Помощ в търсенето на работа - 8

• 84 042
  • 775
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Jana Dárk в каква сфера си търсиш работа и имаш ли опит?

# 616
Jana d' Ark, Знаеш ли от колко часа сутрин е този Кариерен център?
Аз днес се мотах по студентски град, ако знаех щях да отскоча до ТУ, а утре най вероятно няма да имам тази възможност.
Пфуу, как ме е яд.

# 617
  • Бургас
Момичета и аз днес бях на интервю в Кредитекс, според мина добре. Толкова лъчезарна жена не бях срещала скоро, още повече на интервю. Направиха ми много хубаво впечатление. Въпросите бяха стандартни - да разкажа за себе си, как си представям позицията, за която кандидатствам, защо съм обърнала внимание на тяхната обява. Сигурно нямаше и 10 мин цялата работа. Хареса ми обстановката, но ме притеснява фактът, че в продължение на 2 седмции ще се провеждат интервюта, понеже имало мн кандидати и чак след това ще се обадят на одобрените за второ интервю, на което ще присъства и представител на фирмата от София. Май борбата ще е доста жестока, защото доколкото разбрах става въпрос за едно място...толкова мн ми се иска да ми се обадят, че и да ме изберат  Laughing

# 618
Ние бяхме в Техническия, и утре сме там. Лично аз бях там днес.

Да не съм ти го казала аз, че няма нищо Simple Smile Хахахахаха, щото го казах на доста твои колеги, факт е. Но не се знае, аз съм позитивно настроена.

Кариерният форум е от 10 сутрин до към 4 следобяд. Ние стояхме до 5, но много колеги си заминаха по-рано, защото се скапахме меко казано. Раздадохме 3 кашона с рекламни материали и 300 визитки.  Crazy

За мотивационното писмо: Принципно аз не ги чета. И знаете ли защо? Защото никога не е до мен, и не е за позицията, за която всъщнпст е изпратена кандидатурата. Аз не се обиждам, щото съм по-креативна и мисля малко out of the box дето се вика. Ама иначе много глупости съм видяла. Принципно аз как пиша мотивационно писмо (щото и аз кандидатствам, Вие какво си мислите  hahaha)--пиша си го за всяка една компания и в зависимост от обявената позиция. Започвам с един абзац къде съм видяла обявата и кога е било това като дата.
После пиша един абзац какво знам за компанията и какво ми харесва там без да го пудря или да преувеличавам. Никой не иска да чете колко е велик, НО ОБИЧА да го хвалят. Тоест да е по-прикрито някак. Тука малко си играя с егото на компанията.

После им казвам КАКВО АЗ ПРИТЕЖАВАМ КАТО КАЧЕСТВА като започвам да кажем с изискванията им. Просто им изброявам какво от това, което искат аз го имам и къде съм го научила.

После завършвам с това, че ще очаквам да ме поканят на интервю, за да видят кандидатурата ми и да им се представя.

Не го пишете много дълго, няма кой да чете толкова много.

Успех!

# 619
  • На брега на реката
Много хубаво си го обяснила за мотивационно писмо, благодаря ти, че не спираш да ни съветваш.
Но как процедираш когато:
- в обявата не е споменато кой е човекът, който ще разглежда СВ-та и мот. писма.
- често се случва и да не намирам много инфо за фирмата, към която пускам СВ

Принципно се придържам към изброеното от теб, главно защото и друг път си го споменавала и още тогава ми направи впечатление. И особено ако не спомена нещичко за фирмата МП става 10 реда  Joy Съвсем няма как да отегча хората  Simple Smile

# 620
  • София
Астарта, радвам се за теб. В сегашната  фирма също процедират така. Да се види колко бързо би навлязла. Във фирмата, в която в петък бях на интервю също ми казаха, че ще звъннат да видят как бих се справила в реална обстановка, но още не са звъннали и почвам да си мисля, че няма да съм аз човека.
4 години в къщи са си 4 години...Как да обясня защо си търся работа - ми 4 години съм в майчинство и не влизам в "творческите планове" на фирмата примерно...Обяснявам, че ми е неудобно работното време и място, но май не трябва. И аз все съм "честна" на интервютата, не мога да лъжа...

# 621
Много хубаво си го обяснила за мотивационно писмо, благодаря ти, че не спираш да ни съветваш.
Но как процедираш когато:
- в обявата не е споменато кой е човекът, който ще разглежда СВ-та и мот. писма.
- често се случва и да не намирам много инфо за фирмата, към която пускам СВ

Принципно се придържам към изброеното от теб, главно защото и друг път си го споменавала и още тогава ми направи впечатление. И особено ако не спомена нещичко за фирмата МП става 10 реда  Joy Съвсем няма как да отегча хората  Simple Smile

1. Започваш с Уважаеми г-жо или г-не или пък Уважаеми наемащ/интервюиращ мениджър (на английски звучи по-добре)
2. Колкото инфо има, толкова...какво да се прави.

# 622
  • София
Това за МП е много полезно, ако може съветите на Red Velvet да се поставят на първа страница, за да се избегне задаването на едни и същи въпроси по-нататък.

# 623
Red Velvet, и аз ти благодаря за съветите, които даваш, наистина са ни от голяма полза.   bouquet
Няма да ти се сърдя, много, че късно спомена за ТУ,  Heart Eyes, дано утре излизам от офиса, за да намина.

Това за МП е много полезно, ако може съветите на Red Velvet да се поставят на първа страница, за да се избегне задаването на едни и същи въпроси по-нататък.

Това е добра идея.  Peace
Съветите как се пише афтобиография, мотивационно писмо, представяне на интервю и други полезни да са на първа страница.

# 624

Търся си в сферата на ОВК, опит нямам  Mr. Green.

ЕЕе верно ли си била там, аз си и помислих за теб, ама като не знам от коя фирма си  Rolling Eyes.
Те бяха мисля че 2,3 фирми, а тази ми направо впечатление, че имаше балончета, моливчета и някакви тефтерчета...това раздаваха...а и папки  Laughing. Имам и брошурки, ама си ги забравих в един колега.

Аз утре пак имам лекции и мисля пак да намина, да не са дошли нови фирми, знам ли  Laughing.

Мерси за мотивационното, ще си запиша съвета ти  Hug.
Пиши ако утре си там, да те издиря  Mr. Green.

# 625
  • София
А можете ли да препоръчате 1-2 агенции за подбор на персонал, тези консултации заплащат ли се?

Тези т.нар. "професионални клубове по интереси" - имат ли почва у нас? Яд ме е, че и в университетския център за професионална реализация е много зле, но поне разбрах, че след седмица ще има форум за професионална реализация в университета ми Simple Smile

# 626
hakama,кой е Университетът ти? И ние да дойдем де, не за друго. Иначе НЕ--НЕ СЕ ЗАПЛАЩА, забранено е агенции за подбор на персонал да вземат пари. Мога да ти препоръчам само нашата агенция Simple Smile Шегувам се, и конкуренцията не е зле, но има много фалшиви. Международните са основно две--Менпауър и Адеко. Пробвай да минеш през техните офиси, ще те приемат. Така е по-добре, отколкото да пращаш само автобиография.
Професионални клубове по интереси има в някои Университети. Аз знам за този,който аз съм завършила, да не го споменавам пак, че тука ме разкъсаха, че не бил добър  Whistling

Търся си в сферата на ОВК, опит нямам  Mr. Green.

ЕЕе верно ли си била там, аз си и помислих за теб, ама като не знам от коя фирма си  Rolling Eyes.
Те бяха мисля че 2,3 фирми, а тази ми направо впечатление, че имаше балончета, моливчета и някакви тефтерчета...това раздаваха...а и папки  Laughing. Имам и брошурки, ама си ги забравих в един колега.

Аз утре пак имам лекции и мисля пак да намина, да не са дошли нови фирми, знам ли  Laughing.

Мерси за мотивационното, ще си запиша съвета ти  Hug.
Пиши ако утре си там, да те издиря  Mr. Green.

Супер!!! Много се радвам, че си минала и ще чакам автобиографията ти. Днес бях аз с един колега, тача че вече ме знаеш коя съм. Утре няма да съм там, нови компании няма да има.

Относно това, че съм спомена късно, искам да се знае, че казах още преди 3 седмици някъде. Посъветвах една от дамите тук да каже на сестра си.

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 01:10 от Red Velvet

# 627
  • France
Moon Walk, какво е ЗЖ?

# 628
Утре съм пак на интервю, във фирма, която ми е на много удобно място. Работата не ми е непозната и много я искам. В тази фирма бях кандидатствала преди месец и много се разочаровах като не ме поканиха за интервю. Сега като видях новата обява, доста се чудих дали пак да кандидатствам, но в крайна сметка реших, че нищо не губя и ще пробвам още веднъж Simple Smile. Много я искам тази работа, стиснете ми палци Praynig

# 629
Астарта   fingerscrossedимаш стиснатите палци-дано всичко мине ОК  Peace

Общи условия

Активация на акаунт