За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 21

• 40 649
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Момичета да ви попитам нещо-от кога бебетата започват да се потят? На малката ако й е топло й се изпотява главичката,а гръбчето е сухо. И не знам в такива случай дали трябва да я преобличам.

за какво да я преобличаш, щом е суха? но може би трябва да коригираш обличането или темрпературата, като цяло, че да не я прегрееш.
иначе дечко се потеше така само по главата от година и нещо до четири и половина...т.е. чак това лято, почна да се поти и по тялото.

# 586
  • Шумен
Винаги след сън са с мокри косички, но тялото им не се поти и на двете. До сега не ми се е случвало да преобличам при потене.

# 587
silviatix, възможно и зъби да са, или афти. (Знам, че афтите са много болезнени) Или колики. Консултирайте се с педиатъра.
На тази възраст плачът е индикация за дискомфорт на бебето, независимо от какво е създаден.
В4ера цял ден рев ве4ерта спа /да се е пробуждал 2,3 пъти/ сутринта беше зна4ително по спокоен и днес като пла4е свива кра4ета и става 4ервен знам 4е това са коликите ,но няма такъв рев като в4ера може да му е било топло защото запалихме камината.А ина4е всеки път като се нахрани и го вдигна да го уригна запо4ва да пла4е но ме е страх да му увели4а млякото сега яде130 6 пъти.

# 588
  • София
Ако след като си изпие млякото започне да плаче, може и да не му стига като количество.
Аз АМ започнах да давам късно.
Сгъване на ръце и крака към корема, почервеняване, са признаци на колики.
Рев може да има и от топло. Моя син не обича да му е топло и е голямо мрънкане, ако му е по-топло от колкото е свикнал. (В момента у дома се разхожда само по тениска с къс ръкав, и бос. Прозореца на хола е отворен. Спи само по тениска)

# 589
Ами по колко да му давам яде 6 пъти на ден 130гр ако му вдигна на 150 няма ли да е множко 900гр на ден newsm78

# 590
900 мл не са много. Освен това ако храната е в повече детето или ще я откаже или ще увеличи интервала м/у храненията или ще върне малко мляко. Те са съвършенно устроени и в тази възраст не преяждат.

# 591
  • София
Лаишки въпрос.
Имам термометър за чело Microlife. Александър го обърна да мери по Фаренхайт, и не знам как да го обърна в другата скала. Термометъра си има само две копчета, с едното се включва, с другото се пуска да се мери.
Е, в момента и даже да го включа не успявам.

# 592
АнМари, в случай, че никой не ти отговори можеш да се свържес с представителите им в България тук или да попиташ в най-близката аптека, в която се предлагат. Успех!

# 593
  • София
Писах им. Не вярвам да ми отговорят, ще си кажат поредната луда Simple Smile
Ще се разходя утре до аптеката, от която го купих да видим там дали ще имат някаква представа.
В момента може и батерията да е аут, но такива големи не съм виждала никъде.

Ново 20.
Средство за напукани капиляри, по-точно зачервяване.
Щерката си е дъвкала долната устна и част под нея, до където е могла да стигне Simple Smile
Та сега има зачервена полусфера под долната устна, на брадата. Не е точно като напукани капиляри. Студено дали ще помогне?

Баща й рече "като е глупава...". Аз посмекчих малко положението като казах, че и аз бях такава като малка. Уча, защипала съм си бузите с длани и си ги въртя. В следствие имах кръгови синини по бузите Simple Smile

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 21:09 от AnMary

# 594
  • Plovdiv
Имаме си вече зъбче  Laughing и не сме спали от 10дни през ноща. сега и второ гледам излиза.Дано се успокой малкия като излезе и 2рото зъбче и да се наспим най после. Whistling

# 595
Ами дано да се успокои и да поспите.Ние сме с 11 зъба и още се случва да не спим като пробива някой.

# 596
  • Видин
Оф, моят син що е такъв беззъб  Joy Има 6 зъба - 4 горе и 2 долу. От повече от 2 месеца не е излизал нов. Сега са му надути кучешките, въпреки че хич не им е ред на тях да излизат. Направо съм нетърпелива да излиза нов зъб. Досега ги изкарва без никакви проблеми Simple Smile

# 597
Аманитка и ние имахме малко застой със зъбите,после излезнаха 4 наведнъж.Преди последните 4 нямахме никакви проблеми-нито температура,нито разстройство,само малко мрънкане.Но последните 4 ни разказаха играта-акаше по 5 пъти на ден вода,ревеше през нощта и за капак не ядеше друго освен бисквити.Пробиха 4 предкътника(тези след кучешките) и сега чакаме кучешките,направо не ми се мисли какво ще е пак.Дано при вас всичко да е наред Hug

# 598
Дребния е със разстройство и температура, доста го боли корема. Ентерол на гладно давали се? newsm78

# 599
  • София
дава се и смекта можеш,то в повечето случаи при р-во и повръщане  си се дават на гладно, щотодребните почти не ядат, а корема е изпразнен и раздразнен, пък ако приема да пийне или хапне малко  лечебна хубана - още по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт