Трудно проговарящи деца - тема 3

• 82 425
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Блувелвет - страхотно клипче си изровила. Почвам да си човъркам мозъка, кога моя хубостник почна да ги прави тези неща, които описват в клипчето, и установявам че моят мозък услужливо е забравил.....

# 586
  • София
Bluevelvet,  bouquet Филмчето е много добро и трябва да добие популярност според мен.
Нашето обследване в св Никола продължава - вече 6-ти преглед newsm78 Уж последен...
Големия сега правят едни упражнения с капкомер с логопедката от Пумпелина с Р/Л.
И нещо интересно, което ми спомена вчера логопедката от градината - за предлозите. Не научело ли детето ляво и дясно няма как да се оправи с тях, защото липсва пространствена представа. Вчера му беше последния час за тази година и написали двамата в тетрадката Весела ваканция - беше много горд. Иначе много го похвали на родителската среща, защото имал най-голям напредък. Оставаше и да няма при този тормоз с и в градината и в Пумпелина  Mr. Green
Ей, запалихте ме и мен с тези азбуки Laughing

# 587
Дони браво на бате  Laughing
знаеш ли че и нас с капкомер скоро го караха да капе оцветена боя обаче няма още интерес Огито към капкомера, а и според мен го свързва с капките за нос, а тях ги мразим  Sick
Аз не смея да се похваля, но имаме лек напредък появиха се още няколко думи,които са неправилни и преди седмица чух коте ам но 2 свързани не са станали постоянни иначе постоянно се услушвам аз  Mr. Green
С ходенето до гърне обаче е пълна трагедия, сяда но стиска и после пишка в гащите.От 2 дни го пращам без памперс в яслата и вчера много ме засегна изказването на лелката, че той защото не говорел и не им казвал нямало кой да се занимава с него да го слага на 15 мин. И днес пак ми звънят по телефона че се бил напикал докато закусвал. Проблема е че сутрин баща му го слага той естествено стиска и отива до яслата без да се е изпишкал сутринта. В яслата искат пак да нося памперси. Днес вече ме разреваха, незнам да го местя ли какво да правя, да търся жена да го гледа ли, то имам 4 месеца до градината Tired

# 588
  • Варна
Поправка Mr. Green

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 12:36 от Africa

# 589
bebka2304, какво означава че няма кой да се занимава с детенце.Значи майка ми е сестра  в ясла, това което винаги се чува от нея е че те са тези които ще трябва да изградят в малките деца навиците, като махане на памперса, ходене на гърнето, самостоятелно хранене, дори преобличане, обуване и събуване на пантофките.
Попитай лелка ли е сестра ли е, какви са нейните задължения тогава, щом тя не е длъжна и неможе да се занимава с децата. А пък като не може да си намери работа без деца.

# 590
bebka2304, какво означава че няма кой да се занимава с детенце.Значи майка ми е сестра  в ясла, това което винаги се чува от нея е че те са тези които ще трябва да изградят в малките деца навиците, като махане на памперса, ходене на гърнето, самостоятелно хранене, дори преобличане, обуване и събуване на пантофките.
Попитай лелка ли е сестра ли е, какви са нейните задължения тогава, щом тя не е длъжна и неможе да се занимава с децата. А пък като не може да си намери работа без деца.

Аз го оценям за моя грешка, че го записах в централна ясла с много деца. 2 лелки и 2 сестри се редуват на смени като на обед са всички заедно. Какво да ти кажа хранят го, защото се цапал, на гърне не беше слаган, днес за 2-ри ден го слагат защото децата с памперси не ги слагали. Абе реве ми се нищо няма да научи там. Тези дни направо ми се карат и само казват колко много деца имали и не можели да се занимават само с него

# 591

Аз го оценям за моя грешка, че го записах в централна ясла с много деца. 2 лелки и 2 сестри се редуват на смени като на обед са всички заедно. Какво да ти кажа хранят го, защото се цапал, на гърне не беше слаган, днес за 2-ри ден го слагат защото децата с памперси не ги слагали. Абе реве ми се нищо няма да научи там. Тези дни направо ми се карат и само казват колко много деца имали и не можели да се занимават само с него
Ами незнам каква е тая ясла, извънземна ли?!Тука децата с памперс се слагат по гърнетата.
Лелките и сестрите са също като при вас.

# 592
  • София
Боже, Бебка, каква е тази ясла ?!? В яслата на Гого разпределението 3 сестри 1 леля. Пак се редуват 2 на 2. На гърне се слагат всички - с памперс, без памперс. От скоро и той започнал да сяда - вкъщи не иска.

# 593
  • варна
 Е те как смятат да се научи като не го слагат? Rolling Eyes

# 594
Мами, някоя от Вас подавала ли е Заявление до началника на РИО за първоначално комплексно оценяване на дете със СОП? newsm78

# 595
Редуват се усмивка- муцунка, прави се масаж на бузките, местене на езика по зъбите.
Дани, да ти напомня за линковете за Дядо и ряпа и Житената питка  Blush

Имам въпрос към варненки, които са посещавали Радост - на няколко места вече чета, че логопеда изготвя характеристика на детето. На вас дадоха ли ви такава? На мен не Rolling Eyes
И колко специалисти присъстваха на първото ви посещеине?

Ние като ходихме в "Радост" също при логопедката бяхме само.
А какво включва тази характеристика? На малката й правиха някаква карта, като кандидатствахме за логопедичната ДГ, това ли трябва да е? Защото ако е това, нищо ново няма да ти донесе като информация, описват състоянието само, но ти си го знаеш и без това.
СЕга като се замисля, май попълваха нещо, но по-скоро като карта са регистрация на посещението.  newsm78 Отдавна беше и ми се губи инфото.

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 21:18 от Dandi

# 596
Вчера отидох със свито сърце да го взимам от яслата и очаквах да ми се карат пак нещо, обаче беше др сестра и каза, че след следобедният сън се е изпишкал и изакал в гърнето не можах да повярвам направо  Laughing
Тази сутрин малко пишна в гърнето и се стисна после си допишка в гащите.
Въобще не трябва да им се давам да му слагат пак памперсите, защото всичко ще почне от начало
Дайте идеи за полезни играчки за нашата възраст, че идва 1 юни и бабите и аз ще взимаме подаръци  

Помогнете ми да намеря преди бях срещала линк за теглене на най-различни звуци животни, птици морето и др, сега го търся но не го намирам

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 08:11 от bebka2304

# 597
Бебка, ето този клип гледаме ние, малката се забавлява понеже вижда и самото животно
http://vbox7.com/play:89689a5a

# 598
  • София
http://www.animaux-nature.com/coindespetits/animaux-ferme.php
Имам и свалени на компютъра, но не помня от къде свалях вече  newsm78

# 599
Внукът ми е на 2 години.Не произнася смислени думи,а говори на някакъв свой език.Всичко ,което му се говори разбира.Къде да го заведем

Общи условия

Активация на акаунт