Трудно проговарящи деца - тема 3

• 82 448
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Привет и от мен Simple Smile
Не съм се разписвала, че ни нямаше няколко дни - празнувахме именния ден на "Жоо" при дадо му Жоо Simple Smile Миа, със закъснение - да ти е жив и здрав.
Днес ни беше срещата родители-дете-психолог в св Никола. Утре е с психиатъра, вдругиден пак психолог. Започнахме с Малкия. Държа се горе долу културно - колкото са му възможностите де  Rolling Eyes Според баща му аз съм била за преглед от психиатър - не детето...пък дано се окаже прав. Защото тъкмо обяснявам аз как няма бебешко говорене и само мучи, ползва 5 думи на кръст и дървеното шопче почна - тятитути нещо да и обяснява Laughing
Разказа на bybolina ме подсети, как още миналата година, когато беше на година и половина ме хвана за ръка, изведе ме от кухнята, върна се и почна да върти копчетата на фурната Joy Големи тарикатчета са понякога...

# 511
Дони стискам палци дано да получиш добри резултати от прегледите   Praynig
Как минава точно прегледа говорите или конкретно сега с детото се занимаваше психолога?
В събота или неделя ще е нашият преглед при невролог, според това какво ще ми каже вече ще реша кога да търся час за свети никола  Praynig Едно ми е много свито, защото хем не искам да я заблудя на прегледа с нещо преувеличено, хем не искам да подценя проблема.

# 512
  • София
Бебка, днес само си говорехме с психоложката. Казах и моите притеснения, тя се опита да го заговори. Същината ще е утре и вдругиден. Ще изчакам становището и тогава ще записвам час за невролог евентуално, тъй като там такъв няма...
И това ухо - не престава да го дърпа. Вече не знам къде да го водя на ушен Cry

# 513
Дони аз не съм много компетентна по въпроса, но нашата аудиограма не я правиха с упойка и стана за 2 минути беше седнал с мен на стола първо в едното ухо после в другото му местиха едно снурче с накрайник и накрая излезе разпечатка и казаха че няма никакво отклонение, нещо такова не можеш ли да направиш някъде без упойка.Трябваше да мълчим и той не се противеше. Той скоро нямаше ли възпаление на ухото, с това където гледат ушите дали няма да се види ако е възпалено нещо.

# 514
  • София и там където не се пуши
Когато става дума за УНГ лекари, най-добре се допитайте до родителите от темата Деца с увреден слух. Много помагат.

# 515
  • София
Когато става дума за УНГ лекари, най-добре се допитайте до родителите от темата Деца с увреден слух. Много помагат.
Благодаря за идеята  bouquet

# 516
Доника и на мен ми се иска да напишеш като мине прегледа ,ние само там не сме ходили.Успех.

# 517
Ох....да внеса малко оптимизъм  TiredМалкият от няколко дни не  всеки път,но се опитва вече да слага и във,със,ще ми дадеш ли..и т.н.Думичките" защо "и "хайде" в момента са ни най интересни,казваме ги вече без никакъв проблем.Имам усещането,че от скоро просто спрях да го насилвам и някак съм се отпуснала и всичко става без  нерви.На чорапите вече не казваме "чопапи",опитва се да казва и р-то,но не му се получава много.Важното е ,че има желание.

# 518
sisa788 браво на малкият имах нужда да прочета точно такъв пост  Hug
аз вчера бях на родителско среща в ДГ и се оказа че няма да чакат да стане на 3г. а до началото на октомври ще вземат всички деца, само че изискванията незнам как ще ги изпълня  newsm78
Започнах от 2 дни вечер като се приберем към 7 махам памперса и слагам гащи, оставам го да спи без памперс.Първият ден не се изчурка до др ден сутринта нищо, снощи преди да легне чушна но в гащите  Rolling Eyes а постоянно го слагам на кукуто и питам ама не зацепва още каква е целта
за храненето сами ще почвам вече по настоятелно, но изискването с обличането е непосилно за мен  #Cussing out
Сега съм притеснена дали не сгреших че по рано го пускам на ДГ обаче се успокоявам че те сега големите деца в яслата ще ги изпишат и ще дойдат малки, а в ДГ предполагам че ще са само говорещи деца и ще има по добър пример за подражание проблемът е как ще го науча да е самостоятелен приемам идеи всякакви за куку и ядене, обличането за сега настрана го оставям

# 519
bebka2304  с махането на памперса бъди по търпелива.Хубаво е ако си решила да го махаш да не е само вечерта а изобщо,защото той  не може да разбере какво се случва.Един път може да пишка в гащите,друг път не Laughing.Преди да легне да спи е хубаво да не му даваш много вода 1-2 4аса,ако пък много му се пие просто по някое време през ноща трябва да го вдигнеш.Незнам дали ходите на ясла,но ако не ходите просто сваляй всичко.За 2 седмици ще се научи.Ако сте на ясла трябва да оставяш поне 1 за сън и много гащички.

за обличането,повечето деца в градините не могат.Казвам защото сме 1 група и имам наблюдения пресни.Нашият можеше без горните блузи.Сега се справя вече много добре и с тях,но там се учат.По важното е да махнеш памперса ,че много се мръщят

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 10:35 от sisa788

# 520
sisa788  в яслата искат първо в къщи да съм го оставала без памперс и след това да почна и там  Rolling Eyes и тогава чак щели да го слагат на кукуто. Аз по време на сън не се притеснявам, защото се уверих че стиска, дори и вечер, което ми е много странно но е факт. Дори и когато е изпил вечер 1 шише мляко памперса преди ставане е сух  Shocked
Днес мисля сериозно да си поговоря с госпожите и и там от др седмица да го водя без памперс и да ги запася с доста дрешки, според мен проблема няма да е когато спи да не се начурка защото не го прави, а по скоро като го сложат на кукуто че там нищо няма свършва  newsm78
Не ми се смейте но почнах да си пиша кое кога, какво ме притеснява, въпроси за прегледа в събота неделя, и доста изписах ама да не пропусна нещо да кажа, придружено и със списък на малкото думи срички и кога са се появили  Laughing и много въпроси от моя страна  Laughing

# 521
Сега съм притеснена дали не сгреших че по рано го пускам на ДГ

bebka2304, ние като ходим на логопед постоянно ни повтарят,че неговорещите се учат по-бързо от връстниците си.Така,че само ще е от полза като го пуснеш на ДГ. Peace
Хриси я записах от 01.09. и нямам търпение.Все се надявам,че там ще е по-добре, отколкото сега в къщи с детегледачката.Вчера лежала и си смукала цял ден пръста.Телевизора естествено е на Нова TV/канал, който не пускам/.Явно стринка си гледа телевизора, а детето- скучае. #Cussing out

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 12:32 от n_alex76

# 522
момичета не се притесняваите всичко с времето си аз го махнах на 3г и малко повече след изписването от яслата и преди градината махнахме го и като почна едно дърпане на бубата LaughingОбщо всето го научихме като остана у нас 3м. и започнахме изпишкване по често и тои го осъзна сега като му се пишка хваща някои от нас за ръка и в тоал. се оправя сам но и аз да съм там .Иначе и аз си мислех че никога няма да се научи понеже не говори но те намират начин да покажат Rolling Eyes             ,.Според мен идва момент когато го осъзнават и при всички е различен .

# 523
  • В една Дупка.
Не подценявайте в никакъв случай, ходенето на детето в детска градина.
Контактът с говорящи деца е незаменим. Ефекта е поразителен, но с повече търпение. Няма да стане изведнъж.
 Но тук и огромна роля, имат госпожите.  Те не подпомагат ли интеграцията на детето, каузата е наполовин постижима. 
Майка на дете с глухота съм. Peace

# 524
  • София
Не подценявайте в никакъв случай, ходенето на детето в детска градина.
Контактът с говорящи деца е незаменим. Ефекта е поразителен, но с повече търпение. Няма да стане изведнъж.
 Но тук и огромна роля, имат госпожите.  Те не подпомагат ли интеграцията на детето, каузата е наполовин постижима. 
Майка на дете с глухота съм. Peace
Абсолютно подкрепям Peace
Ние ходим на обследване в Св Никола. Минахме 1 среща с психолог и 2 с психиатър, като назначиха още една допълнителна с психиатър другата седмица...
Днес ходих специално до Лидъл заради триъгълните им моливи - помагат за свикване и правилен захват  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт