В сламена къщурка дори и на края на света

• 10 162
  • 137
  •   1
Отговори
# 75
   Е ,аз щях да се намеся в този случай...
Накакъв хрантутин да я използва...натегачи бол.Изобщо  не бих се замислила...Царица съм на долните номера... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
 Аз се радвам,че сестра ми преди доста години се намеси в моя връзка....и то с доста здрав екшън Crazy

# 76
Не мога да схвана защо темата е озаглавена така? Thinking

# 77
  • В една Дупка.
Не мога да схвана защо темата е озаглавена така? Thinking
с такъв , който само взима а не дава, накрая ще стигнат до сламена къщурка.  newsm12, Сега "принцесата" живее в замък.
А накрая на света , защото се спомена , че сестрата не живее в Бг. Предполагам...

# 78
Е, нали щял да е болногледач?
 А погледното от другия край на света, може и България да се види като "край на света" Mr. Green

# 79
  • Враца
Човек може да е много добър по душа и пак да си е мекотело и ограничен.

# 80
newsm78
Че е нахранил птичка в парка ли, или че е помогнал на стар човек да пресече улицата, или...Не мога да те разбера. Какви доказателства искаш точно? За какво? За какви везни пишеш? Въпросът е принципен тук. Авторката казва, че не е лош човек, че обича сестра й, че двамата - като са сами - са в друг свят. НО...има едно голееееемо НО и авторката се чуди как да се справи с негативите, които тая връзка може да има ...или нещо от сорта.
Според мен в така описаната ситуация - това са несходни души. Амбициозност срещу лентяйство, целеустременост срещу тотална липса на хъс за развитие и т.н. И в даден момент това ще се отрази на съвместното им съжителство. То е почнало де - ето, сестрата я е срам от него...

Нито, че е добър човек, нито че обича сестра и разбрах по така направеното му описание. Освен това при несходни души любов не може да пламне, поне не двустранно. Пък да не говорим за абсурда да твърдиш, че обичаш някого и в същото време да те е срам от него.
Сигурно има нещо, на което се крепи тази връзка до момента, но какво е не знам. Но, не бих го нарекла любов, нито пък да залагам на розови надеждички, че "приказката" ще продължава. Дори не и трябват съвети на сестрата на авторката. Тя скоро сама ще прогледне, ако наистина е такава, каквато я описва. И най умния може да има своите заблудени кратки моменти ( наблягам на кратки  Laughing ).

Е, ти продължаваш да си търсиш конкретни доказателства, успех, дано авторката откликне и ти разкаже надълго за ежедневието им и какво точно са правили заедно, та има това мнение.   Tired
И да, твърдя, че е напълно реално да изпитваш чувства, от които те е срам, да харесваш човек, който знаеш, че не е за теб и т.н. Ти явно все в правилните си се влюбвала, ама обикновано хората не правят тоя избор в началото и често се случва да попаднат на неподходящи. Въпросът е да можеш да прецениш след време - има ли бъдеще.

vmarinska - абсолютно  Peace

# 81
Каквито и да са обстоятелствата, каквото и да е качеството на добротата- това е момент да се говори. Червените флагчета са много, а негативите сега не тежат, но ще натежат.

Казват- имало риск сестрата повече да не слуша. Засега ме съмнява тя да има по-сериозни ситуации, в които да се нуждае от обективното и добронамерено мнение на най-близките си. Ако за в бъдеще не слуша- поне за тази ситуация ще сте направили най-доброто.

Защо е най-доброто? Защото е морално- ако не ви послуша и намери щастие- добре. Ще сте щастливи заради сестрата, макар и да не сте й повече съветници. Да се надяваме, че няма да е привлечена от инвестиционни схеми с 12 на сто възвращаемост.

Ако е нещастна- ще ви има за добри съветници и за опора.

Ако се усети и прекъсне връзката- пак печелят всички.

Има и още нещо. Един много важен критерий, който насочва към потенциала на един човек за успех: дали може да отлага удоволствието, за да постигне по-късно по-големи резултати. За този човек не виждам много признаци, че умее да мисли за по-дългосрочните удоволствия. Нехайството прозира от доста страни- наднорменото тегло, нехайното обличане.

Абе изобщо- прекалено много червени флагчета. Трябва да се говори.

# 82
Според мен е голяма голяма голяма грешка да се женят. Добротата и обичта му ще се изпарят в момента, в който се оженят.

# 83
Добре де!Грозен,дебел,мърляв,неук,безработен...но сестрата на авторката го е харесала ИМЕННО такъв Peace Никой не може да ви накара насила да се влюбите в това,което е описано нали Peace
Освен вси4ко друго ние не познаваме нито авторката,нито сестра и,нито въпросния и фемилито му Peace
4естно казано не зная какво се о4аква от нас.Да споделим дали бихме били с такъв мъж newsm78 дали е правилно да говори със сестра си...моят отговор е-да,бих била!И бих го предпо4ела сред двамата герои от разказа ми!!!
Ок,де а какво е мнението на родителите им???Никъде не про4етох да се споменават....освен в първият пост,4е ходела при тях...

А може би прекалено идеализираш, именно защото е останало недокрай осъществено  Wink  Не знам ако поживееш няколко годинки с мързелив, неамбициозен и простоватичък човек, който да влачиш на гърба си в прозаичното ежедневие, да възпитаваш деца с него... Дали отново би го предпочела?

# 84
Не е нормално млада, успешна жена, която явно се ползва с успех при другия пол да се влюби в дебел, мързелив, невъзпитан, мърляв, неинициативен мъж без обноски, който освен това е и безработен и без перспектива за намиране на такава.

Аз пък съм забелязала точно обратното. Много прекрасни жени си търсят именно подобни половинки. Аз го наричам комплекс "красавицата и звяра". Аз също преди време страдах от него и чувствах някакво страхотно удовлетворение да се хвана с някой невзрачен мухльо и да се чувствам едва ли не като някакво провидение за него и да вярвам, че ме приема като богиня. Не съм сигурна как се излекувах, но не е било защото някой роднина "ми е отворил очите".
Към авторката - на този етап не мисля, че можеш да направиш нещо. Ако се опиташ рискуваш да си развалите отношенията със сестра ти, а това определено е лош вариант. Можеш леко и отдалече да й намекваш това, което си мислиш, но не я притискай и се надявай да се осъзнае бързо или пък "звяра" наистина да се превърне в принц

newsm10 Много хубаво име на синдрома  Joy Явно бях заразена от него известно време, дори първият ми съпруг е доказателство за това. Май точно както го описва авторката си беше и съм сигурна, че сестра ми би написала подобно нещо преди 6-7 години. Е, омъжих се, родих дете. Мислих, че "ще се промени" след като се роди детето, но остана същия. Влюбването попремина и побягнах като дявол от тамян. Взех си поука. Не съжалявам. Излекувах се  Laughing
Подкрепяй сестра си, без да й се противопоставяш. Всеки сам си кове съдбата Peace След години може би ще се самоиронизира дори, ще се посмеете заедно..... Дано Peace

# 85
Странни мераци, странни синдроми...това, че имате вътрешен проблем и някаква потребност - въобще не значи, че и другите го изпитват, не правете такива обобщения  Wink

# 86
viliko, проблемът не е вътрешен, а външен: красива и успяла жена, самодостатъчна, уважавана, със самочувствие. Мъжете по природа не обичат да губят, страх ги е. Всички от среден нагоре биха се ориентирали  към second best, и във филми съм го гледала, но и на практика доста често става така. Пробват се само тези, на които не им пука или няма какво да губят. А и ако на такава жена и се яви гадже, което е 'на нейното ниво', щом връзката се задълбочи и се започва неизказана нервност, че изкарва повече, вероятно от там, че има конференции, командировки, сбирки с колеги (нищо, че и на мъжа му се налага - на него му е позволено и в реда на нещата), от там ревност 'знам ви аз вие какви ги вършите там' и тя го изпраща по живо по здраво. Намерил се е някой, който или иска парите й, или я обича искрено, но не си пасват по гореизброените (в поста на авторката) причини. Шансът на връзката е 1 на милион (според мен), ако не - ще се излекува;-)
Обобщението се налага, защото съм срещала доста такива случаи именно в описаната сфера на общуване.

# 87
О, напротив. Хората търсят сходни интереси и души.
Това се случва от отчаяние, защото такава жена е достатъчно самоуверена и взискателна и просто сама отблъсква способните партньори, като все избира, до момента, когато се сеща, че е сама и хваща първия путьо.

# 88
Въпросът е, че това не е болка за умиране - и да хване първия путьо, не е казано, че трябва да е последния  Laughing Laughing Wink А иначе си права - от очаяние, от досада, от "защо пък не" или защото просто е сляпо влюбена - варианти много Peace

# 89
Както не е и казано, че могат да имат добро бъдеще, че дори точно обратното сочи практиката  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт