Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 75-та тема

• 120 756
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Сиер, веднага ти копирам от къде взех идеята  Simple Smile
Ето една рецепта за чийзкейк  chef Майка ми го прави много често и се изяжда до трошичка Hug...става бързо,евтин е и много вкусен.

Продукти:  
За блата - 1 голям пакет бисквити „Закуска”, 1 пакетче масло (125 г), 2 с. л. захар
За крема - 350-400 г кашкавалена извара, 1 ч.ч. захар, 1 яйце, 1 малка кофичка заквасена сметана, 1 ванилия

Бисквитите  се натрошават на ситно. Маслото се разтопява и се изсипва при тях. Слагат се 2 с.л. захар и се обърква хубаво (тестото трябва да е мокро,при нужда се добавя малко олио). Изсипва се в тава и с ръка се натиска силно надолу- не трябва да остава въздух. Пече се 5 мин. в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.  През това време с миксер се разбиват изварата, сметаната, захарта, яйцето и ванилията (в тази последователност). Сместа се изсипва върху блата и се изравнява с лъжица. Пече се 25-30 мин. на 180-200 градуса. Като изстине се украсява с разтопен шоколад или с готова шоколадова глазура. Съхранява се в хладилник.
Приятен апетит!

Обърках бисквитите с 2 с.л. какао и разтопеното масло (без захар) и ги запекох. Сложих 1 опаковка извара и 2 яйца, останалото е по рецептата. А, и пекох около 1 час.

# 496
  • Стара Загора
Благодаря ти  Hug Другия път ще пробвам и този с печене.  Peace

# 497
  • София

Браво момичета! Невероятни вкусотии сте сътворили   bouquet
Защо така...., в повечето случаи сладкишите ме съблазняват.....!
За днес супа от тиквички

и пица

Весел и слънчев ден!

# 498
Привет!

Показвам един чийзкейк, за първи път правя, водих се основно от рецептата на Аелис, но има и мои промени. Вместо с крема сирене го направих с извара и сладко от череши. LaughingРазрез по-късно ще има. Надявам се да е вкусен  chef

Не се чуди въобще, вкусен е......На мен много ми допадна със сладко от череши....Нищо,че нямаше вид......

Сиер, веднага ти копирам от къде взех идеята  Simple Smile
Ето една рецепта за чийзкейк  chef Майка ми го прави много често и се изяжда до трошичка Hug...става бързо,евтин е и много вкусен.

Продукти:  
За блата - 1 голям пакет бисквити „Закуска”, 1 пакетче масло (125 г), 2 с. л. захар
За крема - 350-400 г кашкавалена извара, 1 ч.ч. захар, 1 яйце, 1 малка кофичка заквасена сметана, 1 ванилия

Бисквитите  се натрошават на ситно. Маслото се разтопява и се изсипва при тях. Слагат се 2 с.л. захар и се обърква хубаво (тестото трябва да е мокро,при нужда се добавя малко олио). Изсипва се в тава и с ръка се натиска силно надолу- не трябва да остава въздух. Пече се 5 мин. в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.  През това време с миксер се разбиват изварата, сметаната, захарта, яйцето и ванилията (в тази последователност). Сместа се изсипва върху блата и се изравнява с лъжица. Пече се 25-30 мин. на 180-200 градуса. Като изстине се украсява с разтопен шоколад или с готова шоколадова глазура. Съхранява се в хладилник.
Приятен апетит!

Обърках бисквитите с 2 с.л. какао и разтопеното масло (без захар) и ги запекох. Сложих 1 опаковка извара и 2 яйца, останалото е по рецептата. А, и пекох около 1 час.

Това така като го гледам на снимката ми прилича на Жирафа на Мариета....Вкусен е и той.......

А аз нямам нищо за вечеря.......Ще фотосинтезираме.......

# 499

Brontolo, страхотна "ледена кралица"!  bouquet

От мен "ангелските сълзи", пиле гулаш и чушчици с извара.

# 500
Сиер,Вив-мив-много апетитни чийзкейкове сте направили!
Тайне,тази сърмичка мисля я "крадохме" като идея от Мари-ета,ако се не лъжа,но е много удобен вариант,и на мен ми допадна! Hug
Лабрекс,отново красив ти е станал този сладкиш,ама и с каква пухкава пяна е отгоре,ммммм... Crazy

От мен спагети с тиквички и песто:

# 501
Искам още някое килце да сваля, но ако не престана да надничам тук, това няма как да се случи. Най-много да понапълнея  Joy
От мен - свинско с ориз и зеленчуци и мляко с ориз /сложих му и две яйца и малко брашно/

# 502
  Кексче "Пухче".

Роца,благодаря за рецептата!   bouquet

# 503
  • Пазарджик/Лондон
Сиер, много добре изглежда чийзкейка   bouquet.Да кажеш как е станал с извара, ако е сполучливо - и аз ще пробвам Wink.

viv-miv , копирах си и твоят чийзкейк Wink.

labrex , много хубав този сладкиш , ще се прави тези дни Hug.

Селма , чудно ти е пухчето, копвам го  Hug.

lady_Blu , много вкусно е и у вас  Hug.

И една очаквана рецепта за браунис копирах, само сладкиши ще правя тези дни, да му мислят у дома Joy.

# 504
pure elixir , благодаря, освен красив, е и много нежен и страхотно вкусен! Heart Eyes Peace

labrex , много хубав този сладкиш , ще се прави тези дни Hug.

Аелис, аз съм направо пристрастена към него и напоследък го правя без тестото, от пай го превърнах в запеканка, но е невероятно вкусно нещо. В днешната сложих стафиди, орехи, настъргана лимонова кора и се чудя (някой беше го писал тук) дали да не хвана пътя нанякъде, защото не мога да спра да го хапвам, минавам покрай масата, режа едни тънички резанчета, ама без край....... Embarassed Embarassed Embarassed.

Селма, добре изглежда пухчото! Heart Eyes  bouquet  chef

# 505
  • от точка К до точка С и обратно
Тук отново гъмжи от вкусни идеи и майсторски изпълнения!    bouquet

beniii, Аелис, радва ме, че сте харесали кифличките! Hug И моите хора ги харесаха Simple Smile!

viv-miv, Селма, Сиер, Вяра Ан, чудесни са ви менютата  chef, а и гулашчето на Лабрекс ме гледа толкова изкусително..... ooooh!

Както се очертава,  днес май ще е денят на чийзкейка - и аз съм се засилила с един такъв ванилово-шоколадов чийзкейк- тип Зебра.

Ето го и него - цял                                                                                     и                                   разфасован

И да знаете, че всичко що е соленичко тук, много ме изкушава! Чухте ли megansg, lady_Blu, pure elixir, pure elixir, ЗИЧЕ и Аелис!

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 18:10 от Гуинет

# 506
Лозови сармички

Брауниз рецептата на пеп-4о Heart Eyes
Няма такава вкусотия! Crazy
пеп-4о,благодаря!  bouquet

Гуинет,това ме довърши  smile3544

# 507
От мен - Баница и Царевични кученца с вурстчета (Corn Dogs).

# 508
Добреее... записах си жирафа.
Може ли сега да помоля Гуинет или Мариета (Мариетка, оня кекс с морковите му видяхме сметката и без оранжевата боя за заливката  Mr. Green) да дадат рецептата и за канелените кифлички (някой беше пускал цяла тема за канелените кифлички на Карлсон - е, днес явно ми е каръшки ден, защото и нея не я намирам... ) Мерси предварително!   bouquet

# 509

Брауниз рецептата на пеп-4о Heart Eyes

кога успя  Crazy Много е сочен     bouquet
Гуинет, Сиер, Селма, Лабрекс, много хубави сладкиши и при вас  Peace
но повече ми харесва гулаша, Лабрекс  Wink)
Меган, пак ли рибка  ooooh! блазе ти, че си по морето Embarassed
rossonera , и двете неща са ми любими  Flutter Flutter

Днес у нас  Кнедли по Абра сборна рецепта по нейни. С гъбен сос.

и Петел с ориз и спанак.

ПП: МАме, не ти вярвам за фотосинтезата, чакам да видя с какво ще се появиш  Wink

Общи условия

Активация на акаунт