Училища първолаци Варна

• 150 532
  • 1 111
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
За Славейков подаването на документи беше края на май, мисля, датата беше обявена на техния сайт, а инфото там излезе след началото на април - след като беше минал техен съвет, на който са обсъждани критериите за прием; критериите също ги публикуваха

# 736
За Славейков подаването на документи беше края на май, мисля, датата беше обявена на техния сайт, а инфото там излезе след началото на април - след като беше минал техен съвет, на който са обсъждани критериите за прием; критериите също ги публикуваха

Може ли ориентировъчно да кажеш какви и в каква поредност са били критериите за пием през миналата учебна година.не мога да намеря информация на сайта.

# 737
  • Варна
На сайта на Славейков пише, че след 1.04. ще излезе информация за приема на ученици в 1ви клас.
И странното е, че тази информация не се появява като отварям през ИЕ, само през друг браузър. Пробвах и на личния и служебния комп.
Колкото до критериите, моля да споделите, че аз колкото и да питах в училището все отговаряха - като ги приемем, ще видите.

# 738
  • Варна
Критериите миналата година за Славейков не бяха много по-различни от критериите в други училища (не съм си запазила документа). Доколкото си спомням, районът по местоживеене, братче/сестриче в същото училище... Наистина, от канцеларията не даваха никаква информация предварително, след като им мине съвета и излязат критериите, има достатъчно време до подаването на документите, за да се ориентирате и да решите.

# 739
  • Варна.
Критериите миналата година за Славейков не бяха много по-различни от критериите в други училища (не съм си запазила документа). Доколкото си спомням, районът по местоживеене, братче/сестриче в същото училище... Наистина, от канцеларията не даваха никаква информация предварително, след като им мине съвета и излязат критериите, има достатъчно време до подаването на документите, за да се ориентирате и да решите.

Вие он-лайн ли подадохте заявлението?
Не намирам информация от родители - доволни ли са били от този начин на прием на документи или са разчитали на лично подаване на място.

# 740
  • Варна
Не мисля, че имаше възможност за онлайн подаване на документи за първи клас - и да е имало, не съм знаела Simple Smile

# 741
Публикуваха критериите за прием в първи клас в "П.Р.Славейков"

http://slaveykov.com/subcategories.php?catid=6924

# 742
  • Варна
Светкавица ай честито! Вие къде сте предучилищна? Че щом най-важния критерии е това - голяма борба ще падне. Ние се класираме по т.4и 5. Ако искаш пиши на ЛС.

# 743
Mисля,че във всяко училище където има предучилищни групи ,то те са с предимство PeaceУспех на всички дано приемат дечицата в желаното от вас училище  bouquet

# 744
  • Варна
От една страна съм съгласна, че трябва да имат предимство децата от предучилищна в същото училище, но от друга в предучилищна могат да влязат много деца, които живеят далече от училището и после продължават, а такива като нас дето училището ни е под балкона може да се разминем Sad Голямата ни вина е, че детето си има детска градина, заради която пред 4 години чакахме 2 дни в най-големия студ (5-6 януари) и това, че работим и нямаше как да преместим детето от градината в училище където часовете са до 11:30.

# 745
  • Варна
stenly  Напълно съм съгласна с теб!

# 746
От една страна съм съгласна, че трябва да имат предимство децата от предучилищна в същото училище, но от друга в предучилищна могат да влязат много деца, които живеят далече от училището и после продължават, а такива като нас дето училището ни е под балкона може да се разминем Sad Голямата ни вина е, че детето си има детска градина, заради която пред 4 години чакахме 2 дни в най-големия студ (5-6 януари) и това, че работим и нямаше как да преместим детето от градината в училище където часовете са до 11:30.

Точно така е. Децата, които са в предучилищната и на "Славейков" и в "Пушкин" не живеят на адреси, които са в територията на училищата, хайде да не съм крайна - може би 2% са от района.

# 747
Светкавица ай честито! Вие къде сте предучилищна? Че щом най-важния критерии е това - голяма борба ще падне. Ние се класираме по т.4и 5. Ако искаш пиши на ЛС.

И ние така .Не сме били там в предучилищна заради това, че исках детето цял ден да е на градина.
Хайде, късмет на всички!Не се настройвайте предварително, все пак са пет паралелки.

Забелязах, че има информация за униформи, това ново ли е?Не знаех, че има униформи в "Славейков"

# 748
Никой ли няма да подава молба за Роковски? Някой с малко повече информация за учителите които ще поемат първи клас?

# 749
  • Варна
Аз ще подавам молба в Раковски. Казаха ми след 18 април. Две от старите госпожи се пенсионират и нови ще се избират с конкурс, който по .......  е чак юни месец. Следователно, няма да можем да имаме избор на начален учител (ако не се лъжа, ще са четири или пет паралелки). Ако някой е много близък с директорката, може и да се вреди, но всички останали нямаме право при подаване на заявленията да посочваме учител. Не гарантирам на 100% за вярна информация. Това ми го каза много близка приятелка, която е учила там, живее срещу училището и детенцето и със сигурност ще учи там в първи клас на есен.

Общи условия

Активация на акаунт