ЮНИ е още далече, но двете чертички са факт вече!

• 20 588
  • 617
  •   1
Отговори
# 165
здравейте, аз мисля да се запиша при вас пък след прегледа ще ви пиша какво е положението

# 166
  • София
Здравейте, мили бъдещи мами  Heart Eyes Присъединявам се към вас с голям трепет, в момента съм в 6 г.с., термин 7 юни. Днес бях при лекаря ми за първи преглед, видяхме тупкащо сърчице, много съм щастлива и благодарна на Бог, но все още съм доста притеснена. Април месец когато си изследвах хормоните имах високо ТСХ, установи ми и СПКЯ. Покрай поликистозните яйчници и последващото лечение с противозачатъчни изключих за ТСХ, по-скоро не го взех толкова под внимание, както и препоръката на лекаря ми за допълнителни изследвания и ендокринолог. И днес на прегледа ми каза, че е доста рисково така да се забременява. Той хормона може и да е паднал междувременно, утре тези изследвания (+ съпътстващите ТСХ) са  първата работа, молете се с мен всичко да е наред... Надявам се да няма риск за бебето  Praynig
Прегръщам ви всички, само хубави емоции ви пожелавам!

# 167
Привет и от мен!Май се увеличаваме с всеки изминал ден! Hug
Чин,не се тревожи за нищо-както каза трябва всички да си останем в "кюпа".
Щунка,стискам ти палци!!!Направи всичко необходимо и пиши как вървят нещата. Heart Eyes
Хохихо,наистина е добре да си намериш добър специалист за ФМ и ФЕКрг.Аз лично ти препоръчвам(както и на всички останали)доц.д-р Томова.Тя е една от първите,които ги правят в Бг,постоянно се обучава и ходи на специализации  в тази област(въпреки годините си Laughing).Първият път като бях бременна не можах да си запиша час при нея и след като занесох ФМ от др.лекар мойта лекарка ме накара отново да си я направя.Но при нея! LaughingПреди няколко мес.моя близка приятелка,която живее в Лондон си дойде спешно след като там са и казали,че с бебчето има проблем(няма да доуточнявам)и я водих при нея.Д-рката я успокои,че с малката всичко е наред и слава богу се оказа права-детенцето се роди и е абсолютно здраво.И последно-най-добре си направи и ранна ФМ в 11-12седм.,за да си спокойна! HugСамо че цената на прегледа е малко висока(но не по-висока от тази на повечето места)-100лв.Може би за някои е непосилна,но мисля,че всяка от нас трябва да направи тези прегледи-в крайна сметка отнася се за здравето на бъдещите ни дечица.Следващата ФМ е ок.10седм.по-късно.Въпросната д-рка прави едновременно и ЕКРГта.
Друга д-рка,която спрягат за една от най-добрите(за ФМ) е д-р Димитрова от женски център Фемина.
Това,което знам от личен опит е,че трябва да се запишат от мн.по-рано часове,особено за добрите д-ри.Иначе няма големи шансове човек да се "вреди",тъй като както знаем те се правят в точно определено време. Peace
Аз самата не съм решила каде и как за женската и раждането.Миналият път раждах при шефката на родилното в Окръжна б-ца,от която бях доволна,но някак на самото раждане...Сякаш не се разбрахме много! LaughingЗатова засега я оставям като резерва. WinkЖенската си я водих при Иванова в 17п-ка(София)и не ви я препоръчвам.
Надявам се и други да споделят опит и впечатления от други места и доктори.  bouquet
Ееее,дългичко е станало писанието ми. Embarassed

# 168
  • Sofia
Миналия път и аз ходих при д-р Томова, страшно бях доволна. Но цената ужасно е скочила за 5-6 години, тогава беше 50 лв. Но това няма такова значение, мисля, че не трябва да се спестява от точно този преглед!

Maidenly, надявам се всичко да е наред! И аз съм със СПКЯ, вече имам 1 дете (тогава изобщо не знаех, че имам такава диагноза). Дано ти е спаднал ТСХ, а иначе е възможно да го смъкнеш с подходящия хранителен режим. Тази пролет ТСХ ми беше 17 и за около месец падна на 5 и нещо.

Аз си записах час утре за второ мнение. Но досега четох, че на доста хора им се е случвала киста и си е изчезвала до към третия месец.

# 169
Шунка! Я да не си мерим... кистите! Laughing
Аз залагам моята 3,5см. Ти какво предлагаш?! Wink
Ей, я да не се притесняваш. Прочети в нета, че всяка трета-пета бъдеща мама образува кисти, които изчезват защото бебетата се хранят от тях. Кажи на лекарката ти много поздрави от мен. Колкото повече се движиш-толкова по-добре!
Мами   bouquet щом аз-паниката съм станала толкова позитивна... значи е и ваш ред да обърнете всичко на забава!

Забавлявайте се като за двама! Joy

# 170
  • Sofia
 Joy Бия те, моята е 4 см.

Напук на гадното време, доста свежо започва деня Simple Smile

# 171
Здравейте! Вчера и аз минах по реда си с първи преглед. Всичко е наред засега. Видяхме един сак, бебето е 2мм. Имаме и първите снимки вече!
Понеже ми се гади, доктора ми предписа някакви хапчета ЕМИЛ. Иво като чу, помисли че това е името на бебето и му стана много криво, защото той си го е кръстил вече Оги.  Mr. Green Доктора го успокои, че бебето няма да се казва Емил.  Grinning Аз естествено не си купих и да пия Емил, понеже съм много скептично настроена към лекарствата. Едва ме убеди за фолиевата, но все пак успя. Сметнахме че трябва да изяждам по около 20кг салатки ако искам да не пия синтетика.

hohiho , съжалявам че така се е получило с Елица хубавица, дано да израсте и двигателния проблем. Вътре утробно ли възникнаха някакви проблеми или от после се случи това?

Mia-mia , много весело настроение внасяш в темата.  Wink

# 172
 Добро утро момичета. food010 Шунка какъв е този хранителен режим за свалянето на ТСХ ? Били могла да ми го обясниш по подробно ,може и на лични .Ще ти бъда много благодарна  bouquet За кистите и аз така съм слушала, че след  третия месец се махали ......но разбира се с лекарско наблюдение  Peace Взеха ми кръв преди една седмица за проблеми с щитовидната жлеза ,но още не са ми се обадили за резултатите  cry страхувам се ,че колкото се бавят по лошо може да става ако има проблем cry Тук за всичко ттрябва много чакане  smile3518

# 173
Aни, и на мен ми изписаха хапчета Емил, но още не съм си ги купила, все си мисля, че ще се справя с това гадене и тези киселини, но може и да размисля до довечера.
Аз снощи имах болки в корема, около яйчниците, но се надявам да е нормално. Явно съм се претоварила вчера.

# 174
 Здравейте момичета.Добре дошли на всички.Дано да си бременеем заедно до края.

Не съм влизала от няколко дни и гледам, че сте коментирали доста неща.Затресоха ме всички екстри на бременноста.Имам ужасно гадене, просто ме сваля на леглото и съм скапана.Почти с нищо не мога да го преборя.За това спрях и да работя.Не се чувствам добре, а и не смея много да мърдам, че съм с конизирана шийка и ме е страх.Майната и на работата.Не е заек да избяга.Друго е важно сега.Някой питаше за пъпки....ами аз имам хубава и чиста кожа, но сега е ужасно...пъпка след пъпка...Косата ми започна да пада страхотно, венците ми кървят...Пълна програма  Mr. Green

За мазането на корема.Кожата ми е хубава и еластична.С близнаците като бях бременна, имах огромен корем.С нищо не съм се мазала тогава и имам само няколко стрии.Но сега започнах, защото вече не съм на 20 години.За сега си взех бадемово масло, силно го препоръчват тук за бременни, въпреки всичкото изобилие от козметика.По нататък ще си купя и крема на Мустела.

Гледам английските мами се оплакват, че първа ехография е късно.Тук е същата работа.Чакат те да минеш критичните 8 седмици и тогава.....Да не се прекарат нещо....

По изчисления на калкулаторите из нета, а и мои, термина ми би трябвало да е на 09.06.2011.Живот и здраве да е.Ще имам по точно инфо след прегледа на 02.11.

Толкова от мен, че се улях.Прегръдки на всички. Hug Hug Hug

# 175
Ох,на мен днес ми е много зле,момичета.Имам ужасно глевоболие,чак ми прилошава от него.А и кръвното ми е малко нисичко.То винаги си е ниско,но сега май от това ме боли глава.

Добре дошли на новите мами и леко да си бременеем заедно. Hug

# 176
chin, на мен днес ми е по добре. Не ми се гади, пак нямам апетит, но поне не ми се гади. Надявам се и при теб неразположението да отшуми без лекарства.

# 177
Здравейте бъдещи юнски мами! Аз съм една "юлска мама 2009", която не беше много редовен писател, но пък е редовен читател. Сега се надявам да съм по-редовна с писането, въпреки, че в къщи си имам едно 1г. и 2м. палаво момиченце, което си иска своето все пак  Laughing. По мои изчисления терминът ми трябва да е на 14.06. Имам два положителни  EFP, ходих на лекар преди около седмица, но беше прекалено рано и нищо не се видя. Другата седмица имам записан час за лекар. Стискайте палци всичко да е наред  Praynig. Чувставам се прекрасно, нямам никакви оплаквания за сега. Мога да помагам със съвети, защото всичко ми е още прясно прясно  Grinning.
Лека и успешна бременност на всички   Hug!

# 178
Здравейте радвам се, че настроението на всички е добро, няма да се даваме на лоши мисли нали  Wink, важен е позитивизма, спокойствието и доброто настроение.

От половин час се чудя дали да споделя с вас какво ми се случи днес, но в крайна сметка реших да споделя с вас, защото с никой друг не мога, та ....... от ден, два страшно много ме боли гърлото, синът ми и той втора седмица вече върти нещо ту гърло, тъ ухо, ту температура и така реших да ида до личния да ме види, резултата силно зачервено гърло с наченки на налепи и веднага тръгна да пише рецепта за АБ. Казвам му аз ситуацията каква е и че изчаквам до другата седмица да ходя на преглед, той вика "лягай, дай да те видя аз на бързо" и така гледа, гледа и ми казва, че не вижда плоден сак засега, че има някакво уплътнение, което може да е ендометриозно или ........ (нещо неразбираемо), но че при всички случаи трябва наистина да отида на преглед при специалист.

Първо ми стана много криво и притеснено, но сега колкото повече време минава, толкова повече си мисля, че не трябва толкова да се връзвам на думите му, естествено на път за вкъщи си купих пак тест, който този път показа много отчетлива втора черта и така ...... ще се опитам да не се притеснявам излишно и да изчакам прегледа другата седмица.

Хайде благодаря ви  Hug, че ви има и можем да си споделяме в такива ситуации.

Пожелавам ви добро здраве на всички и по-малко отрицателни емоции.

# 179
Misi, като гледам ние май сме в една и съща седмица и ден  Simple Smile, при мен беше същото, като ходих на лекар се видя само по-удебелена лигавица и една толкова миниатюрна точица, че курсора на ехографа не можеше да я премери. Тогава имах тест с две черти, едната беше по-бледа. Изчаках 5 дена и си направих втори тест, тогава втората черта стана много по-ярка. Ще видим като отида пак на лекар другата седмица  Praynig.

Общи условия

Активация на акаунт