Помощ в търсенето на работа - 8

• 84 097
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
Работодателите могат да изровят доста инфо за кандидата от нета, но и обратното го има.
За фирмите също излиза, решения на съда, коментари от пресата, от обсъждания във форуми.  Twisted Evil

# 661
Работодателите могат да изровят доста инфо за кандидата от нета, но и обратното го има.
За фирмите също излиза, решения на съда, коментари от пресата, от обсъждания във форуми.  Twisted Evil

Да, разбира се. Но на форумите не винаги трябва да се вярва. Все пак ако в една компания работят 200 човека, а са коментирали само 2-ма, то тогава не бива да се вземат крайни решения на база само това.

# 662
За коментарите по форумите отново съм на мнението на Red Velvet. Досега няма фирма, за която да съм търсила информация по форумите и да не съм чела само негативни мнения. Последния ми най-пресен пример е с фирмата, в която кандидатствах днес. Имаше написани мнения, че интервюто е унизително и цели да ти покаже как не ставаш за нищо, интервюиращите били надменни и неинформирани, не обявявали заплащането и тн. А аз останах с много добри впечатления, срещу мен седяха интелигентни и добре възпитани хора, които се опитаха да ме провокират, но целта им беше ясна и ни най-малко не накърни самочувствието ми Simple Smile

Изискването за пола в коментираната обява не е премахнато, макар че не е написано в прав текст - "КандидатКата трябва да..." Rolling Eyes

# 663
Преди да започна работа в Софарма трейдинг прочетох куп простотии за фирмата именно из форумите. Коментирали бяха дори именно човека, който ми беше пряк началник - е, нищо общо нямаше написаното с действителността - препоръчвам фирмата и до ден днешен.
Съпруга ми по същия начин прочете много негативни мнения за предишната си фирма, а се оказаха много добър и коректен работодател.
Чела съм за фирми, в които знам, че е приятно да работиш, но пишеха много негативни мнения. Това за мен са хорица, които са били уволнени главно поради некадърност и мързел и се чудят как да изкарат работодателя виновен, за своя неуспех.
Не винаги е така, но в повечето случаи.....

# 664
  • София
hakama,кой е Университетът ти? И ние да дойдем де, не за друго. Иначе НЕ--НЕ СЕ ЗАПЛАЩА, забранено е агенции за подбор на персонал да вземат пари. Мога да ти препоръчам само нашата агенция Simple Smile Шегувам се, и конкуренцията не е зле, но има много фалшиви. Международните са основно две--Менпауър и Адеко. Пробвай да минеш през техните офиси, ще те приемат. Така е по-добре, отколкото да пращаш само автобиография.
Професионални клубове по интереси има в някои Университети. Аз знам за този,който аз съм завършила, да не го споменавам пак, че тука ме разкъсаха, че не бил добър  Whistling

Няма да кажа  Grinning , майтап - ХТМУ София, но не знам все още кога ще се проведе този месец.

Непременно ще мина през 2-3 такива агенции, главния проблем при мен е че не знам всъщност какво искам да работа точно (предвид компетенциите, дипломата и качествата които имам) Crazy и не мога да се съсредоточа върху намирането на дадена работа.
В тези агенции правят ли такива профили за професионална реализация?
Ти в коя агенция работиш?

А относно ръководството - от ВУЗ-а ми дадоха една брошура от 32стр. съставена от ГЛОБУЛ, която е доста обща, но има интересни съвети и факти, като например: работодателя като търси кадър, проучва първо в неговата фирма за такъв, след това личните си контакти, за препоръка за даден човек, след това кандитатури постъпили във фирмата, сайтове/ агенции за подбор на персонал и едва накрая прибягват към публикуване на обява Rolling Eyes
"Само 15-33%  от всички свободни позиции се приемат"

"Най - голям шанс има като търсим първо личния контакт и препоръка от познати и приятели, особено ако сме се спряли на дадена компания."

До колко е истина това, защото от известно време обмислям такава да ми е тактиката, понеже като гледам как за едно работно място се кандитатства от по 300+ човека...  Crazy

Менпауър. Току що получихме и-мейла Ви...

Добре, но няма обратна връзка?! Пуснах и в още две агенции.
 Явно ще действам по стария начин Simple Smile smile3530

ПП: На 25 ноем. ще е форума за проф. реализация в ХТМУ. Още няма списък с фирмите.

# 665
ОФ, голяма мъка ми е и на мен с тези мотивационни.
Пиша ги отделно за всяка компания и позиция.Ползвам информация от обявата и сайта на фирмата и си викам в крайна сметка този дето ги чете дали има хабер какви са бизнес ценностите на компанията му, че да види,че аз съм се поинтересувала и постарала Tired
Така ми иде просто да пиша  "Мечтая си за тази работа!" без ала бала.

# 666
Не винаги е така, но в повечето случаи.....

Ако болшинството от мненията се въртят около неполучени заплати или заплащане, по-ниско от договореното, за голямо текучество и лош мениджмънт - моят съвет е да им повярвате.  Laughing
А ако откриете, че фирмата има няколко запора на сметките и заведени дела от бивши служители, бягайте с 200 в час оттам.

# 667
hakama,кой е Университетът ти? И ние да дойдем де, не за друго. Иначе НЕ--НЕ СЕ ЗАПЛАЩА, забранено е агенции за подбор на персонал да вземат пари. Мога да ти препоръчам само нашата агенция Simple Smile Шегувам се, и конкуренцията не е зле, но има много фалшиви. Международните са основно две--Менпауър и Адеко. Пробвай да минеш през техните офиси, ще те приемат. Така е по-добре, отколкото да пращаш само автобиография.
Професионални клубове по интереси има в някои Университети. Аз знам за този,който аз съм завършила, да не го споменавам пак, че тука ме разкъсаха, че не бил добър  Whistling

Няма да кажа  Grinning , майтап - ХТМУ София, но не знам все още кога ще се проведе този месец.

Непременно ще мина през 2-3 такива агенции, главния проблем при мен е че не знам всъщност какво искам да работа точно (предвид компетенциите, дипломата и качествата които имам) Crazy и не мога да се съсредоточа върху намирането на дадена работа.
В тези агенции правят ли такива профили за професионална реализация?
Ти в коя агенция работиш?

А относно ръководството - от ВУЗ-а ми дадоха една брошура от 32стр. съставена от ГЛОБУЛ, която е доста обща, но има интересни съвети и факти, като например: работодателя като търси кадър, проучва първо в неговата фирма за такъв, след това личните си контакти, за препоръка за даден човек, след това кандитатури постъпили във фирмата, сайтове/ агенции за подбор на персонал и едва накрая прибягват към публикуване на обява Rolling Eyes
"Само 15-33%  от всички свободни позиции се приемат"

"Най - голям шанс има като търсим първо личния контакт и препоръка от познати и приятели, особено ако сме се спряли на дадена компания."

До колко е истина това, защото от известно време обмислям такава да ми е тактиката, понеже като гледам как за едно работно място се кандитатства от по 300+ човека...  Crazy

Менпауър. Току що получихме и-мейла Ви...

Добре, но няма обратна връзка?! Пуснах и в още две агенции.
 Явно ще действам по стария начин Simple Smile smile3530

ПП: На 25 ноем. ще е форума за проф. реализация в ХТМУ. Още няма списък с фирмите.
ю

Няма обратна връзка, защото не се прави така. Идва се на място, аз Ви го споменах. Иначе никой няма да Ви покани, тъй като нищо не знаем за Вас, а от автобиографията няма как да разберем.

Никого не връщаме принципно, но в момента сме в голяма кампания за временна заетост. Винаги има кой да поеме интервю обаче.

Ние няма да ходим в ХТМУ, никой не ни е поканил Simple Smile Това е проблема на кариерните центрове--не са много популярни.

ВасиТу, когато се искат мотивационни писма, те определено се четат.

# 668
Здравейте.

Да ви питам, как според вас бих могла да се възползвам от това: Насърчаване на работодателите да наемат на работа безработни лица   – самотни родители (осиновители)  и/или майки (осиновителки) с деца до 3-годишна възраст .
Например, когато отида на интервю, удачно ли е да спомена за тази възможност, когато стане дума за дете, семейство и т.н.

Ето и линк за набирането на преброители за 2011 година.

Hug

# 669
  • София
В момента не търся работа, но ще следя темата с интерес.

Red Velvet , даваш много добри насоки и информация  Hug

# 670
  • Където е сърцето
Не бях чела 2 дена тук.Теденце и аз бях на интервюто за Глобул.То половин час въпроси имаше и на всички казаха че ще се обадят до 2 седмици.Аз бях за 13.30 ч.преди мен бяха разгледали поне 10-15 човека.Поне толкова ми се сториха автобиографиите.Каквото и да стане успех ти желая.Аз много не се надявам да ме одобрят при такава конкуренция.Иначе не разбрах за 1 позиция ли интервюираха толкова народ или ще отварят още магазини.

# 671
  • Belgium
Да се отчета за интервюто, за което ви помолих, да ми стискате палци.

Мина добре, интервюиращият беше професионалист, завършил психология и това си пролича. Говорихме точно по работата, по конкретните задължения и кампании, както и по спецификата на бранша и неговото развитие.

Нямаше ги крайно изтърканите въпроси "Как се виждате след 5 години" и "Избройте 5 ваши слаби страни".

Доволна съм, има още един кръг пред мен.

# 672
Момичета, от една седмица се каня да ви съобщя, че напуснах вашите редици. Grinning
Днес приключи първата ми работна седмица, през която шефовете ми ги нямаше, а аз се обучавах и навлизах в нещата.
Все още не знам как ще върви работата, много е рано да се каже, но съм доволна, защото за 5 дни научих страшно много нови неща. Никога не съм се занимавала с търговия, досега работех като учител. А фирмата, в която съм сега, се занимава с продажби на едро, основно към големите вериги, и аз ще отговарям за поръчките и продажбите към една от тях.
Много е вълнуващо, научих се да работя със складова програма, да изготвям първични счетоводни документи и всичко останало.

Отношението на шефовете е много позитивно, а офисът е на 5 мин. от нас, точно до у-щето на дъщеря ми и до ДГ на сина ми. Обещаното заплащане е много добро. Повече не бих могла да искам.
Стискайте ми палци работата ми да потръгне! Peace

п.с. и за кураж на всички търсещи ще кажа, че на интервюто ме избраха измежду други кандидати с опит и икономическо образование заради ентусиазма за работа, който притежавам. Щом един филолог може да получи такава работа, значи всеки може Simple Smile

# 673
Цитат
Браво, много се радвам за теб.  Simple Smile

# 674
Как е пълното име на фирмата Т-маркет. Близо до нас строят такъв магазин, страхувам се да не изпусна началото на наемането на персонал.
Благодаря на професионалистите, отделящи ни от времето си. Много неша започнаха да ми просветват.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт