Училища първолаци Варна

• 150 254
  • 1 111
  •   1
Отговори
# 750
Разгледах сайта на "Славейков".В момента в предучилищна се обучават 39 деца, тазгодишните паралелки първи клас са около 25 деца, т.е 125.Означава, че след като приемат децата от предучилищна, ще останат 85 свободни места.

Не е ясно колко деца живеят близо до училището и колко не живеят, но имат брат/ сестра.
Но независимо от това, мисля, че бройката от 85 деца е сериозна и надявам се, достатъчна, поне да обхване всички желаещи с посочените критерии.

# 751
  • Варна
Не всички деца от ПГ ще са 1ви клас. Нали вече ПГ е 2години - има групи и от 2004ти набор  Peace. Отделно има и родители, които искат децата им да започнат 1ви клас на 6г., но все пак има и такива, които ще си карат ПГ 2 години.

# 752
Не всички деца от ПГ ще са 1ви клас. Нали вече ПГ е 2години - има групи и от 2004ти набор  Peace.

Аз сметнах само броя на децата, които към момента са в ПГ и са родени през 2005г, списъците на по-малките не съм гледала и не съм включила в сметката.

# 753

Аз сметнах само броя на децата, които към момента са в ПГ и са родени през 2005г, списъците на по-малките не съм гледала и не съм включила в сметката.

Светкавица, извинявай, но ми стана смешно. Правиш си малко сметки без кръчмар. Simple Smile Всичко зависи от броя на децата в набора. А и забравяш паралелката с рисуване, където децата ще кандидатстват с изпит по рисуване. Така броя на децата, приети в нормалните паралелки още повече намалява.
Разбирам притесненията и аз преди две години бях на същия хал. Тогава имаше подадени над 300 заявления за 125 места. Simple Smile И това не е причина да се отказваш, щом сте избрали това училище. Все пак колко деца ще са с първите три критерия? Най-голям е броя на децата, които отговарят на критерия по местоживеене.
Така че успех!

# 754
Вярно, че без кръчмар Simple Smile

И това го броя, че не знаем колко деца от набора са останали извън близките детски градини, а всъщност са с близко местоживеене.

# 755
  • Варна
Светкавица е направила добър анализ Peace .Разбира се, че това са разсъждения, но дават ориентир.

# 756
Организираме подписка за оставката на Базитов. Ако желаете да се подпишете елате в неделя между 9,30 и 12,00ч. или между 15,30 и 17 часа в кв. Чайка, пазарчето, зад стоянката на такситата.
Проблемът е изключително сериозен и от обществено значение, защото:
•   Набор 2005 деца от квартала, които тази година през м. Септември са 316 и за тях няма да достигнат 7 паралелки, за да бъдат обхванати от основните училища в квартала.
•   Набор 2006 е с една трета по-голям на брой, а
•   Набор 2007 и 2008 - с една втора по-голям.

Трите паралелки определени за Захари не могат да покрият и 1/3 от нуждите, а Раковски също няма как да побере всички желаещи. Досега Захари приемаше по пет и шест паралелки, но Базитов вчера на едно заседание на комисията по образование в общинския съвет се закани да намали приема наполовина!!!! Къде ще учат децата от квартала?!!!!

Организираме подписка за оставката на г-н Коста Базитов поради:
- цялостният му петнадесетгодишен провал в мениджмънта на образованието във Варна; - провала на училищната оптимизация;
- отказът да спази държавната политика за задължителен прием на децата в подготвителните групи и основните училища
- нарушаване правата на децата за равен достъп до качествено образование!
Подписката съдържа и искане за предоставяне на Математическата гимназия на самостоятелна сграда на сп. Почивка до сградата на Четвърта езикова гимназия. Хората от десет години искат самостоятелна сграда и няма кой да ги чуе!!! Чуйте ги вие, помогнете им, нека Базитов си отиде и на негово място да дойде диалогичен професионалист, без наследството на държавна сигурност в образованието.
Ако желаете да се подпишете, моля елате в неделя 8.04.2012г. от 9,30 ч. до 12,00ч. зад стоянката на такситата до пазарчето на кв. Чайка”.

Последна редакция: чт, 05 апр 2012, 19:44 от Мишона

# 757
  • Там където има любов
http://www.8souvarna.com/priem_1klas.html
Ако някой не е видял информацията за Пушкин излезе

# 758
  • Варна
Много интересно - заявления се приемат до 31,05, резултати на 01.06 (за Пушкин става въпрос)! Много бързо ще направят класирането, бреййй!

# 759
  • Варна
Мишона - Имаш моята подкрепа, ние също сме в "Чайка". Пуснах и във фейса за подписката за другите мами от градината.

# 760
Много интересно - заявления се приемат до 31,05, резултати на 01.06 (за Пушкин става въпрос)! Много бързо ще направят класирането, бреййй!

Това с Пушкин ми е голяма чуденка. Освен ако не е квартално училище и за родители руснаци, какъв би бил мотивът на някой да запише детето си в руско училище?

# 761
  • Там където има любов
Според мен си скъсяват периода за приемане и обработка на документите. Мисля, че при всички училища приемът на документи е до 31.05

Check Please  - интензивното изучаване на Руски език

# 762
  • Варна

Това с Пушкин ми е голяма чуденка. Освен ако не е квартално училище и за родители руснаци, какъв би бил мотивът на някой да запише детето си в руско училище?

Много бързо наистина - на 1.06 обявяват приетите, а на 4 вече записват. Моят мотив е изучаването на руски език, за съжаление не отговаряме на критериите.
Скрит текст:
Мъжът ми е рускоезичен, ама в заявлението къде по-точно да декларирам Simple Smile

Мишона, в Чайка сме и ще дойдем да подкрепим, въпреки че съм скептична - във Варна промяна няма.

# 763
  • Варна
Това с местенето на училищата е доста спорен въпрос. Не подписвайте, преди да сте напълно наясно какво е положението.

# 764
  • Варна
Имам доста приятелки, на които децата им учат в "Захари". Лично на мен там ще ми е последния вариант, но все пак... Наистина е кошмар когато настане междучасие и да не споменавам какво правят с по малките. Когато ходих да подавам предварително заявление, директорката учтиво ме помоли, ако искам да се разпиша на такава подписка за отделянето на училищата. Аз доколкото съм запозната се обсъжда "Захари" да се премести на мястото на спортното, а математическата да остане в старата сграда, но това все още са само предложения. Наистина някой трябва да си свърши работата, ама не знам кой! Също така към училищата в квартала се водят и децата от всички околни местности и за набор 2005 на есен наистина ще има недостиг на места в първи клас!

Общи условия

Активация на акаунт