Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 75-та тема

• 120 493
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Lois, ама какъв е този безобразно изкусителен десерт ! Шоколад, много шоколад - казваш. В такъв случай е точно по мой вкус.

Гуинет, честит рожденник, да ти е жив и здрав !

Нашият десерт - печена тиква:

И направих още една доза царска туршия, че ми остана само един буркан.
Брат ми се шегува - не ви ли е срам, все пак се нарича зимнина, а сме средата на октомври. От една страна е прав, но от друга... Първия път бях направила само два трилитрови буркана, нормално е да е останал един.  Така, че никак не ни е срам. Laughing А и туршията е мнооооого вкусна:

- преди да налея маринатата

Този път добавих червено цвекло и дюля поради високото им съдържание на танин.

# 286

Лелее, Винце   bouquet  chef! Не стига, че успяла да го спретне ами успяла и по-красотен от моя да го напраЙ! Аз не си го познах от пръв поглед.  Embarassed Чудничко изглежда, дано ви е харесал! Peace

Гуинет, да ти е живо и здраво момчето!  bouquet

Нещо като крамбъл, нещо като.............не знам, ама не е лошо - ябълки, канела, орехи, бисквити масло. Grinning

# 287

При нас -" Pytt i panne" по рецепта на Винце
Винце,много е вкусно,благодаря!  bouquet Hug

И Бързи сладки без яйца на lina kaz    bouquet
Разкошни Crazy

Гуинет ,при теб отново е красиво и вкусно! Heart Eyes
Честит празник!  bouquet

Smiley* ,чуден десерт!  bouquet

# 288
Минавам само да си покажа десерта.

Сладкиш "Рени" - без яйца с два вида сладко и пълнозърнесто брашно.  Винаги става сполучлив и търпи импровизации.

Моля дайте рецепта на този сладкиш.Изглежда много вкусен.

# 289
Момичета, ще пека пиле върху сол
За първи път ми е Laughing
Пилето е домашно, около 3 кг.  дали ще се получи?

# 290
Първо го свари щом е домашно, да не ти остане твърдо и сухо, особено пък и върху сол  Thinking.
Питай и в темата с бързите въпроси, които не искат тема. Peace ако не те удовлетворява отговора ми.

# 291
  • При елфите ...
Минавам само да си покажа десерта.

Сладкиш "Рени" - без яйца с два вида сладко и пълнозърнесто брашно.  Винаги става сполучлив и търпи импровизации.

Моля дайте рецепта на този сладкиш.Изглежда много вкусен.

luusi, ето рецептата. Само, че аз го правя с пълнозърнесто брашно и сложих малко сладко вътре в тестото. Разгледай темата има много идеи и импровизации върху сладкиша.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=366728.msg9939873#msg9939873

# 292
Първо го свари щом е домашно, да не ти остане твърдо и сухо, особено пък и върху сол 

или пък ако е бройлер (дебеличък) ще си пусне мазнинката, ще разтопи солта и айдееее  ще ядете солено пиле.
Убедих се, че пиле на сол става с до 1,5-1,8 кг пиле, голямо ли е - както писах, мазнината му тече в/у солта, тя се разтапя и у  нас 2 от 4 човеци само опитаха и  Sick казаха, че горчи от сол. Е, аз и младежа сме по-упорити, хапнахме, но другото го "редактирах" в друго ядене".
Не е единичен случай, вече три пъти пробвам, но четвърти няма да има. (аз ги купвам ок 2,5 кила, или пък домашни - пак големи)
delicate, отивам да видя тази рецепта на Винце, много ме  заинтригуваха тези яйчица (май ще си спрятам някакви сега)

# 293
  • ВАРНА
Рибен пастет с черен хайвер

и царевични земелки да си го мажем

# 294
Благодаря ви!
Ще търся друга рецепта
Не ми се иска да похабявам толкова месце Grinning

# 295
  • Благоевград
Първо го свари щом е домашно, да не ти остане твърдо и сухо, особено пък и върху сол 

или пък ако е бройлер (дебеличък) ще си пусне мазнинката, ще разтопи солта и айдееее  ще ядете солено пиле.
Убедих се, че пиле на сол става с до 1,5-1,8 кг пиле, голямо ли е - както писах, мазнината му тече в/у солта, тя се разтапя и у  нас 2 от 4 човеци само опитаха и  Sick казаха, че горчи от сол. Е, аз и младежа сме по-упорити, хапнахме, но другото го "редактирах" в друго ядене".
Не е единичен случай, вече три пъти пробвам, но четвърти няма да има. (аз ги купвам ок 2,5 кила, или пък домашни - пак големи)
delicate, отивам да видя тази рецепта на Винце, много ме  заинтригуваха тези яйчица (май ще си спрятам някакви сега)

Дядо ми гледа на село бройлери и ги пече само върху сол. Никога до сега не са били солени, първите два-три пъти бяха сухи, но вече не са, защото май ги вари преди да пече. Пилетата са около 2 кг. Пече с едра морска сол, без вода и мазнина.
Дано съм помогнала  Grinning

# 296
  • Плевен
Привет и от мен на всички прекрасни кулинарки в темата!  bouquet
Най-после да се запиша и аз с някои от последните неща, които приготвих тези дни:

Тортичка  с готови блатове

Мъфини с фъстъчено масло

Ярешко с картофи

# 297
Привет,  гурманки   Hug   chef

Пак красоти и вкусотии сте наредили на масата ,  разбира се!  Hug Пак си набелязах идейки... Flutter

delicate..радвам се,че се е харесала манджичката Hug
Лабрекс, а ти съмняваш ли се, че ни е харесал сладкиша ти...  Heart Eyes От него почти вече нищо не остана Crazy Лесен  е и ще го правя пак  Peace

Специално търчах до магазина за да купя тиквички и течна сметана, за да спретна вълшебно вкусния огретен от тиквички на  esy...  bouquet

Спазих точно рецептата и се получи голяма вкусотия! Crazy Единствено , което добавих към рецептата бяха  гъби, понеже имах останали , та бяха почнали вече да потъмняват, та ги оползотворих, но се получи чудна комбинация с тиквичките.  
Моя викинг едвам изчака да снимам парчето и после веднага  го омете за нула време  Joy Момичета, много вкусен е този огретен, обезателно го опитайте!   Wink
esy , благодаря за рецептата! Влиза в графа"фаворити" Heart Eyes

За десерт довършваме  вкусния шоколадов сладкиш на Лабрекс   Crazy Останаха само  две парченца,  и те са за утрешното ми чайче и  са си лично мои...забраних да се пипат Naughty

Огретена на esy Heart Eyes

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 20:50 от Винце

# 298
Пеп-4о,тези питки всеки път ме карат да преглъщам,много са ми апетитни с тези изобилни семенца.Трябва и аз да ги пробвам!   bouquet
Аредхел,това кексче при теб верно винаги е сполучливо и апетитно! Peace
Аз го правих само веднъж,но нещо ми остана глетав около сладкото.Явно е било с повече желирана маса,която ми го е прецакала при печенето.
Пети,страхотен пай!Деликате-хвана им цаката на тези добружданки,и сега,и миналия път бяха супер!Винце-уау,какъв огретен-разкош! Crazy
Гуинет,честит ти рожденник!Много здраве и успех в живота му пожелавам! Hug
Докладвам с резултата от пататника-пекох го във фурната,не посмях на тиган,за да не ми загори.Взе,че залепна за "уж" тефлоновата ми тавичка и не можах да го обърна.Все пак се изпече добре,но....не е това нашият вкус...някак си не ни допадна комбинацията картофи с точени кори.

# 299
  • София
У нас пък направих поредния експеримент.
Пилешки дроб кюфтенца по селски.

Сместта за кюфтетата е направена от равни пропорции бяло пилешко месо и пилешки дробчета и традиционните добавки за една такава смес. И тъй като пасирах всичко се получи и интересна консистенция на кюфтетата, нещо като колбас. А вкусът естествено загатваше за наличието на дроб в каймата.

Общи условия

Активация на акаунт