Помощ в търсенето на работа - 8

• 84 126
  • 775
  •   1
Отговори
# 525
Абе аз само давам акъл, ама дайте малко и вие - на граждански договор съм в момента, мога ли да се запиша в БТ и има ли файда. В смисъл - обещетение няма да взимам, защото гражданксия ми е над минималната заплата за страната. Но мога ли друго да ползвам от БТ newsm78

# 526
аз смятам,че на ИТ не й пука особено дали някой работи без договор, ако пък има такъв,какъв точно е. Защото има толкова много вратички, които държавата си ги е създала. Има хора на половин раб.ден, назначени по чл.114/до 40часа месечно/. Кой ги следи тези работодатели.Ще кажете е какво от това, нали е на договор, да де, ама хората на този договор нямат право на болнични и майчинство по закон, защото не се осигуряват за тях. От мене ли зависи да го променя закона? Какво им пречи. Други работодатели пък назначават работници на една основна заплата и другите пари са като доплащане, всеки месец може различно да получават. И това си е регламентирано.
О, пука и определено Simple Smile Това, че хората не си знаят правата и не си ги търсят е съвсем друг въпрос.  Peace Съпругът ми се "раздели" с последния си работодател точно с посредничеството на ИТ (макар че шефката му го уволняваше, искаха от него да подпише молба по взаимно съгласие /чл 325/. той не беше съгласен, естествено. Задържаха му тр. книжка. Подадохме жалба в ИТ и всичко се реши в рамките на 4-5 дни.) Действаха супер бързо  Peace 2 седмици преди това друг служител на фирмата беше подал жалба, защото няма ТД. Отишли са още на следващия ден, защото човекът подал жалбата в София, а фирмата е в провинцията (притеснявал се, че шефката има връзки в ИТ и няма да направят нищо по жалбата). Доста солена глоба и наложиха (служители без ТД, липса на ведомости и т.н. и т.н.  ooooh!)

# 527
tedince, нали ти се интересуваше от програмата "Старт в кариерата"?
Тя не е ли със срок 2010г. ?  Rolling Eyes

# 528
Да, на 450 лева вадиш 12.1 % осигуровки и от полученото - 10 % ДОД и получаваш около 356 лв, толкова е нетно заплатата  Peace
Стажа ще ти вдигне заплатата само ако е в същата област и ти го признаят, до около 370лв нетно

Благодаря ти за обяснението,за съжаление стажа не ми е в същата област Sad

# 529
  • Бургас
tedince, нали ти се интересуваше от програмата "Старт в кариерата"?
Тя не е ли със срок 2010г. ?  Rolling Eyes

Ами аз мисля, че там нещата приключиха още лятото - кандидатстване, класирания, интервюта. Който се е възползвал от нея, е направил добре. Сега е на ред "Ново начало", само дето много мудно се развива и се проточва във времето с това търсене на работодатели. Аз утре ще звъня в нашето БТ да ги питам дали има вече нов списък с раб.места за тази седмица и което е по-важно дали има нещо за моята специалност. Ще ви пиша, ако случайно някой там ме отрази.

# 530
totomaniac, ето един сайт с различни калкулатори, където може да се изчисли нетна заплата, осигуровки и тн. След въвеждане на брутна заплата, изважда подобие на фиш с подробно описание на всички удръжки. Мисля, че е необходима регистрация в сайта, за да се ползват калкулаторите. На мен ми е много полезен:

http://www.kik-info.com/

# 531
Цитат
Секретар/ка в офис за недвижими имоти

комуникативност, много добра работа с компютър /бърз машинопис, възможност за сканиране, редактиране на текстове/. Опитът е предимство. При подбора -лицата с групата инвалидност се ползват с голямо предимство.
Трудов догвор, заплата и процент.
При кандидатстване за работа, моля всички кандидати с група инвалидност да го отразяват в СV или в мотивационното писмо.
http://www.jobs.bg/f1016451
Защо? Rolling Eyes

# 532
Цитат

комуникативност, много добра работа с компютър /бърз машинопис, възможност за сканиране, редактиране на текстове/. Опитът е предимство. При подбора -лицата с групата инвалидност се ползват с голямо предимство.
При кандидатстване за работа, моля всички кандидати с група инвалидност да го отразяват в СV или в мотивационното писмо.
Защо? Rolling Eyes

щото сигурно ползват облекченията за наемане на лица с инвалидност Peace

# 533
Да, и държавата плаща осигуровките. Обаче така написана обявата е дискриминативна. Мисля да я отразя.

# 534
Цитат

Защо? Rolling Eyes

Ей, тези хора вече стават нагли, направо вече си го изискват съвсем явно.

Moon Walk  не ме съди, нали видя, че се срамувам от постъпката си  Laughing Ще поработя малко, че след толкова време в къщи съм забравила и една фактура да напиша и се махам.  Mr. Green

# 535
Здравейте Hug Минавам набързо да споделя, че нещата при мен се движат - бавно, но за сметка на това сигурно. Подготвих си медицинското свидетелство и свидетелство за съдимост, голяма бумащина - за всяка хартийка плащаш, за всеки подпис и печат също. Успокоявам се с факта, че усилията ми си струват и след това ще бъда овъзмездена доста добре финансово Mr. Green Днес отново съм на среща, за да представя  подготвените документи и да ми съобщят кога ще подпишем договор. Това е засега, успех момичета Hug Hug Hug

# 536
Цитат

Защо? Rolling Eyes

Moon Walk  не ме съди, нали видя, че се срамувам от постъпката си  Laughing Ще поработя малко, че след толкова време в къщи съм забравила и една фактура да напиша и се махам.  Mr. Green

То е по специална програма, не мисля, че са нагли. Просто обявата не е написана добре, но пак ще проверя. Може по тази програма да имат право да ги пишат така.
Все пак хората с инвалидна група си намират най-трудно работа.

noni2009, успех!

# 537
Започва набирането на хора за преброяването Peace
Изискванията са за завършено средно образование и да не е пенсионер.
За около седмица е ангажимента, молби се приемат в общините.
За 80апартамента  заплащането е 80лв.
Знам ,че не е кой знае какво ,но пак е нещо Wink
За София ми е инфото,но предполагам и за провинцията ще важи. Peace

# 538
Ние търсим за София, Сливен, Пловдив, Пазарджик, Ловеч хора за 40-дневен проект--нощни смени за мърчъндайзери за голяма верига магазини, които ще отварят. Търсим много хора, но моля реагирайте днес и утре. На трудов договор, с осигуровки. Плаща се на час, подробности от колегите по телефона и в офиса. Трябва задължително да имате здравна книжка или да искате да си извадите такава.
После следва и 4 дневен проект на граждански договор за регулировчици на паркинг и опаковане на каса (слагане в торби). Също ще правим масови интервюта, но следващата седмица.

# 539
Цитат

Защо? Rolling Eyes

То е по специална програма, не мисля, че са нагли. Просто обявата не е написана добре, но пак ще проверя. Може по тази програма да имат право да ги пишат така.
Все пак хората с инвалидна група си намират най-трудно работа.

noni2009, успех!

Да, вероятно е по някоя от програмите за наемане на инвалиди. Фирмите, наемащи лица по определени програми, ползват облекчения, освен това осигуровките се плащат от бюджета, защото всеки с група инвалидност и право на работа - ІІ и ІІІ група, е пенсионер.Тази фирма е решила да се възползва от възможността. Възможно е да искат да предложат трудов договор с по-особен вид заетост, хонорар примерно или непълно работно време.... Те определено си търсят човек с инвалидна група и затова го отразяват. Ще наемат друг само при положение, че не намерят такъв за позицията. В обявата няма нищо нередно.

Общи условия

Активация на акаунт