Трудно проговарящи деца - тема 3

• 82 348
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
Аз да се включа по въпроса за говора и интелекта, брат ми на 2,6 години е познавал буквите и е можел да чете прости думи, съвсем сериозно, ама не е гений да ви кажа. Още повече четох пък аз, че това надуване на мозъците на малките деца с толкова информация по скоро ги обременява отколкото да развива интелекта им. А за детската градина ми няма как ч госпожа да обърне качествено внимание на 28 деца, просто условията не позволяват, но има някои много нагли нашета госпожа един път ми се изцепи че Гери не била на нивото на другите  #Cussing out Ма можех да поспоря за ниво с нея щото аз пък се срещнах после с други педагози на чието ниво не е тя ама аре викам няма да се заяждам че трябва да се търпим няколко години. Та вече на запад изяло са сменили системата по която работят техните заведения и не делят децата на болни и здрави както тук все още е останало от комунизма.

# 61
  • София, "Младост 3"
момичета, аз пък не съм против забележките - сина ми отиде на 3 и наистина изоставаше! просто даде ривърс назад заради бебето. беше ми болно да го чуя от госпожата, но в крайна сметка това бе истината!
за мен ако г-жата се държи добре и критикува - е ок. проблем е само ако освен мнение показва и отношение.
по-добре е да ми критикуват гарджето  и това да ми концентрира вниманието върху проблемите, вместо по-късно те да лъснат и да станат проблем и за детето.
това е за мен....може би съм мека мара, може би мисля, че живота е суров и децата трябва да свикват от малки че не всички са добронамерени.....

# 62
това е за мен....може би съм мека мара, може би мисля, че живота е суров и децата трябва да свикват от малки че не всички са добронамерени.....

С това напълно съм съгласна, но си има начин за всичко, баба ми е също учителка и като и казах какво ми е казала госпожата беше силно възмутена. Аз не казвам само да ми се усмихва, но така да ми говори пък също няма да допусна ние трябва да сме екип в крайна сметка и трябва заедно да работим по проблема ясно ми е, че тя няма да го реши.

# 63
  • София
Да, има разлика от начина на критика. В никакъв случай не съм майка, която искам само да ми се усмихват. Даже в нашата градина, ако само се усмихвах и не задавах въпроси, щях да си караме привидно добре. Но исках детето ми да научава предвидения материал, а не да е пренебрегвано. Е казаха ми, че по време на занимание имат по 2 мин на дете.

Но градината е място, където детето трябва да се ограмоти, особено в 3-та и 4-та група. Поне за мен детската гпрадина не е място, където детето стой, защото няма кой да го гледа. И ако едно по-бързо схващащо дете, ще се научи и "от въздуха", детето с говорни проблеми, трябва да бъде научено - за това има предмети Социален свят, Бит и техника, Рисуване, Математика, Музика, Природен свят и т.н. А учителките за по-лесно обявяват децата за необучаеми. И родителите тръгват 2 пъти на логопед, но няма как детето да се ограмоти само с няколко часа занимания. За това е много важно да се намери градина, където детето няма да е само отглеждано. И частните не винаги са решение - в нашата средна частна  имахме 2 пъти логопед там, искаха да имаме и по няколко пъти психолог на седмица, а детето не дърпаше особено и даже беше развило неприятно отношение към ученето. Но сега поне имам с какво да го плаша като се разлигави, казвам й че ще я върна в средната градина.

# 64
ограмотяването става в училище не в градината, за каква математика в градината говориш не мога да разбера. В градината са песнички и  танци, а относно че трябва по специално внимание на някои деца затова си има ресурсни учители, но те пък каква работа ще ти свършат пак е под въпрос. Нашета госпожа ни каза дори и да ви отпуснат ресурсен продължавайте да си я водите на специален педагог  Thinking

# 65
  • София
ограмотяването става в училище не в градината, за каква математика в градината говориш не мога да разбера. В градината са песнички и  танци, а относно че трябва по специално внимание на някои деца затова си има ресурсни учители, но те пък каква работа ще ти свършат пак е под въпрос. Нашета госпожа ни каза дори и да ви отпуснат ресурсен продължавайте да си я водите на специален педагог  Thinking
В дълбоко заблуждение си Hug Въпросните упражнения почват дори от яслата. Самото различаване на количествата - по-голямо- по-малко си е математика. Wink Аз останах изумена от учебните помагала за 2 годишните, понеже купих и такива за работа вкъщи.

# 66
оф да бе с тез помагала страшна работа показаха ми една папка с преснети листи за оцветяване която струвала 16.80 лв ама се плащала от общината. Че те учебниците в прогимназия са по евтини, и тука пак някой си върти далавери ама това е една друга тема  Wink

# 67
  • София
Хм...то има много  - аз лично харесвам на издателство Даниела Убенова. Много са добри ясленските. Ние си ги плащаме, но са си книжки иначе.

# 68
Действително в градините си имат програма, работят и подпомагат децата да опознават различни области, както Таня ги е изредила. На родителските срещи, подробно ни запознаваха с учебния им процес и в яслата имаха различни теми, нищо, че са си бебета, те опознават света с игри  Heart Eyes

# 69
нищо, че са си бебета, те опознават света с игри  Heart Eyes
Ами именно за това говоря, че чрез игри опознават света, а не наредени на столчета да им дават някакви задачи които уж ограмотяват. За това говоря, че на запад много широко се използват методите на Монтесори и други педагози с по различни възгледи които дават много добри резултати и то не само при болни деца това ми е мисълта.

# 70
В градините и математиката е под формата на игра Simple Smile Разказват приказка за голееееееемия мечок, малкия мишок и котето примерно или пеят песнички и учат кое е голямо, средно и малко и т.н. Това, което аз добих като представа от градините е, че много зависи на каква градина и какъв екип ще попадне човек, както навсякъде  Heart Eyes Иначе мисля, че всички казаха почти същото но с различни думи Simple Smile

# 71
Да се запиша и аз тук с тези картинки, които синът ми много хареса и се включи с охота в разказчетата по тях. Особено го впечатлиха последните с каната, които като се сменят последователно чашите една по една се пълнят със сок /аз по го правя на винце  Wink/. Гледахме доста пъти и в двете посоки, та и смятането успяхме малко да упражним.

Да споделя и, че в сайта на Катина има чудни нови образователни играчки. Аз се чудя, коя да не поръчам  ooooh!

# 72
  • София
Аз съм забравила да спомена за рисуването по шаблони. Любимо му е и е съвсем скромна инвестиция. В кварталната книжарница имаше няколко вида и всяка седмица купувам по 1 шаблон, като награда. После осветява сам картинката.

# 73
  • София
Ей прекрасни идеи за зимата.

Шаблони и аз трябва да потърся, че тези от каката останаха при едната баба.

А от дървените играчки много харесах някои.
http://katinatoys.com/catalog/product_info.php?cPath=42&prod … 79c8a03e2a5262a91 тази мисля че ще е забавна за цялото семейство, че и ние с тати да участваме в игрите с интерес

# 74
  • София
Интересна е...Дали няма да я има и в Пумпелина?

Общи условия

Активация на акаунт