АВГУСТинчета №2

• 27 643
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • в рaя
Аз малката я държа по коремче малко преди хранене, но след това не. Случвало се е да повръща малко, но ако по някакъв начин съм и натиснала коремчето само.
Иначе аз не съм от Варна, ами от околностите - Долни чифлик, на 23 г. и това ни е първо детенце. Женени сме от 1 г., иначе сме заедно от 4 г. Родих нормално, мнооого бързо и лесно (за мое и на доктора учудване).
А да попитам примерно при тази 5 часова палза - после пак заспиват ли бебоците? Нашето мишле се наспива много бързо Sad Повече от 7 часа събрано с храненетата не може да спи, затова ако я приспим след банята в 8 ч. това означава в 2-3 да се събуди напълно наспана и готова да будува часове наред. Затова и след баня се гледкаме до 12-1 ч. (зависи кога и се приспи) и така спи до към 8 ч. с едно хранене посреднощ. Имали сме няколко по-дълги палзи от 6-7 часа, но те са рядкост, иначе си издържа по около 5 ч. за хранене вечер. Но пусто му този къс сън ... Направо не ми се вярва като ми разказват как ги къпят и после заспиват и така до сутринта си спинкат.
А през деня по колко спинкат бебоците?
И понеже не съм чела много назад искам да ви попитам вашите бебчета имат ли суполки? Мимито още от раждането е с едни гъсти бели суполки и постоянно и е запушено нослето. Тази седмица ще сме на вит. Ц в нослето и физиологичен разтвор, защото уж беше напълно нормално да ги има, но сега доки реши да пробваме да ги излекуваме, така да се каже.

# 406
A otnosno  no6tnite hraneniq - Kaloqn qde v 9,9.30 ve4erta i posle 4ak v 6 sutrinta...daje smqtam da pitam pediatyrkata dali da spiram i hraneneto v 6...ako ne e naakan,daje ne se i probujda Simple Smile 
Mejdu drugoto,toi ot nqkolko dni e mnogo spokoen (pu-pu-pu) mislq 4e kolikite ve4e iz4ezvat i moje bi zatova spi tolkova ... predi se bude6e kym 4.30 za qdene Simple Smile a sega me ostavq da pospivam pove4e Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 407
[ksanaidu, Illit, в Горна Баня ли водихте бебоците или в частния кабинет на Алексиев? Четох, че доста се чака за Горна Баня.
Slavy това което е написала Либи е вярно  - Алексиев не преглежда вече в Г. баня. Консултации само в частния му кабинет в Мотописта. По случайност чух да обяснява по телефона, че са им забранили частна практика ако консултират и в Г. Баня. На нас прегледа ни струваше 40 лв.
Момичета какъв е този facebook на групата, аз нещо съм изпуснала. Някой да сподели за проспалите да се добавим и ние. Там поне качвам много снимки на малкия човек, защото иначе мама - хипопотама няма желание да се снима Laughing

# 408
Божееее,като чета какви големи нощни паузи ви правят бебчетата,направо благородно ви завиждам...Дени си се буди на 3 часа и търси да суче,а понякога даже и на по-кратък интервал огладнява.Коликите не намаляват,ами на моменти имам чувството,че и по-силни стават.Ама вече свикнах,да ми е здравичък само,на другото ще издържа.Гледах албумчетата,така са пораснали всички,чудесни са!Качих и аз малко нови снимки на моя чочко,на който му се гледат.
Момичета,а как сте с коремчетата,прибраха ли се вече?Моят отстрани и отгоре на стомаха напълно се прибра,но в областта под пъпа си има още меко и виси.Обух си вече няколко от старите дънки,но още не ми седят съвсем добре.Както и да е,това са бели кахъри,да растат бебчовците,да папкат,а другото не е толкова важно! Hugна всички!

# 409
Държа я в ръце по корем защото не иска по гръб, реве. А колики вече няма, дори преди седмица спрях сабсимплекса.
Сополи имахме и ние след като се прибрахме от родилното. Пръсках сутрин и вечер морска вода и долу горе се пооправи, но от две седмици сме пак така и давах витамин С, морска вода и лайка.
Спането денем е по-малко, но за сметка на това ноща ни започва рано и дори и да суче нощем или рано сутрин заспива гушната в мен, след което я оставям в кошарата. Днес се успива пу да ни е уроки. Мина трите чеса пауза.
Мария е голяма ревла и не разчитам на това сама да ми покаже през деня, че е гладна. Ако трябва да и давам да суче когато реве, то трябва да е постоянно на цицката, затова има малко контрол, колкото и да е жестоко.
Тази сутрин такова оригване беше и то без да я повдигам, може би защото млякото сутрин е много силно и е на 10струи, направо заспива с мокра блузка на врата. Слагам кърпички, но не помагат. Но сутрин имаме задължителна баня, така че се преобличаме. Тя обича къпането, но не и обличането.
Вашите бебета обичат ли да седят боси? Мария гука и се смее тогава най-много. Когато суче също спира хили се и гука.

# 410
  • София
Slavy, пропуснала съм питането ти за Алексиев - и ние ходихме в частния му кабинет, зад Била и Джъмбо на бул. България е. В сайта му пише, че в Г. баня не прави консултации Peace

# 411
По темата с нощното спане Simple Smile да се включа и аз. Лори яде към 23:30 и после към 5:30, след това пак с по три и половина - четири часови паузи. Но тази сутрин ми подари след хапването в 5:30 още сън и се събуди в 10:30, сега пак си спинка. Проблема ни е че след вечерното хапване не заспива и си играем до 1:30-02:00ч, а вчера беше до 03:30, но това е по-рядък случай. Не смея да мисля за по-големи паузи, но и 4 часова ми стига, после си поспивам до късно с нея.
Вчера бяхме при педи - за две седмици е качила 650гр и пораснала с 2см. - общо взето доста бързо се движи. Доки преди казваше да й намалям хранениета, но от повече от две седмици Беба яде по 6 пъти, така че този път просто каза "еми..., тя явно си качва" Ами да - качва си детето.  Няма 2 месеца, а е вече 5450гр. (най-ниско тегло 3100гр.) и 56,5см.
Двете ваксини ще ни ги бият чаак на 12.11, все си мисля, че щом са в задължителния календар има някакъв смисъл, но знам ли.. аз лично не се подлагам на никакви ваксини, но е трудно да вземеш такова решение за детето си.
Във вторник сме на ортопед при Хайвазов в 25-а по ЗК, ако не сме доволни после ще отидем на частно във Военна.

# 412
  • в рaя
Starry бързо растете, да ви е жива и здрава! Ние сме качили само 200 гр. за 2 седмици, а е такава лакума ...
Ние от третия ден бяхме с колики. Пробвахме саб симплекс, инфакол, еспумизан, биогая и сега сме с колийф. И определено вече е много по-спокойна. Вярно, по-скъпи са, но не ми се свидят, щом тя е спокойна.

# 413
Относно спането и ние да се включим, Рая вечер реве между 8 и 9 не знам колики ли е лиготия ли е не знам, но сле това като яде в 9 в 9.30 вече спим, буди се за вода към 3.00 и веднага заспива, след което към 5.30 ядем и после спи до към 9.00. Две вечери дето ревеше за храна в 3.00, но снощи да си го спестим дадохме повече  аптамил от през деня, но го сменям. Довечера ще видим с ХИП как ще е. Но като вас да спи и изобщо да не се буди се е случвало само веднъж като рева до 23.00 и после спа до сутринта.
                    мОМИчета,дайте някой линк да прочета за соковете кога и как да се дават, че навсякъде различни мнения и аз не знам какво да правя,ама не ми се иска още сега да ги давам. вие кога ще ги започвате?

# 414
Моля консултантите за спешен съвет!  Praynig
От 2 седмици се стимулирам допълнително с помпа, че имах проблем с произвеждането  Crazy
До тук добре. Тъкмо нещата започнаха да се "отпушват", когато от вчра едната ми гърда е препълнена, но не пуска почти нищо. Пълна е, а не тече. Бебето също не изсуква много от нея, а с помпата просто капват няколко качици или потича много тънка струйка за по няколко секунди и това е, седи си пълна  ooooh!

Какво да правя?

red shoe, как е гърдата ти днес? Има ли подобрение? Понякога при препълване гърдата е толкова оттекла, че е невъзможно да се цеди от нея поради притискане на млечните канали. При много майки в такъв момент помага поставянето на охладен компрес - натрошен лед или замразени зеленчуци в торбички, увити с тънка кърпа се поставят на гърдата за 15-20 минути за намаляване на отока. Мислиш ли, че би могъл такъв компрес да ти помогне?

# 415
Else, благодаря за загрижеността   Hug

Днес, като че ли има подобрение. Бебето суче от нея и ми олеква, с помпата пак е мъка, но е по-добре от снощи.
Дали е възможно бебето да си изцоква достатъчно, въпреки, че с помпата не става?

# 416
  • София
red shoe   нали казват,че с помпа не можеш да изтеглиш толкова,колкото бебето при сукане.правило ми е впечатление,че докато суче,то си тече на постоянна струя,докато това с помпата при мен не става.
Аз сте си повторя въпроса,да ен би да го пропуснете Rolling Eyes
Какъв е цвета на урината на бебетата при кърмещите майки-има случаи при нас да е светложълта(не да е бистра)/жълтакава?

# 417
  • София
Аз имам въпрос към консултантите .Как се размразява замразена кърма? Simple Smile

# 418
  • в рaя
Аз пробвах с помпа на томи типи да изцедя едната гърда, на интервала, на който я давам на малката. Е, с голям зор успях да изцедя едва 70 мл., а малката би трябвало да суче около 120 мл. и след нея винаги си остава още кърма. Така че помпата не може да озцеди толкова, колкото бебчето.
misleto на моето мишле урината е като водичка - без цвят и мирис (или ако има не съм го усетила де).
red shoe дано ти мине по-бързо, но ако няма подобрение отиди на лекар, да не стане някоя бела!

# 419
  • София
Хрисинда, благодаря за информацията, която ни поднасяш наистина много професионално. И аз имам едно въпросче - винаги съм имала проблемни венци, но ги поддържах с един курс Родожил годишно, чистене на зъбен камък, постоянно вит.С и паста Лакалут.  Сега кърмя и антибиотик не става да пия, поне вит.С може ли, че пак от време на време ми кървят венците. Мерси предварително! А от това, което пишеш за ваксините направо тръпки ме побиха. Но и аз като другите нещо не ми стиска да ги откажа, просто не мога да се аргументирам пед лекаря и пред половинката.
Desinca, малко им е рано май на бебоците да сядат. На нас ортопеда ни каза да не го насилваме, да го оставим само да започне да си сяда, иначе като възрастен може да има проблеми с кръста. Та ще си я оставя бебка да й дойде вдъхновението да сяда, няма да я подпирам с нищо.
Вили, направо ме изуми с тия зъби - не е ли рано? И моята кукла си яде ръчичките, ама биберон не ще и да види. Тикам го в устата, ама го плюе Crazy
Ksanaidu, спомням си, че ти се оплакваше от обрив след раждането. Може ли координати на хомеопата? Че и аз не мога да се оттърва от едни големи червени пъпки с гнойно въхче. Първо се появяваха по дупето, после и по горната част на бедрото.Ходих на дерматолог, даде ми лосион и уж минаха, но пак току се появи някоя.
Въпрос към консултантите: от няколко дни бебка се мръщи на едната гърда - реве, бие я и не иска да суче от нея. Видио няма някаква разлика, на какво може да се дължи?В

Общи условия

Активация на акаунт