112та есенна среща в Италия

• 34 718
  • 759
  •   1
Отговори
# 240
  • la Città Eterna
mcdirock, бързо оправяне на Джулия! И на мен са ми изписвали Мечо грозде, но с предупреждение, че трябва да се внимава с дозировките. Не мисля, че е разумно без лекарско предписание. Дано по-скоро ви излязат резултатите от изследването, че да знаете какво да правите. Може би наистина е по-добре с лайка или смрадлика да карате като начало, за тях не съм чувала да имат странични ефекти.

# 241
mcdirock, и от мен пожелания за бързо оправяне на дъщеричката  Hug и да споделя какво на мен ми предписа моя лекар за цистит и действа веднага:
http://www.torrinomedica.it/farmaci/schedetecniche/MONURIL.asp
Виждам, че пише  доза и за деца, но все пак трябва вашият лекар да каже.

# 242
тралала, да разбирам ли, че познаваш бахаи в Италия? Тъй като ги спомена в листата до смахнатите български майки Grinning

Нелогично е да може православен да е кръстник на католик, но в днешно време и двете църкви са позакъсали и какво ли не правят, за да увеличават бройката. Аз не харесвам особено нито едните, нито другите, да не кажа по-силна дума,  рядко ме спечелват с нещо, обикновено с някой  християнски пример на смирение и добродетелност. И едните и другите са ми доста бизнес-ориентирани. Крачка в правилната посока би било да започнат да плащат данъци, да си оптимизират администрациите и да дават 80% от приходите си за помощ за нуждаещи се. Не разбирам хората, за които 'църквата не се пипа".

# 243
Крачка в правилната посока би било да започнат да плащат данъци, да си оптимизират администрациите и да дават 80% от приходите си за помощ за нуждаещи се.
Това и аз искам един ден да стане Peace

# 244
Искаш, ама няма да стане:–)

Хора, вие ще ходите ли за Коледа в България? Аз много умувам и т.к искам ако ходим да избегнем  безкрайните софри мисля да отидем м/у Коледа и НГ. Ако не исках толкова да си видя роднините  и дечковците, хич нямаше да ми се мърда от тук.
Само като си представя мръсната София ( ако нямаме късмет да е навалял пухкав бял сняг), дебелите дрехи, непочистени улици и истерията около пазаруването на подаръци , за 4 дни сигурно ще имаме 40 срещи .... се колебая дали да си го причиняваме това
Ако не ходим в Тайланд, може аз да отида за 10 дни в София и толкоз ...почивка  Rolling Eyes

Ох, дават в Ио Канто една рагацца, която е на 12 години и пее в дует  с Джеймс Блант, която е висока 180 сигурно и изглежда като 25 годишна и е БЕЗ никакъв грим, не мога да повярвам, че не е грешка.

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 22:45 от 10 c's

# 245
Ние не плануваме нищо особено за Коледа. Едни приятели ни канеха в Германия, но отказахме за сметка на други планове.
За сега плановете са: Флоренция за дългия уикенд на 1 ноември; "някъде", още не е решено дали и къде за 9 ни годишнина през април; море на Корсика в началото ня лятото... Много отдавна не сме били на истинска ваканция и имаме да наваксваме. Sunglasses

Днес швейцарците пробиха 57 км. тунел под Алпите, а мизерният тунел под нашата къща, който е трябвало да бъде завършен през '98 г. и да реши голяма част от проблемите с трафика на нашата община, още е до никъде. Rolling Eyes

# 246
тралала, да разбирам ли, че познаваш бахаи в Италия? Тъй като ги спомена в листата до смахнатите български майки Grinning

Нелогично е да може православен да е кръстник на католик, но в днешно време и двете църкви са позакъсали и какво ли не правят, за да увеличават бройката.

Не, не познавам. И аз се зачудих откъде ми дойде това за бахайците, според мен от теб съм го забърсала Simple Smile

Не е съвсем нелогично. Става дума за една религия с две различни деноминации - кръщенето е едно и също (т.е. не може няко йда се прекръства, така да кажем), венчавката, абе на практика всички базисни канони са си еднакви, защото са установени преди Схизмата.
Знаете ли че навремето папата отлъчва цар Фердинанд, защото кръщава Борис православен (а бракът му с Мария Луиза е католически)? После вече не си спомням при какви политически обстоятелства и разменки си го приемат обратно в лоното на католицизма. Това в контекста на разговора за детсктие кръщенета.

# 247
Ние сме се нагласили да ходим  в Мирабиландия за 1 ноември, а за Нова Година - в Мюнхен, ще разглеждаме замъците в Бавария.

# 248
Аз до вчера не си бях дала сметка за това, че ни предстои дълъг уикенд, постът на Барбабо ми го напомни.
Обаче току-що купихме билети, отиваме за 5 дни в Генуа! Неочаквана ваканция, ама съвсем неочаквана!
Аз не съм била в Генуа, ще трябва малко да се подготвя Simple Smile. Някой да ме посъветва/разкаже/насочи нещо!?

# 249
Дессита , ако приемеш моя съвет , промени решението си и за двете места Thinking Naughty
Ние ходихме една година до Гардаланд,през декември но повече май няма да повторя. Судено си е и естествено някои атракции са затворени.Дните са къси и като се скрие слънцето /ако въобще го има/да не ти казвам за какъв студ става дума Whistling

И за замъците според мен хич не е сезон,аз ходих август и беше хладничко,представам си зимата.....Със сигурност ще е като в приказките /купих си постер на Нюшвайнщайн през зимата точно-красота/,но пътя от паркинга до него не е за подценяване.Има един мост над една пропаст които със сняг немога дори да си представя как ще е....Един др. от замъците е с вземане на трагетто,през езеро- та и там ще бъде студ и влага!!!От трагето до замъка е огромна градина...
Фонтаните на всички замъци ,я ще работят я не - а са приказни.....

Ми това е - понаплаших те ,ама исках да ти кажа и за двата мои лични опита.

Ние вчера ходихме да събираме кестени на едно прекрасно място,и още по-хубавото беше слънцето през целия ден Hug. Довечера сме на печени кестени с червено вино Hug Peace Peace

И да ви кажа как ме "хвърли" 2 пъти тока ,от едни опънати жици,за да пазят кравите да не избягат hahaha. И в двата случая направо ми изкочи сърцето Mr. Green Mr. Green

Тралала,не ходи в Аквариума,не си струва.Иначе има мн хубави  исторически забележителности
П.С. Корабът ,за който пише по-долу Тцугуми,наистина е мн.интересен.

Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 15:52 от ffr

# 250
ФФР,  не ме плаши студа, предполагам, че ще е студено. Преди две години за 1ноември бяхме в Балселона, през повечето време валя, но пак си прекарахме добре и видяхме доста неща. По това време на годината винаги е рисковано да е лошо времето, където и да отидеш. Но вкъщи не ми сте стои. Една година пред януари бяхме в Париж, с 8 месечно бебе, което още кърмех, голям студ беше, но имам страхотни спомени. Екипирваме се яко и давай.
Завиждам за кестените (вино отдавна не пия, с мъж-въздържател  Embarassed)

# 251
Тралала, Аквариумът е задължителен. До него е корабът, който Полански е използвал във филма си "Пирати" - внушителен е, пускат вътре посетители. Ако имате възможност, прескочете до Портофино и Империа. Непременно яжте типичната паста със сос от орехи  Peace

# 252
момичета,
искам да си променя името /ффр/
как става ? newsm78
или трябва да си направя нов аватар?

# 253
ФФР, няма нужда от нова регистрация или смяна на аватар. Аватарът е личната ти картинка.
Следвай този ред:

---> Потребителски настройки ---> Име: Това е екранното ти име, което другите потребители ще виждат.

Накрая най-долу трябва да въведеш паролата си и да натиснеш бутона "Промени профила", за да се запази промяната.

Тралала, не съм била в Генуа, но най-популярното нещо там, за което съм чувала, е аквариумът.

# 254
 Барбаронче, мерси за бързия отговор  bouquet  bouquet

Вчера, в една градинка из планината видях 7-те джуджета.Много хубаво бяха аранжирани .
И разглеждайки ги, се опитвахме да отгадаем кой-кой е. Не толкова лесно.
После ми дойде на акъла ,да си променя името тук,с това ,което мноого ми подхожда... hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 17:39 от Brontolo

Общи условия

Активация на акаунт