Край Босфора шум се вдига, дружината на есенно-кумпир парти пристига - TR 35

• 33 760
  • 724
  •   1
Отговори
# 225
  • Казанлък of all places
Делтооооо, аз карам само на течна храна! Чай, лимонов сок, чай ,лимонов сок, ай с*ктир! Twisted Evil
Пък ме караш да се хиля!!!

# 226
ЧРД на Дризе!!! Жима и здрава, Пепи, от късмет и любов да не се оттървеш!

Бомбова, престането, молим! Останалите дразнителки - също. И без това се пъна да работя, а от обяд под прозорците ми някой се разсвирва с едни италиански парчета ... чакам всеки момент да се появи я Ал Пачино, я някой по-млад от него. С две думи - концентрация - зеро, а Бомбото ще ми пуска баклави на това отгоре. Стига!!!!!!!!!

# 227
  • Истанбул
ДРИЗЕ HugЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН HugДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА  bouquetМНОГО ОБИЧАНА ОТ МЪЖ И ДЕЦА Hug

# 228
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул

Страхотни сте! Много Ви благодаря! Целувам всички ви

Джиджи, да ти е жив здрав и много влюбен в теб, независимо къде сте!

Честит рожден ден, Маги! Всяко твое желание нека бъде мое пожелание!

Сладка хапка и на теб да са ти живи и здрави и ти ли беше или само децата? Много да се слушате и обичате!

newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525

# 229
Привет и от мен, и аз се завърнах преди време от Афион, но лоши работи ми скофтиха настроението и известно време не писах... Но, днес има хубав повод Честит рожден ден, Дризе!!! Бъди здрава, бъди усмихната и много щастлива!!!
Да са честити и другите рожденици - на Джорди съпруга и Маги   bouquet

Ето от мен, нещо за следобедна закуска  Blush
http://luizi.snimka.bg/daily/krasoti.421750.21010232

Делте, какво става със зъболекарската епопея? Ако мога да помогна с нещо, на твое разположение съм  Hug

поздрави и прегръдки на всички  Hug Hug Hug

# 230
привееет и от мен
честит рожден ден,Пепи! знаеш за мен си майка героиня   bouquet.много здраве, дълги години семейно щастие и сбъднати мечти ти желая .
джорде и на твоята половинка честит рожден ден...да е все така всеотдаен татко и прекрасен любим   bouquet
маги и за теб много щастливи мигове с любимите ти хора   bouquet
луизи добре звърнала се   bouquet
чакам кака бз да разбули мистерията около днешната изненада  Twisted Evil Hug може ли пак ?  newsm56
прегръдки и целувки на всички малки, големи и още по-големи момичета и момчета  Hug Hug Hug Hug Hug

# 231
Добре заварила, miramila  Hug

# 232
  • В сърцето на любимите мъже!
Иги, аз съм последния човек, дето следва тоя съвет, ама ако бях по-умна, сигурно сама себе си щях да послушам. Та накратко - абе я се стегни и ги очаровай! Знаеш ли колко малко им трябва - да им се усмихнеш, да им кажеш какво съкровище са отгледали, как искаш да си го гледаш ... всяка майка, като чуе какъв син - злато има, и ще поомекне. Ако стиснеш ъби и я попиташ тая манджа как я е сготвила, ще ти пишат и бонус точки. Не е кой знае какво, и без това ще се виждате три пъти в годината! През останалото време й пращай поздрави и армагани по златото!!! Можеш пък на него да обясняваш, че мама му е слънце, а сестрите му- месечини. Така той сам няmа да им даде лоша дума да се изрече срещу тебе, зер ти така ги харесваш и не спираш да говориш за тях. Ключът е в думите - ще ти се налага да го правиш много рядко, така че ... what the f..ck!

Ако ти е твърде Макиавелистко, давай с рогите, ама да знаеш от мене, от тоя номер няма победители, а най-зле му е на оня по средата.

Права си, права си, права си... И аз така исках да направя, но не стана, тръгнах с двойните рога напред... и като добавим факта, че все пак турският ми стига да изразя идеите си, но не и да ги изразя учтиво, излиза, че съм се държала отвратително.
Освен това другата им снаха е наляла масло в огъня като е говорила, ама тя (демек аз) това каза, онова каза, нали е от бг произход та си говорихме на български малко. Аз почти нищо не съм говорила с нея, но тя решила явно да си отмъсти, дето преди 15 години нея не са я приели добре, а сега мене ме чакаха с нетърпение, та добре ме е оплюла. Чух такива неща, дето посмъртно няма да излязат от устата ми, ама какво да правиш, като кажат, че сестра ти е курва, върви разправяй, че нямаш сестра. Та първо дойде на мене да ми говори против тях, колко лоши хора са и какво черно бъдеще ме чака, после на тях против мене и като се има предвид комуникационните проблеми... ужас. Все пак любимият се държа чудесно и там и сега, не взима страна, разбира се, но е до мен.

П.П. Има едно положително нещо от цялата работа. Хората, като отидат в Турция, качват по некое кило, аз от тревоги за 4 дни свалих 3 кила... нищичко не можах да хапна...

# 233
ИГИ  много съжелявам, че така се е получило, но теб трябва да те радва че мъжа до теб продължава да те обича и не е променил държанието си към теб. В крайна сметка няма да живеете заедно нали Peace. А лека полека всичко ще се нареди, сигурна съм.
ЧРД на ДРИЗЕ, бъди жива и здрава, много обичана и само хубави неща да се случват около вас.[/color

# 234
Иги  Hug  наличието на такива хора определено влошава ситуацията, та дори като на страничен наблюдател ми изглежда те да са причината за наличието на ситуация изобщо.... Моят скромен съвет е съпругът ти добре да изясни ситуацията на родителите си, за да не се задълбочават неразбирателствата. Както се казва в една книга " повечето неприятности по света са породени от езикови грешки и най-обикновени недоразумения.Никога не приемай думите за чиста монета...", и "Каквото не може да се изрази с думи, може да се разбере с мълчание." Това второто, аз прилагам когато имам проблеми със свекито, тъй като сме еднакви зодии, тя доста добре ме разбира когато замълча .... Мисля че при следващата ви среща, нещата ще са по-добри, всеки ще е преосмислил станалото, и този път емоциите няма да са водещи.  Hug

# 235
П.П. Има едно положително нещо от цялата работа. Хората, като отидат в Турция, качват по некое кило, аз от тревоги за 4 дни свалих 3 кила... нищичко не можах да хапна...
Oх, милата!
Не го мисли - тури му пепел и гледай напред. Ще се оправите с родАта, щом твоят човек те подкрепя.

# 236
Минавам навързо само  да поздравя празнуващите! Да са живи и здрави, освен това им пожелавам много любов!    bouquet

# 237
Ехооо ...привет дружината ... държите фронта гледам Hug.

Дризева - честит рожден ден и тук Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  bouquet  bouquet  bouquet ! Пожеланията са същите  Wink!!!! Много цун и дай Боже на живоооооо ... скорооооо... чакам(е) ви; хайде , 3a koгa да се готвим .. а ... Наздраве  Laughing!

Маги - честит ти празник и на теб ! Много любов и успехи Hug !

Джордовoтo husband - Cheers man  Mr. Green Laughing! Може да идете и до БГ механа downtown да полеете случайОт(на Canal street е Whistling Laughing). (btw, днес имах интересно обаждане .... сигурно са ти казали вече Wink Hug)

Игги - е в такъв случай, тегли една дълга/къса или как до'де и не се коси Wink Hug. Пак казвам тук твоят човек може само да оправи рабОтата. И споко ниой не е казал , че всички трЕбе се разбират с родата по закон(in-laws). Ако стане по-добре с времето - ок, добре дошло; ако не - гледай си семейството(детето и мъжа до теб), те и така и така са по важни Wink. Та няма да лягаш да умираш и да слабееш по 3 кила всеки път като някоя чuнка-минка се сети , че трЕбе да действа подмолно заради някакви си там нейни вътрешни душевни борби. Я у левУ Laughing Mr. Green Wink Hug Praynig Peace Heart Eyes.

Бомбото --оооо, ти на разходка си била, а Whistling Thinking Mr. Green .... ама ни тръгна на цЕлата тема ...пу пу пу ...

ловлuмам, луизи Hug

Делте - как си с днешна дата Laughing Wink ?

Хаки, Мисти - альооо, половинки мои де сте ? що сте ? Hug Crazy Mr. Green Heart Eyes Laughing

Сладке море - приятно пиене и на теб  Hug... ей сега ша споделя изненадата .. нЕмаше как да кажа снощи, щото се случи днес  hahaha Joy... nali znaesh, Da не го jinx-на  hahaha Whistling...

Анджоооу - чуеш ли , бря ... Значи не че е новина от световна значимост, НО за мен лично беше невероятно преживяване Mr. Green .... културно-масово и чисто лично ... Нали знаетe, че си падам book worm(книжен червей), е днес имах възможността да се запозная и докосна до един невероятен TR писател, коментиран тук в темата ... голЕм кеф, голЕмо чудо Whistling Thinking Mr. Green Laughing Party Wink ! Присъствах на international potluck lunch със Serdar Özkan Party Whistling Crazy Mr. Green Laughing, авторът на "The missing rose"(Kayıp Gül)(книгата не съм я свършила признавам си Blush, но като оправдание, почнах я в петък по нощите Whistling ....).... Прекрасно е усещането да си до автор на книга, която четеш в момента . Имах честта и удоволствието да се запозная лично c/c Сердар Бей ... ерудиран, забавен, искрен, директен, земен, истински.... обича да говори, а като го прави мед му капе от устата. Бяхме се събрали над 50 жени от различни националности. Стоя със нас над 3 и половина часа.  Говори с всяка една по отделно ... автограф, снимка..кой каквото искаше...имам автограф ... реших, че думите му ще са ми по нужни от снимката с него .... А думите .. е то не беше за книгата, за процеса на публикуване .. начина на писане на книгата, агенции, publishers, превод ... За семейството му ... очакванията от обществото ... След един определен момент знаех, че ще почен да говори за Руми .. така и стана Whistling Heart Eyes Crazy .. Е тогава вече бидОх в емоционален и духовен екстаз. То не бяха references  към Сократ , Walt Disney u  John Grisham, то не беше TR поговорки u excerpts oT the Quran, то не беше примери от новата му книга, по която работи (и която предложи да изпарти по емейл на всеки, който “наистина наистина много e харесал първата книга” Mr. Green ... става въпрос за незавършената версия разбира се) . Хем слушах, хем записвах какво говори и после си SMS-вах сама на себе си .. а бе луда работа  hahaha Joy Whistling Mr. Green Laughing ... И любовта ... ех любовта ... истинската лубов в чистия и и истински безпрекyсловен вид, при която 'аз'-а липсва и чрез която човек успява да извърви поне една мааалкa част от пътя към себеопознаване ... Ще пусна каквото успях да хвана(на English е , нямам време да го превеждам  Blush) ...

“  Invite the book. Perseverance. Body. Soul. Love. Patience. Power of love and patience. Love the story. Time. Intellect. Love. I was not a book worm. The story made a difference. It is accepted in every culture. I was touched by it. To be published you have to be patient: it took 3 years to finish it including the Eng. translation. I started it on  22jan 2002 and in 2 months it was finished. I called my father. I asked him how it is done the registration with the notary so that a good friend does not steal your work. And then what happens ... Somebody steals your work, finds an agent who finds a publisher who then publishes it. I had to educated myself in the craft and then/before I realize that the book(the draft/original) was terrible but the story was there. I threw it in the garbage and rewrote it. In 2 yrs it was done. Dogan kitap published it after that. It was a difficult process. New books by new authors are not advertised; 95% of budget of a publishing company goes for advertising best sellers and top authors. They released only 2000 copies. Then 3000 more were sold and it finished. I won 1700 TL in royalties. I am one child; went to Robbert College, where everybody had certain expectations of you(after graduating). I had resistance from my family and the society. But you have to follow your gut feeling. The book is about that as well. There are universal themes. I received thousands of rejections literally by agents and publishers. You cannot hire an agent. They work on commission. 2 out of 1000 authors are signed by my agent. The book received international success before it got any in Turkey. I received lots of emails about a TR translation. In 2009 it was released in TR as well. I emailed to 10 publishers in TR and decided to give it to the ones that really showed genuine interest. In a week I had responses. Then it became Top 10 and on the Bestseller list for a year. TR people loved the story. It was very fulfilling. I was ignorant to envision what would happen . Walt Disney said "It all started with a mouse". If I had only known what it entails to publish a book.  Strength comes from ignorance. Now my father is online  everyday checking the lists(Top 10, Bestseller list). They are proud and happy and relaxed. It is about the meaningful stories , stories that are meaningful to somebody. It is not about the press and the fame. I wrote it and then I shared it with others.  I wrote 1st in TR then worked with a translator in English and then I rewrote it back in TR. The original became the English one. Invite the book. Knowing "the self" is a lifetime journey. Sokrates passing by the temple of Apollo, read  "Know thy self". Knowing the self is mentioned even in the holly script. The need within me;  realizing it or not, life is a process of knowing oneself. Religion, philosophies are about the heart or different degrees of it. I am personally interested in knowing my self. It will be terrible to live with somebody you don't know hahaha Joy Whistling Crazy Mr. Green Laughing Wink. You  cannot ask your mind for the answer of knowing yourself. It takes place in the heart. God. Universal intellect. Source. There is sugar in it. At the core of it, there is sweetness. Mercy. Respect. In the holly scriptures it is said "I(God) do not fit in the sky or the universe(I am beyond that) but I fit in the heart of my slaves".  The intellect cannot comment on the matters of the heart. Do I love u? When we ask that, we are asking the mind a matter of the heart but the heart is the answer. In all cultures there is one source. Kabala. Sufism. Rumi.  It is difficult to understand people that wrote about Rumi's life and what he felt, but it is very easy to understand him because it(his writings) comes from the heart. The second book is about unconditional love. Our illusions are blocking us from God /The source. In stead of concentrating on each drop that the dolphin makes when splashing the water, concentrate on the fact that they are one and become the ocean(excerpt from his 2nd book). The self .... the ego. I am this ...I am that ... this is the only thing that blocks us. Reduce it and u find God/Source. "Me" is the monster. It should not be about the lover, but it should be about the beloved. " Me" needs the opposite: you. This love weakens the I. The trick is unconditional love. Infinty is in the light ..the vibrations. It(light) cannot be devided. Energy cannot be either. It is not about intellect but about the heart. A feeling that takes us closer to knowing us. And voila. ” (Това е само една част от разговора с човека ... малко звучи като stream of consciousness Mr. Green , но толкоз успях да напиша на blackberry-то Whistling hahaha ...a u ToBa ca otgovoite na zadadenite mu vaprosi... Wink Като цяло мисля, че се cхваща идеята)...

Към края прочета една част от книгата ...първо на Английски, а после и на TR – беше страхотно ... къде настръхнали , къде с влажни очи, всички останахме noBe4e oT доволни  bowuu.... 

3наем за тези универсални истини, но забързани ....или стресирани... или депресирани... или отегчени ... или yMopeHu от всичко и всички, понякога забравяме за тезu простички неща. Е днес Сердар Бей ни приземи Mr. Green Crazy и ни върнa към истински важните неща .. макар и само за няколко часа Wink.

Не знам , за някой това може да не е нещо, заслужаващо да се сподели, но аз лично с/м изключително заредена след днешната среща Hug Heart Eyes Laughing.

Mile пак ша има, бе, разбира се Hug Wink ! Само да можем сега да навием и кака ви Елито Crazy Party Whistling Mr. Green(a.k.a. Елиф Шафак) ... ох дай Боже ..макар че знам , че жената е в по голямата част от годината извън TR, но да видим ... когато има желание, винаги има и начин Peace

Дано не ви отегчих .. но вие си ме знаете, като взема микрофона, така де писалката - и нЕма спирачка hahaha Joy Mr. Green Whistling Embarassed Crazy Thinking Hug.

Лека Heart Eyes

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 19:43 от bz

# 238
bz това ли е втората книга , че не чух добре заглавието?
 http://www.helikon.bg/books/76/148994_kraj-ostrov-na-tcvetiata-n … ata-e-skrita.html

# 239
  • Казанлък of all places
БЗ, БЗ, БЗ, жива да си!  Hug HugКак няма да ти завиждам! С най-бялата си завист! Моля, и настоявам, ако успеете да докарате Елиф ханъм ефенди, да ме информирате - ето ,за такава среща вече верно хващам автобуса и съм при вас! Такива срещи зареждат като нищо друго ! 
Искаш ли да преведа английския "поток на мисълта" , все пак не всички в темата говорят добре англ.?
Миле, ако искаш , ще ти ги купя книгити на БГ и ще стигнат до теб. Интересно,че "Край острова на цветята..." я купих за подарък, а я оставих за себе си.

Ох, много ме зарадва! Аферим и благодаря,че сподели!

Общи условия

Активация на акаунт