112та есенна среща в Италия

• 34 599
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
Ох, ако наистина е така, т.е. не правят огромен проблем за просрочване на трите месеца, много ще се радвам. Иначе другите неща с местожителството и нужните доходи ги имаме, те не са проблем.  Наистина ми е много полезен опита ви! Още веднъж благодаря!

# 436
gioia.  маршрута наистина предлага много забележителности,но аз освен на тях съм почитател на италианската мода и дизайн за облекло и за дома.И тъй като сме с кола много бих искала да се възползвам от това и да направя и покупки.

Ако някой има идеи за аутлети ще съм благодарна,аз намерих един преди Верона не е нещо кой знае какво..
За кафето под "италианско" имах предвид да е правено,пакетирано и пр в Италия и за Италия.Защото в Проктър и Гембъл напр. един и същ продукт за България и за Германия напр. се прави с разл. в състава,естествено не в полза на този за Бг.Заради поевтиняването на продукта,макар че тук са по-скъпи...

# 437
Има един много известен аутлет в Барберино, намира се около Флоренция. Само че не знам дали минавате от там.
Аз не съм ходила, защото до колкото знам става в-с за неща, които примерно от 600 евро са намалени на 350, което не ме устройва:–)
Но знам, че е известен аутлет.

За кафето ти казах:) Само Лаваца Клуб:)))

# 438
Тсугуми, ти нали разбираш от парфюми:) Искам да те попитам нещо, може би знаеш отговора.
Купих си от една сергия парфюми.
Били оригинални и сигурно са, защото иначе не биха оцеляли и няколко часа.
Знаеш ли защо са толкова евтини? Мъжът ми каза, че били мостри..

# 439
Или мостри или крадени,за да се толкова евтини.Мъжа ми ми е разказвал ,че имало тук по румънки които продавали скъпа козметика на половин цена  /защото била крадена/ и подбивали доста сергии на пазара.

# 440
Има един много известен аутлет в Барберино, намира се около Флоренция. Само че не знам дали минавате от там.
Аз не съм ходила, защото до колкото знам става в-с за неща, които примерно от 600 евро са намалени на 350, което не ме устройва:–)
Но знам, че е известен аутлет.

За кафето ти казах:) Само Лаваца Клуб:)))
Благодаря ,но няма да пътуваме до там.
Венеция-Болоня- Верона сме

# 441

mimozata, пълен профан съм в Шопингуването, но се сеЩам за този аутлет, който ви е горе долу по марШрута: http://www.franciacortaoutlet.it/

# 442
Или мостри или крадени,за да се толкова евтини.Мъжа ми ми е разказвал ,че имало тук по румънки които продавали скъпа козметика на половин цена  /защото била крадена/ и подбивали доста сергии на пазара.

В моят район финансовата полиция е много бдителна и не могат да оцелят,ако са крадени, а и тези хора са от много време на пазара. Не е някакъв единичен 'удар'. Имат кремове на Клиник, Виши, много парфюми, имам си и касова бележка. Аз крем нещо не мога да се реша да си купя, обаче..
Възможно е да са някакви 'мостри', като тези с обувките...

# 443
Е ,тогава е възможно да са мостри  Peace

# 444
Привет и от мен.
Понеже съм в друга зона, за магазини и аутлети не мога да помогна на Мимозата.
Колкото до въпроса на Милитана, не знам защо се обиди на Джоя, не мисля, че въпроса й за знаенето на италиански целеше да обиди сина й. Всъщност е съвсем на място, защото ако знае добре езика и има интернет, се намират всички отговори. Ето един линк http://iaew.gov.it/index/auslparma/sportellounico/iscrizione/stan_ue, всичко си е описано. Студентите от страни - членки на европейския съюз, имат право да се запишат в местния АЗЛ за периоди, по-дълги от 3 месеца, при представяне на Е106 и атестат от университета, който посещават, като трябва обаче да направят и някакви вноски, които предполагам ще му ги изяснят в АЗЛ. Общината няма никаква връзка със здравните осигуровки. А че няма да го пуснат след три месеца, е абсурдно, никой по границите не проверява имаш ли или нямаш здравни осигуровки.
Честно казано, не съм чувала за частни здравни осигуровки тук. Което не значи, че няма, но никой не съм чувала да ги ползва.

# 445
  • Italia, Palermo
Здравей, народе! Не е за вярване, на петия ден след като мъжо ходи в моторидзационе ми бе готов стикерът за риконо6именто на книжката и ве4е направих два пъти сефтето по палермитанските друмове, голямо потене бе6е, мъж ми вика, 4е трябвало да се снабди със сакетто за рифиути умиди от онези в самолетите, ама ни6то, нали нямам опит с колата му. Аааа. първият път карах ве4ер, на курса не го бяхме сторили, нали го карах лятото и не им се разбутва6е на някои хора, инструкторът ми де, да мина поне 4ас но6тно каране. Та...много съм горда със себе си, дано се осмеля скоро пак да се гмурна в трафика, ни6то, 4е го търсим по-слаб в определени 4асове, ама все пак за мен е 4удо невиждано да имам такъв невиждан кураж.

# 446
Браво, Миликс, давай смело!

# 447
Миленка, аз като взех книжка първо известно време тренирах един и същ маршрут ( НДК – Бояна, линията по която отивах на работа).
Излизах по-рано от трафика и гледах да се връщам, когато лудницата намалее.  Научих пътя, знаех светофарите, трафика, престроявах се и накрая паркирах. За няколко пъти свикваш и после имаш мозък и за други неща, освен дали ще се разбиеш в някоя дупка. Това продължи известно време, преди да се пусна по други софийски маршрути и ми беше по-лесно.

# 448
Миликс,  Peace

Лени, предполагам и аз, че са тестери (мостри) http://www.parfumibg.com/help.php?action=dostplash
Много е изгодно да си вземеш такива - обикновено са от 100 мл и на ниска цена, но аз самата не съм попадала. Бих ги ползвала напълно спокойно, въпреки че познавачи (каквато не съм аз - все пак благодаря) усещат разликата с оригиналите (ако са "менте") и няма никакво значение, дали са трайни. Ако ти харесват и са изгодни - защо не?!       Simple Smile

# 449
   smile3501 Браво Миликс и от мен !!!

Сега кажи на мъжа си да ти купи навигатор  smile3521

Общи условия

Активация на акаунт