Отговори
# 195
Аз пък не се ли явявам опитна мишка за 20-годишното ирландско говеждо, примерно, или пък за N на брой Е-та, съдържащи се във всичко от сиренето до хляба /включително и в сладоледа - оня ден преброих, хора, ако щете вярвайте 11!!! Е-та в Рафи ooooh! Може и повече да бяха, ама толкова можах да видя на етикета!/ И да фотосинтезираме, пак няма да избягаме от факта, че сме опитни мишки за всичко, така или иначе. Та не виждам откъде накъде следва да се изтезават животните на това отгоре.

# 196
Ами вий си купувайте тествани върху животни,кой ви пречи?

Не бе,питам си.

# 197
Точно тъй,kotkovo!Просто някои хора са по груби душевно и не им пука.Бих им пускала 1 клипче,ама да не развалям деня на готините хора.

# 198
Ама не, наистина, по-напред кой писа за кремовете против слънце, примерно. Решава еди кой си фармацевтичен гигант да направи луди пари от продажба на слънцезащитни лосиони и айдеее почва се една масирана кампания колко слънцето е опасно, меланоми, чудеса... Утре кой знае, ще се окаже, че тия лосиони докарват рак или ще решат да продават витамин Д с някакво гръмко име на цена 25.90 пакетчето и гледай какво става - колко полезно било слънцето! Laughing Не че не купувам кремове с фактор 50+... Купувам, ама съм голям привърженик на теорията за световната конспирация. Laughing
По същество - дайте да споделяме, моля ви, кой каква алтернатива е открил за козметичните продукти. Защото аз, честно да ви кажа, пробвах да огранича употебата на гореспоменатите фирми, ама то си е мисия невъзможна! Купувам веро и прах за пране Фрош, примерно или My planet. Ами шампоани и душ гелове?! Всички са производни на Лореал! Засега купувам Нивея, по-скоро поради липса на информация, отколкото,защото знам, че не тестват.
А какво ще кажете за българските марки? Арома, примерно?

# 199
как точно ги тестват ?
това не са лекарства , а разни екстракти , витамини и от сорта , в които няма нищо опасно .

през година-две излиза нещо , което обещава борба с възрастта или с нещо друго ,
а същото обещание е дал и предния излязъл крем ...

# 200
Здравейте и от мен!
Преди време ми попадна темата, но не ми хареса тонът в нея. Сега отново я прегледах и се записвам при вас да споделяме опит  Hug

Абсолютно си права за пълната безсмисленост на тестовете. Изобщо - ако нещо трябва да се тества за безопасност, то по презумпция не е такова, къде е логиката да го мацам по себе си?
Подкрепям!

Заменила съм почти всичко от козметиката си с такава нетествана, с изключение на боята за коса.
В момента ползвам продукти на Алверде.
За тези, които имат фейсбук, но мисля, че и без регистрация може да се разглежда - група Не купувам стоки, тествани върху животни /дано не се повтарям, ако някой е споделил за нея тук вече/ - има албуми със снимки на нетествани стоки, които могат да се намерят на българския пазар; обменя се полезна информация.

Петиция "Кажете „НЕ“ на жестоката козметика"

# 201
А като не са тествани на животни,не се ли явяваме ние опитните мишки?
Ами ако изобщо не са тествани, отговорът е ясен. Всъщност не мисля, че нещо се пуска на пазара преди да е тествано. Но нека някои си се заблуждават, че нещо пишело на опаковката....

# 202
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ама не, наистина, по-напред кой писа за кремовете против слънце, примерно. Решава еди кой си фармацевтичен гигант да направи луди пари от продажба на слънцезащитни лосиони и айдеее почва се една масирана кампания колко слънцето е опасно, меланоми, чудеса... Утре кой знае, ще се окаже, че тия лосиони докарват рак или ще решат да продават витамин Д с някакво гръмко име на цена 25.90 пакетчето и гледай какво става - колко полезно било слънцето! Laughing Не че не купувам кремове с фактор 50+... Купувам, ама съм голям привърженик на теорията за световната конспирация. Laughing
По същество - дайте да споделяме, моля ви, кой каква алтернатива е открил за козметичните продукти. Защото аз, честно да ви кажа, пробвах да огранича употебата на гореспоменатите фирми, ама то си е мисия невъзможна! Купувам веро и прах за пране Фрош, примерно или My planet. Ами шампоани и душ гелове?! Всички са производни на Лореал! Засега купувам Нивея, по-скоро поради липса на информация, отколкото,защото знам, че не тестват.
А какво ще кажете за българските марки? Арома, примерно?

Душ геловете на Ив Роше са много приятни и на ниски цени. Не се тестват върху животни. 

За козметиката аз залагам на Лоситан.  По- скъпа е, но качествена и не тества.   

# 203
Avon не тестват върху животни? Сигурни ли сте?
За Oriflame четох, че не тестват. 

# 204
Едно време пишеше,че не тестват,сега не знам.

# 205
  • София
В списъка от Делфина на предишната страница пише, че Avon тестват ...

# 206
Първо ме интересуват съставките в съответната козметика.
Какво ще предпочетете: слънцезащитен крем с парабени, който не е тестват върху животни или без парабени, който е тестван. Разбира се, като имате предвид какво причинява комбинацията от слънчеви лъчи и парабени.
Много сте неадекватни с тези клипчета, какво следва - да почувствам скръб и да се откажа завинаги от козметика и лескарства, които са тествани върху мишлета?
Ако ви пусна клипче как баба ми коли кокошка, ще спрете ли да ядете пилешко?

# 207
  • София
   Пусни клип, как баба ти коли прасето и после прави нетестван и естествен домашен сапун и  билкова козметика с мас.По-естествено от това, няма накъде.А пък хумата хем е естествена, хем полезна за кожата и косата.Също къна за косата, хем естествена, хем боядисва.Ползвайте естествена и няма да е тествана такава козметика.В нещата от магазините няма нищо естествено.

# 208
Първо ме интересуват съставките в съответната козметика.

И мен също  Peace

Какво ще предпочетете: слънцезащитен крем с парабени, който не е тестват върху животни или без парабени, който е тестван.

Слънцезащитен крем без парабени и нетестван върху животни  Simple Smile. За наш късмет на пазара вече има и такава козметика.

# 209
  • София
Моля ви, баба ми/ви само тествани сапуни и мазила е ползвала. Има директива на ЕС според, която от 03.2013 г. в ЕС се забранява продажбата на козметика и съставки тествани върху животни, както и тестването на козметични продукти и съставки върху животни. Това не е ли някакво, макар и минимално основание да се замислите, че това е цивилизования избор? Съществуват стотици съставки и комбинации, които са въведени и се използават от години, какъв е тоя напън да се бълват нови химии, с още по-неизвестни за човека бъдещи ефекти. Защото надявам се ви е известно, че много вещества действат по различен начин на човека и на различните животни и опитът с животни не е достатъчно основание даден препарат да се счита за безвреден за човека.

Последна редакция: чт, 09 авг 2012, 14:16 от Туцка

Общи условия

Активация на акаунт