АВГУСТинчета №2

• 27 582
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Имам въпрос към съветничките по кърмене. Какво означава когато в акото на бебето, което е изключително кърмено има слузесто като желе , акото е жълто с частици (топчета) вътре. За белите частици четох, че било не смляно мляко. Вярно ли е?

# 511
Zolka, честит имен ден!!!!   bouquet

# 512
Искам да ви се похваля- снощи от 23ч до днес в 10ч сме спали с малкия- с едно хранене в 7  Twisted Evil  Laughing  направо ... !! чак още ми се спи от кеф Simple Smile

Аделина не е писала мн отдавна.. Ако само ни четеш Деси драсни 2 реда да знаем , че сте добре и сте здрави Simple Smile

Золка- здраве и много усмивки от малката ти пожелавам Simple Smile .. Сега и нас в главите ни ще е пицата  Wink

# 513
  • София
Illit- мерси.
Zolka- Честит Имен Ден,да си жива и здрава и ти е всички около теб.

# 514
Маринка, и аз тези дни си мислех за смяна на бибата. Не помня къде бях чела, че силиконовите като нашата се сменят на около 3 месеца, а каучуковите - на 1. Имаше готино сравнение - трябва да сменяме бибите както сменяме четката си за съби  Naughty Може би Хриси трябва да каже своето мнение!
Zolka, честит имен ден   bouquet  Страхотен линк си пуснала! Благодаря! Ние за сега слушаме само тази песничка - http://vbox7.com/play:dd311f13&al=1&vid= Бобчо много й се кефи - почва да ритка като луд!
^VALINA^, аз съм харесала столче от този тип - http://www.kasida.bg/jane-stolche-za-hranene-optima-j09-23-7588.html Наши близки приятели имат такова и по мое наблюдение тяхната дъщеричка се чувстваше чудесно в него.
Деска се изгуби...от доста време май не е писала. Ще взема да я провря по тел ако не пише и днес.
Ние вече сме си в София. Вчера се прибрахме. Малкият много ни измъчи, а и той се измъчи докато заспи. За 4 седмици беше забравил, че тук е домът му. Не даваше да го оставим, пищеше като луд. Не рев, а писъци само. Милото, много се страхуваше. Но после свикн, де, примири се. Сега си е добре, малчото, хълца от шезлонга  Peace  Много ми беше мъчно за него като го гледах как се страхува  Cry Сега почвам да търся плуване за бебета, знам, че има тук и да почваме да ходим. Умира да е във вода! Някой ако знае нещо по въпроса да пише!
Хубав ден на всички!  Hug

# 515

аз много пея на антония, но много рядко конкретни песнички... през повечето време измислям някакви просто мелодии и римувам какви ли не думи! всичко наоколо, които слушат случайно какво й говоря, умират от смях... и тя, миличката бебешорка, ми се усмихва и се радва.. та така всички се забавляваме!
Wink

ще взема и аз да пробвам "пуфис" след като сте толкова доволни от тях! сега ползваме "памперс", но като се изака по-обилно настава някакъв ужас..  ooooh! дано да се оправи това положение!

# 516
Аз ползвах на Пуфис -два пакета изхабихме по 90бройки.В момента сме на Прима Памперс и да ви кажа честно съм по-доволна.Не знам дали защото вече сме на 3 размер или от разликата в марките ,но на Прима са по-хм, дълги да кажа.Покриват по-голяма част от кръстчето нагоре, където предимно ни беше проблема с омацването след акане.Е, пак омацваме, ама по-малко.Освен това са по-тънки и ми се виждат по-удобни за бебка.И това, което много ме кефи, не че има значение толкова е ,че са ароматизирани Laughing Да се чудиш защо Embarassed
Общо взето като се замисля май и памперсите като всичко друго зависят от детенцето.Или от предпочитанията на мама Hug

# 517
...И това, което много ме кефи, не че има значение толкова е ,че са ароматизирани Laughing Да се чудиш защо Embarassed
Общо взето като се замисля май и памперсите като всичко друго зависят от детенцето.Или от предпочитанията на мама Hug

Не знам дали си въобразявам, ама бебето, като се наака в този ароматизиран памперс и започва да мирише по-силно на смесената между 2те миризма  Whistling Иначе и аз ги харесвам Памперс, вече ме е страх да купувам за проба други марки, че ми седят пълни пакети.

# 518
Золка, честит имен ден!!! Носи си името с късмет и гледай все напред   bouquet
Да ви се оплача - преди 2 дни ме захвана едно гърло  Crazy , което оправих, но от вчера носа ми тече неконтролируемо. Умирам от ужас да не го заразя нещо - макар и да мисля , че не е вирусно. В сряда ще сме на консултация и ще ни бият ваксинките, ще я накарам хубаво да го прегледа, чеее....
От 2 дни ме притеснява, че спинка вечер доста неспокойно и си върти главата на ляво и дясно  newsm78 , някой знае ли каква може да е причината ? Постоянно иска нещо да му е в устатата или биберона, или ръката и все търси да яде  Shocked Вместо да намаляме храненията ние пак ги увеличаваме вечер яде по 2 пъти минимум  - води и чайчета не признава. Имам кърма, но незнам защо много бързо приключва с яденето - понякога за 5 мин. Иначе да го похваля  - вече 5та вечер след къпане и ядене си заспива самичък в спалнята  Simple Smile

# 519
Цитат
Иначе да го похваля  - вече 5та вечер след къпане и ядене си заспива самичък в спалнята  Smile
Floral,кажи как го направихте тоя номер?Плака ли много бебчо?И аз много искам да го науча сам да си заспива,ама май трябва да предупредя съседите,за да не извикат социалните Wink
Zolka,честит ти празник

# 520
  • София
Золка, Честит имен ден! Много радост и незабравими мигове с любимите хора!

Мишо напоследък започна да пропуска нощното хранене и прави 7-8 часова пауза и ние сме много доволни. Първите нощи се събуждах по няколко пъти, пусти му навик, но вече свикнах Simple Smile Много обича да някой да му пее, а още повече се кефи ако му танцуваме докато му пеем. Тогава се залива от смях. Миналата седмица го водихме в мол-а на цариградско. Ей тези лампи навсякъде го хипнотизираха. Седеше си с широко отворени очи и само гледаше. Всички лампи и мигащи светлини му привличат вниманието.

ksanaidu, Illit, Либи, благодаря за отговорите!

Деси, как е Алекс? Какво става с жълтеницата, рефлукса? Нещо те няма напоследък.

# 521
  • София
Имам нужда от съвет. От 3 дни кърмата ми е като вода, няма цвета, който имаше преди това. Аз се цедя, тъй като кърмата ми е малко, а моята девойка не суче и е на смесено хранене. Но от онзи ден отказва да яде от биберона с кърмата. Когато много огладнее я подлъгвам да яде кърма, но след максимум половин час отново е гладна и надава кански рев. Когато постои 15-на минути в шишето кърмата има вид на вода, само отгоре има тънък слой мляко. До сега не ми се беше случвало такова нещо. В същото време не спира, усещам я как слиза и гърдите ми стават напрегнати. Пробвах малката да суче, но без успех. Не знам какво да правя, не ми се иска да изхвърлям кърма, но не знам и как да я спра. Не се цедя до край, само когато са ми много напрегнати гърдите, но пък сега изпитвам голяма болка в едната гърда, боли дори при допир - става въпрос за началото на гърдата към рамото. Случвало ли се е на някоя от вас и могат ли консултантките да ми дадат съвет?

# 522
Джул , даже изобщо не плаче. И аз не знам как стана този номер, но пък съм много доволна. Дано и занапред си заспинква сам  Hug
Как се справяте с тия крусти. Вчера бяха само към челцето . Аз мажа с бебешкото олио и с гребенчето нежно ги махам. Днес са до средата на главичката му  Sad .

# 523
Цитат
Иначе да го похваля  - вече 5та вечер след къпане и ядене си заспива самичък в спалнята  Smile
Floral,кажи как го направихте тоя номер?Плака ли много бебчо?И аз много искам да го науча сам да си заспива,ама май трябва да предупредя съседите,за да не извикат социалните Wink
Бобо също заспива сам, даже ми прави впечатление, че на ръце не заспива дълбоко, чака да го оставим в леглото. Понякога преди да заспи си лежи на тъмно с отворени очи, но не плаче... Не знам дали е заради това, но аз възприех тактиката още от самото начало, да го слагам в леглото, само, когато трябва да спи - не сложих играчки над него и през деня бебокът дреме в столчето си, или на дивана между възглавниците (организирала съм му едно "гнездо").  Разбира се, случва се да приреве 1-2 пъти, преди окончателно да се отнесе, но то е, защото е изплюл биберона или иска да се оригне още веднъж. Надявам се да не разваля дисциплината Wink

# 524
  • София
Привет на всички мами,
реших да драсна няколко реда че като гледам доста мами за се зачудили къде се губим. Ами ние сме си добре, но нещо нямах настроение да пиша тея дни. Незнам защо но ми е едно такова мега смачкано напоследък. Предполагам че е заради пустите колиграми дето съм ги заковала и не мърдам ама с грам и ми е толкова гадно че само за това си мисля, някой път направо ми иде да ревна пред огледалото като се видя каква свиня съм станала и в комбинация с хормоните става  newsm45, да не говорим че всеки ден виждам съседката ми, която роди след мен и вече е супер кльощава и това допълнително ми бърка в мозъка. Искахме юни месец да правим сватба, сега вече направо незнам дали искам, срам ме е дори да се срещам с приятелките ми, все им отказвам да излизаме, че като знам какви са натокани, а аз нямам една свястна дреха да облека, и като отида в мола все си мисля че всички мен гледат, абе кво да ви разправям, то не е за разправяне просто.
А и като гледам темите които обсъждате, някак си нямах какво да напиша. Като гледам повечето от вас вече са на 5-6 хранения. Ние още сме на 8-10, кърма имам много слава богу а и малкия е много лаком. Като гледам май всички сте успяли да откажете нощното хранене, а аз и по тоя въпрос няма с какво да се похваля, ние си папкаме на 3 часа, но аз и не правя опити да махам нощното понеже не ми пречи, той не плаче, само малко сумти, при което го вземем при мен, закачам го на млекоцентралата и заспиваме, по някое време се будя и го оставям в леглото му. Най дългата пауза ни е 5 ч, от 9,30 до 2,30. Между другото една консултантка по кърмене идваше в нас и тя ми каза че насилственото отказване на детето от нощното кърмене може да се отрази много зле на гърдите, и затова трябва да се изцеждат в часа когато преди бебето е сукало, за да не стане запушване, и това допълнително ме отказа а и честно сметнете ме за луда но не виждам защо да насилвам нещата, ако той иска да си се откаже сам - файн, ако не пак файн.
Иначе колики почти нямаме, и благодарение на Слинги-то успяваме вече да се проспим към 9-10, а преди с коликите си откарвахме до към 1 в рев и носене на ръце от баща му. Сега ми трябва само слингито и пуснатия абсорбатор и е заспал за нула време. А как обожава това СЛинги не е истина просто, само че аз такаи не се научих да го поставям легнал много се чумери и реве, но като го сложа седнал с коремче към мен, направо си умира от кеф особено ако след това почнем да танцуваме на абсорбатора  Laughing. Песнички и аз му пея, любимата  му е "Чело коте книжки" и "Капитан Рачо", но аз тези му ги пеех още докато беше в корема ми. Иначе сутрин го оставям да си играе на активната гимнастика, но той вместо да си играе с играчките си залепя погледа в телевизора, та сега му пускам немско детско. Иначе ми дадоха такава люлка:
и малкия го оставям понякога и по 2-3 часа на нея да си спи, както и в шезлонга. Той през деня е много спокоен и не ми създава никакви грижи, та мога да сготвя, да погледам телевизия или да направя някое друго упражнение, абе пу пу малкия е супер просто дете мечта. Но свеки не пропуска да спомене всеки път четой и племеника ми бил такъв ама сега какъв е. Аз като го помня на 2 месеца хич не беше толкова кротък и защо е решила че и Алекс непременно ще е такова гевезе незнам, аз определено не се оставям да ме върти на малкия си пръст. Но както и да е темата за свеки няма да я повдигам че вчера пак ми вдигна кръвното.
Иначе жълтеницата вече почти я преботихме, последно след като го върнах на кърма от само себе си след 1 седмица билирубина падна до 30, така че всякакви глупости от сорта да се спира кърменето са абсолютно излишни и нямат никакъв ефект, само времето си ч лекува тази жълтеница.
За рефлукса консултаснтката ми каза нещо много интересно - каза че дълбоко се съмнява да имаме рефлукс, понеже ако имахме рефлукс кърменето в легнала поза ще е невъзможно, а ние само така се кърмим. Малкия беше поспрял да повръща но сега от няколко дни почна пак и то много и мисля че това започна като почнах да давам Биогая заради запека, но сега ще я спра да видим дали и повръщането ще спре.
Ами това е от мен, благодаря на всички които се сетиха за мен.
Целувки на бебчовците

П.П В сряда ходихме с Алекс на бебешкия фитнес и беше много яко, и Алекс много се накефи, така че в сряда пак сме там че и карта имам вече.

Общи условия

Активация на акаунт