извини ме за тъпия въпрос, ама...)

# 227
menthа Атила винаги си е спял добре, от както се е родил между всички хранения спи по 30-60 мин, вечер се кърмим към 21 и после 3 и се събужда вече към 7 часа

Но всяко дете е различно, не мисля че има нещо общо с твърдата храна, аз не вярвам че им трябва много твърда храна на тази възраст, може би към 10 м ще имат по голяма нужда, но дотогава ще разберат че това е храна, а не игра

Атила
примерно яде 2-3 пъти на ден, не го следя стриктно, и не яде за наяждане твърда храна , а за опознаване, давам му според възрастта му храните който може да яде- и той не проявява голям интерес да се нахрани с тези храни, по скоро да го опита и опознае- даже с лъжичка като му давам сам си контролира нещата-
тази сутрин примерно ядох овесени ядки и варена тиква  Embarassed малко странна комбинация, но пък полезна - та му дадох от тиквата изяде 4-5 лъжички и като не иска повече си обръща главата обикновено на дясно и спираме с опитването  Crazy после почна да реве за овеените ми ядки, дадох му 2-3 люспи и от тях и беше доволен че е опитал от всичко на масата - това е / да не си помислиш че той се храни много  Laughing

може би храненето ни е нещо между- baby led, предагогическо и мама с лъжичка - нека има от всичко  Joy

# 228
  • ул. "Мечтание"
("като започне да яде твърда храна в нормални количества, ще спи")  Confused

Абе от къде ги мъдрят такива глупости бе?!  Shocked ooooh!
Не виждам каква може да е връзката между приемането на твърдата храна и спането. Разбирам да стои гладно детето и за това да не спи, ама надали гладува.

# 229
Mentha, аз също не давам пюрета, единствения компромис, който правя е че и давам лъжичка с нещо подходящо от нашата храна, да си я държи и да си я смуче!
За количествата  малката също хапва доста символично, общо взето само опитва от храната! Има и нещо друго, бързо и омръзва, не знам вашите дечица по колко време се хранят, но на моята госпожица няколко минути и стигат, ако се заседяваше по-дълго сигурно щеше да хапва и малко повече! Иначе засега си спи добре и наистина и аз не мисля, че има връзка между твърдата храна и спането!
За цедките, които коментирате и аз си мисля, че който захранва по този метод е по-добре да не ги ползва да не се обърка детето!

# 230
  • София
Ние сме много назад със захранването. До сега е "яла" 3 пъти банан и 2 пъти круша. Онзи ден й дадох пюре (имам няколко купени), е няма такава погнуса, то едни позиви за повръщане, все едно ще се дави, плези едно езиче.. смяла съм се с глас...  Mr. Green ужасна съм..
Поради причина доста рядко ако като консистенция, преустанових въвеждането на нови храни (и без това скоростта ми е бетер костенурка..). Днес положението е по-добре, та си мисля утре или вдругиден да дам нещо ново, сварен морков или картоф например.

По какъв начин се въвежда месото, когато дойде време? Както и има ли ред за културите, съдържащи глутен?

Джаджата на Нуби съм й я давала 2 пъти може би, не мога да преценя дали й допада или не. Но ако не е често, надали ще се обърка какво се очаква иначе от нея иначе..

# 231
Привет момичета! Ние засега сме пренесени, но лудницата е подобаваща. Много сте изписали и отборът се е увеличил, ще ви чета и ще пиша по-подробно в идните дни. Simple Smile

# 232
Привет момичета! Ние засега сме пренесени, но лудницата е подобаваща. Много сте изписали и отборът се е увеличил, ще ви чета и ще пиша по-подробно в идните дни. Simple Smile

Бравооооо, липсваше ни опита ви  Hug сега започва по трудната част,разопаковане и  подреждане  Crazy

# 233
Фата,  Hug

Мента, подкрепям за липсата на връзка между неспането и яденето.  Wink Ама не им се сърди, човек понякога е склонен да търси причината не там където е. Виж като ти заговорят, че докато не отбиеш ще е все така неспящ, можеш да се разсърдиш.  Mr. Green

Моят вековен мързел да захраня най-сетне отмина, когато Дебелария се разтрепери цялата щом фиксира банан в ръката ми. Не мога да кажа, че съм го въвела, защото само веднъж й дадох и поради разни обстоятелства в следващите дни минах на печена тиква. Яде маймуната и чака за още, и още, а не разбира, че не бива от раз. Както казва баща й, ще е дебела като майка си.  Flutter  Flutter

Вчера я водих на консултация и споделих с педиатърката, че Миската яде парченца тиква и банан, а не пюре. Очаквах да ме повали на място, но тя даже се зарадва. Отбеляза да внимавам за задавяне и толкоз.  Simple Smile

# 234
Здравейте,
Следя ви постоянно, защото вече съм твърдо убедена, че това ще е и моят метод за захранване, макар че имаме още 2 месеца дотогава. Изникват ми няколко въпроса обаче - когато започна въвеждането на твърда храна тряба ли да давам вода задължително или си е ОК да не предлагам щом детето се кърми през останалото време? А зеленчуците на пара ли ги варите и как - със уред за валене на пара или не?

# 235
vicky-picky, да добре е да предлагаш вода след началото на захранването, аз предлагам в чашка почти нищо не пие, но пък много обича да и давам. Зеленчуците започнах да ги задушавам с малко мазнина, че мойта госпожица много претенциозна излезе, а така ми се струват по-вкусни!

Фата, добре дошла! Hug

# 236
Здравейте,
Следя ви постоянно, защото вече съм твърдо убедена, че това ще е и моят метод за захранване, макар че имаме още 2 месеца дотогава. Изникват ми няколко въпроса обаче - когато започна въвеждането на твърда храна тряба ли да давам вода задължително или си е ОК да не предлагам щом детето се кърми през останалото време? А зеленчуците на пара ли ги варите и как - със уред за валене на пара или не?

Бебето все още си получава достатъчно течност под формата на кърма и няма нужда от допълнителен прием на вода. По-нататък може да предложиш. Много бебета продължават да отказват, а други я приемат. Въпрос на предпочитания.   bouquet

Имам най-обикновна решетка за варене на пара, която се поставя в тенджерата. Има и скъпи уреди, които за мен са повече от безсмилено, но.. щом има предлагане, значи има и търсене по някаква причина.  Tired

# 237
Много благодаря за отговорите, момичета!  bouquet
Продължавам да ви следя с интерес!

# 238
  • София
В крайна сметка, заради по-воднистото ако на Габи в последните 2 седмици, ще изчакам още няколко дни със захранването. Предположенията за това са появилите се зъбчета. Макар че знае ли човек....

Имам домашни картофи и моркови (вторите са от 1 човек на пазара, даде ми ги със се зелената част  Mr. Green като го попитах принципно за моркови и ми вика: за бебето ли, и аз: да, а той: ще ти дам. Та ме увери, че не са торени - обаче те са огромни.... дали мога да му вярвам  Thinking

Нали няма опасност все още да изпусна момента с интереса към храната, посягането и т.н., като сега не й давам нищо друго, освен млекце?!? Накря ще взема да занеса 1 памперс на изследване....

# 239

Днешното меню  Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 22:23 от Gergana_K

Общи условия

Активация на акаунт