ЮНИ е още далече, но двете чертички са факт вече!

• 20 577
  • 617
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте момичета, специални поздрави на всички нови бъдещи майчета, много е хубаво, че се увеличаваме с всеки ден.
Как сте с килограмите, сваляте или качвате? Аз отелно, че съм доста слаба, ами и свалих поне още 3 кг. Не ми се яде почти нищо, с това гадене само солети, бисквити и фрешове понасям. Мислите ли, че е лошо да се губят кг точно сега? Има ли други като мен?
Инъче за нощното събуждане, и аз се събуждам всяка вечер м-ду 3.00 и 5.00, но после като заспя, сутрин ставам с много мъки.

# 271
Чувствам се изморена, вчера проспах деня, днес лежа само. Свалила съм около 1 кг, което мисля, че не е съществено. Нямам апетит пък корема ми къркори и си хапвам по малко-все пак трябва.

# 272
  • София
На мен Taka ми се спи днес направо, даже сега лягам да погледаме малко филми.Днес май всички релаксирате. Rolling Eyes
Не ми се гади или нещо но само ми се спинка.Майка ми снощи ми изчисли по техният си начин термина.Акушерките го изчисляват така:
Първия ден на последния цикъл(моя е 14 септември), към него прибавя 7 (14+7=21) и после от месеца на зачеване вади 3 .При мен е Септември (9-3=6 )
Та много точно ми го изчисли 21.06 , същата дата от календара. Party

Хихи, супер и при мен е точно така  Laughing На 14.09 последно ми дойде  Rolling Eyes
на мен днес пак нищо ми няма, освен, че ме болят гърдите, дори не ми се спи...
а темата за килограмите дори не искам да я започвам, аз имам доста излишни  Cry

# 273
Момичета какво е БТ? Наистина нямам идея!  Laughing

За килограмите е добре че смъквате сега, че после да не качите много. Аз смъкнах един килограм за двата дни в които не ми се ядеше, но през уикенда си наваксах успешно.

Коте, и аз ти стискам палци.  Peace

# 274
Ха добра вечер, алеле от две седмици каквото хапна и след 15 минутки киселини се появяват Crossing Arms както и да е Mr. Green
Ани, мерсаж за палците Heart Eyes а БТ е базална температура....това е температурата след сън преди ставане от леглото,но не ти и трябва да я мериш ако не си започнала от началото на МЦ, с нейна помощ може да се засече дали  овулацията  е минала и мерене на БТ+тестове за овулация спомагат евентуално да се хване момента,знаем че никога няма гаранция Peace Казват,че ако БТ е висока над 15-16 дни след овулация, над 37 градуса, то вероятността да има бременност е голяма  Peace
Bunnu и според този начин, който ти си дала и според калкулаторите ми излиза и на мен една и съща дата Peace има един момент обаче, датата може да се промени в зависимост ранна-късна овулация, а иначе по стандартно измерване излиза така Peace
А за килогрмите и свалянето,май повечето в момента сме на този хал, аз насила ям,защото трябва, с много малко се насищам и започва да ми се повдига Sick

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 19:52 от az_kotkata

# 275
Блазе на всички, които не знаят методът базална температура и тестовете за овулация, аз този месец бях дори на фоликулометрия, така че знам точния ден на зачеването.
За гаденето не знам дали ви споменах, но на мен ми изписаха хапчета Емил... имат ефект.  Кг според мен са минус 1-2, Алекс, не е проблем, че сваляш в момента, ембриончето се храни от жълтъчното мехурче.
Терминът не се изчислява само на база ПМР (последна менструация). Изчислява се според дължината на цикъла и дължината на Лутеалната фаза, тя е константа м/у 14-16 дни, като при всяка жена е различно, за да знаете колко е трябва да сте мерили БТ или да сте ходили на фоликулометрия. В ранна бременност чрез ПМР и ехограф се изчислява най-точно, защото в първите седмици ембриончетата се развиват най-точно според седмиците си.
Пример: ако последната менструация е на 01.09, овулация на 14 ден, т.е 14.09, то на 28.09 е 4г.с от бременността (акушерски), 2г.с от зачеването.

# 276
Chin, благодаря ти за пояснението със слабеенето. Сега се успокоих. Аз  днес съм по добре, съвсем леко ми се гадеше  Simple Smile

# 277
Здравейте!
Двете чертички са факт и по калкулатора съм за 19.06.2011-има доста време до тогава.Не знам как стоят много неща и затова се вписвам тук ,за да се информирам заедно с вас мами.  Hug 
Имам ужасни киселини няколко дни,мислех,че е от храната,но те не спират.Моя приятелка ми каза,че може да останат до края на бременността.Има ли спасение от тях?

# 278
  • Sofia
TinaT, добре дошла!!
Май няма спасение от киселините. При миналата бременност ми се появиха доста късно, но няколко пъти се задавях в съня си и мислех, че ще умра. Трябваше да спя полуседнала.

Alexxx, не се притеснявай за килограмите. И аз преди бях свалила 5 кг първите няколко месеца (което не попречи после да кача 20  Cry).
Днес се измерих и съм свалила почти 1 кг. Тези дни хем съм гладна, хем не знам какво да ям и само си стоя така, докато не стана твърде гладна, но не изпитвам особено удоволствие от яденето. Честно казано, надявам се да сваля още малко, че не ми се мисли накрая какъв кит ще бъда - още ми висят 10 кг от предния път, не съм от най-крехките Blush, ако кача много (както предполагам), ще бъда тъжна картинка.

# 279
Тина, добре дошла. Писала съм и по-горе за хапчета против гадене и киселини - Емил се казват, има ги в аптеки Ремедиум, струват 13лв.

# 280
И аз имам киселини още от преди да си направя теста. Даже преди седмица казвах на мъжът ми - "да знаеш, бременна съм, много киселини ме тормозят", а той ми се подиграваше  Mr. Green Аз не съм пила нищо предишния път...
Да ви разкажа една смешка. Синът ми, като му казахме, че щъркелът ще донесе бебе, той започна да вика "Бий, бий, бий!" - "Кой ще биеш, Теди? Бебето ли?!" (попитах възмутена аз) - "Текуа (щъркела)! Бий, бий" и се удря сам себе си по корема  Joy  hahaha И така, мине-немине, все налага "текуа", а "бибиту" го гали (мисли си, че пъпът ми е бебето и все бърка в него и вика "биби" Mr. Green

# 281
При първата бременност ми бяха изписали за киселините -  Талцид, тогава бях в 4ти месец, а лекарството го нямаше по аптеките, появи се чак когато бях към края на бремеността, взех го и определено имаше ефект. Не зная обаче дали го има в момента в аптечната мрежа.
Maidenly аз съм раждала в Токуда и мисля пак там да родя. Раждането излиза около 2300 - 2500, зависи дали ще искаш упойка или не, при мен нямаше време за такава  Laughing. Бях се насочила към Шейново и в последния момент се пренасочих и не съжалявам  Peace.

# 282
Какво знам аз за забременяването! Сега като ви чета, някои от вас, осъзнавам колко усилия сте положили това да се случи.

За киселините - аз имах такива по принцип още преди да забременея първия път. Със забременяването ми изчезнаха. И така беше до преди около два месеца, когато се появиха пак и започнах да се майтапя с мъжа ми че е време да забременея пак. Но и си го бяхме решили вече де. Та сега отново нямам. На мен бременността ми действа обратно пропорционално на киселините.  Laughing Но от приятелки съм чувала, че тоя Талцид ги е спасявал.

# 283
Добро утро на всички,

поздрави на новите майчета видели двете чертички Hug
Аз все още нямам явно изразени симптоми и съвсем леко се притеснявам, но на 26 се надявам да видим  Two Hearts и да се успокоя малко.
Успешна седмица  bouquet

# 284
Добро утро!  Hug
Ще изчакам още няколко дни и ако не намалеят киселините ще си взема Талцит.Тази нощ направо изгорях и аз,толкова вода пих,за да погася пожара,че бях смяна до WC.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт