Инфо за конвекторите ADAX

• 340 350
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 900
  • Кърджали
Shocked а ние сме още с палатки на плажа...
Много сте зиморничави, явно  Thinking

Здравейте Елит. Вие изключвате ли ги?

# 901
  • Кърджали
Здравейте от прочетеното тук останах с впечатлението че адакс са най добрите Конвектори на пазара.. Гледах и дипломат и теси..
Но по прочетеното всички сте доволни явно
Спрях се на тях ние сме в стара панелка на първия ет. Север няма от никаде нищо стъдено си е миналата зима аз и малката изкарахме в една стая 14кв.м на духалка която не вдигаше градуса повече от  18/20С и си беше доста хладно и тока стана 200лв само от тази духалка
😕 а сега чакаме и новия член да се появи до дни и си мислех да взема един Конвектор от тези адакс, моля ако има някой който да помогне във избора какъв да е поне ориентировачно
 ще съм му много благодарна  bouquet
От прочетеното по горе стигам до извода, че мазетата под вас са с разбити прозорци и не добре опушени. Погрижете се за тях и си вземете Адакс Стандарт 1700 wt, в случай, че можете да си позволите Адакс Нео -2000wt. Здраве и дълголетие на новия член и всички Вас! Simple Smile

# 902
  • някъде ... тук ...
...
През зимата - не, само регулирам температурата.

# 903
  • Кърджали
...
Имах предвид през летния сезон. Благодаря

# 904
  • някъде ... тук ...
Кой държи включени радиаторите през летния сезон  newsm78

# 905
  • Кърджали
...
Имах предвид през летния сезон. Благодаря
Аз не ги изключвам.Само когато правя профилактика за малко. Така използвам топлината от лятото да се задържи в дома ми. Те в началото на зимния период харчат 2-3 лева и не се налага да затоплям отново стените. Равносметката е една и съща. Всеки знае, че когато има нужната температура те не работят.
Поздрави

# 906
  • Варна
Мен ме изненадаха и ми подариха конвектор адакс 1200w  S 5.  От месец сме вече с него за стаята в която сме е иделен поддържа постоянна Т. Около 20-22С  дори и когато на вън беше под 0-та и беше доста студено си топлеше перфектно без да му увеличавам градусите Simple Smile не е калибриран незнам трябва ли... За около 2 седмици от октомври около 25лв е изхарчил при непрекъсната работа Simple Smile

# 907
  • Кърджали
Мен ме изненадаха и ми подариха конвектор адакс 1200w  S 5.  От месец сме вече с него за стаята в която сме е иделен поддържа постоянна Т. Около 20-22С  дори и когато на вън беше под 0-та и беше доста студено си топлеше перфектно без да му увеличавам градусите Simple Smile не е калибриран незнам трябва ли... За около 2 седмици от октомври около 25лв е изхарчил при непрекъсната работа Simple Smile
Здравейте! Може ли да ми кажете колко е голямо помещението?

# 908
  • Варна
Около 12 квадрата около 30кубични метра мисля че се пада
 Thinking

# 909
  • Кърджали
Около 12 квадрата около 30кубични метра мисля че се пада
 Thinking
Ясно ми е вече защо са толкоз много парите. С 1500 вата щяха да са 12-18 лв. Това е мое мнение от статистиката която водя през последните 14 г. При резките температурни промени едва ще се усети някаква разлика, но ще се усети. Ще се радвам да продължим съвместно вашите наблюдения за консумацията на ток. 

# 910
  • Варна
Благодаря ви ще пиша като излезе новата сметка за целия месец на работа на конвектора.. Лесно я засичам защото без отоплителен уред сметката ни за ток е 95-100лв на месец.. Simple Smile хубав ден

# 911
Здравейте,
И аз също се насочих към закупуването на конвектор адакс.Бих искала да се консултирам,какъв модел и размер ще ми препоръчате.Стаята е западна в нова кооперация с изолация,вътрешна,има само една външна стена,около 12 кв.м 4/3/2.5м.В момента сме с теси,вътре е доста топло,но той е от тези евтините,струваше към 65 лв. и искам да го сменя.Основното за което искам да попитам е към коя серия ще ме насочите,разглеждах ги подробно,разлика в характеристиките не откривам(поне за мен няма),затова се нуждая от професионален съвет.

# 912
Ние също май ще взимаме Adax.
Обаче имам много тъп въпрос относно термостатите - каква е разликата в електронния и електрическия? По-назад в темата видях, че е повдигнат въпросът за термостатите, но не е коментирано.
Интересувам се по-скоро откъм ползваемост. Какви са разликите при "нагласянето" на двата видя? Дигиталният при нас отпада заради цената (малко непредвидена покупка идва Adax-чето.).
И каква е реалната разлика между сериите Economic и Standart освен възможността за приставката? Удълженият нагревател помага ли реално за по-бързото отопление или не е сигурно?

gtosheva82, за 12 квадрата май ще ви трябва поне 1500в. Иначе за разликите в сериите - аз виждам най-вече във формата и вида на термостата(а той си е важен).

# 913
  • Пловдив
Здравейте,
И аз също се насочих към закупуването на конвектор адакс.Бих искала да се консултирам,какъв модел и размер ще ми препоръчате.Стаята е западна в нова кооперация с изолация,вътрешна,има само една външна стена,около 12 кв.м 4/3/2.5м.В момента сме с теси,вътре е доста топло,но той е от тези евтините,струваше към 65 лв. и искам да го сменя.Основното за което искам да попитам е към коя серия ще ме насочите,разглеждах ги подробно,разлика в характеристиките не откривам(поне за мен няма),затова се нуждая от професионален съвет.
http://vimax.bg/konvektori/konvektori-adax/adax-seriya-glamox/s- … ox-tpa-15-et.html
Това е вашият конвектор!
http://vimax.bg/konvektori/konvektori-airelec/airelec-seriya-bas … -basic-1500w.html
Този също е много добър вариянт и по евтин!

# 914
Ние също май ще взимаме Adax.
Обаче имам много тъп въпрос относно термостатите - каква е разликата в електронния и електрическия? По-назад в темата видях, че е повдигнат въпросът за термостатите, но не е коментирано.
Интересувам се по-скоро откъм ползваемост. Какви са разликите при "нагласянето" на двата видя? Дигиталният при нас отпада заради цената (малко непредвидена покупка идва Adax-чето.).
И каква е реалната разлика между сериите Economic и Standart освен възможността за приставката? Удълженият нагревател помага ли реално за по-бързото отопление или не е сигурно?
и аз отначало си мислех, че разликата е в "икономията" на енергия в сериите. Не, обаче, икономията е в пространството. Серията Economic е предназначена за места с ограничено място.Simple Smile
Ние сме със стандартната линия с електронен термостат и всичко е супер – не пукат, топлят меко и са незабележими. Като изключим сметката, разбира се, но няма как, все пак са 5 радиатора + банята. Money

Общи условия

Активация на акаунт