112та есенна среща в Италия

• 34 607
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Коледни подаръци няма да има, само за децата.

Как така? Какво сте се разбрали? Защото на мен това ми се струва хем много хубаво и рационално, защото накрая се разорявам и претрупвам с подаръци, хем обаче би ми било тъжно... дилема!  Mr. Green Та вие как сте я рзрешили?

# 676
Ами ние сме много народ, а и 3 юбилея, всичко през декември... Сметката ми за подаръци ще е 4 цифрена, ако трябва навсякъде да 'огрея'. Не мога просто Rolling Eyes. Мога да си позволя малки пенсиерини, това да - но подаръци..
По-миналата година празнувахме до ниво първи братовчеди ( имаме си група обичайни заподозрени за празници), но т.к всички се ожениха + имат по 1-2-3 деца, решихме за децата подарък, а за възрастните томбола. На мен ми се падна брат ми, подарихме му абонамент за Nagional Geographic. Така че ако сте много народ, изтеглете си име и му правете на 1 подарък. Така вместо да направиш на 10 души по 5 евро, ще направиш един, но по-хубав.

# 677
Да по4ерпя малко със закъснение  http://www.umassmed.edu/uploadedImages/healthyheart/chocolate.jpg  -записахме малкият на у4илище-днес му е втори ден.Лек и успешен ден  Hug

# 678
Да по4ерпя малко със закъснение  http://www.umassmed.edu/uploadedImages/healthyheart/chocolate.jpg  -записахме малкият на у4илище-днес му е втори ден.Лек и успешен ден  Hug

4естит ти италиански у4еник   bouquet  бързо адаптиране на детето

Като казвате за играчки, нали съм горе долу в този сектор  Wink
http://www.gcomegiocare.it/

мерси за инфото, но на такова място с дете не влизам Stop

Здравейте лейдис,
Ейййй прогизнахме от дъждове в Миланско и околията,аман. ooooh!

Моля,препоръ4айте ми провайдер за Интернет и домаШен телефон.Искам да разкарам Телекома,4е ми писна да им пълня гуШите при положение,4е по4ти не говоря от стационарния телефон. В момента ползвам Теле 2 само за Интернет ама не мога да кажа,4е ми се нравят особено Crossing Arms

аз съм с теле2, телефон плЮс адсл, доволна съм

По въпроса за подаръците: за възрастни само символи4ни неЩа, не съм привърженик на тежки празненства и скъпи подаръци

Момичета, това ще ми е първата Коледа в Италия, а май се очертава да имаме и гости. Кажете ми какви са традициите тук, какво се готви, сервира, как се празнува - всичко ще ми е интересно.

зависи много от района и семейството
питай "наполетанките" за по_достоверна информация при вас 

# 679
# 680

Цитат
Цитат на: Astrea ☼ в Четв., 18 Ноем. 2010, 19:40
   Като казвате за играчки, нали съм горе долу в този сектор 
http://www.gcomegiocare.it/

мерси за инфото, но на такова място с дете не влизам

Джоя, грешиш, мястото е именно за деца и е много интересно.
И ние бяхме всяка година там,но сега Фабио се чувства голям и май няма да ходим.

# 681
  • la Città Eterna
Здравейте от мен! Знам, че напоследък никак не пиша, но днес имам невероятна новина. Отидох на интервю за работа и ми казаха направо да започвам. Изкарах първия си работен ден, а фирмата е направо мечта - Tractebel Engineering. Още ми е трудно да повярвам, че чудото се случи. Стават чудеса, дори в Италия... Между другото, имах и второ интервю за днес, за 11 часа в една агенция за бейби ситтер, ама не стигнах до там, казах на мъжа ми дискретно по телефона да отмени срещата... Засега съм на договор за 3 месеца, но и така е добре, има голяма надежда после да го продължат. Стискайте палци.

# 682
Bravooo!!!  Hug

# 683
  • София - Рим и обратно
Здравейте от мен! Знам, че напоследък никак не пиша, но днес имам невероятна новина. Отидох на интервю за работа и ми казаха направо да започвам. Изкарах първия си работен ден, а фирмата е направо мечта - Tractebel Engineering. Още ми е трудно да повярвам, че чудото се случи. Стават чудеса, дори в Италия... Между другото, имах и второ интервю за днес, за 11 часа в една агенция за бейби ситтер, ама не стигнах до там, казах на мъжа ми дискретно по телефона да отмени срещата... Засега съм на договор за 3 месеца, но и така е добре, има голяма надежда после да го продължат. Стискайте палци.
Браво, много се радвам за теб!

Аз искам да задам един тъп въпрос - как му се вика на лимонтозу-то тук? Предполагам, че е acido citrico, обаче такова животно по супермаркетите не намирам, днес даже и в COOP търсих, нямаше newsm78. Искам да направя на малката домашен пластелин, а трябва лимонтозу. Идеи къде се намира или с какво мога да го заместя?

# 684
Abies, поздравления! И само успехи! thumbsup

# 685
  • Italia, Palermo
Абийс, много се радвам за теб HugУспех и само удоволетворение от работата ти желая  bouquet
КАфе с мед, как прави6 тоя дома6ен пластелин? Аз навремето търсих лимонтозу за крем торта 6арлота, но не намерих. Сега открих по румънските магазини, имах идея преди това да видя из ербористериите и специализираните магазин4ета за артикули и за продукти за сладкари.

# 686
  • София - Рим и обратно
Milix, мерси за насоката, ще търся при румънците тогава. Много странно, че не продават в супермаркетите. Ще си запиша да си донеса от София.
Ето рецептата:

http://krokotak.com/2009/10/za-domashniyat-plastilin-otnovo/

Тоя сайт е разкошен, има много свежи идеи за децата.

# 687
лимонтозу всъщност е винена киселина, acido tartarico.
acido citrico в аптеките се продава, и в дрогериите.

PS: Името на лимонтозу-то е недоразумение.

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 23:46 от 10 c's

# 688
  • la Città Eterna
Благодаря за поздравите и пожеланията! Да ви се връщат стократно!  Hug

За лимонтозуто нямам мнение, все още съм на фаза да откривам с кои продукти тук мога да заместя българските, с които бях свикнала. За някои неща все още си ги нося от България или моля да ми ги носят познати, които пътуват.  Embarassed

# 689
  • София - Рим и обратно
лимонтозу всъщност е винена киселина, acido tartarico.
acido citrico в аптеките се продава, и в дрогериите.

PS: Името на лимонтозу-то е недоразумение.
Това беше ново за мен  Embarassed. Но явно не само за мен, защото сега като се замисля, на много места се среща наименованието лимонтозу и в скоби лимонена киселина Crazy Което обаче, излиза, че не е вярно, сега четох... Май ще отложа пластелина за след празниците Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт