Внимание при използване на booking.com

• 104 417
  • 531
  •   1
Отговори
# 105
Да, тези неща винаги ги пише! Както вече казах, трябва да се чете.

# 106
Не вярвам да е истина тази история.

Хората малко си измислят, особено когато не са наясно.

Защо ще теглят пари за нощувка ден преди гостите да дойдат в хотела?  За какво им е  да го правят?
Плаща се след престоя, а  ако в деня на резервацията клиентите не се появят, плащат стаята - но това е пак в деня, за който е резервирана стаята.
Всеки който е бил на хотел знае, че стаята има една цена, но покрай нея има и много други услуги, които клиента може да ползва и пак плаща преди да си тръгне  - при предаването на стаята.
Мини бар е най-простия пример.

После, кой в днешно време плаща в брой?
Някой в БГ да, ама на вън абсурд....

Ще отмина презрително този коментар.

# 107
аз съм резервирала за Истанбул и за Венеция с букинг.ком. И двата пъти никакъв проблем. плащали сме си на място впоследствие нощувките и консумациите. Пари наистина блокират за първата нощувка, но след това си ги освобождават без да се дължат каквито и да е такси.
В Малайзия ми напави впечатление, че задължително на рецепцията изискват да се дадът данните на кредитна карта или да се оставят тамошните 400 рингита депозит, всучай, че имама незаплатена консумация или други щети, и тов при всичко ни беше платено предварително. Е блокираха ми ги от Американ експреса и после са си ги отблокирали автоматично, тъй като така или иначе не дойдоха в месечното излвчение  Mr. Green Та мисълта с този пример, е че всеки хотел си има правила, но те се обявяват предварително  Peace
Просто трябва да се чете какво пише. Ако нещо не е вярно винаги може да се оспори  Peace

# 108
Всяко правило си има и изключения. Досега съм резервирала доста пъти през booking и не толкова много пъти през hotels.com и не е имало проблеми, дори в някой случаи при предплатена резервация са ми дърпали парите доста след като направя резервацията. При последното ми пътуване до Сицилия направих резервация за хотел в Катания през booking без да има условие за pre paid. Когато на следващия ден получих SMS, че има извършен превод за цялата сума за резервацията изумлението ми беше голямо, а вече се ядосах когато видях месечното извлечение на кредитната ми карта, където парите не бяха блокирани, а изтеглени. Тъкмо бях решила да правя скандал, когато намерих друг хотел на по добро място и горе долу на същата цена и съответно анулирах първата резервация. Слава богу, че два дни след анулирането парите ми бяха възстановени по картата. Това ми се случва за първи път, а пътувам доста и винаги аз си правя резервациите. Според гафовете се случват, заради политиката на хотела  - booking или който и да е друг нямат вина.

# 109
http://www.eslworldwide.com/

Някой ползвал ли е този сайт ? Има страхотни апартаменти на страхотни цени?
Имам питанка: Какво точно означава - 200 евро възвръщаем депозит.
При резервацията ли спират депозита или при настаняване и после ти ги връщат ли? В брой ли? Как точно става. Не ми е ясно. Някой с опит да каже

# 110
Не вярвам да е истина тази история.

Хората малко си измислят, особено когато не са наясно.

Защо ще теглят пари за нощувка ден преди гостите да дойдат в хотела?  За какво им е  да го правят?
Плаща се след престоя, а  ако в деня на резервацията клиентите не се появят, плащат стаята - но това е пак в деня, за който е резервирана стаята.
Всеки който е бил на хотел знае, че стаята има една цена, но покрай нея има и много други услуги, които клиента може да ползва и пак плаща преди да си тръгне  - при предаването на стаята.
Мини бар е най-простия пример.

После, кой в днешно време плаща в брой?
Някой в БГ да, ама на вън абсурд....

Ще отмина презрително този коментар.

Абослютно безсмислен коментар.
Аз плащам в брой,защото:
1.Нямам кредитна карта,а майка ми има и не я ангажирам,освен за самата резервация.
2. На дебитните карти таксите са високи в чужбина за разплащане,в краен случай само се ползва.
 Във Флоренция ни бяха объркали нещата с кредитната и се усетихме навреме,така че стават и такива неща.

Стаите нямат никаква друга такста,след като не сме ползвали рум сервиз и мини бар,телефони и подобни. Човек като пита,няма как да се набута излишно.

# 111
Снощи се прибрахме от дълга почивка в Италия. С изключение на ски-седмицата ни в Ливиньо, всички други хотели резервирах чрез booking.com. Изключително съм доволна от резервираните хотели, които в повечето случаи надхвърлиха моите очаквания. Всичко беше много точно с резервациите и нямам никакви забележки. Затова - не се съмнявайте, но наистина четете внимателно ....

# 112
Само да спомена по повод използването на Кредитна карта или Кеш.

В момента пиша от Хонг Конг и за пореден път ( 4-върти вече) се убеждавам, че тук просто няма начин да се чекираш в хотел, ако не оставиш Кредитна карта, в която задължително блокират сума най-малко 50% над тази за стаята. Разбира се, след напускане си взимат само необходимото и надблокираното се връща в 2 седмичен срок. Така, ако имаш само Кеш, просто трябва или да оставиш в брой всичко това ( което при един скъп хотел никак не е малка сума) или най-нормалното да си дадеш КК за гаранция, което разбира се всички правят. Иначе просто забравяш да те допуснат в хотела. Така че в днешно време ползването на кредитна карта е не просто прищявка, а първа необходимост при пътуване.

# 113
  • Пловдив
В сайта (booking.com) има оферта за няколко хотела в Милано - 4 звезди и за 3 нощувки ми дават нереално ниски цени (от порядъка на 250 евро общо), чудя се, ако резервирам, дали наистина ще платя само толкова??? Има ли вероятност да променят цената в последствие newsm78

# 114
Сега разгледах темата отново, и да докладвам кво се случи с мен. Simple Smile Беше малка гадна емоция, но кво да се прави.
Единствено с хотела във Венеция имах проблем, който за щастие се разреши. При резервацията през буукинга нямам (засега Simple Smile ) проблеми, от сорта - блокирани и изтеглени пари.
Остава само да си намеря хотел в Милано и почвам програмите за посещения.

violenza, понякога хващаш намаления, не се шашкай. Аз резевирах за 160 евро хотел 3 звезди, в центъра с паркинг във Флоренция. Споко.

Asinka, оставяш я на рецепцията ли ? Не те ли е страх, че може да се случи нещо с нея ? Явно,ние като българи сме изключително недоверчиви... Включително и аз.

# 115
Violenza, буквай без притеснения.
Резервирала съм при подобни промоции и това е цената, която се плаща.

# 116
Цената на която резервираш си се плаща впоследствие, не се притеснявай!

# 117
Violenza, ние преди 2-3 години изкарахме супер във Венеция с много нисък пакет в чуден хотел. Така ни хареса, че сменихме полетите на връщане и искахме да останем още. Ама те викат - нямало места. И седнах аз на лобито, отворих лаптопа и направо букнах още 2 пакета. И им отивам пак на рецепцията с потвърждението.. Ония се опулиха, но ни приеха потвърждението и даже ни соатвиха в същата стая.. Heart Eyes

# 118
Само да спомена по повод използването на Кредитна карта или Кеш.

В момента пиша от Хонг Конг и за пореден път ( 4-върти вече) се убеждавам, че тук просто няма начин да се чекираш в хотел, ако не оставиш Кредитна карта, в която задължително блокират сума най-малко 50% над тази за стаята. Разбира се, след напускане си взимат само необходимото и надблокираното се връща в 2 седмичен срок. Така, ако имаш само Кеш, просто трябва или да оставиш в брой всичко това ( което при един скъп хотел никак не е малка сума) или най-нормалното да си дадеш КК за гаранция, което разбира се всички правят. Иначе просто забравяш да те допуснат в хотела. Така че в днешно време ползването на кредитна карта е не просто прищявка, а първа необходимост при пътуване.

А какъв е смисъла в оставяне на КК при чекиране, след като резервацията е направена с КК и могат да си блокират цялата сума? Защо и 50% отгоре? И всъщност за физическо оставяне на КК ли става дума?

# 119
  • Пловдив
Убедихте ме   Mr. Green резервирах вече и получих потвърждение  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт