Трудно проговарящи деца - тема 3

• 82 359
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Аз все се каня да пиша отчет до къде сме стигнали,но все не го правя,защото всъщност  аз не знам стигнали ли ли сме донякъде. Точно,когато се успокоя и седна да правя разбор на поредната консултация съчетано с четене и сравняване на мнения и установявам,че въобще май нищо не ми е ясно ooooh!
Току що се връщаме от Пловдив.Имахме консултация с доц.Боянова.Изписаха ни ноотропил и тиоридазин. Поради зключително крайните мнения за ноотропила се колебая какво да предприема Rolling Eyes
От Радост ни казаха,че за вписване в регистъра на чакащите н трябва протокол от ЛКК. За да извадим протокол от ЛКК,първо ни трябвал неврологичен статус...
Въртим се в 1 омагьасан кръг,в който всеки казва Чакайте,рано е за диагностициране. Единствено в Пловдив днес ни говориха с конкретни понятия и информация- насоката,която ни дадоха е дикфазия в говорното развитие и алалия...
Знам,че това е само началото на кошмара от колкото хора,толкова мнения,но от това не ми става по-леко и по-спокойно Confused
И сега ще продължа да чета и да мисля,до умопобъркване ooooh!

# 91
От Радост ни казаха,че за вписване в регистъра на чакащите н трябва протокол от ЛКК. За да извадим протокол от ЛКК,първо ни трябвал неврологичен статус...
Въртим се в 1 омагьасан кръг,в който всеки казва Чакайте,рано е за диагностициране. Единствено в Пловдив днес ни говориха с конкретни понятия и информация- насоката,която ни дадоха е дикфазия в говорното развитие и алалия...

За първата ни диагноза ( дисфазия което е еквивалентно на разсройствона експресиванта  реч ) която беше доста по лека от сегашната ни диагноза ни направиха ЛКК без неврологичен статус. Затова се чудя кой казва че ти трябва такъв. Освен всичко друго психологичното заключение на дечица с проблеми принципно се прави при д-р Топалова ( Варна) , която е единствения сключил договор  със здравна каса детски психолог.Тя предлага и услугата да направи протоколо от ЛКК на цена от 20 лева - това го четох в тази тема и тя го потвърди на прегледа преди две седмици. Като гледам възрастта на детето ти , то е  приблизително колкото моето , съгласна съм че е рано за някакво точно диагностиране, но ако има изоставане  което често е следствие от трудността при говора и разбирането му - то се вижда с просто около след 3 - 3,5 години.

# 92
ЛКК правят и в окръжна болница-безплатно.На моя син 2 пъти от там му вадя .И ние посещаваме Радост.

# 93
Саморасличе, доц. Боянова изписа ноотропила (или както и да се пише) на всички, които консултира последния път. Повечето майки не смятат да го дават, нито пък аз. Дали ще има някаква диагноза или не, по-важното е да се работи. Провери и в Карин Дом, ако искаш  Peace

# 94
Саморасличе, доц. Боянова изписа ноотропила (или както и да се пише) на всички, които консултира последния път. Повечето майки не смятат да го дават, нито пък аз. Дали ще има някаква диагноза или не, по-важното е да се работи. Провери и в Карин Дом, ако искаш  Peace
В Карин дом ходихме още края на април.Казаха,че в момента не могат да я поемат и ще се обадят август Peace Нито август,нито септември се обадиха. Началото на септември ходхме лично до там и ни казаха Чакайте Whistling Почнах да си мисля аз - сигурно трябва да чакаме да се оправи сама някак си newsm78 Та си чакаме де - вече е края на октомври ooooh!
Не съм предполагала,че с връщането си във Варна преди 3год ще се вкарам в такова приключение и толкова много ще навредя на детето си Sick
Сега търся варианти за по често ходене в Пловдив или Сф,особено като изляза в майчински,защото се уморих от това Чакайте и свиване на рамене Whistling - през това време ще чета и ще се мъча тук да направя нещо,да видим какво ще се получи ooooh!

# 95
Споменаха, че имат чакащи дечица за съжаление, доколкото разбрах и в Радост е така Tired Проверявай, сподели отново с тях притесненията си и много  Hug Hug Hug от мен

# 96
Споменаха, че имат чакащи дечица за съжаление, доколкото разбрах и в Радост е така Tired Проверявай, сподели отново с тях притесненията си и много  Hug Hug Hug от мен
Знам,че има доста чакащи - не искам поста ми да прозвучи като оплакване;просто споделям,че възможностите са много ограничени и никак не е добре,че се губи ценно време в чакане Confused
Нито съм психолог,нито педиатър,нито логопед,за да знам как правилно  аз да и помагам в периода на чакане ooooh!

# 97
  • София
Саморасличе...като цяло навсякъде са кът местата, където се работи с малки деца Sad Не било рентабилно...

# 98
Здр. влизам само да напиша, че при посещението си преди 1 г 9 м при доц.Боянова също ни беше изписано ноотропил + тиоридазин. Аз ги давах малко и двете, но след това спрях. Не видях лично нищо положително от това. Диагнозата и на нас беше дисфазия - тогава бяхме на 3г  и 2 м. , определено имаме страшен напредък от тогава-говорим, работим сега върху съскащите звукове- ш,щ,ж, ч и другия проблем е правилното структуриране на изреченията, но виждам че постоянното ми поправяне и изискване за повторение на правилното изречение има напредък макар и не много голям...
Режем и изрязваме добре с ножичка, горе - долу повтаряме и по пунктир..., ходим с желание на хореография, явно с времето и работата с логопед имат своето положително влияние.

# 99
Ами тя и Топалпва е за ноотропила. Като ходихме при нея на консултация ни каза, че е възможно да се наложи но това ще може да го прецени в по късен етап. Не знам защо ходиш в Пловдив след като в София са най добрите и там най точно могат да те диагностицират. Аз силно се замислям дали да не отида  newsm78

# 100
Наминавам да споделя този реферат, на който попаднах на тема "Словесни игри и упражнения при деца с  логопедични нужди в предучилищна възраст". Извинявам се ако вече е коментиран. Към края има интересни упражнения, които могат да се правят и вкъщи. Мисля да пробваме някои.

# 101
Ами тя и Топалпва е за ноотропила. Като ходихме при нея на консултация ни каза, че е възможно да се наложи но това ще може да го прецени в по късен етап. Не знам защо ходиш в Пловдив след като в София са най добрите и там най точно могат да те диагностицират. Аз силно се замислям дали да не отида  newsm78
И до Сф ще стигнем,само не знам кога newsm78

# 102
samorasliche и от много обикаляне по доктори няма полза. Детето се стресира, ти психясваш., започваш да четеш из нета и тотално се объркваш и....отиваш на поредния доктор за да ти каже, че нищо му няма на детето. Да ама не, видимо е че децата ни не говорят, 1 диагноза или 2 няма да променят нещата. Тези диагнози на малките деца са работни, просто дават указания в коя посока да се работи. Посетила си няколко светила...знам, че не може да се примириш че детето ти е различно, но го приеми. Ще проговори, малко по- трудно но ще проговори. Трябва му подходяща терапия-логопед, психолог, спец. логопед, образователни играчки и безкрайното ти търпение и любов.  Не ме разбираите погрешно, не казвам да не посетиш докита, просто да не обикаляш до побъркване  Confused  а тези средства и енергия да ги вложиш в правилна терапия.

# 103
  • София
Ох, да си призная честно - на мен не ми остава много време за работа вкъщи. Прибира се към 7 уморен от заниманията  с логопед. Следва вечеря, която тряе поне 2 часа #Cussing out В дните, в които не е на логопед, аз ходя на курс...Събота и неделя евентуално, но с двама диваци е адски трудно. Той много бързо се разсейва, не ме слуша...Не знам вече какво да правя. Не иска да правим упражненията. Желание - само ако е свързано с компютъра. Житената питка и Дядо вади ряпа си ги пуска сам, рисува ги, реди им пъзелите, открива двойките. Имате ли други подобни игри?
Миа, отиваме вчера и моят син ми казва - Я, Жоркооо. Значи го познава  Joy

# 104
Да има в замунда са още 5-6 броя от същата серия , малко по  късно ще  потърся линкове   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт