АВГУСТинчета №2

• 27 521
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • Miami
Либи  Hug

За кърмата в нослето - не знам колко е полезна, но ако е някаква бактериална инфекция може повече да усложни нещата. Чак пък такива чудодейни ствойства тази кърма да има  Thinking

# 76
Привет и от мен !
Имам въпрос към консултантките ни: имам чувството че кърмата ми намалява от няколко дена, бихте ли ме ориентирали по какво се разбира че кърмата намалява, защото съм се ошашкала а може и да си въобразявам. До сега имах много и замразявам количеството което не изяжда. Чудя се- ако намалява кърмата бебето би трябвало да плаче и да е нервно докато яде, да се дърпа от гърдата ... или не е така? Стигнах до извода че кърмата ми намалява защото гърдите ми станаха по-меки и не чувствам онова напрежение като преди когато се пълнеха и боляха. И също не излиза по толкова колкото преди изцеждах, сега излиза по-малко количество. Аз се изцеждам след всяко хранене и продължавам да цедя още няколко минути след последната капка. Моля ви - посъветвайте ме за признаците за намаляване на кърмата и как да я увелича! Предварително многоооооо благодаря!!!

# 77
Излезнаха ни резултатите от изследванията. В акито няма нищо, но секрета от нослето показа силна стафилококова инфекция, т.к. не съм много наясно сега ще сядам да чета за нея. Предписаха ни кремче бактробан, с което да мажа поне 7 дни. С толкова ни отлагат и ваксината, дано да няма последствия от това закъснение.

Едното положително от студеното време е, че малко от малко мога да си оправя къщичката и да си почивам през деня с беба.

Либи, успех в Сряда. Сигурна съм, че няма непоправими неща. Само бъдете силни.

# 78
Маринка, днес хич не ми се излиза. Чувствам се супер уморена...хич не ми стига съня. Вече през деня почти не спя, защото Борко е буден през почти целия ден. Спи на пресекулки...за по час максимум. Сега обаче го нахраних и заспа, та ще се пробвам да подремна. Ще ти звънна да се видим утре  Wink
Хубав ден на всички!  Hug

# 79
  • София
Здравейте , момичета да ви питам  нашата групата във фейсбук как се казваше? Hug Hug Hug Hug

# 80
Здравейте и от мен.
пренесохме се с бебо в Стара Загора и честно нямам време за нищо  smile3514... още не мога да оправя багажа /добре че мъжа ми готви пере проска и се опита да глади /. Моя сладур за месец стигна 4500 гр и порасна 54 см  smile3521 лекарката ни предписа деавит, че бързо сме пораснали. Заспиването ни е мъка тооолкова сме кисели. Иначе комбинирам все още къмене с АМ, като напоследк измесвам едното хранене Ам с кърмене. Надявам се скоро  да мина напълно на кърмене, но все още го дохранвам с изцедено мляко.  newsm07 За спането опитвам се да спя с него. Но напоследък ми се буди към 2-3 посред нощ мрънка гладен и му давам да поцоца и заспива. newsm78

# 81
Привет и от мен !
Имам въпрос към консултантките ни: имам чувството че кърмата ми намалява от няколко дена, бихте ли ме ориентирали по какво се разбира че кърмата намалява, защото съм се ошашкала а може и да си въобразявам. До сега имах много и замразявам количеството което не изяжда. Чудя се- ако намалява кърмата бебето би трябвало да плаче и да е нервно докато яде, да се дърпа от гърдата ... или не е така? Стигнах до извода че кърмата ми намалява защото гърдите ми станаха по-меки и не чувствам онова напрежение като преди когато се пълнеха и боляха. И също не излиза по толкова колкото преди изцеждах, сега излиза по-малко количество. Аз се изцеждам след всяко хранене и продължавам да цедя още няколко минути след последната капка. Моля ви - посъветвайте ме за признаците за намаляване на кърмата и как да я увелича! Предварително многоооооо благодаря!!!
Не съм сигурна, че само липсата на напрежение в гърдите означава липса или намаляване на кърма. Откакто съм родила, напрежение и болка съм чувствала броени пъти, обикновено след като Бобо е спал повече време - примерно днес, след като спа 6 часа, яде от лявата гърда и после спа още 3 часа, дясната ми беше твърда и напрегната. Никога не съм се доизцеждала, понякога "заделям" малко кърма за замразяване (по около 100 мл на 24 часа, но не по-често от веднъж на 2 седмици), за да мога да го оставя на друг човек да го гледа за повече от 1 час, като ми се наложи. Той наддава повече от добре - 2 кг за първия месец, другата седмица ще видим колко е наддал тоя месец, но видимо расте. И, след като пълни памперсите, доволен е и спокоен, не ми е и хрумвало да стимулирам допълнително производството на кърма - не ми се иска да се будя мокра и да ходя с тези ужасни подплънки, които личат под всякакъв кърмачески сутиен... Ще се радвам, ако консултантките коментират   bouquet

# 82
  • София
Привет и от мен !
   Здравей,
не мога да видя на колко е бебчо, но след първият месец обикновенно става регулиране на кърмата според нуждите на бебчо, а и организма реагира и млякото потича основно при сукане на бебето, а не на пласмасовият накрайник на помпата. Това че бебенцето е доволно, хапва и пълни памперсите е напълно достатъчно. Няма никаква нужда да се мъчиш и да поддържаш едно по-високо производство с помпата. Нормално е първите седмици да има производстов на излишно количество мялко, тъй като тогава регулацията е основно хормонална и се произвежда малко повече пролактин, постепенно обаче нещата стават на автономна регулация спряма кърменията  и конкретните нужди  на бебето. А именно организма започва да произвежда колкото е необходимо без излишъци, които да го натоварват допълнително.
   Има периоди в които бебчето ще има нужда от малко повече мляко, но тогава най-лесното е просто да кърмиш малко по-начесто за няколко дни и това веднага ще даде сигнал за организма ти да увеличи производстовто. Много по-лесно е отоклокот с месеци да се опитваш да поддържаш с изцедждане едно по-голямо количество, да отделяш време на помпата вместо на бебчо, да се чудиш какво да правиш изцеденото мляко и да натоварваш организма допълнително.
    Така че просто се води по бебчо, кърми го когато има желание, следи да е доволен и спокоен и ако наддавеното е добро и памперсите са пълни, външният вид и усещане на гърдите нямат никакво значение  Simple Smile

# 83
Здравейте и от мен. Мойта госпожица днес цял ден само спи та чек малко започнах да се притеснявам. сутринта спа до 11:30 след като яде в 8 но от тогава пак си спи  Shocked То като само реве се притеснявам, сега само спи пак се притеснявам. Няма угодия. Сутринта май без да искам и капнах в устата повече от 1 капака Деавит и се чудя дали не е от това newsm78

# 84
няма да е от деавита, ние слагаме по 2 капки вече почти цял месец, че много пораснахме

# 85
Зяпах си нещо в Ларедут и се улових, че се заглеждам по бременните дрехи  ooooh!

maya22, ако си сигурна, че е от Деавит да взема и аз да капя  Mr. Green

# 86
Не е от Деавита Sad Аз му давам по 2 капки и хич не спи малкото човече  #Cussing out

# 87
Вижте какво ми отговориха за слетите майчинства в 'Майчинството счетоводно':

Re: Майчинството счетоводно - 33
« #734 Вторник, 05 Октомври 2010, 23:02 »  

--------------------------------------------------------------------------------

Цитат на: tzuntzurka в Вторник, 05 Октомври 2010, 22:44
Благодаря за отговора.
По-точно ме интересува дали ако децата са с повече от 2 години разлика и не съм се връщала на работа/т.е. съм в третата година на неплатеното майчинство/ ще получа високото майчинство. не
И ако това се случи, трябва ли да седя и да си гледам двете деца или мога да пусна по-голямото на ясла или градина. През цялото това време не се връщам на работа/ т.е сливат се майчинствата/ако болничния за 45 дни за второто дете започне преди първото да е навършило 2год. може да взимаш по-високото обезщетение + 50% майчинство за първото. Първото може да ходи на ясла .

# 88
Либи, миличка, желая ти много, много сили, стискам силни палци всичко да се подреди в скоро време и в сряда  да излезете от кабинета безкрайно щастливи и всичко лошо да остане зад гърба ви, много ви се насъбра!!!!  Hug Hug Hug Hug

# 89
Привет и от мен !
   Здравей,
не мога да видя на колко е бебчо, но след първият месец обикновенно става регулиране на кърмата според нуждите на бебчо, а и организма реагира и млякото потича основно при сукане на бебето, а не на пласмасовият накрайник на помпата. Това че бебенцето е доволно, хапва и пълни памперсите е напълно достатъчно. Няма никаква нужда да се мъчиш и да поддържаш едно по-високо производство с помпата. Нормално е първите седмици да има производстов на излишно количество мялко, тъй като тогава регулацията е основно хормонална и се произвежда малко повече пролактин, постепенно обаче нещата стават на автономна регулация спряма кърменията  и конкретните нужди  на бебето. А именно организма започва да произвежда колкото е необходимо без излишъци, които да го натоварват допълнително.
   Има периоди в които бебчето ще има нужда от малко повече мляко, но тогава най-лесното е просто да кърмиш малко по-начесто за няколко дни и това веднага ще даде сигнал за организма ти да увеличи производстовто. Много по-лесно е отоклокот с месеци да се опитваш да поддържаш с изцедждане едно по-голямо количество, да отделяш време на помпата вместо на бебчо, да се чудиш какво да правиш изцеденото мляко и да натоварваш организма допълнително.
    Така че просто се води по бебчо, кърми го когато има желание, следи да е доволен и спокоен и ако наддавеното е добро и памперсите са пълни, външният вид и усещане на гърдите нямат никакво значение  Simple Smile

Много ти благодаря за отговора!   bouquet Hug
А би ли ми казала дали е вярно това че ако гърдата не пуска то бебето ще се дърпа е ще плаче ? Благодаря отново предварително!

Общи условия

Активация на акаунт