Трудно проговарящи деца - тема 3

• 82 350
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Баланса и аз много го харесах. Низанките като стена/пирамида и като дъга също. Настолна игра, на която съм хвърлила око е Колорама. А в тойса що игри съм харесала...
Да ви питам какво мислите за този ключ? Малкият като бебе все по ключалките висеше. Дали ще му е интересна и ще има полза от нея Thinking

У дома също са хит шаблоните, но ги правим с пластелин. Слагаме шаблона на дъска, запълваме обилно с пластелин животинчето и малко извън него и като го отлепим става като барелеф  Laughing

Друга популярна игра в момента е апликиране на балони. Малчо рисува балони на гърба на цветни хартии, аз изрязвам по неговите драсканици, той маже с лепило и лепи на един светло син лист /демек небето/ и накрая рисува вързаното на балона и канапчето надолу   4uu
Също лепим един жълт кръг за слънце и се редуваме всеки да рисува по един лъч. Сега аз, сега ти, сега аз, сега ти... Голям кеф ви казвам  Party Накрая рисува очи, нос и уста. Е, няма по зловещи слънца от нашите  Mr. Green

# 76
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Хубава дискусия сте подхванали!

Шаблоните бяха хит и при нас, но уви напоследък изобщо не иска да се занимава с рисуване, оцветяване или нещо подобно! Единствено водните бои могат му привлекат интереса и то за кратко. Миналата седмица ходих до Джъмбо и купих за 1лв много цветни пръчици - редим красоти от тях с интерес. Миришат малко странно, но пък отдавна търсех такива и н се поколебах да ги взема. Много му е интересно и да играем на ... не се сещам името на играта - изсипваме пръчиците на куп и се редуваме да изваждаме по една, така че да не бутнем нито една от останалите. 

Мога да го похваля, че напоследък и с внимането имаме напредък - вчера строихме автомобил от лего, по картинно упътване - справи се чудесно и е ужасно горд /разбира се с малко помощ от моя страна, но все пак без леки напътствия щеше да се откаже/. Не че не се разсейваше, ставаше и захващаше нещо друго, но много искаше автомобила да стане реален, а не само на картинка и бързо се връщаше в заниманието.

Благодаря за споделения сайт - има интересни неща. Ние имаме ето това
http://katinatoys.com/catalog/product_info.php?cPath=48&prod … 79c8a03e2a5262a91
но на друга фирма - доста време ни занимава.

За ключа - изглежда ми интересно и е с нива на трудност. Смятам, че ще е добра инвестиция.

# 77
Много ми трябва немското лекарство Risatarun fur kinder 10-20 ml (Рузатарун за деца) ако някой може да помогне да намеря лекарството в България или да го достави от Германия да пише или да се обади на 0885091904 благодаря предварително

# 78
  • Някъде на път....

Благодаря за споделения сайт - има интересни неща. Ние имаме ето това
http://katinatoys.com/catalog/product_info.php?cPath=48&prod … 79c8a03e2a5262a91
но на друга фирма - доста време ни занимава.

За ключа - изглежда ми интересно и е с нива на трудност. Смятам, че ще е добра инвестиция.

Много интересни нещица видях в този сайт!  Peace
Благодаря ви, момичета!  Hug

# 79
  • Варна
Да попитам някой има ли това: http://katinatoys.com/catalog/product_info.php?cPath=42&prod … 79c8a03e2a5262a91. Пише, че е за деца над 4 години, но в яслата съм виждала да правят нещо подобно.

# 80
tonika2006  не знам защо го дават за деца над 4 г. логопедката го даде на синът ми още на 2г и 7-8 месеца.  Става и за по малки разбира се.

това сиренце също ни е любимо на нас.

# 81
ограмотяването става в училище не в градината, за каква математика в градината говориш не мога да разбера. В градината са песнички и  танци, а относно че трябва по специално внимание на някои деца затова си има ресурсни учители, но те пък каква работа ще ти свършат пак е под въпрос. Нашета госпожа ни каза дори и да ви отпуснат ресурсен продължавайте да си я водите на специален педагог  Thinking

На родителската среща на сина ни  в Детската градина казаха че първа група ще се учи да познава цифрите до три ида сравнява - но не да събира или изважда. Ограмотяването се започва вече много преди училище, това са новите тенденции които напълно подкрепям а за деца с трудно проговаряне си мисля че са  задължителни. Но колкото и ново това не е много ново  - когато дъщеря ми беше в предучлищна казаха че за първи клас детето трябва да познава цифрите, да отброява предмети , да познава буквите, да може да ги пише печатно , евентуално да има понятие за сричка.

# 82
tonika2006  не знам защо го дават за деца над 4 г. логопедката го даде на синът ми още на 2г и 7-8 месеца.  Става и за по малки разбира се.

това сиренце също ни е любимо на нас.
Подкрепям, че при деца на 4 вече трябва да е работено за подобни умения - при нас логопед и терапевт ни  дадоха подобни нанизки в различни форми веднага  от първите занятия- синът ми е бил на 3г и 4м., а в къщи тренирахме по простите схеми - едно въженце с мъниста в различни цветове и форми- така хем работим за сръчност, хем учим цветовете хем ако има форми учим и тях.

# 83
аз и купих тази http://katinatoys.com/catalog/product_info.php?cPath=42&prod … 3e2a5262a91  обаче диването нещо много ги хареса и сега си прибра кутията не скришно място да не ги пипам  Mr. Green та като се поуспокои ще почна да я занимавам ако изобщо успея щото съ специалната педагожка има много добър успех ама когато мама иска нещо да направи се започва едно мънкане едно оплакване ще кажеш я карам да копае или не знам  newsm78

# 84
# 85
# 86
мерси за сайта има страхотни идеи  Hug

# 87
  • БУРГАС
Включвам се отново за да споделя докъде стигнахме.
В понеделник - първи ден на детска градина. Много сълзи сутринта, но вечерта - доволен и спокоен. На въпроса ми дали му е харесало получих отговор "Да, да, да!!!"
Вторник сутрин - температура и червено гърло. Вечерта отидохме при "нашия" доктор УНГ. Използвахме да направим и тест на слуха. Няма проблеми никакви.
Вчера - посещение от логопед у дома. Много приятна жена, поговорихме доста. Според нея Митко е тръгнал по лесния път - мимики и жестове и не изпитва нужда да говори. Даде ми някои съвети как да преодолеем периода. Много работа с детето, задачи за фината моторика, да надуваме балони, да дъвче дъвка Laughing и т.н.
Според нея в момента просто трябва ние с баща му да се позанимаваме повечко и да обърнем внимание на тези неща, а ако след 3-4 месеца не постигнем напредък, тогава ще започне да се занимава тя с него.
Така, че съм обнадеждена и се надявам да успеем ние с баща му да се справим. Тук намерих доста интересни и полезни неща. Благодаря ви!  bouquet

# 88
И аз да се отчета, ходихме при Топалова, каза че не може да даде точна диагноза и трябва да се виждаме периодично през 3, 4 месеца или да отида в София. Написа ни генерализирано разстройство на развитието за ЛКК-то.

# 89
Здравейте и аз се включвам да следя темата понеже моито малко диване от малък е палав и с течение на времето разбрах, че има проблем с говора на 3 год когато започна да посещава детската градина там имаше логопед, но преди логопеда ни назначиха разни прегледи от невролог и психолог и се стигна до решение че трябва да пие нотропил и още едно лекарство което сега не се сещак как беше и тои го пи първо 6 мес.после направихме почивка и пак го започна нотропила  пак за 6 мес.докато навърши 4 год.нямаше странични деиствия беше си добре детето и посещаваше логопед Simple Smile напредна в изговарянето на повечко думички но изведнаж пак спря да приказва явно е оказало влияние от стрес и сега се преместихме в друга градина детето се оправи направихме му нови прегледи от психолиг и невролог и невролога пак ни изписа нотропил но аз не му го дадох защото детето имаше проблем от стресова ситуация и след прегледите сменихме и логопеда и сега сме много добре и доволни жената ни приема 2 пъти седмично по 30 мин дава ни отделно различни занимания и всички се занимаваме вкъщи с детето тои е по спокоен и започна да приказва много повече и по добре отпреди Simple Smile аз мисля че трябва да се усигури на детето спокоина среда и повечко внимание.Също така детето ако има проблем с сливиците е добре да се прегледат защото те също оказват влияние на говора ние сме направили всички прегледи и изследвания и се останови че при нас е на стресова ситуация и взехме бързо мерки детето да се чувства по добре и спокоино това е наи важно Simple Smile сега сме на 5г и се чувства добре неможе6 да му затвориш устата от приказки и още посещаваме логопед защто остана да се учим да изговаряме по сложните букви4ки Simple Smile пожелавам ви да не се притеснявате,да помагате  повече  на детето и всичко ще е наред Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт