Пиша тук за да помоля за съвет относно заздравяването на зъбите на голямото ми момче. В момента е на 6 и половина, зъбите му са в ужасно състояние. Странното е, че още откакто има 2 зъба в устата си, се грижим всекидневно с измиване, давали сме (и в момента даваме) Зимафлуор, пие много мляко (и прясно и кисело). Единственото, което с мъка хапва е сирене, но не мога да го убедя, че трябва.
От 4тата годинка започнахме да го водим на зъболекар, първо беше кариесче, после направи за нула време 2 пулпита. Казвам за нула време, защото поради лошите му зъби го водим през 2 месеца на проверка и въпреки това го изпуснахме. Предните му зъби са ОК, но дъвкателните са ни проблемни най- вече.
И сега отново има огромна дупка на единия кътник, а снощи се появи и един мехур (на мен поне ми се видя с гной), днес ще го водим по спешност на зъболекар.
Много съм притеснена от факта, че въпреки грижите ни нещата постоянно се влошават.
А сега започна да сменя млечните и ви моля за препоръка, как да спасим постоянните, какво можем още да направим за да не се получава както до сега?