Отговори
# 660
Здравейте отново.Мъжо се къпе,Йоанка спи,а аз седнах малко на компа.Страхотно време беше днес.Улиците на Бяла гъмжаха от майки с деца.Все едно,че е пролет,но като знаем,че идва зима направо ужас.....
Мегито видях,че имате обички-честито със здраве да си ги носите.Аз и мазах сутрин и вечер около дупките със спирт в продължение на седмица-така ми каза мед сестрата,която и пробива ушите.Сега само и ги местя отвреме навреме напред-назад за да не залепват,че после много ще я боли.
Реших да отложа ходенето при мама,че с тия температури дето ги вдига понякога направо ще откача.По добре да сме си тук,че ако стане нещо поне педиатърката ни е наблизо и ще ни обърне внимание и ще изпише нещо.А на село има един глупав лекар дето нищо не разбира.Днес я водих при педи и тя каза,че е започнала да вади зъби,а и откри леко зачервяване на гърло.Сега сме на хомеопатични и билкови сиропи и гранулки.Дано ни се размине антибиотика.
Лека нощ от нас.Сладки сънища на всички мами и бебета. Hug

# 661
Привет мами,
Честити месечинки на Фил и Христо на мама 4elsy както и на Елица, Кристиян, Емилиана, Йордан  и Симона .Да са живи и здрави и да растат щастливи и усмихнати:))
Ние да се похвалим- вече мсе медийни звезди:)Галка е един от печелившите в конкурса "Ам-ам, ще стана голям" на списание Моето бебе и аз:))Аз пратих снимки  на майтап,а днес си купувам списанието и гледай ти има ни на страницата на печелившите:))Останах много приятно изненадана:))
Иначе сме добре,кефим се на проходилката и яко обикаляме с не:))Кефим се на свободата да стигаме сами почти на всякъде:))
4elsy стискам да успееш в начинанието:))
Лека вечер от нас и много много  Hug Hug Hug Hug Hug за всички:))

# 662
  • Sofia
Здравейте! В тези късни часове няма никой...а беше толкова пълно когато бяхме бременни....спомени спомени.
Два въпроса:
Някое бебе да е решило да отказва адаптираното мляко? Анабел нещо на там върви и съм леко неподготвена. Като не го иска какво да и дам? Аз имам съмнение за зъби които я мъчат в момента ама знам ли.....не ми дава да и видя в устата Sad
И другия ми въпрос е малко свързан с един бъдещ момент,но аз от сега се притеснявам и не мога да спра да мисля: мамите които ще се връщат пролетта на работа ще давате ли детето на ясла? Който има баби е ясна работата, ами другите какво мислите по въпроса? Ние нямаме баби да ни гледат, а детегледачка съм много скептично настроена освен ако не е позната жената....нали наскоро търсих и направо съм се хванала за главата.
Хайде малко теми за размисъл и дискусия  Thinking newsm78

# 663
  • Варна
Добро утро мами Simple Smile) Ние като че ли сме по добре поне си пием антибиотика и уж не повръщаме иначе буха милата и вадя секрети от носа многоооооо
Rosi17 и ние сме така с млякото но лекарката ми каза млякото трябва да е само сутрин и вечер. А ако тотално го откаже даваш кисело мляко като айрян с малко захар трябва да ядат мляко може по малко ама трябва докато може давай Simple Smile)
А за гледането на пролет за сега ще си е с мен поне до юли месец докато ми свършат изпитите от там на ясла а мама на работа Simple Smile

# 664
  • Sofia
И другия ми въпрос е малко свързан с един бъдещ момент,но аз от сега се притеснявам и не мога да спра да мисля: мамите които ще се връщат пролетта на работа ще давате ли детето на ясла? Който има баби е ясна работата, ами другите какво мислите по въпроса? Ние нямаме баби да ни гледат, а детегледачка съм много скептично настроена освен ако не е позната жената....нали наскоро търсих и направо съм се хванала за главата.
Хайде малко теми за размисъл и дискусия  Thinking newsm78

Аз съм категоричен привърженик на яслата.
Стига да успеем да се класираме, де (на шега си мисля да си отрежа някой и друг пръст, за да получа допълнителни точки като инвалид, защото шансоете са ни доста малки).
Моят личен опит с каката е положителен - тя беше на 1 година и 2 месеца, когато тръгна на ясла и още от самото начало се чувстваше изключително добре. Нито веднъж не е заплакала или нещо подобно. Вярно е и, че имахме късмет с госпожите.
Аз отсега се чудя какво ще права, ако не ни приемат... (и без това не знам кой ще го гледа от март до септември, когато е приемът за техния набор...)

# 665
Добро утро и от нас!Хайде по едно кафенце  food010.В страхотно настроение сме днес и двете с Йоанка.Може би се дължи на страхотното време навън.След малко излизаме.Просто ще е престъпление да изпуснем хубавото време.
Звездичка браво на медиината ти звезда.Да ти е жива и здрава.
Роси17 тук нямаме ясли и няма да се връщам на работа преди 2 годишна възраст на малката.В яслената група тук взимат чак на 2 навършени години на детето и то ако майката си намери работа.Но незнам работата ми беше на смени и незнам.Има страшно много време дотогава.
Честито на днешните месечинки.Засега чао

# 666
ЗДРАВЕЙТЕ МАЦКИ
Ето ни и нас с Алексчо. Тези дни сме големи хаймани с него. :Вчера ходихме с Тейсти и Данчо в зоопарка и беше много хубаво. А в Сряда ходихме в Карфеур на музикално занимание за бебоци в GYMBOREE на Алекс много му хареса след един час музикални танци и песни на бебоци и майки и след това се търкаля в съседната зала за игра Алекс спа 2 часа в количката и Мама успя да хапне и да обиколи магазините даже и да меря дрешки.

АЗ ИМАМ И ПОДОВ ДА СЕ ПОХВАЛЯ  от понеделник съм на 90-дневната диета и с нея и редовните  ми тренировки по пилатес за 4 дни съм свалила 2 кг и 800 гр.МНОГО СЪМ ГОРДА и този резултат много ме укоражава, че имам много да свалям. Е аз сега съм наясно че за тези 4 дни съм свалила основно течностите в мен и че истинското топене тепърва предстои и трябва да съм така сериозна както тези 4 дни.

Относно яслите аз също съм за от една страна особенно ако се налага да се тръгне на работа поради парични проблеми . Какта също тръгна на 1 година 4 месеца и не съм имала никаакви пролеми с нея освен стандартните боледувания но с много чист въздух и сспорти това се израства.
Но този път мисля да си стоя в къщи докато стане време за детска градина за момента мога да си го позволя а и както знаете моята работа е такава че и сега от време на време ми се налага да работя (няма как да си изгоня клиентите не е професионално) но си е друго за седмица 2-3 да го оставям Алекс на свекървата да го гледа през деня.
А и при мен основно ми се иска да мога да се насладя на тези първи години пълноценно на детето си то сега има наистина нужда от майка си. После децата порастват и все помалко се интересуват от нас колкото и ние да не преставаме да мислим за тях те порастват и се отдалечават. Особенно като станат теенеджъри това го казвам от опита си с Каката Joy Joy Joy
А и работата не е заек да избяга а и в тази криза по трудно се намира на ли казвач че вече започваме да излизаме от криза такаче след 1,5-2 вече ще мога да се развихря напълно Joy Joy
А относно контакта на Алекс с децата няма въобще да го ограничавам презтова време ето такива занимания като в сряда също са много полезни. Аз не се плаша то грипове и настинки важна е профилактиката движение, силна храна и чист въздух.
Rosi17 Ние с Алекс се записахме пак за сряда за GYMBOREE.

# 667
хЕЙ МАЙЧЕТА ХАЙДЕ ЕДНА СРЕЩИЧКА ДА СИ ОРГАНИЗИРАМЕ
Дават го и другата седмица хубаво времето така че може да си устроиме едно джамбуре в някой парк. Чакам предложения за ден и място

че то ще дойде зимата и тогава ще е трудно да се съберем заедно с нашите отрочета. А както се очертава скоро някои мами ще тръгнат и на работа и тогава съвсем няма да можем.
Да си припомни старите времена от миналата година по това време Joy Joy Joy

# 668
  • Sofia
Аз съм категоричен привърженик на яслата.
Стига да успеем да се класираме, де

Аз няма да имам друг избор освен ясла. Детегледачка не искам по ред причини. Мислех си на частна ясла и после ако ни приемат в държавна ще я преместя. Дори тази седмица имам среща с директорката на една частна ясла да видим. Но ме притесняват много неща като това каква храна ядат най-малките? Пасирана ли е? Сменят ли им памперсите редовно? Спането как става като примерно Анабел понякога през деня много трудно заспива (плаче)? Абе с две думи притеснено ми е какви лелки ще я гледат.

didipeicheva тя не иска сутришното и вечерното мляко. Иначе не пие мляко през деня.  ooooh!

STELLEЕ ние също сигурно ще дойдем!

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 14:57 от Rosi17

# 669
Най-после и аз се класирах днес да вляза тук, че ... останах без време Simple Smile

Идвам най-вече да почерпя за осмата ни месечинка и да поздравя всички бебенца от голямата група, празнуващи днес!!! Да сте живи и здрави!

Днес бяхме на педи, пораснали сме 1 см и сме качили 400 гр. За нас това е добре. Някой тук наскоро писа, че са качили "само 400гр". Според мен 400 е съвсем добре, иначе сме 8150гр. Педи му сложи третия пентаксим. Реших това да е последното боцкане, синфлорикс няма да слагаме. Той си порева, но после се успокои на слънчицето и заспа в количката. Много беше хубаво навън днес. Питах педито защо на Вини не му расте косичка, а само това светло мъхче. Тя каза, че къдравите коси трудно прорастват. Много се радвам ако е така. Татко му има гъста къдрава коса и ще е супер ако и Вини се окаже с такава.

Днес Вини най-после пролази на колене и лакти. Досега само успяваше да застане на четири крака и да клати дупето напред-назад  Laughing Днес вече пролази, много ми е забавен. И той като гледа реклами се хили на бебета и мадами.  Щом види женско лице в близък план, почва да се усмихва и да протяга ръчичка към екрана. Също се хили и на Слави Трифонов, сигурно го мисли за бебе с голата глава.

STELLEE Аз съм ЗА да се видим някъде по парковете, моловете и джамбуретата и по-скоро, че ние вече имаме билети и ще си заминаваме към края на месеца. Ще ми е много мъчно, ще ми липсват мамите и бебоците, с които се запознахме.

newsm51

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 18:23 от Carmen

# 670
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА
вЛИЗАМ САМО ЗА СЕКУНДА ЗА ДА СЕ ПОХВАЛЯ С АЛЕКС
аЛЕКС ОТ НЯКОЛКО ДНИ СЕ ПОВТАРЯ ТАТА ТАТА ЯВНО ТОВА МУ Е ПЪРВАТА ДУМА
НО ТОКУ ЩО СЕ ОКАЗА ЧЕ И ПЪРВОТО ИЗРЕЧЕНИЕ  Е СВЪРЗАНО С ТАТА Joy Joy Joy
КАЗА И ПОВТАРЯ

"КЪДЕ Е ТАТА"
даже го записах и по късно ще го пусна Joy Joy Joy

# 671
  • София
Здравейте,
пак изостанах много с четенето и няма да мога да наваксам. Дано не пропускам нещпо важно.
Поздрави на всички пораснали бебоци!
Виждам за срещичка говорите, аз както винаги предлагам Борисовата градина по 2 причини:
1. Има удобен транспорт
2. Аз не мога да отида в друг парк Wink
 Hug Hug Hug за всички!!!

# 672
Здравейте мили мамчета.Как сте?Ние сме добре.днес много хубаво се разходихме пак.Дано да задържи,че не ми се затваря вкъщи все още.А я дават много студена зимата.
От вчера уча Йоанка да маха с ръчичка,но нямам много голям  успех.Само ми се хили като види да и размахвам ръка или да размахвам нейната с цел да и покажа.
Счупи ми се количката-по точно това нещо което се пуска да ляга до долу количката като заспи шошла.Мъжлето уж каза ,че ще се опита да я поправи и дано да успее,че имам и една лятна,но ми е супер неудобна.Свикнала съм си със "танка" както се шегува мъжа ми и това е.А лятната е много тесен коша,не ляга точно до долу,с много малък багажник е и не мога да я управлявам.
Аз отивам да вечерям,че Йоанка след малко ще се събуди от дрямка и трябва да я къпя,да и давам лекарства и да я приспивам.Лека нощ от нас.

# 673
Здравейте момичета!!Гледам че някои са болни и им желая бързо оздравяване  Peace няма страшно в това време си е нормално.
 Ние днес навършваме 8 мес и чак немога да повярвам колко бързо отмина времето  Naughty За започването на работа и аз само го мисля и въртя вариянти.Майка ми милата си търси работа и най-накрая намери и като се заговорихме какво ще правя с Цвети от април и тя веднага "Аз ще си я гледам!!" готова е да напусне само и само детето да е добре и аз да не си изпусна мястото.Голямата ми е гледа до 4 год и половина и даже пак не даваше да почне градина от милост и сега май ще е същото.
 Иначе малката ми лудетина дивее яко само се върти всичко и е интересно прави хиляди движения в минута Joy Joy Joy как не се изморява незнам.Научихме вече да пляскаме ръчички и когато се храни всички и казваме браво пляскайки и сега и тя си се аплодира на всяка лъжичка Joy 2-3 дни само си повтаряме КАКА и  най-вече влезнем ли в стаята на кака и !Но кака й нещо не и се занимава с бебета поиграе си с Цвети 5 мин и айде чао  Crossing Arms а на мен ми се иска да прекарват повече време заедно.Може би като поотраснат ще е така Praynig Все пак със 6 год разлика е и хубаво и лошо.Вики стана като единак още неможе да свикне да дели каквото и да е а на мен ще ми струва доста усилия да го променя  Crazy  Ох пак се прекалих в приказките!!Айде лека вечер и да не забравя честито и на другите сладурковци и сладуранки които днес навършват месечинката  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 674
Честити ви месечинки, Кармен и другите майки и бебета много  Hug
Звездичка, честита ви първа медийна изява, все така красиви и умни. Praynig Hug
Стеллето, браво за диетата, пожелавам ти отслабващ уикенд. Hug
Мегито, дай Боже такава майка всекиму, да ти е жива и здрава.  bouquet
Да ви се похваля, че моите деца си спинкат през ноща и самички си лягат без рев. Дай Боже да е така занапред. Само ако може Христо да става малко по-късно ще е върхът. Praynig
Лека нощ. Прегръщам ви.

Общи условия

Активация на акаунт