Помощ в търсенето на работа - 8

• 84 065
  • 775
  •   1
Отговори
# 585
  • София
ясно, интервюто си е чист психотест. Жалко за хората с потенциал, но без опит, за кадърните, но без самочувствие, за честните, но притеснителни, за скромните, за отчаяните, за бедните, жалко...

# 586
Би трябвало анкетата да е точно това, но има и друг вариант. И аз попълвах такава, за да стигна до втори кръг в компанията, в която работя. Поне така си мислех. После видях, че всъщност ако не се попълни такава анкета, изобщо не ти гледат автобиографията. После следва първи кръг, и чак после втори и трети.

Мен лично ме печели мотивацията в един кандидат. Много пъти кандидат идва за една позиция, но в процеса на интервюто откриваме друг талант и намираме мечтаната работа. Или поне тази, в която този даден кандидат може да се развива. Пак казвам--отчаянието много си личи. Разбирам, че всички си търсят работа, но...

Цитат
Жалко за хората с потенциал, но без опит, за кадърните, но без самочувствие, за честните, но притеснителни, за скромните, за отчаяните, за бедните, жалко...

Хората с потенциал и без опит също си намират работа и то доста успешно. Кадърен човек без самочувствие не познавам. Притеснителните и скромните трябва да превъзмогнат това--и без това сега е толкова динамичен живота, никой не търси такива кадри. Отчаянието трябва да се прикрие, не да си личи, че бихте работили каквото и да е. Такива хора плашат интервюиращият и ще кажа защо--защото такъв човек при първа по-добра възможност си тръгва.

# 587
Ред Велвет много интересни неща пишеш, направо на един дъх те прочитам, много си полезна  Hug.

Охх аз съм ужасно притеснителна  Blush. И не че съм отчаяна или без самочувствие, просто съм си така родена  Laughing.
Няма да забравя на защитата ми какъв ужас беше, 7 човека те гледат и изпитват, а не стига че си знаех всичко, така ми спря мозъка, че тотален блок  #Cussing out. Много е гадно да се притесителен  Sad.

Но въпроса е, че на интервюто като те видят, че се притесняваш и си мислят, че не ставаш за работата демек, както и Ред Велвет каза " притеснителни хора, не им трябват". Да ама ти се притесняваш на интервюто, ще се притесняваш и първите дни в работата, докато се опознаеш с колектива и после всичко ще си дойде на мястото. Ама повечето си мисля, че като си притеснителен и няма да си вършиш работата, което не е вярно.

А да питам какъв е дрескода за интервю? Защото според мен може да си стилен и с кецове, с подходящите дрехи  Mr. Green. Или задължително си е официално облекло, иначе прави лошо впечатление?

# 588
480лв бруто колко означава че взимаш?

# 589
Естел, 375 лева (долу-горе).

Jana d'Ark, на интервю за Вашата специалност най-добре с костюм. Иначе може и бизнес-всекидневно, което може да е дънки с токчета и сако или подобни. Например пуловер с ризка, варианти много.

# 590
Блаагодаря,Ред Велвет!  bouquet

# 591
Простете поредния тъп въпрос.
Искам да кандидатствам по една обява в друг удобен за мен град.
Мисълта ми е как биха отреагирали работодателите в подобен случай .Обикновено хората отивам от малкия в големия, аз наобратно.
 Rolling Eyes
Освен това искат професионална автобиография, аз понеже съм малко "дребнава",започнах да се чудя дали не е един от онези два вида, които сме "учили " по делова кореспонденция ( професионална и творческа ли бяха  Rolling Eyes) илиса го написали "по-засукано" .

# 592
Простете поредния тъп въпрос.
Искам да кандидатствам по една обява в друг удобен за мен град.
Мисълта ми е как биха отреагирали работодателите в подобен случай .Обикновено хората отивам от малкия в големия, аз наобратно.
 Rolling Eyes
Освен това искат професионална автобиография, аз понеже съм малко "дребнава",започнах да се чудя дали не е един от онези два вида, които сме "учили " по делова кореспонденция ( професионална и творческа ли бяха  Rolling Eyes) илиса го написали "по-засукано" .

Не е задължително в автобиографията си да пишете откъде сте. Като Ви извикат на интервю, ще изложите фактите. А и никак не е задължително да пишете или казвате изобщо откъде сте. Аз живея в град до София и никога не съм го споменавала на интервю. Всеки сам може да си прецени дали ще може да се предвижва до работа.

Относно професионалната автобиография--просто автобиография, като се набляга на задълженията Ви, на най-важните неща, за които вече съм писала. Според мен са го написали по-засукано, но е хубаво да направите така, че професионалният Ви опит да се набива на очи, не да започвате с образование и куп други ненужни неща. Аз лично съм учила 4 вида автобиографии--хронологична, функционална, комбинирана, таргетирана. Последната ми е любима защото (и преди съм писала) се пише за всяка отделна обява, за която кандидатствате като се слага ударение на най-важното което е засегнато в обявата. Такива автобиографии винаги радват мен и колегите ми, защото веднага се вижда това което търсим (ако е написала добре, разбира се).

Успех Ви пожелавам ВасиТу.

# 593
Благодаря много!
Също ми е интересно, редно ли е да напиша нещо в имейла, с който си пращам документите?
В смисъл кратко да поясня за какво пиша и прочие или става досадно?

# 594
  • София
Red Velvet , определено си ни много полезна   bouquet
Аз миналата седмица на майтап си пуснах СВто в един голям холдинг, който ми е на 5 минути с кола. За мен местоположението на новата работа е от голямо значение с тези 2 малки деца. Та взеха, че ми се обадиха - чак не можах да повярвам и в петък бях на интервю.
Оказа се, че те точно, както Red Velvet обясни - търсят счетоводител, но но не какъв да е. Трябваше им човек, който да е работил със складова програма, но и на "живо" да е влизал в склад...Като мен Joy Интервюто мина много добре, въпреки един малък гаф от моя страна, при който вметнах, че все пак от 4 години не съм на пазара...Жената каза, че се вижда, че имам предвид за какво става дума, което е най-важно...И сега тръпна дали ще се обадят за второ интервю Praynig
А като споменахте облеклото - понеже в сегашната фирма аз провеждах интервютата. Ами имала съм случай в който идва едно момиче. Ми то с извинение циците му навън...За работа ли идва или да се показва?!? Онзи ден пък, понеже се засякох с жените преди и след мен...Бяха облечени като за разходка в парка в парка...

# 595
Благодаря много!
Също ми е интересно, редно ли е да напиша нещо в имейла, с който си пращам документите?

Напротив, не става досадно. Напиши за какво е този мейл. Имам дни, в които получавам 200 мейла с автобиографии. Винаги ме радват тези с текст. Но не обяснявай дълго. Просто за какво кандидидтстваш, и че ще очакваш обаждане.

# 596
Благодаря много!

Напротив, не става досадно. Напиши за какво е този мейл. Имам дни, в които получавам 200 мейла с автобиографии. Винаги ме радват тези с текст. Но не обяснявай дълго. Просто за какво кандидидтстваш, и че ще очакваш обаждане.
  bouquet
Пак благодаря много!
Точно така и направих... едно изречение Simple Smileизвън стандартните поздрави...

# 597
А като споменахте облеклото - понеже в сегашната фирма аз провеждах интервютата. Ами имала съм случай в който идва едно момиче. Ми то с извинение циците му навън...За работа ли идва или да се показва?!? Онзи ден пък, понеже се засякох с жените преди и след мен...Бяха облечени като за разходка в парка в парка...
Аз пък съм била на интервю, на което ЧР беше с толкова дълбоко деколте, че през цялото време й се виждаше розовата панделка на сутиена между гърдите. Много гнусно!

# 598
Повечето деколтетни момичета, си мислят че като отивам на интервю, шефа ще е мъж и като ги видя, ще ги одобри на бързо на бързо...а това е такава глупост, че няма докъде. Все пак всеки себе уважаващ се човек иска за него да работят съвестни хора, а не момичета, който си мислят, че са, не на работа, а на дискотека.
На мен поне са ми ужасни, като ги гледам из университата, те те не са дошли на лекции, а на нощен клуб, Един тъмен грим, едни поли, отврат.
Та същите момичета, как мислите ще отидат на интервю, по същия начин Wink.

# 599
Аз лично не харесвам изрязани деколтета. То аз нямам какво да показвам де, но говоря по принцип. Имаме една колежка, която още малко ще си ги покаже и всеки я знае като "вечно търсещата", макар тя да твърди, че не е така. Просто такива сигнали се изпращат и никой не я взема насериозно.
Много е важно какво впечатление се оставя на интервю. Все пак интервюиращият е човек.

Общи условия

Активация на акаунт