Ние ли криво се молихме, ти ли криво ни разбра .....

• 12 023
  • 251
  •   1
Отговори
# 60
Хайде де, като е толкова хубаво - вземете си и вие по едно, защо само стоите от страни и раздавате съвети...

Не искате никой да обсъжда и осъжда вашият избор, тогава с какво право обсъждате и осъждате чуждият избор  newsm78
И откъде знаете, кой как се е сдобил с детето си, длъжен ли е някой преди да изкаже мнение по някой въпрос, да разкаже личната си история?
Да не говорим, че за някои неща е по-добре да се говори БЕЗ да си ги изпитал, най-малкото за да имаш дистанцирана гледна точка и да можеш да разсъждаваш логично, а не емоционално.

# 61
Едни и същи персони независимо какво е заглавието: осиновителки, стерилни (обикновенно стигащи до ин витро) и такива дето изобщо хабер са си нямат "що е то проблемно забременяване".
Никой от нас няма да убеди никого в своята теза.
Непродуктивни са тези разговори, не разбрахте ли. Обикновенно темата се изражда За и Против и бива заключвана по някое време.

Ако нямате какво да кажете по темата под същинското И заглавие, дръжте си езиците зад зъбите!

# 62
Не съм се обидила и не се тръшкам. Изборът си е мой, мнението - също.
Не съм крайна и мисля, че всеки има избор докога, докъде и доколко да стигне. Аз знам какво съм можела и какво - не- да понеса и съм имала варианти.  Не противопоставям осиновяване на инвитро. И въобще....де го чукаш, де се пука.

# 63
  • в сърцето на един мъж...
Де Ваня, чета всичко. Не може да се поставят всички под един знаменател. Ти нямаш нерви за това, аз пък нямам нерви за друго. Хората сме различни, но не може никой да ме сочи с пръст и да ме праща да осиновявам. Това е лично решение. Да не говорим, че човек, който и най-малка представа си няма от нещата, пише за тях с тон на професор, най-малкото...
BirdsFlu, аз не обсъждам ничий избор, точно защото не желая да се обсъжда моя. И не осъждам никого. Всеки сам за себе си преценява какво точно иска и как ще се развива неговия собствен живот. В случая авторката изобщо не разсъждава логично, защото сравнява две несравними неща. Едното не може да замести другото и по никакъв начин не може да се поставят на една плоскост. Това не ти е пазар - ако днес не съм на кеф, ще ям ябълки, не круши. Да не говорим, че хората са различни - един може да издържи 10 опита ин витро, друг изобщо не стига до там...

# 64
  • гр. Шумен
Олеле, какво сте се заджавкали тук - ин-витро, осиновяване, защо не направи така пък онака... Да не говорим, ако някоя жена съзнателно реши да не създава поколение - ще я направят на мат и маскара! В 21 век живеем все пак, всеки има лично право на избор да има ли деца и ако реши да има, по какъв начин да става това. С лозунги и вменяване на чувство за вина нито изоставените деца ще станат по-малко, нито осиновяванията ще станат повече.

# 65
  • София
Нямам нищо против 1000 инвитро опита, нямам нищо против хората да пробват и да разбиват собственото си тяло, ако ще и до 100 годишна възраст, имам против да ме карат да се чувствам виновна, че не са им отпуснати достатъчно! средства и години да изпълнят "мечтата си". И никой не ми отговори на въпроса "Защо на всяка цена?".

Иначе темата е безсмислена - не ми е много ясно авторката какво точно се опитва да разбере с нея, освен оплюване на даден непознат за мен човек, пишещ собствените си мисли някъде в интернет... малко клюкарска история ми се струва  newsm78

# 66
  • При хората, които обичам
Мда, всъщност аз бях по-склонна да си говорим за ББ и бляновете на една мома.

# 67
  • в сърцето на един мъж...
Хм, извинявай, Дзвер, но си мисля, че ние сме малко изостанали в това отношение - навсякъде по света се отпускат средства за това нещо - плащаме си осигуровки, имаме право на медицинска помощ. За пример ще дам в Германия, здравната каса ми разрешава да направя 3 опита инсеминация, като ми покрива лекарствата за това. Просто защото си плащам здравна осигуровка и имам право на лечение. По същата логика и в България би трябвало да е така. Стерилитета е както всяко едно друго заболяване, за което се отпускат пари от държавата.

# 68

Аз също! Laughing Нека те си пишат за ин-витро и осиновяване. Ние ще поддържаме паралелна тема за какво е да желаеш ББ. Той дали има фенски блог? С папарашки снимки, сърчица и Ох! и Ах! в коментарите?

# 69
Мда, всъщност аз бях по-склонна да си говорим за ББ и бляновете на една мома

Ма чакай сега, да не намекваш, че и аз, бидейки на мнението на злощастната статийна авторка, имам неосъществен ББ блян??  Shocked Mr. Green

# 70

Аз също! Laughing Нека те си пишат за ин-витро и осиновяване. Ние ще поддържаме паралелна тема за какво е да желаеш ББ. Той дали има фенски блог? С папарашки снимки, сърчица и Ох! и Ах! в коментарите?

В тази връзка, дали може да споделя една моя дълбоко интимна молба  Embarassed
Трябва ми снимка на ББ как плува. Не просто да е по бански, а да ПЛУВА. Много ми е важно. Въпрос на национална гордост е.  Praynig

# 71
  • София

за нищо не може да се окаже права Филипова, Джози... вервай ми.

# 72
  • София
При положение, че моите деца съм си ги родила аз, не може да ми се обърне мисълта и езикът да кажа на някоя жена "спри да се мъчиш да забременяваш, защо трошиш толкова пари за инвитро, примирИ се, пък я, гледай, колко деца има по домовете, я си вземИ едно". Обаче много охотно, много хора дават такива съвети. Бих приела насериозно такъв съвет, ако го каже човек, който вече е осиновил дете, но не и някой, дето сам си е измътил своето.

Колкото до втората статия, виждала съм как жени на моята възраст се държат като пуберки като чуят само името му! Ох, ах...! Вярно, човекът добре изглежда, има авторитет, ама чак пък да бленуват жените по него, както бленуват Рич Форестър...  newsm78

# 73
Трябва ми снимка на ББ как плува.

Имам само на Обама, него бленувам аз. Laughing

Andariel, човекът има обноски на овчар и маниери на орангутан. Не знам к'ви са тези жени дето примират по него. Мафани да каже!  Laughing

# 74
  • При хората, които обичам
Крейзи, не нашите блянове, бе! Чуждите, чуждите са интересни Laughing

Бърдс, плуващ или плувнал, че не разбрах? Плувнал в пот го има.

Общи условия

Активация на акаунт