За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 21

• 40 648
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Да не би афти да има? Заведи го при педиатъра. Аз първо си помислих, че може зъбче да излиза, но това "от вътрешната страна на венеца"  newsm78 

# 571
Да от вътрешната страна е но и  венеца е някак бял отпред но сякаш наистина става въпрос за зъб но на 2м възможно ли е

# 572
Възможно е. Дори тук, в тази тема съм срещала майки, които споменават за зъбче при тримесечните си деца. Най-често първото пробило зъбче (зъбчета)  е централен резец на долната челюст. Там ли е бялото? По-добре заведи детенце да го види наблюдаващия педиатър.

# 573
  • София
silviatix, възможно и зъби да са, или афти. (Знам, че афтите са много болезнени) Или колики. Консултирайте се с педиатъра.
На тази възраст плачът е индикация за дискомфорт на бебето, независимо от какво е създаден.

# 574
  • Видин
Момичета, да ви питам, на едното момченце на сестра ми, на един месец са, тестисите са все още пълни с вода, големи, а единия е и твърд.На второто момченце спаднаха.Педиатърката е казала, че може да се наложи да се обърнат към уролог, ако скоро не спаднат.

При вас как е било, след колко време спаднаха?
Не сме имали такъв проблем. Съвсем нормални са от началото. Съветвам да не чакате, а веднага да идете на уролог или хирург.

# 575
И ние не сме имали такъв проблем...бяха си му нормални от началото. Подкрепям казаното от Аманита де се потърси възможно най-бързо специализирана помощ.

# 576
Момичета да ви попитам нещо-от кога бебетата започват да се потят? На малката ако й е топло й се изпотява главичката,а гръбчето е сухо. И не знам в такива случай дали трябва да я преобличам.

# 577
  • София
Алекс много ми се потеше като по-малък, особено лятото. Тогава се потеше през нощта, само по главата, косата му ставаше мокра.
Ако гърба е сух, не преобличай. Но бърши косата.

# 578
И Маги като Алекс се потеше от много мъничка, но само по главичката, докато се  хранеше. Не съм преобличала ако гърба е сух.

# 579
Мерси за отговорите. Hug

# 580
Момичета, да ви питам, на едното момченце на сестра ми, на един месец са, тестисите са все още пълни с вода, големи, а единия е и твърд.На второто момченце спаднаха.Педиатърката е казала, че може да се наложи да се обърнат към уролог, ако скоро не спаднат.

При вас как е било, след колко време спаднаха?

Какво знаете за хидроцелето и херния при бебета, какви са симптомите?

# 581
  • София
silvanchence, напишете ЛС на доктор Оги
Той е специалист. Обяснете проблема и предполагам ще ви даде насока и ще ви препоръча специалист, ако има нужда от такъв.

# 582
Страшно ти благодаря, мила, писах на доктора.

# 583
  • София
silvanchence,моето момченце го оперираха на 2 месеца от ингвинална херния и хидроцеле в пирогов.всичко мина успешно,вече дори белега не си личи.Ако се наложи оперативна намеса не се притеснявайте в пирогов са отлични специалисти, сина ми го оперира д-р думанов,но после разбрах,че всички са доволни от д-р георгиев.

# 584
А може ли да ми разкажеш какви бяха симптомите при вас и защо отидохте на уролог, на ехограф ли установиха това.

Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт