Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 75-та тема

• 120 507
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • забравих си мисълта...
Комплименти за всички вас момичета и момчета със златни ръце!   bouquet   bouquet   bouquet

От мен Моят козунак,

Сладкиш с круши и джинджифил

и Eierspätzle

Spätzle, това е тестено изделие, приготвено от брашно, вода, яйца и масло, от които се омесва тесто, което се минава през специално ренде за Spätzle и се вари. След това аз ги запържвам леко и прибавям яйца. Може да се ползва като основно ястие или като гарнитура вместо ориз или картофи също и на салата, както има и още други приложения разбира се.

# 316
  • София
   Венетка, това шпетцле ти ли си го прави или е готово? Аз веднъж правих опит да направя, стана, но не ми хареса особено!

# 317
Лабрекс,Винце,Деликате,изненадахте ме приятно,радвам се,че ви хареса пататника. Hug   bouquet
Аредхел,благодаря ти ,мила!Само не знам кога ще му дойде пак реда на този кекс при толкова много рецепти,които чакат реализация.Освен да метнеш едно парченце от твоя насам,ох,как добре ще ми дойде преди лягане,ммм.... Heart Eyes
По-рано пропуснах да спомена страхотната печена тиква на Смайли-обожавам я,а нейната изглеждаше пре-въз-ход-но! Peace
Гуинет,сигурна съм,че няма да оставиш детето без подобаващ сладкиш или торта,ами по-скоро  снимай и показвай да оплакнем око!
Venetta ,nano ,всичко е много изкушаващо при вас!    bouquet

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 23:47 от Анонимен

# 318
  • забравих си мисълта...
Тайна, то и аз като го опитах за първи път нещо не се "сприятелихме", но после му свикнах, че даже и взех да го харесвам. Откакто получих алергията към пшениченото брашно, само го гледам. Малката например, много обича Spätzle, а малкия не го поглежда даже. Това Spätzle го приготвих аз, но рендето за Spätzle беше вкъщи, а го правих при дъщеря ми и да не разказвам какви приспособления се наложи, да правя, то се и вижда, че формата му е ужасна, но другия път повече Simple Smile.
То и обяснението ми като Spätzle-то, но...   Joy да е весело е важно Simple Smile.
Pure Elixir, благодаря ти мила! Hug Heart Eyes

# 319
Момчета, аз съвсем  избудалях... Crazy по нощите се хванах да правя торти. Да видим дали ще се получи..нали ви се оплаках, че не съм много  майстор на тортите, но си харесах  една Бисквитена с ягоди и шоколад на Аелис ...Тъкмо имах и бисквити, та  ми се видя  лесна и вкусна! Flutter Сега я сложих да се охлажда в хладилника...утре ще я схрускаме!/ ако е станало нещо де/  Sunglasses

Венета, това Eierspätzle изгежда много интересно, и звучи също така...Прилича ми на нещо като макаронки...или греша? newsm78  Не  разбрах какво е, сори... Mr. Green

Лека нощ от мен! Hug

# 320
  • София
Тайна, то и аз като го опитах за първи път нещо не се "сприятелихме", но после му свикнах, че даже и взех да го харесвам. Откакто получих алергията към пшениченото брашно, само го гледам. Малката например, много обича Spätzle, а малкия не го поглежда даже. Това Spätzle го приготвих аз, но рендето за Spätzle беше вкъщи, а го правих при дъщеря ми и да не разказвам какви приспособления се наложи, да правя, то се и вижда, че формата му е ужасна, но другия път повече Simple Smile.
То и обяснението ми като Spätzle-то, но...   Joy да е весело е важно Simple Smile.
Pure Elixir, благодаря ти мила! Hug Heart Eyes
Аз понеже нямам специално ренде, го правих с гевгир, стана, но ми беше лигаво!Мъжът ми го изяде де и каза,че не било лошо  Joy!

# 321
  • забравих си мисълта...
Тайна, ти си го варила само, а аз го запържвам леко след варенето. Ако е за гарнитура е само варено. За салата, може да е само варено, или леко запържено, зависи от предпочитанията.
Винце,  Spätzle е тип макаронино изделие, но се различава въпреки всичко доста на вкус от макароните. Откровено казано и аз не знам как, да ти обясня какъв му е точно вкуса. За мен то е от храните, с които свикнах не от първото консумиране, а в последствие. Сега обаче се чудя защо не ми е било вкусно първия път.
А Eierspätzle (Eier + Spätzle) се нарича, защото след като го запържих леко, прибавих и яйца. Немците нали обичат много сложните думи и затова веднага комбинират по 2-3 думи в една Simple Smile.

# 322
Венета, сега ми се разясни ... Hug  Абе  тия германци Joy  как са се сетили за това  Laughing  Аз едва ли ще успея да направя това нещо/ не мога дори да го произнеса/ Crazy ...вижда ми се доста сложно...като тортите! А  аз съм по лесните неща  Joy

Hug

# 323
  • забравих си мисълта...
Винце, тази е лесна за произнасяне, но аз не знам как, да я преведа точно, освен да го поясня като вид макаронино изделие. Не пиша думата на български, че както и да я напиша, все ще звучи грешно.
Иначе аз преди често го правех на салата и много ми допадаше.  Ето тук снимки на такива салати, просто като идея, ако някой реши, да опита. А който не обича Spätzle може спокойно, да ги замени с макарони.

# 324
Винце, тази е лесна за произнасяне, но аз не знам как, да я преведа точно, освен да го поясня като вид макаронино изделие. Не пиша думата на български, че както и да я напиша, все ще звучи грешно.
Иначе аз преди често го правех на салата и много ми допадаше.  Ето тук снимки на такива салати, просто като идея, ако някой реши, да опита. А който не обича Spätzle може спокойно, да ги замени с макарони.

Благодаря ти! Ще разгледам линка!  Hug

# 325
  • DE
Венета, побутвам шпетцлето на страна и си отчупвам малко козунак.
Като знам колко е вкусен, даваш ми идея за неделя, естественно  само по твоята рецепта Mr. Green
На Ich und Ich съм и аз голям(a) фен(ka). Страхотни са !

У нас имаше
Пуешки гърди с домати, лук и сметана

и пак питки с кисело зеле и бекон

# 326
  • забравих си мисълта...
Matze  Hug, danke!  Heart Eyes

# 327
Здравейте, момичета  Simple Smile
Изгубих ви дирите тези дни, фотото ми ме предаде  Confused, но вече всичко е наред.
Този кекс е последното, което съм снимала

А тези двете са от вчера

Приятни почивни дни   bouquet

# 328
# 329
извинявайте за късната реакция  Heart Eyes
Фъдж с бейлис и маршмелоуз

Общи условия

Активация на акаунт