За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 21

• 41 855
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
  • Шумен
Ех тези терлици, бабите все за тях ме овикваха (не че ги слушах много де  Mr. Green ) зимата трябвало да са плетени по възможност вълнени а тези от плат били за лятото Simple Smile Сега някой само трябва да се бори с тях за да останат обути дори с чорапи, но ще го израснат този протест надявам се. И аз предпочитам бодита през главата, по-удобни са ми а и си измислих лесен начин да ги обличам бързо и безпроблемно Simple Smile Зимата в най-големите студове слагах елечета вместо две блузки или жилетка, моите много си смучеха ръкавите и бяха вечно "изпрани" (баба им така се изразява Simple Smile ) и не ми допадаше решението да сменям по 2 дрешки по няколко пъти на ден (без сушилня трудно се сушат толкоз дрехи)

# 301
Е, терличетата могат да бъдат и плетени (ако има кой да ги изплете) и памучни. За събуването, ама постоянно се събуват ooooh!, случвало ми се е да обувам чорап, ританка и терлик, дано нещо остане на крачето, но УВИ... Сега, когато са по-големи с доста издирвания по магазините им купувам 3/4 чорапи. Не знам защо се продават само къси....

Поли, а какво стана с онзи гаден обрив? Тези кремове за него ли са? Пускахте ли изследване какво го причинява?
Аз от тези дерматологични кремове с липозоми съм ползвала само на Биодерма за след баня и съм доволна. Но Анито имаше суха лющеща се кожа.

# 302
Точно за този обрив са. Поотмина, много бавно ooooh!, и не напълно, но понеже продължава да го сърби, та продължаваме и с мазилата Confused. Изследвания - не. Казаха ми, че просто е предразположен и това е. Може да го дразни всичко. И Фенистил капки му давам. Уж да спре дразнението, пък то...

# 303
Добре де, предразположен към какво?... Гадинки, прах, цветя, листа... Нашта кожна ни прати да правим микробиологично на 20дневно бебе... Оказаха се бактерии и изписа точния крем. А са и една камара пари тези кремове... тогава ползвах на А-дерма шампоан(антибактериален) и крем (с овесен извлек). и кортикостероид изписа, но мазах два дена и мина, а вас вече колко време ви мъчат? а ако вместо капки да го мажеш детето с крем Фенистил?

# 304
Благодаря ви, момичета! Утре ще покажа резултатите и на педиатърката, но като гледам май референтните стойности са широко понятие. Дано да няма повод за притеснение!

А ето ви нещо за развеселяване: http://missby.wordpress.com/2008/01/31/caring-for-baby-101/

Wink

# 305
По-скоро защото зависят от съответната лаборатория. И за това са описани референтни стойности. Да се знае за коя лаборатория какви са. Поне аз така знам.

# 306
От два дена бебчо плаче почти постоянно и нищо не го успокоява, буди се с плач милия Sad Акито му винаги е било жълто, а от няколко дни е зелено, като последните два пъти беше много бледо жълто и с по- неприятна миризма. педито каза, че все още се адаптира към млякото, защото вече не сме само на кърма. Млякото е FRISO VOM.Дали някоя от вас не е имала същия проблем? Притеснявам се да не е инфекция Shocked

# 307
Бебка има много гадни пъпки по дупето Sad миналата седмица бяха 3-4 и педито каза, че било нормално да и излизат там пъпки, но стават все повече и повече  ooooh! мажа със судокрем, но явно няма ефект. Изглеждат все едно са пукнати. Някаква идея с какво да мажа или да промивам?

# 308
За нашето зелено канстатацията беше- колики. Нямаше външен израз. Маги рядко е пакала и изпъвала краченца, но акото около 2 месеца беше предимно зелено.

Смрадлика. С това може да миеш дупето, ако ползваш мокри кърпички ги спри, а може и да смениш марката пелен.

# 309
  • София
mina_l, и според мен са колики. Консултирайте се с педиатъра какво да давате.
Вижте и тази тема Ах тези колики - какво Ви помогна?

VansiPansi, още едно "за" за отвара от смрадлика. Като можете да правите промивки с нея, или седящи вани.

# 310
Момичета забелязах едни бели петънца по някой ноктенце на малкия прочетох че е липса на витамини но не съм сигурна какви знаете ли нещо по въпроса?

# 311
Добре де, предразположен към какво?... Гадинки, прах, цветя, листа... Нашта кожна ни прати да правим микробиологично на 20дневно бебе... Оказаха се бактерии и изписа точния крем. А са и една камара пари тези кремове... тогава ползвах на А-дерма шампоан(антибактериален) и крем (с овесен извлек). и кортикостероид изписа, но мазах два дена и мина, а вас вече колко време ви мъчат? а ако вместо капки да го мажеш детето с крем Фенистил?

Предразположен към атопични......простотии ooooh!. Аз май пропуснах да напиша, че ни праща на изследване за глисти или както там се казва понятието на медицински. Rolling Eyes

# 312
И аз си помислих първо за колики, но възможно ли е да почнат 3 месец? В началото съм му давала Инфакол, но отдавна сме го спрели.Забелязала съм, че започна да повръща по 2-3 пъти на ден, но педито каза че било нормално по толкова, ако било повече от 3-4 пъти било опасно.Адаптираното мляко го давам по 3 пъти на ден, но откакто взе да ака така се притесних да не би като е такова "лечебно" да не трябва да се дава толкова дълго време-месец някъде?

# 313
А как да правим баните със смрадлика?

# 314
VansiPansi  на страница 5 има за баните със смрадлика

Общи условия

Активация на акаунт