Край Босфора шум се вдига, дружината на есенно-кумпир парти пристига - TR 35

• 33 758
  • 724
  •   1
Отговори
# 240
анж  Hug саол джанъм беним, благодаря скъпа, аз съм инструктирала нашите  кое, кога, по колко да ми купят Peace  мерси все пак , мила...да питам късно ли е вече за роза дамасцена  newsm78  аз май пак закъснях   Whistling

# 241
  • Казанлък of all places
Няма страшно , ще те уредим Simple SmileHug Ако искаш, дай интифа кога какво ще ти пращат/носят/водят и ще се включа в кервана с една -две бохчи!  Grinning

# 242
може може...да не забравиш само да сложиш малко кисело зеле...днес цял ден съм го споменавала..мммм кисело зеленце с ориз на фурна..ммммм  Crazy

# 243
Ange-Виж как знам да та зарадвам, а  Whistling Mr. Green Laughing Wink Hug... Превеждай, джанъм. Аз сега правя симултанен превод в една сериалана тема Mr. Green; та нЕма да мога да превеждам и тоз поток Laughing ... дето наживо беше като водопад Heart Eyes Mr. Green

Mile - Глей го как се блъсkа за зеле ,  цццццц .. младо и зеленоу Laughing Whistling Thinking Naughty Laughing

# 244
  • Казанлък of all places
Миле!  Grinning Заради зелето ще ме разпопят у дома!
В момента провеждам експеримент с едно замразено във фризера. Ако се окаже успешен експеримента, ще ви реша единолично всичките кулинарни проблеми !  Mr. Green А то сега нали се залага зелето ( аз пак невежа, ама...) Да заложим всички по един бидон допълнително за турската диаспора?   Mr. Green

БЗ, ти го водиш на култура, то пак за бахура напира!  Mr. Green Mr. Green

# 245
Не мога да понасям кисело зеле. Ако втора година мислите да ми умирисвате душата, ще емигрирам в някоя Европейска тема, където ядат само сьомга и пият фини напитки!!! Mr. Green

ДОЛУ ЗЕЛЕТО!
ДОЛУ БАЛКАНСКАТА СМРАД!

# 246
ееее добре де...айде културният разговор да продължи...сердар бей изглежда млад, добре образован, чувствителен млад мъж, скоро прехвърлил Христовата възраст..говори увлекателно, бавно и тихо, присъщо за всички психолози. когато говореше за Изгубената роза спомена , че при написването на книгата е имал история...говори за любовта с такъв плам, с какъвто само истински изпиталият може да я опише...безусловната любов..

# 247
  • Varna
Значи, прибирам се преди малко от тренироФки, наливам си една чаша розе и сяда кака ви да вЪ чИте.....и кВо виждам.......
БЗ-че  Hug
Докато те четох, настрФнаФ Душеееееей, настрЪФнаф.

На Анжелоти, предвалително благодаря newsm20 за превода, че аз шЪ сЪ забавя и много шЪ питам. Тя знаЙ, аз вече я дръпнах да прИвежда Ино нещУ, като се видяхме. То пА излезе, че правилно съм видяла, че Джон Ленън пеЙ грешнУ Laughing граматически де Grinning

Преди да подпукам зелевата тема, да кажа пък на мене какво ми се случи Wink Моята физиотерапевтка ме вижда и вика- Познай каква книга си купих? Аз, гледам глупаво и сЪ пУчесвам newsm78 А тя милата, вика- Със твоите разкази за Истанбул и Турция и споменаването на Елиф Шафак, взех, че си купих книгата и Любоф и я прочетох. И много я Аресало момичето, а аз умряФ от срам, щото не съм я почнала Embarassed Embarassed Embarassed

ХАПЧИЦЕ,
Като говорим и ядем зеле, тебе щЪ пратим при Марти във Копенхаген да ИдетИ риби smile3534

Обичам зеле със орииииииииииииз, Милеееееййй Laughing

И да питам нЯщУ- Ще има ли нова среща във Станбул? Питам сЮФсем сериознУ. Да знам какво да правя със молбите и подмазванията, някУй да сЪ грижи за Гарфийлд newsm78 шЪ отложа даже Марокото заради вас, да знаЙтИ Hug

ЛУИЗИ,
Душооооу, мойтУ епопея на забравените стана, ама кО да праЙш, гледам положително на нещата. Като взема да умиргам идвам при тебе и това е.  Ти ще си ми спасителката Hug

Олееее, много искам да вЪ видя бееее, и пак такъв купон да си спретнем. То тя БЗ-онката тегли де. Ама тоя път няма само да пеем. Искам и хорца и танци на народИтИ newsm19 smile3539 smile3539 smile3539 newsm19  Hands Clap

# 248
  • София
Аз отношение за киселото зеле няма да взимам че съм много пристрастен нали и да не кажете после тоя тука такава реклама му удари, че не е истина.

Сетих се, че преди време бяхте на тема разни ми ти вратя и порти та пропуснах да ви покажа една от Хамматет в Тунис. Сега...нито я знам чия е нито знам на къде води, просто ми хареса и я снимах.

Ето ви я:

Тази обаче я знам. Една от няколкото врати към молитвената зала на голямата джамия в Кейруан:

Тея са си домашни нали, в смисъл входни врати към нечий дом в Кейруан:

И малко интериор или екстериор зависи от гледната точка:

# 249
  • на морето
Здравейте ,дружина - верна , сговорна !
За сбирки и купони винаги готовна ! Hug Heart Eyes Wink Laughing

Чета ви , кефя ви се  ... и малко ви завиждам - ама благородно , ей ! Grinning

Бързам да не изпусна съвсем едни важни събития днес , т.е. почти вчера ... Embarassed

На двете скъпи рожденнички - Маги и Пепи -
от всичко най -хубаво да не се отърветИ!
Много здраве , щастие и късмет
да ви следват вечно и навред!
И много , много любов ви пожелавам
Да се обичате с Ашкъмите до забрава !
Да ви слушат децата , да ви тачи родата ,
и да имате куража винаги да "хващате"
живота за "рогата"...
И приемете в този важен за вас ден
едно "Наздраве " от сърце , от мен !

(малииий ,днес каква поетична мухЪ мЪ е ухапала  ooooh! Wink Mr. Green)

# 250
  • Казанлък of all places
Среднощния превод на "потока на мисълта", записан от БЗ.
"Покани книгата.Постоянството. Тяло. Душа. Любов. Търпение. Силата на любовта и търпението. Обичайте историята. Време Интелект. Любов. Не съм бил книжен червей. Разликата е в историята. Приема се, във всяка култура. Бях доксонат от него. За да те публикуват, тябва да си търпелив: отне ми 3 години, за да завърша, включително превода на английски. Аз започнах на 22.01.2002 и след 2 месеца свърших.Обадих се на баща ми. Попитах го как се извършва регистрация при нотариус, така че някой добър приятел да не открадне работата ми. И тогава какво се случва... Някой краде работата си, намира агент, който намира издател, който след това я публикува. Аз трябваше да се самообучавам в това изкуство и след това / преди да осъзная, че книгата (проекта / оригинал) е ужасна, но в нея има история. Изхвърлих я на боклука и я пренаписах. Приключих за две години. Dogan kitap я публикуваха след това. Беше труден процес. Нови книги на нови автори не се рекламират, 95% от бюджета на издателска къща отива за рекламата най-продаваните автори. Те издадоха само 2000 екземпляра. После се продадоха още 3000 и приключиха. Спечелих 1700 т.лири от авторски права. Аз съм едно дете; учих в Robbert колеж, след който всички са с определени очаквания от вас (след дипломирането). Имах съпротива от страна на семейството си и от обществото. Но трябва да следваш чувство в стомаха си. Книгата е И за това. Има универсални теми. Получих буквално хиляди откази от агенти и издатели. Вие не можете да наемете агент. Те работят с комисионна. 2 от 1000 автори се подписват чрез моя агент. Книгата имаше международен успех, преди да има какъвто и да е в Турция. Получих много имейли за превод на турски През 2009 г. тя беше издадена и на турски. Изпратих имейли на 10 издателя в Турция и реших да я дам на тези, които наистина показват истински интерес. След седмица имах отговор. След това влезе в класацията Топ 10 и в списъка за бестселър на годината. Хората в Турция харесаха историята. Бях много удовлетворен. Не можех да си представя какво ще последва. Уолт Дисни е казал:" Всичко започна с една мишка ". Ако само знаех какво става, като публикуваш книга!Силата идва от невежеството. Сега баща ми е на линия ежедневно, проверява списъците (Топ 10, списъка на бестселърите).Те са горди и щастливи и спокойни. Става въпрос за смислени разкази, истории, които са значими за някого. Не става въпрос за пресата и за славата. Написах го и след това го споделих с другите.Аз писах най-напред на турски , след това работих с преводач на английски и след това я пренаписах обратно на турски . Оригиналът стана английския вариант . Покани книгата. Опознаването на "същността" е пътешествие, което отнема цял живот. Сократ, преминавайки край храма на Аполон, прочетел "Опознай себе си".Познаването на себе се споменава дори в Светото писание /Свещената книга ? .Осъзнаваме го или не, животът е процес на самоопознаване.Религия, философии се въртят около сърцето или различите му нива. Аз лично се интересувам от това да опозная себе си. Би било ужасно да живееш с някого, който не познаваш.Не можете да питате разума си за отговори, които самите вие знаете.Те се случват в сърцето. Бог. Вселенския разум/интелект. Източник. Има захар в това. В основата му има сладост. Милост. Уважение. В Светото писание се казва, "Аз (Бог) не се вмествам в небето или Вселената (аз съм отвъд), а се вмествам в сърцето на рабите си".Умът не може да коментира въпросите на сърцето. Обичам ли ви? Когато задаваме този въпрос, ние задаваме на разума въпрос, а отговора е в сърцето. Във всички култури има един източник. Кабала. Суфизма. Руми.Трудно е да се разберат хората, които пишат за живота на Руми и това, което той е чувствал, но е много лесно да го разберете, защото (писанията му) идват от сърцето. Втората книга е за безусловната любов. Нашите илюзии ни блокират от Бог/Източника.Вместо да се концентрирате върху всяка капка, изпръскана от делфина , когато плясва във водата се концентрирайте върху факта, че те са едно цяло и се превръщат в океан(откъс от втората му книгСъщността...егото. Аз съм това...Аз съм онова ... това е единственото нещо, което ни блокира. Намалето го и открийте Бог / Източника. "Аз" е чудовище. Не трябва да става дума за любим/любовник, трябва да става дума за възлюбен. "Аз" се нуждае от точно обратното: ти. Тази любов отслабва Азът. Номерът е безусловна любов. Безкрайност в светлината .. вибрациите. Тя (светлината) не може да бъде разделена. Енергията също не може да бъде. Тя не е за интелекта, а за сърцето. Усещане,което ни приближава към самопознаването. И готово.

Без редакция, без много доизкосуряване, на прима виста почти. Enjoy.
Аз пък тази вечер съм се разписалаааа.... Embarassed

# 251
  • Varna
ХаДи на закускЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ newsm68

АНЖЕЛОТИ Hug
Голямо благодарско за превода, Г-О-Л-Я-М-О!!!  bouquet Hug

ХАДЖИ,
На тебе за красивите снимки Hug  bouquet

При нас във ВарнЪ, дават 20 градусЪ. Обаче все още е едо сиво и намръщено, надявам се поне по обяда да светне малко слънчото. Как е по останалите български и станбулски земи?

Пожелавам ви един пълен със много усмивки ден newsm10
А аз днеска пак имам голямо препускане и буквално ми се застъпват часовете за разни дейности. Отивам и отново да мЪ горят rotfImao

# 252
BZ, не познавам автора, нито творчеството му, но се радвам много за изживяването, което си имала и също като теб се развълнувах! Никога не съм била на подобна среща, а ужасно много бих искала, особено на 2-3-4 автора, които за съжаление не са сред живите. Почти подобно изживяване, макар че изобщо не може да се сравнява, имах с този филм
http://www.imdb.com/title/tt0824758/
Има го по бг тракери, има и български субтитри, ако някой прояви интерес да го гледа.

# 253
Някак, не знам как, но много вдъхновяващо ми действате. Толкова сте сладкодумни, аз винаги съм съжалявала,че не мога да изразя добре с думи всичко, което чувствам. Много ме радвате. Дори почвам да съжалявам,че не ви познавам лично, това до сега не се е случвало. Тоест, веднъж една съфорумка ме беше впечатлила и за мое щастие, тя се оказа точно такава , каквато си я представях. Та, кой знае, някой ден може и с някоя от вас да имам честта да се запозная.
Хубав и усмихнат ден ви желая! Аз отивам да се трудя, че да стана по-красива Joy

# 254
  • Истанбул
Едно интересно четиво и от мен Embarassed http://e-vestnik.bg/10172/general-boyko-i-zhenite/
БЗ ОТ НАПИСАНОТО от теб струи задоволство на сто процента.Но нямаше да го усетя толкова добре ако не беше Анджелоти и нейния хубав превод.

Общи условия

Активация на акаунт