Ние ли криво се молихме, ти ли криво ни разбра .....

• 12 022
  • 251
  •   1
Отговори
# 45
Аз съм Бг-мама и не харесвам ББ ,в същност не харесвам никой от политиците ни ,  домакиня съм и работеща жена , имам 2 деца и не виждам нищо лошо в това човек да иска да създаде свое поколение . Осиновяване или инвитро процедура , според мен това си е личен избор , не разбирам защо постоянно се тръби за това и се насажда чувство на вина у жени , които имат проблемно забременяване (така усещам аз нещата ) . Относно авторката - да не дава Господ да прави този избор , няма по - голяма мъка от това да искаш дете и да не можеш да го имаш .

# 46
  • София
Между другото, точно мъжете най-много се дърпат от осиновяването, а не жените! Затова не мога да разбера защо всичко е насочено към жените, а мъжете се пропускат, все едно от тях нищо не зависи! Не може все жените да са на топа на устата, независимо дали става въпрос за деца, работа или политика!

# 47
http://www.dnes.bg/technology/2010/10/11/bebe-se-rodi-ot-embrion … -20-godini.100952

Не че нещо, ама....Филипова ще се окаже май права. Tired

# 48
  • в сърцето на един мъж...
Добре де, аз не мога да разбера, като е толкова хубаво да си вземеш осиновено дете, защо не го правят всички? Ми хайде дайте пример, като почнем от авторката на статията, та до всички противници на "искането на дете до последен дъх"! Хайде де, като е толкова хубаво - вземете си и вие по едно, защо само стоите от страни и раздавате съвети...

# 49
Аз съм заявявала и друг път, че не ми пречи второто ми дете ДА БЪДЕ осиновено. Както и че ако в продължение максимум на година не забременеех, щяхме да преминем директно процедура по осиновяване. Имах подкрепата на мъж и свекърва.

Ако мъжът някога се пречупи за второ, то второто ще бъде осиновено.

Какво още очакваш да чуеш, Гея?

# 50
  • Paris, France
Но пък щом някои нямат против да ги обобщават по този начин, като крепостни селянки жадуващи здравия мускул на Генерала и очакващи на всяка цена да бъдат оплодени .... и това си е тяхно право, за мен беше важно да афиширам непричастността си и към двете общности  Mr. Green

Проблемът ти е, че приемаш всичко лично и като чиста монета. Авторката на статиите е описала с много хумор ...... реалното състояние на обществените нагласи в този момент. Бойко Борисов все някой го е избрал. И не е един, не са двама. Доста се очудих като разбрах, че е спечелил изборите, но глас народен глас Божи. Аз лично, нито за минута не се почувствувах засегната. Не ме засяга. Посмяхме се добре и това е. Стилът и на писане много ми хареса.

Има една жена, която толкова пъти се появи по телевизията и във вестниците във връзка с тази прословута граница от 43 години, и толкова опротивя с появата си, че накрая ми се искаше да свалят границата на 30 години, та да не се тюхка как я е прекрачила с няколко месеца  ooooh!
И най-добрата и смислена кауза в крайна сметка губи от прекалената агресия.
Така че донякъде съм съгласна със статията. Донякъде.
И да, има не малко, а много лицемерие в цялата работа...

crazy chik, много добре казано  Peace

Не може да свалят границата на 30 години, ще останат без клиентела hahaha. И тук е до 43. И тук след 39 с неохота покриват, но по закон до 43 може.

Между другото, точно мъжете най-много се дърпат от осиновяването, а не жените! Затова не мога да разбера защо всичко е насочено към жените, а мъжете се пропускат, все едно от тях нищо не зависи! Не може все жените да са на топа на устата, независимо дали става въпрос за деца, работа или политика!

Нормално е. Мъжете не влагат физически в износването и раждането на едно дете. Основната причина аз да предпочитам осиновяването пред раждането беше нежеланието да си развалям фигурата. Мъжът ми не искаше. Мъжът ми няма да се скапе, да получи стрии, да му увиснат циците итн. Тук здравната каса много трудно покрива имплантиране на гърди, а заличаване на стрии е абсурд да покрият. За целулита да не отварям дума, че се депресирам.

Добре де, аз не мога да разбера, като е толкова хубаво да си вземеш осиновено дете, защо не го правят всички? Ми хайде дайте пример, като почнем от авторката на статията, та до всички противници на "искането на дете до последен дъх"! Хайде де, като е толкова хубаво - вземете си и вие по едно, защо само стоите от страни и раздавате съвети...

Нямам излишни 20 бона в момента, целулитът ми е приоритет. А и да имам, няма да ни впишат в регистъра поради възраст и 2 деца. Изисква се определена квадратура на човек (24кв.м на човек в домакинството) с която не разполагаме и много други.

# 51

Жози, не с лошо! Страшен медиатор съм днес! Mr. Green Въпросът е риторичен и по-скоро отправен към хората, които ревностно защитават тезата на журналистката.

# 52
Миии, има зрънца в тезата, но не ми се развива тази теория сега.
Аз лично, с ръка на сърце, признавам, че не бих издържала години наред в тягостно очакване на следващия месец какво ще се случи, това би ме съсипало, сринало, по дяволите, човек съм, не машина. И машините се повреждат, простете за сравнението.

# 53
Аз съм заявявала и друг път, че не ми пречи второто ми дете ДА БЪДЕ осиновено. Както и че ако в продължение максимум на година не забременеех, щяхме да преминем директно процедура по осиновяване. Имах подкрепата на мъж и свекърва.

Ако мъжът някога се пречупи за второ, то второто ще бъде осиновено.

Какво още очакваш да чуеш, Гея?

Ето ти го отговора на въпроса ми - второто дете. А защо не първото? Защо изобщо си започнала опити да забременееш, а не си осинови директно? Ето това е проблема в статията.
Ще кажа само едно - аз не съм се борила до последен дъх, само 5 години ми отне, но знам, че всяка една минута си е струвала и е стократно възнаградена с това, че като отворя очи, виждам слънчевата усмивка на двете си деца. Виждам къдравата коса на мъжа ми, претворена в тях, виждам жаждата за знание на баща си - бликаща от тях... Ето за това си струва всичко. Така че, когато започнете първо с осиновяване, а после се втурнете да имате деца, може да пращате някой да осинови, вместо да иска собствено дете.

# 54
Гея, май четеш избирателно, мисля. Прочете ли ВНИМАААтелно целия ми постинг?
Една година си бях дала, една година. Бях на 33, по никакъв  начин нямаше да прекарам години от живота си в опити и опити и изследвания и т.н.  Станало е от първия път. Но още тогава бях готова да осиновям, ако не стане. Кое е сложното за разбиране?

# 55
Напротив, прочетох те много внимателно и пак питам - защо изобщо си правила опити, а не си осиновила директно? Нали това е въпроса - защо не осиновяваме?

# 56
Скоро гледах една изкукала бабичка в Шоуто на Марта по Канал 1. Баба Люба ли ква беше там. "Щом Господ е казал, че няма да имате деца, ще се примирите и ще си осиновите, разбрахте ли?" Съскаше направо. Изправи ми се косата. Confused

Напротив, прочетох те много внимателно и пак питам - защо изобщо си правила опити, а не си осиновила директно? Нали това е въпроса - защо не осиновяваме?
Не. Въпросът е, разбираш ли, защо не се примирите със съдбата си и не направите нещо добро за ближния едновременно с това. Тези въпроси винаги ще звучат цинично, особено ако задаващият ги, и хабер си няма за какво става дума. Но иначе е хуманист.

# 57
  • При хората, които обичам

Не четете. Още преди две страници си признах, че чакането ме тормозеше много. И процедурите. И болката. Не знам защо не го правят "всички". Аз не съм "всички".

# 58
Не, аз другояче разбрах статията. Според мене, авторката не одобрява годините, инвестирани в процедури и ходенета по клиники. Когато вече е ясно, че има доста сериозен проблем. Аз така поне изтълкувах.

А ако навремето бях останала сама, също съм мислила , че ще си осиновя, никога не съм планирала да бременея самотно. Тогава и опити нямаше даже да правя.

# 59
Аз нещо не мога да разбера ...

Слава богу в тази страна има свобода на изразяване. Всеки има право да изрази мнението си по която и да е тема, по какъвто начин иска, стига да не засяга чужди права...

Защо е нужен този драматизъм, това тръшкане, че чак обиди от нещо си написано от нам си кой в интернет ...  работа и нерви нямате ли си ...

Противопоставянето на "Ин витро" срещу "осиновяване" не носи полза никому. Надъхването за или срещу определено действие също

Общи условия

Активация на акаунт