112та есенна среща в Италия

• 34 729
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
Дирокче, да не е цистит? ... за градината, на Сами тъкмо започна да му харесва и настина жестоко. Лекувахме се вкъщи с леки неща, пратих го пак и след 3 дни градина- 40 градуса Т, уикенд в спешното, оказа се гнойна ангина с много плакке и пус! Моментално антибиотик, първият ни! От в4ера го пуснах пак, до обяд, а от днес ще остава и да спи там- да видим как ще е, тъй като плачка като го водя.  Днес имаха и разходка да гледат кулите в централната част.
Онзи ден, както си стои и ми казва- нел номе дел падре, спирито санто  Shocked верно, че в програмата им пише прегиерина, казвали я преди да слязат да обядват. Надявам се да е нещо символично все пак.
Колкото до храната, изглежда ми пове4е от добро менюто, дано снабдяват наистина качествени продукти.

Когато ходя в Милано чентро, почти винаги вземам с мен Сами-не може да се откъсне от трамваите, вземам и метрото-така вижда колкото се може пове4е влакчета  Crazy

Дрехите- всички позанемарени ги слагам в контейнерите на Каритас, Хумана и пр.
Новите и скъпи неща ги пазя живот и здраве за бъдещото братче.
Иначе зимни колички, столове, шезлонги и куп други неща ги дадох на сестрата на мъжа ми, след Коледа ще трябва да видя дали могат да се ползват.
Мерси за поздравите   bouquet да ви се връща  Whistling

# 166
В забързаният свят,  в които живеем и нямаме време да си споделим нещата, мое мнение хората око си споделят проблемите с отчето и това ги успокоява  , вместо да товарят другите с проблеми те си , ами за мен е добре дошло!
Съгласна съм, че всички сме хора и  от прете до прете разлика има, но не виждам нищо лошо в изповедта.
Честно на мен ми писва от време на време да се чувствам като прете,  да слушам проблемите на другите/ явно съм добър слушател / и  после като им кажеш какво мислиш за проблемите им и си искрен , хората се обиждат.Според мен, когато споделяш житие и битие с някой трябва да си готов да приемаш и критики и похвали не само да очакваш , че хората ще мислят като теб.
За това по добре да се ходи при претето всичко остава там. Peace
 Просто си разсъждавам !   bouquet

# 167
Разбира се, Зайче, може би преувеличих с тази дума за задължение. Но аз имах предвид не само сегашното поколение, а малко по-цялосто погледнато и в миналото. Има куп ритуали, които изискват изповед и които навремето на никой не му е хрумвало да пропусне и затова написах "наложено задължение". Иначе сегашното поколение е друго. Моят мъж не се е изповядвал от комунионето си, понеже е било задължително. Карам го да ми разкаже, но не помни и не знае. Детето ни не е кръстено в църква, да не говорим, че и ние не сме женени. Laughing Понякога от чисто любопитство ми се иска да знам повече, но в моето тясно обкръжение направо няма как.

Tsugumi, gioia, сигурно сте прави. Аз си представях кой знае какви изповеди...  Laughing

# 168
  • Italia
Ами най-вероятно е или цистит или уретрит ( педката на първо преслуШване по телефона каза " инфиамационе делле бассе вие уринарие" )
Сега Ще видим какво Ще излезе след уринокултурата. Tired

# 169
В забързаният свят,  в които живеем и нямаме време да си споделим нещата, мое мнение хората око си споделят проблемите с отчето и това ги успокоява  , вместо да товарят другите с проблеми те си , ами за мен е добре дошло!
Съгласна съм, че всички сме хора и  от прете до прете разлика има, но не виждам нищо лошо в изповедта.
Честно на мен ми писва от време на време да се чувствам като прете,  да слушам проблемите на другите/ явно съм добър слушател / и  после като им кажеш какво мислиш за проблемите им и си искрен , хората се обиждат.Според мен, когато споделяш житие и битие с някой трябва да си готов да приемаш и критики и похвали не само да очакваш , че хората ще мислят като теб.
За това по добре да се ходи при претето всичко остава там. Peace
 Просто си разсъждавам !   bouquet

сега се ходи на лаив коу4, не на прете, Щото претето не е квлифицирано за модерния живот Simple Smile
наШият междудругото е много свестен, стреми се да помага на хората, на бедните, на изпадналите в трудност, правят безплатни курсове, търсят работа на закъсалите, направиха от ораториото много приятно място за децата, говорим си като приятели, знае, 4е не съм католи4ка 

# 170

За " налагането на задължение за изповед" , не е " налагано" ,  ако имаш нужда го правиш,  поне моето наблюдения от познати те ми! Изповедта е изискване , когато си поканен да си кръстник на дете  или сватба, т.е участваш в някакъв ритуал, останалото е по желание , ако имаш нужда го правиш.  Peace

Не винаги обаче е резултат на вътрешна потребност: било среда, в която си израснал (и не си видял друго), било общественото мнение и дори това на прете-то, което държи под наблюдение всичките си миряни   Peace

Tцугум,не съм съвсем съгласна... Как Ще обясниШ тогава феномена " непрактикуваЩи католици",които са отгледани от родители практикуваЩи,полу4или са комунионе,крезима и незнамсиОЩекакво и въпреки добрия пример се отделят от лоното на сантата мадре киеза? В слу4ая с тях нито обЩественото мнение нито претето имат думата Wink
Това за мен е точно реакция на средата: това, което се случи и с мен и го писах.

# 171
  • Italia

За " налагането на задължение за изповед" , не е " налагано" ,  ако имаш нужда го правиш,  поне моето наблюдения от познати те ми! Изповедта е изискване , когато си поканен да си кръстник на дете  или сватба, т.е участваш в някакъв ритуал, останалото е по желание , ако имаш нужда го правиш.  Peace

Не винаги обаче е резултат на вътрешна потребност: било среда, в която си израснал (и не си видял друго), било общественото мнение и дори това на прете-то, което държи под наблюдение всичките си миряни   Peace

Tцугум,не съм съвсем съгласна... Как Ще обясниШ тогава феномена " непрактикуваЩи католици",които са отгледани от родители практикуваЩи,полу4или са комунионе,крезима и незнамсиОЩекакво и въпреки добрия пример се отделят от лоното на сантата мадре киеза? В слу4ая с тях нито обЩественото мнение нито претето имат думата Wink
Това за мен е точно реакция на средата: това, което се случи и с мен и го писах.

Какво е станало ?  newsm78 Ако е много ли4но и не ти се разказва няма проблем  Peace

# 172
  • Italia
4удя се дали да пусна Джулия на гимнастика днес след у4илиЩе ако не се 4увства по-зле или да си я водя направо вкъЩи?  newsm78
Хайде,аз Ще пропусна обяда и бягам към кабинета на педката да си взема импенятивата за да може утре да занесем урина за изследване.
Лек следобяд ви желая  Peace

# 173
Честно на мен ми писва от време на време да се чувствам като прете,  да слушам проблемите на другите/ явно съм добър слушател / и  после като им кажеш какво мислиш за проблемите им и си искрен , хората се обиждат.Според мен, когато споделяш житие и битие с някой трябва да си готов да приемаш и критики и похвали не само да очакваш , че хората ще мислят като теб.
Аз имах този проблем с една приятелка, българка, която от дете живее в Щатите. Видяхме се тази година след много време и тя си изсипа цялото житие и битие на главата ми (доста сложно при това) и аз, докато слушах, се включвах с коментари и мнение тук-там. Нормално, нищо особено, предвид, че тя водеше почти монолог, а аз предимно слушах. Какво беше учудването ми, когато в един момент тя избухна адски нервирана и ми каза, че изразявам "непоискано мнение" и тя ми била разказвала, но не ме била попитала какво мисля. Shocked
После ми се извини и ми обясни, че в "англо-саксонската култура е така". newsm78

# 174
Не знам , аз сега тепърва , започвам да ходя до църквата до нас, заради детето.Имаме ново отче, не го познавам, тепърва ще се опознаваме. В неделя ми се видя свестен, но ще видим.
Иначе за толкова години тук , се запознах с 2-3 прети и си говорихме и от прете до прете разлики големи.
Tsugumi , съжалявам , че си се почуствала така. Същите проблеми имах тук с претето на мъжо, с неговият двоен стандарт, но пак ще повторя и от прете до прете разлика има.  Peace

# 175
О, не, нямала съм проблеми по повод това: бях писала, че при мен и малката вяра премина в скептицизъм. Имах предвид, че среда, в която настроения са крайни ражда и крайности, но пък има и хора, които търсят златната среда.
До нашата къща, например, има една голяма къща, която, доколкото разбрах, се явява център на "Свидетелите на Йехова" и идваха от цяла Италия на сбирките им.
Във въпросника за италианската детска градина имаше (по памет), дали не възразяваме за религиозно обучение на детето и каква вяра изповядва (общинска е), нещо, което липсва в българската.

За англосаксонската култура не знам, въпреки че най-близката ми приятелка замина за Щатите.

# 176
Ау, свещеникът в църквата до нас е много готин - попадала съм му на проповеди по големи празници. Примерно на Възкресение: (с приглушен глас, като в кулминацията на приказка) "И тогава какво станало с Исус?" (пауза за евентуални отговори) (пак с приглушен глас, следва развръзка): "Точно така, Исус умряяял", все едно става дума за Червената шапчица, която ей сега ще изскочи от корема на Вълка...
Но явно този тип наратив доста се харчи в нашия смесен квартал, където има и много бедни, и доста богати буржоа, та църквата е пълна (по-скоро с първия вид хора).

Аз по причините, изтъкнати от Тсугуми - т.е. липсата на модерирано отношение към вярата - искам да си кръстя децата православни (само се тревожа да не се чувстват изолирани от другарчетата). Нашенското православие те оставя насаме с личните ти демони и богове, което само по себе си никак не е и толкова хубаво, но поне ти оставя пространство за мисъл.

# 177
Tralala, нашият свещеник също вкарва много драматизъм - беше се престарал в една служба (последната, на която отидох) за Великден, да внесе латински, старогръцки и еврейски език, като успя да се вмести в 2 часа. Казвал ми е, че знае руски език и беше ходил по стъпките на Дракула в Румъния   Sunglasses

# 178
  • UK
Следите ли какво става в Чили и акцията по спасяването на миньорите? Страшно е трогателно, много съм впечатлена... Cry

# 179

Общи условия

Активация на акаунт