Помощ в търсенето на работа - 8

• 84 133
  • 775
  •   1
Отговори
# 495
Е как да го направим, като самата ти го правиш. и аз храня дете, също като вас и нямам стотинка странична помощ - нито от родители, нито от нищо, и аз плащам заеми и аз плащам ток - също като вас. Но няма да започна работа без ТД и с осигоровки, различни от реалната ми заплата. Ще работя чистачка и не ми пука, но поне ще знам защо получавам ниска заплата и ме осигуряват на 240 лв и тн. Защото имам собствения си опит - оперираха ме по спешност тази година, бях дълго време в болнични, платих и операцията - ако ме осигуряваха на 240 лв, нямаше да мога да се погрижа за здравето си и детето ми щеше да гладува, за да съм здрава аз - не мога да си го позволя.
Само си представете - ако около 3 милиона активно работещи хора в Бг им дойде акъла и си търсят правата, тази порочна пркатика е спре. И не е длъжна дъжравата да ни пази правата - тя ни създава условия, наш е избора, да ги използваме или не.
Знам, че съм крайна, но не си мислете, че е защото съм се окопала в пари и ми е широко около врата - напротив, изключително тежко ми е финансовото положение, не по - различно от на много хора. Peace

# 496
Е как да го направим, като самата ти го правиш. и аз храня дете, също като вас и нямам стотинка странична помощ - нито от родители, нито от нищо, и аз плащам заеми и аз плащам ток - също като вас.

Извинявам се, а съпруг, който работи?

# 497
писах назад в темата - сглупихме, да работим на едно и също място, и така - от няколко дни работи де, но.....ох дълго и сложно - за недостатъчно пари, поради липса на работа - обаче, на реални осигуровки Laughing
както и да е, ще се справим, вярвам, че всеки от нас ще се справи, но аз ще продължа да държа на спзаване на КТ, защото аз, като служител, го спазвам на 100% и където и да съм работила, са били изключително доволни от мен - аз искам същото и смятам, че това ще е от полза за самият работодател Peace

# 498
писах назад в темата - сглупихме, да работим на едно и също място, и така - от няколко дни работи де, но.....ох дълго и сложно - за недостатъчно пари, поради липса на работа - обаче, на реални осигуровки Laughing
както и да е, ще се справим, вярвам, че всеки от нас ще се справи, но аз ще продължа да държа на спзаване на КТ, защото аз, като служител, го спазвам на 100% и където и да съм работила, са били изключително доволни от мен - аз искам същото и смятам, че това ще е от полза за самият работодател Peace

Разбира се, че ще се справите! Аз все пак не бих се наела да съдя хората по това какви условия на труд приемат. Аз живея сама със сина си в Щатите и ако наистина нямам пари то бих работила и при не много изрядни условия (тук това го има също).

# 499
ели не ги съдя, със сигурност нещата не са такива само в БГ, просто ми се иска, всичко да е както трябва и да няма дребни тарикати, които още се смятат за робовладелци и ми излизат с номера, че в държавата трудно се прави бизнес и тя била виновна, и в същото време имат толкова работа, че трябва да ходим и извънредно, без заплащане.....
Мисля, че всички добре разбират срещу какво негодувам Tired
Извинявайте, но не е нормално на интервю за работа, на въпроса ми поне бременните жени осигурявате ли на по - висока заплата да ми отговорят - зависи от кого е забременяла! Е за такива хора ли да работя, та те още не интервюто се подгирават Tired

# 500
Moon Walk - подкрепям ти мнението и позицията на 100 процента ! И аз действам точно като теб и няма да се оставя на разни тъпи , новозабогатели търгаши да ми се подиграват.

# 501
Mirkam, няма такава опция да не те искат на работа. Не прави моята грешка Peace. Майките са защитени от съкращение до 3-годишна възраст на детето. Когато ми изтече майчинството, шефът ми започна да се вайка колко е намаляла работата, как съкращава хора, намалява заплатите и тн. Аз, като първа будала, веднага се съгласих да напусна и си подадох оставката. Просто си нямах идея колко ще ми е трудно да си намеря отново работа. Ако тогава знаех как стоят нещата, щях да настоявам да се върна, пък нека ме съкрати, ако толкова иска. Пак щеше да е по-добре, защото щях да получвам обезщетение от БТ (в по-голям размер и за по-дълъг период).

# 502
  • На брега на реката
Всъщност както напускам по взаимно съгласие, ще получавам по-мало обезщетение за по-кратък период?? Така ли да го разбирам? Все още не съм наясно и тайно се надявам да не стигам до там, ама часовника тиктака  Rolling Eyes

# 503
Да ,по взаимно съгласие ще вземаш обещетение само 4 месеца Peace

# 504
И то по 6 лв. на работен ден.
Ако те съкратят получаваш 60% от осигурителния ти доход.
Времето на получаване във втория случай зависи от стажа ти.  Peace

# 505
И то по 6 лв. на работен ден.
Ако те съкратят получаваш 60% от осигурителния ти доход.
Времето на получаване във втория случай зависи от стажа ти.  Peace
ето още един фактор, който да ви стимулира да си искате да ви осигуряват на реални осигуровки - ако ви съкратят, ще взимате 60% от брутото, което повярвайте ми в момент на криза и безраотица, може да ви е спасяващо.
А за пенсия мислите ли - и тя се изислява на база на осигуровките.....
въобще, толкова много са факторите, които са в подкрепа на това, да си търсим правата, че за мен друга алтернатива няма Peace

# 506
  • София
момичета,вярно ли е че при проверка, ако работника не е на ТД, освен за работодателя имало и глоба за работника newsm78

# 507
момичета,вярно ли е че при проверка, ако работника не е на ТД, освен за работодателя имало и глоба за работника newsm78

Вярно е Peace. Доколкото си спомням глобите май започваха от 500 лв.

При напускане по взаимно съгласие обезщетението е точно, както са писали момичетата - по 6 лв на ден за 4 месеца. А майка на дете под 3 годишна възраст може да бъде съкратена само с разрешение от Инспекцията по труда.

# 508
  • София
е добре де, как тогава работник да принуди работодател, който не иска да го назначи на договор, а работника иска да работи при него.

# 509
е добре де, как тогава работник да принуди работодател, който не иска да го назначи на договор, а работника иска да работи при него.

Реално погледнато, работникът няма как да принуди работодателя да го назначи. Може просто да откаже да работи при такива условия. Ако повече хора го правят, няма да има и такива работодатели-тарикати. Точно това е идеята на Moon Walk, която и аз споделям. Наистина се дразня от наглостта на някои работодатели, които гледат само и единствено печалбата си, а третират служителите си като бели роби Close

Общи условия

Активация на акаунт