112та есенна среща в Италия

• 34 597
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
  • UK
Abies, честито от сърце! С какво точно ще се занимаваш? Дано да си доволна, знам каква борба е това с търсенето на работа и това си е истинска победа  Hug.

Аз малко отсъствам от темичката, защото на работа съм изключително ангажирана, работя и от вкъщи и нещо периодът ми не е добър. Не мога да избягам от това тягостно чувство на сивотия и самота. Въпреки учудващото хубаво време за ноември. Абе чудя се не е ли рано още да се мисли да коледни подаръци и празнуване. Аз още въобще не съм на празнична вълна, а не би било, защото е все пак едно приятно чувство на очакване нещо весело да се случи. Аз тази година нали съм вече със заплата и много ми се иска на всеки да купя хубав голям подарък, който внимателно да избера и да дам опакован красиво.

Аз иначе тази седмица преживях голям стрес (поне аз много се уплаших, даже ми излязоха едни херпеси на устата)- в сряда както си седях на дивана и си четях нещо на 30 см от мен без никаква причина се сгромоляса полюлеят, със страхотен трясък, в 12 през нощта, всичко стана в стъкла и мазилка, направо на сол. Беше ужасно, все едно падна бомба. Сега си купих нов обаче, по-хубав, ама не знам ако ми беше паднал на главата този полюлей и както съм сама вкъщи дали нямаше да ми пукне главата и да си остана под него.

Иначе нещо много хубаво има в София (да ви подразня пък  Mr. Green)- изложба на илюстрациите на Салвадор Дали към "Божествена комедия" на Данте. Вчера ходихме с майка ми (беше ми на гости) да разгледаме и бяхме много впечатлени.  А Mr. Green довечера културната програма продължава с Киномания (аз не обичам да гледам филми, ама айде...). Време за култура, поне това, като не е време за мъже  #Crazy Laughing.

# 691
  • Манчестър
лимонтозу всъщност е винена киселина, acido tartarico.
acido citrico в аптеките се продава, и в дрогериите.

PS: Името на лимонтозу-то е недоразумение.

Лимонтозу е побългарено име..иначе е citric acid и е лимонена лиселина, не винена..винената е друга.

# 692
Лимонтозу е винена киселина, не лимонена.Това казвам.
Това, че пише на някои опаковки 'лимонена киселина' е от неграмотност.
Ето, намерих и по-достоверен източник от 10с', Уикипедия  Mr. Green

В България винената киселина за кулинарни цели се продава под (неправилното) търговско наименование лимонтузу. [notes 1] В много случаи, самите опаковки подвеждат потребителите с информация, че предлаганият продукт лимонтузу е лимонена киселина.

Льоли, аз живея до НДК и Кинопанорамата е трайно заседнала в моето сърце:) Спомням си километричните опашки пред НДК, още от нощта хората се събираха.., цялата тръпка дали ще се доредиш до билети, но и пропуските от Комитета за култура ( където имах една леля, която ни уреждаше понякога). Не знаех, че има още Кинопанорама. Какви филми дават?

Последна редакция: нд, 21 ное 2010, 13:45 от 10 c's

# 693
  • UK
Лени, гледай к'во става: http://kinomania.bg/bg/program/  Simple Smile

Много съм изплашена. Сестра ми се обади сега, прекарала е нощта в болницата, повръщала, припадала, нещо май се била натровила- насинени крака и на лицето охлузвания понеже е падала, била на системи, правили и промивка на стомаха и плачеше. Много се разстроих. И е била самичка, а жената, с която е била в пронто соккорсо в една стая, е починала. Купих и билет за София да дойде малко да се погрижа за нея другия уикенд, толкова ми стана мъчно. Сега се е прибрала вкъщи, а съседите почнали да и звънят да си чисти там, където е повръщала....

# 694
Оф, ужас... Добре, че си е вкъщи вече!

# 695
Лени, гледай к'во става: http://kinomania.bg/bg/program/  Simple Smile

Много съм изплашена. Сестра ми се обади сега, прекарала е нощта в болницата, повръщала, припадала, нещо май се била натровила- насинени крака и на лицето охлузвания понеже е падала, била на системи, правили и промивка на стомаха и плачеше. Много се разстроих. И е била самичка, а жената, с която е била в пронто соккорсо в една стая, е починала. Купих и билет за София да дойде малко да се погрижа за нея другия уикенд, толкова ми стана мъчно. Сега се е прибрала вкъщи, а съседите почнали да и звънят да си чисти там, където е повръщала....
Малеее Лцоли бързо възстановяване на сестра ти .
Точно снощи гледах края на един италиански филм и имаше такава сцена .
Какъв ужас е приживяла сестра ти .Това в кой град се е случило ??Установили ли са от какво по конкретно ??В заведение ли или с нещо купено от търговската мрежа ??
Натравяла съм се с мляко и беше наистина ужасно , всичко описано от теб без припадаците .Даже и на работа си спомнчм че отидох тогава преди доста години беше , но го помня много добре.Колко глупаво стриктна съм била тогава , натровена но на работа с градски транспорт отидох тогава.Ненормална работа .
Да не би да има връзка с това ??
http://www.puls.bg/health/news/news_5623.html

# 696
  • UK
Маркрит, сестра ми е също във Форли, студентка е там, добре че е била с един приятел, който и е помогнал и сутринта я е прибрал от болницата, иначе не ми се мисли самичка какво е щяла да прави. Тя мисли, че е от някаква риба. Дано да се е оправила вече, но аз за всеки случай ще я държа под око за три дена тука в София, тъкмо да се почувства, че има кой да се погрижи за нея и най-важното- да не казваме на майка ми, че много ще се притесни, най-добре да и го спестим. Не знам в такива случаи с натравяне какво е добре да се яде, аз си мислех за печени ябълки, бисквити, да е нещо хранително обаче, но да не дразни стомаха. А тя колкото е и слаба, сигурно съвсем ще се свърши. Направо сърцето ме боли.

# 697
Предполагам нещо леко и недразнещо стомаха.Картофи варени , ориз.. може би като при обикновените стомашни проблеми.Препечени филии , някакво леко сирене може би.
Незнам дали и кисело мляко дали няма да е добре .
Нпмам представа точно какво е точно подходящо.
Сестра ти да предприеме мерки срещу тези които са виновни за сегашното и състояние , не бива нещата да останат така.

# 698
 ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
http://gotin88.log.bg/article.php?article_id=86782

#Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

Льоли как е сестра ти?Дано да се е възтановила

Някои да знае къде из4езна Ники??Кала ??Навел ? Деси дезенцанска?

# 699
  • Italia, Palermo
Въй, Джуф, каква е тая криминална хроника?
И аз се питам къде са мамите, които заварих преди 4 години, когато почнах да пиша тук.
Оле, Льоли, за съжаление съм далеч, ако бях във Форли или наблизо щях да съм вече дотърчала до сестричката ти на помощ. Тя кога тръгва за София, добре ли е днес?

# 700
Момичета,има ли в момента Гранде Фратело?По кой канал и от колко часа? Благодаря на отговорилите.  Peace

# 701
Момичета,има ли в момента Гранде Фратело?По кой канал и от колко часа? Благодаря на отговорилите.  Peace

да, има. по канале 5 четвъртък и понеделник вечер.

# 702
  • UK
Благодаря ви за загрижеността- да, днес е по-добре систър, починала си е и се успокоила. Даже днес нещо ми се звереше, което за нея е добър знак, а за мене е завръщане към нормалното Wink. Тръгва за София в събота и се връща във вторник, ще си имам компания за уикенда.

Хахахахаха, потресена съм!

# 703
  • Italia, Palermo
Хехе, зверенето е знак за енергия де бълбука в нея явно. Аз се зверя покрай цикъла, мъж ми виак, че тогава му е изгодно само да блее като агънце и да казва Да или да "сумти" и мълчи. Наистина рядко се контролирам в "ония дни" де казват тук. Ех, че хубаво човек да може да прескача за България за някой ден с директен полет и да си е от София, а да не пътува девет дена път с камили до другия край на страната.
Аз от Гранде фрателло гледах само втората година , но не ми е приятно, както и реалититата като цяло..
Тук бе 20 градуса от седмици наред, но тая вечер гърми, трещи и вали.
Утре откриват третия палермитански мол и е близо до нас, след още някой ден първият аутлет вилидж в Сицилия и някой слънчев ден ще отидем за еднодневна разходка там, близо е до центъра на острова, до КАлтанисетта и Енна, на 150-200 км от тук.
Добре,ч е тук става целогодишно за разходки на открито, да не сме все из моловете или по гостита.                                 

# 704
Маркрит, сестра ми е също във Форли, студентка е там, добре че е била с един приятел, който и е помогнал и сутринта я е прибрал от болницата, иначе не ми се мисли самичка какво е щяла да прави. Тя мисли, че е от някаква риба. Дано да се е оправила вече, но аз за всеки случай ще я държа под око за три дена тука в София, тъкмо да се почувства, че има кой да се погрижи за нея и най-важното- да не казваме на майка ми, че много ще се притесни, най-добре да и го спестим. Не знам в такива случаи с натравяне какво е добре да се яде, аз си мислех за печени ябълки, бисквити, да е нещо хранително обаче, но да не дразни стомаха. А тя колкото е и слаба, сигурно съвсем ще се свърши. Направо сърцето ме боли.
Скорошно оздравяване на сестричката ти и от мен! Добре че е реагирало навреме момичето и е имало кой да му помогне!

Общи условия

Активация на акаунт