АВГУСТинчета №2

• 27 638
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Else, благодаря за загрижеността   Hug

Днес, като че ли има подобрение. Бебето суче от нея и ми олеква, с помпата пак е мъка, но е по-добре от снощи.
Дали е възможно бебето да си изцоква достатъчно, въпреки, че с помпата не става?

red shoe, повечето бебета успяват да изсучат гърдата по-ефективно от помпата. Честото поставяне на бебето на засегнатата гърда - на час и половина или два, помага изпразването на гърдата и поддържането й празна за повече време, а така повечето майки преодоляват по-лесно проблема  Peace

Какъв е цвета на урината на бебетата при кърмещите майки-има случаи при нас да е светложълта(не да е бистра)/жълтакава?

misleto, какво мисли педиатъра ви за урината? По принцип урината трябва да е бистра като вода след първите няколко дни, макар че по-тъмна урина от време на време не е повод за притеснение  Peace

Аз имам въпрос към консултантите .Как се размразява замразена кърма? Simple Smile

Elinor87, когато се размразява кърма най- добре това да става в хладилника. Обикновено отнема около 12 часа. Ако е нужен по- бърз метод, може да се постави в съд под течаща вода, като постепенно се увеличава температурата й или да се постави в купа с вода, която отново постепенно се затопля. Може би статията Указания за съхранение на кърма  от Библиотеката на подфорум кърмене и захранване ще ти помогне също  Peace

Въпрос към консултантите: от няколко дни бебка се мръщи на едната гърда - реве, бие я и не иска да суче от нея. Видио няма някаква разлика, на какво може да се дължи?

bibi76, това на всяко кърмене ли се случва или в определени части на деня? Случило ли се е нещо, което би могла да свържеш с началото на тази промяна в поведението на тази гърда? Възможно ли е от нея кърмата да потича по-бавно или по-силно и това да кара бебка да бъде нервна? Ако искаш може да погледнеш статията Бебето ми е неспокойно или плаче докато го кърмя – какъв е проблема? и после да обсъдим това, което ти се струва най-вероятната причина  Peace

# 421
За ваксините, Хрисинда - благодаря за информацията.
И аз колкото повече чета за това, толкова повече ме хваща страх. На Софи една лекарка си беше навила на пръста, че трябва да й сложи хепатитната и туберколозната ваксина преди изписването, независимо, че изрично в закона пише - ваксините за деца, родени под 1500 гр. се отлагат до 6 месечна коригирана възраст. Аргументите й бяха, че толкова са се борили да я спасят и сега да лепне някое тъпо заболяване, защото не е ваксинирана. Че от къде ще лепне хепатит, питам аз?
След като попрочетох доста, написах декларация за отказ от ваксини и отидох с нагласата да се разправям. Но за мое очудване, другите лекари в отделението ме гледаха изненадано и ми казаха, че категорично няма да се слагат ваксини на този етап. Иначе онази е щяла да ги сложи и дори без да ме информират за това. Много се бях ядосала тогава.

Сега, колкото повече инфо ми попада по въпроса, вече започвам да се питам дали изобщо трябва да слагаме ваксини.
Има и филми по въпроса...
Толкова много преживя това човече и ако сега му се случи нещо, заради някоя тъпа ваксина, няма да си го простя.

Софи както вчера ви писах,че мрази биберона и веднага след това опитах отново - така го засмука, че не мога да го извадя от устата й след поне 3 часа смукане Simple Smile Днес обаче отново не го иска  Joy
Луда работа.

# 422
  • София
Благодаря ти Else за информацията. Hug Simple Smile

# 423
Либи ако е удобно да пишеш на лични коя беше докторката в отделението, тъй като аз бях в конфликт с едната и мисля, че става въпрос за същата? Sick
Кара ми се защо съм си сменяла памперса на детето в бокса, че било тяхна работа.

# 424
jilieva1001, няма нужда на лични - мога и тук да го кажа, то не е тайна Simple Smile
За д-р Сергева става дума.
С нея имахме и други конфликти - не позволяваше да ходя да храня Софи, както с другите лекари се бяхме разбрали да ходя всеки ден в 18 ч. и да й давам капките.
Като цяло имам положително мнение за нея, но някои такива изцепки от нейна страна и до сега не ги проумявам. Както и да е.
А твоята Мария мисля, че се сещам коя е Simple Smile Аз редовно оглеждах съседите по легло на Софи. Все прекрасни бебчовци Simple Smile

# 425
Ето ни и нас  bowuu, вчера ни изписаха  newsm44!!!

Бебчетата са добре, но за по-сигурно продължаваме с антибиотика. Вчера успяхме да организираме и празненство на щерката, че докато бяхме в болницата тя имаше рожден ден, но нямаше как да го отпразнуваме. Много хубаво парти се получи и малкото ми "голямо" момиче беше много доволно  Laughing. А как ми беше мъчно за нея, докато бях в болницата...

Либи, много се радвам за вас, сега прочетох за прегледа ви при Алексиев. Друго си е да попаднеш на човек, който си разбира от работата. Много  Hug за принцесата!

Относно обсъжданите теми да си кажа и аз  Mr. Green:

От близо седмица моите младежи заспиват към 22.00ч и се събуждат в 6 сутринта, т.е махнаха си нощното хранене. Още не смея да се зарадвам, че като нищо могат да размислят  smile3520. Лошото е, че гърдите ми не са свикнали на такава голяма пауза и сутрин просто ще се пръснат и с такъв кеф ги слагам да сучат като се наспят, че чак едва дочаквам да се събудят.

Ваксини ние още нямаме и с тези боледувания едва ли скоро ще ни сложат. Но определено ще ги ваксинирам - не смея да рискувам да ги оставя неваксинирани.

Залъгалки ползваме - главно за приспиване и когато са поизнервени. Каката ни ползваше бибка до 2год. възраст - постепенно ограничавах използването й в един момент изцяло я махнах. Драма нямаше. С бебетата смятам да действам по същия начин.

Отивам да  newsm79 wash hang, че докато ни нямаше все едно бомба е паднала вкъщи.

# 426
  • София
Еlse, като изчетох статията възможните причини ми се виждат три - или притока на кърма нещо не му е по мярка, или му се свива стомахчето - защото някой път след рев пръцка и се поуспокоява, или просто вече се наяжда по-бързо. Обикновено се случва следобед. Като го сваля от гърдата и си поиграя с него и правим малко гимнастика с крачетата се поуспокоява.

# 427
Да ви разкажа за Драганов от военнна, че вчера бяхме там. На мен лично лекаря ми стана много симпатичен. Предупреди ме в никакъв случай да не я слагам преди 6 мес. да сяда. Иначе всички шезлонги,столчета за кола и т.н. са ок. След това бебето задължително се оставя да лази защото е много полезно за изправената стойка като порасне. Не е препоръчително да се използват проходилки и да седи много в кошара. не е хубаво като тръгне да ходи да се навеждаш и да го държиш постоянно за ръка. като е готово то само ще си проходи и без чужда помощ. Задължително бебетата спят по гръб, а не на страни и по корем. Не разбрах защо. Да не се насилва за нищо и да не се гордеем ако е започнало да седи по-рано или да проходи по-рано защото това означава че сме съсипали детето. Това са негови думи. Naughty Общо взето колкото по не се вглеждаме постоянно в него толкова по-добре

# 428
Да ви разкажа за Драганов от военнна, че вчера бяхме там. На мен лично лекаря ми стана много симпатичен. Предупреди ме в никакъв случай да не я слагам преди 6 мес. да сяда. Иначе всички шезлонги,столчета за кола и т.н. са ок. След това бебето задължително се оставя да лази защото е много полезно за изправената стойка като порасне. Не е препоръчително да се използват проходилки и да седи много в кошара. не е хубаво като тръгне да ходи да се навеждаш и да го държиш постоянно за ръка. като е готово то само ще си проходи и без чужда помощ. Задължително бебетата спят по гръб, а не на страни и по корем. Не разбрах защо. Да не се насилва за нищо и да не се гордеем ако е започнало да седи по-рано или да проходи по-рано защото това означава че сме съсипали детето. Това са негови думи. Naughty Общо взето колкото по не се вглеждаме постоянно в него толкова по-добре

И на нас д-р Хазбун в Пловдив ни каза да я слагаме бебка да спи по гръб.Да, ама тя сама се врътка вече и спинка настрани,така че това го пренебрегвам.Другото, което ни каза е задължително да я държим в една и съща поза-през повечето време наистина така я държа, но не правя драми ако я гушна по друг начин.В края на краищата как да я кърмя примерно?!!!
Третото нещо беше гимнастиката за крачетата-свиваш да станат коленцата на една линия с пъпчето,като палците са на коленцата ,а останалите пръсти на ставичките на бедрото и разтваряш ,колкото може.Трябвало до две-три седмици пръстите ми, които са на ставичките да опрат в повърхността, на която е бебка.Те това не знам как ще стане.

# 429
Ksanaidu, спомням си, че ти се оплакваше от обрив след раждането. Може ли координати на хомеопата?
Това е сайта им - д-р Дора Пачова. Моите обриви бяха с друго описание, но намен ми помогна много. ПОнеже и аз имах запушване на гърдата преди време - вдигнах и темп. 39 градуса, тя ми препоръча едни от хомеопатичните гранулки, които се продават в аптеките - phytolacca decandra 9chо 5 гранулки на ден под езика. Ако някой иска да пробва. Докато се изцеждах с помпата определено имаше ефект от тях да намалят запушването, защото иначе и помпата много не помагаше...знам ли

# 430
  • София
Какъв е цвета на урината на бебетата при кърмещите майки-има случаи при нас да е светложълта(не да е бистра)/жълтакава?

misleto, какво мисли педиатъра ви за урината? По принцип урината трябва да е бистра като вода след първите няколко дни, макар че по-тъмна урина от време на време не е повод за притеснение  Peace

Каза,че не вижда проблем.
По самите паммерси не се вижда цвят,но когато се изпишка на повивалника,тогава виждам цвета.Днес правих и десекция на един памперс,защото тръгна да се изпишква без памперс и видях,че не е бистра.При гела в памперса си имаше жълтакъв цвят.Педиатърката каза,че ако пишка по-често е нормално цвета да не е бистър,поне така я разбрах по телефона. Искаше ми се да сравня и ако трябва да я водя на преглед.Видимо не виждам проблем,освен,че днес е по-поспаливо.Но пък е имало и други дни, в които цвета не е бил бистър.Много често ми погажда номера да се изпишква без памперс на повивалника и тогава мога да видя има ли цвят или няма.

# 431
Либи и аз така предположих. Та за памперсите и дупето, казах й че е зачервено, а тя каза, че нищо му няма. Когато ни изписваха беше намазана с лелаво лекарство. Пъпчиците бяха с бяло връхче.....
За спането, Мария от самото начало не поиска да спи на една страна и се извърташе се по гръб и аз не настоявам. Спи по гръб, а главата сама я извърта когато иска по време на сън.

# 432
мислето, Ивелин също е имал жълтеникава урина. нямало е промяна в състоянието му- не съм чувала това да е симптом за нещо..
мая22 , това че ако тръгне да върви по рано детето означавало че сме го СЪСИПАЛи ми се стори доста странно. ( За сядането съм съгласна че явно не е препоръчително преди 6 мес да ги слагаме седнали) Обясни ли доктора какво има впредвид????
П.П тея от социалните- ходя сиг. 7-8 път вече за детските и еднократната помощ.. все има нещо ново.. др петък с документ за родствена връзка- и си вземам НАЙ-накрая паричките за бебче:)

# 433
Забравих- страшно доволна съм от ИМАЗОЛ крем ( за подсичане и претриване от пампите) . За 2 дена заздравяха пъпките по крачетата , а преди това бяха огън червени и нищо не помагаше:)

# 434
  • София
мислето, Ивелин също е имал жълтеникава урина. нямало е промяна в състоянието му- не съм чувала това да е симптом за нещо..
мая22 , това че ако тръгне да върви по рано детето означавало че сме го СЪСИПАЛи ми се стори доста странно. ( За сядането съм съгласна че явно не е препоръчително преди 6 мес да ги слагаме седнали) Обясни ли доктора какво има впредвид????
П.П тея от социалните- ходя сиг. 7-8 път вече за детските и еднократната помощ.. все има нещо ново.. др петък с документ за родствена връзка- и си вземам НАЙ-накрая паричките за бебче:)

Ако не се вкарам в някаква параноя поне веднъж на ден,явно няма да стане. Понеже по всички книги пише бистра и за 3-4 път виждам,че не е и взех да се притеснявам. Така като знам ,че не сме само ние ,ми е по-спокойно Hug .

Общи условия

Активация на акаунт