Малко ОКТОМВРИйче отваря очички, много му се радват всички!

• 24 255
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Честито синче на Алексия! Какво голямо юначе си родилааа, Браво на мама!
Честито и на мама Цвети, да е здрав малкият Габриел!

Мишанка, така ме разсмя  Joy Ела да поизчистиш и у нас, щом у вас не е останало нищо за чистене, че ако знаеш как съм позанемарила.... У нас чистят мъжете откакто съм бременна, но аз не им търся кусури  Simple Smile Трудничко ми е движението, а и гледам да го давам по-спокойно, докато се роди моята сладурана. А после ща-не ща, чистенето ще ми е в курпа вързано  Mr. Green

Добре завърнали се на мамите с дечица - пожелавам ви да се кърмите успешно и коликите да минат бързо  Hug
И отново - много благодаря на всички, които разказват за своето раждане, интересно и полезно е и най-важното - разказите ми дават смелост  Mr. Green   bouquet
Много хубави бебенца... и сладкото “таралежче“ на Зеленоочка и мацката на SeaAngel  Hug Така искам да знам как изглежда моята мома, но ще си я чакам търпеливо  baby_neutral

# 466
  • У дома
Честити бебчета на Цвети и Алексия!!!
[/size][/color]

# 467
  • София
Към консултантите по кърмене
Нормално ли е да повръща почти след всяко хранене, давам му по малко чайче от семена на копър от време на време между храненията, дали това е причината, посъветвайте ме.
Иначе се храни доста, понякога на едно хранене суче и от двете гърди, после връща и пак търси да яде.

Би ли могла да опишеш как повръща? Дали на фонтан в големи количества или просто облива брадичката? Възможно ли е да повръща от механично притискане на коремчето(ако примерно бебето заема по-свита поза)? Може бебето да поема въздух по време на сучене и заедно с него да връща и мляко. Ако това е причината, може по няколко пъти за едно кърмене да отстраняваш бебето от гърдата и да го оригваш, след което отново връщаш на гърда. По време на кърмене чуваш ли цъкащи звуци(като прасенце  Simple Smile )? Случва ли се вакуума, който се създава при кърмене, да се развали? Какво е количеството на чая, който бебето изпива?
 По принцип, когато върнатото количество мляко не е в големи количества и не е на фонтан, това не би следвало да е признак за сериозен проблем.

# 468
  • София
Ani J, виждам те на балкончето  Simple Smile Твоят термин май беше днес - какво става с теб? Напиши нещичко  Praynig Родила ли си вече, или още чакаш?

# 469
Честито на мама Цвети и на Алексиа, да са им живи и здрави синчетата Hug

# 470
Здравейте!

Честити бебчета на Sea Angel и Алексия! Да са ви здрави и много да ви радват!

Всички бебчета са много хубави! Heart Eyes
На всички прибрали се, добре дошли!  Hug

Тони, прекрасни са малките, голям сън са му ударили Party . А как само си приличат!  Heart Eyes Ти сигурно си ги различаваш де, но на снимките са като 2 капки вода! А иначе как сте? По-спокойна ли си? Hug

# 471
  • София
Много искам да се пооплача  Sad
Бебка от  доста време се е подпряла на корема и ме разтяга ама многоооо, а как болиииии... Кожата ми е като срязана с нож  Shocked И като се помести от едно място, разтяга на друго. Сигурно вече е тясно вътре и няма накъде да се мести милото... ама аз така се изнервих.........
Ох, оплаках се  Rolling Eyes

# 472
  • София
Да са живи и здрави дечицата на Цвети и Алексия!

Мишана - успех на изпита утре. Той за докторантурата ли е?

Мирче - и моя бебок днес много ми опъва корема. Както в последните си постове писах, че не е от най - активните, днес си навакса за последните 2 седмици. А преди малко той го опъва високо над пъпа, а ниско долу имах контракции. Купон. Татето ни почва да "мрънка", че бебо още не се е родил, а отпуската му щяла да свърши. ДА не би да са ми объркали термина? Че то по документи термина ми е чак в четвъртък. Как да му кажа на бебока, да излиза вече, че на татето му е омръзнало бездействието в къщи?  Joy

# 473
  • София
Привет, мамчета!  Hug
Честито на всички родили през последните дни   bouquet и добре дошли на завърналите се в къщи! Hug

Всяка вечер чета форума, но нещо не ми се пише последните дни...
Продължавам си с неболезнените, но чести контракци и така... Последните дни ме схваща кръста с ужасни болки (по-често по време наконтракция) и се чудя дали може да са "родилни" контракции... Има ли някоя от раждалите или родилите мами, които са са имали такива болки? Иначе аз си почивам - полежавам доста и си чакам другите болки - в междукрачието ))))) все пак имам 20-тина дни до термин )))

# 474
  • Сливен
добро утро на всички родили и неродили мамчета  Hug
станах да изпратя баткото на училище и май пак ще си легна,за разлика от предната вечер,през която дежурих във вецето,(даже си помислих че бебчо идва а аз се прочиствам ама не )тази като легнах и не мръднах  Party
само по едно време така ми се схвана прасеца на крака,такава адска болка,ама не можах да се извия да си издърпам пръстите назад и сега още ме боли.
много се радвам че момичетата споделят за ражданията си,така поне сме подготвени за различни ситуации, арим днес няма ли да се включих за добро утро като изпратиш ученика ? и моя бебок ме разтяга но сякаш е станал по муден,моята док иска ако не родя до 15-16 да отивам (термина ми е 19) че не било хем голямо бебе,хем преносено,ама аз нещо се двоумя,

# 475
Добро утро !Тази седмица сигурно ще е с огромен бебевалеж! Пожелавам на всички много успешна седмица!!!

# 476
добро утро,

бобче ванеса беше така сучеше само по 5мин. най-много, а за буденето беше кошмар по 9 часа не можех да я събудя. бях изпаднала и в истерия, че ще умре от глад. наложи се да се цедя и да я храня с капкомер , защото и с шише не приемаше.... към 20 ден се нормализираха нещата и започна да суче, но времето си остана не повече от 5мин. до самото и отбиване на година и 3 месеца.

богдан е друга работа суче по много Simple Smile за сега хапваме и спинкаме. в болницата доста поплака и си мислех, че имам ревльо, но вкъщи е много спокоен.

раждането: събудих се в 6,30 на 07.10 в 6,40 ми започнаха болките. отидох до тоалетната и започна моето "чистене" както първия път. като се забърсах имаше кръв и разбрах , че е тапата. изкъпах се и в 7 казах на филип да става. 7,20 тръгнахме и от колата се обадих на лекарката. оставихме ванеса на градина и 7,45 бях в болницата. докато чакаме асансьорите да се качим до родилното стана 7.53 казах им че раждам и съм с напъни директно ме вкараха в родилна зала пукнаха ми водите и след няколко напъна богдан се роди точно в 8.00. след раждането ме приемаха Simple Smile имаше малко шев и кройка, но казаха, че няма как, защото и първия път съм шита и пак на същото място направиха разреза. за сега всичко е наред с шевовете. днес съм на преглед да видим дали ще ги махат.

успех на всички който им предстои раждане и нека е бързо и безпроблемно като моето.

единственото което още ме мъчи са контракциите докато кърмя. ужасно болезнени са и нямат намерение да спират. кървене почти нямам Simple Smile предния път плацентата ми излезна трудно и кървях много, а сега излезна буквално сама и на втория ден кървенето ми почти изчезна карам с най-тънките превръзки без проблем

# 477
Добро утро!
Арим, и ние сме така с бебка.Така гадно се мести и ми разпъва всичко,че направо... Shocked Очевидно вече им е доста тясно,а и те не са малки,та съвсем. Дано скоро дойде и нашето събитие-вече наистина много ми тежи. Rolling Eyes

# 478
  • У дома
Към консултантите по кърмене
Нормално ли е да повръща почти след всяко хранене, давам му по малко чайче от семена на копър от време на време между храненията, дали това е причината, посъветвайте ме.
Иначе се храни доста, понякога на едно хранене суче и от двете гърди, после връща и пак търси да яде.

Би ли могла да опишеш как повръща? Дали на фонтан в големи количества или просто облива брадичката? Възможно ли е да повръща от механично притискане на коремчето(ако примерно бебето заема по-свита поза)? Може бебето да поема въздух по време на сучене и заедно с него да връща и мляко. Ако това е причината, може по няколко пъти за едно кърмене да отстраняваш бебето от гърдата и да го оригваш, след което отново връщаш на гърда. По време на кърмене чуваш ли цъкащи звуци(като прасенце  Simple Smile )? Случва ли се вакуума, който се създава при кърмене, да се развали? Какво е количеството на чая, който бебето изпива?
 По принцип, когато върнатото количество мляко не е в големи количества и не е на фонтан, това не би следвало да е признак за сериозен проблем.

Повръщането не е на фонтан, в повечето случаи изтича по брадичката, но понякога е в доста големи количества, което всъщност е и моето притеснение. По време на хранене започва да се напъва, гърчи се, тогава също връща, защото се превива. Тогава всъщност се разваля и вакуума при сукане. Иначе позата, в която се кърмим е люлка, най ми е удобна, гледам да спазвам стриктно вашите съвети, коремчето му е залепнало за моето. Издава звуци точно като прасенце, ръмжи. Количеството чай е минимално, да се събират най-много 30 гр., като даването му е 2 или 3 пъти през деня. Давам го когато е много неспокоен и се е събудил от болки в коремчето малко след като е заспал.

Днес май ще има разхооодкаааа. Познавам една кака, която ще е много доволна.  Joy

Веси, бързо си се справила. И мен доста ме боля матката в началото като се кърмихме и кървенето ми беше доста обилно.

# 479
Добро утро мамита   bouquet

Зеленоочка,прекрасно сладко таралежче и хубава мама  Hug  bouquet

Веселина,браво на теб за бързото раждане.Дано Богдан е все така добричък  Hug

Мирка и другите мами с оплаквания.Аз към края на бременността си вече не можех да ходя милички,бебката така ме разпъваше,че целия ми корем се нацепи буквално за 2 дни преди да родя.То и на тях не им е лесно,вече са големки и всяко помръдване е свързано с много болка и подбутване на някой орган!Мъничко остана и за теб маменце да си гушнеш така мечтаното момиче и аз нямам търпение чак,нали те чакам за люлински разходки  Hug Mr. Green  bouquet

Пашик
и аз чакам бебевалежа  Hug  bouquet

Аааааааа забравих да отбележа,че е голяма красвяица малката принцеса на SeaAngel  Hug  bouquet Трябва и аз да представя моята мома на тези,които не са я виждали  Mr. Green

Няма ми я Ради,ама не се притеснявам,защото щеше да ме информира,ако е родила  newsm51

Оххх,още нещо щях да пиша,ама забравих.... hahaha Mr. Green

Хах слънчице  newsm44 newsm44 Време е за разходка май....Откога го чакам!

Общи условия

Активация на акаунт