Есен, есен, плетящ сезон, eдна кука, цвят полутон ...

• 80 014
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
Мога да помогна разбира се.
И така Simple Smile: Плетен си един синджир ама мноооооого дълъг,толкова колкото ще ти е шала.При мен 150 см. Shocked При теб може и 200см. Crazy Нали си по-голяма от дъщеря ми.
После започваме да се връщаме обратно,като плетем 5 СБ(синджир бримка),през 5 в 6 СБ от онзи дългия бодем и плетем стълбче без наметка.
Сега започваш там където пише 1.В първата дупка,която ти се е получила плетеш 3 СБ за височина,8 с/с1н,* в другата дупка свързваш в 1с без наметка, после в 3 дупка 9 с/с1нам.* и така до края.В последната дупка има -  9 с/с 1нам.,5 СБ,9 с/с1нам и така завоя е готов и продължаваш по горната схема.
Дано после да ти е ясно,че аз до тук не разбрах какво написах.
Ако има нещо ясно здраве да е Joy Joy Joy
Пак ще обяснявам... Whistling

# 436
мии....разбрах,че се започва със дъгло-о-о наплетено от синджир бримки... Simple Smile
а колко прежда трябва...? аз имам мохер 100 гр.= 770 м.

# 437
аз плетох от ангора 500м-100гр.ми отиде

# 438
Айде влязохме във футуризма вече - http://www.fortisimo.eu/index.php?option=com_content&view=ar … elo&Itemid=98

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 17:25 от big pufana

# 439
Момичета, като гледам коментирате шалове, та да взема да питам и аз нещо.  Blush Сега плета един шал, ама се получи много широк, знам че преждата ще се отпусне след пране и тогава направо не ми се мисли как ще изглежда...  Crazy Та, въпроса ми е колко широк трябва да бъде един нормален шал (плътна плетка, плетеници) плетен на две игли, уж винаги си правя мостра преди да започна и все ми излизат криви сметките?  Tired

# 440
Пепче, направи го на наметка, мила него. Не съм срещала препоръки, това си е лично решение според мен.

Аз лично за шал плета 15-20 см. за ширина, но дълъг, за да се увива поне веднъж около врата.

# 441
  • София
Кати ето тук е поста ми с това описание: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=523533.msg16247508#msg16247508

Пуф ще взема да я преведа баретата, че съм решила да я плета. Беборанче, ще очаквам да ме подкрепиш в плетенето!

Ей, страшно благодаря!!!

Лятна туника:

и една пелерина на вилка, която направих за 4 годишната дъщеря на приятелка (ама съм я снимала на себе си и на дивана):

# 442
  • София

И аз...

Добро утро!:)
Аз както обещах искам мнението ви за болерото:
http://prikachi.com/images/542/2583542E.jpg  
снимката не е много хубава,но се вижда каквото трябва!:)

Не ме разбирах погрешно, но... това отзад Воденицата ли е? Кой я е правил?

Болерото е хубаво, просто - ами, имам слабост и към гоблени...

M**** му. Писах, писах... и затрих всичко.  Crossing Arms
Тъпа патица.
Аз, де.

както и да е - получих една прежда.
Но не можах да намеря иглата, която търся...

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 18:07 от katiABV

# 443
Девойки, пускам линк към темата за Благотворителните базари на ДБМ.

Коледни инициативи на ДБМ- 2010г.

Всеки може да се включи с нещо мъничко и от сърце! Heart Eyes

Joy

eat. sleep. knit...

# 444
Кати - покажи туниката облечена, че така не се вижда плетката, а пелерината е станала ексшра - аз само се каня да пробвам нещо на вилка, но кое по-напред???

# 445
katiABV,
Да, Воденицата е. Баба ми я е бродирала преди доста години. Радвам се,че някой оцени и гоблена!:))

# 446
  • София
Кати - покажи туниката облечена, че така не се вижда плетката, а пелерината е станала ексшра - аз само се каня да пробвам нещо на вилка, но кое по-напред???

Плетката е онази много- дупчеста... дето се прави на игли, а доста напомня на правена на кука? - ами, просто забравих да я снимам на себе си единствения път, когато я облякох, а после я изпрах, снимах на масата... и... прибрах... а с нея сега е мнооооого студеноооо...  Laughing

Made in Russia, http://kikikati.snimka.bg/tapestries/gobleni.322189.9568867 - но снимките са с много лошо качество...

# 447
Много са хубави,но най-ми харесва първият!:)))

# 448
  • София
Благодаря...  Embarassed[/b]

# 449
Пепче, направи го на наметка, мила него. Не съм срещала препоръки, това си е лично решение според мен.

Аз лично за шал плета 15-20 см. за ширина, но дълъг, за да се увива поне веднъж около врата.
Благодаря за идеята, но в моя случай няма как да стане, защото преждата ми е много малко. Плетката е дупчеста, а ширината цели 30 см  Weary чудя се дали да не го разплета, или да му направя "прорез" през които да промушвам другия край.  Thinking

Всеки може да се включи с нещо мъничко и от сърце! Heart Eyes
Като например? Какво би вървяло, какво се купуваше миналата година, вървят ли плетените неща? Иска ми се пак да участвам, само че нямам на идея какво да плета този път, като гледам снимките от старите базари какви красоти има... най много ми харесват неща от този сорт, ама не знам как се правят.

Общи условия

Активация на акаунт