Ние ли криво се молихме, ти ли криво ни разбра .....

• 11 970
  • 251
  •   1
Отговори
# 105

Иначе темата е безсмислена - не ми е много ясно авторката какво точно се опитва да разбере с нея, освен оплюване на даден непознат за мен човек, пишещ собствените си мисли някъде в интернет... малко клюкарска история ми се струва  newsm78
..............................

Гея, в Германия няма друг начин да станеш майка - там деца за осиновяване няма, освен това са доста отрицателен прираст, пък и са богата държава, затова там това е нормално да е политика  Peace
[/quote]

И клюкарска да е какво лошо ?! Да речем, че и мен ме е споходила словестно-графичната диария на авторката и съм решила и аз така малко да попиша  Crazy
Нещо против?!
Нета е голям - теми много, една повече или една по-малко .... пък я вижте тук някои съфорумки какъв купон си спретнаха  Laughing ...
Обаче не намирам снимка, на която да плува .... да му се невиди ....

А иначе само исках да вметна, че и у нас прираста одавна не е положителен  Flutter и че доста голяма част от българките също заплащат здравни осигуровки на същата тази държава, която като опрат до нея им казва "ЗаБРавете"!

# 106
  • София
Това със сигурност
ще е първата тема в историята на форума
разделена на две
  Mr. Green

Както казваше Октоподесата - с леко несъответствие
Когато крещят по улицата "Ей цървул" - аз не се обръщам  Wink

По тема 1  Laughing
Не разбрах какво ви възмути чак толкова ...
Нямам личен опит, но имам богат роднински -
имам племенници ин витро
имам племенници осиновени
трета година чакаме за още едно племенниче - нали уж има много деца за осиновяване  Mr. Green

А по отношение на ин витрото - честно ви казвам - и на мен вече ми идва в повече!
И тук не обвинявам конкретните семейства - а ин витро бизнеса - нещата се преекспонират безобразно

По тема 2
абе бая смело е девойчето  Twisted Evil
Със сигурност ББ ще поиска да се осветли поне коя е  Laughing

# 107
  • При хората, които обичам
Мисля си, че ако събереш всички снимки от първи копки и откриване на намсиквоси, ще компенсираш това, че нашият премиер не плува.

# 108
Ей с тва можеш да я сразиш:  Peace

Благодаря, ама със сигурност ще се окаже, че Путин прави копия на Да Винчи с лявата ръка, докато с дясната побеждава Карелин на канадска... Несразим е оня, ей  Sunglasses Добре че се появи ББ, та имам поне някакъв шанс...

# 109
Ако ви кажа за какво ми трябва...

Бърди, с много свободно време разполагате с рускинята! Бременейте или осиновявайте, това ще ви извиси духовно, а не гледането на папарашки премиерски снимки.  Laughing
Тръпнем в очакване .... за какво ти трябва .... но не намирам ... а тази снимка на Путин още повече ме ядоса, как така той може, а ББ не!

Както казваше Октоподесата - с леко несъответствие
Когато крещят по улицата "Ей цървул" - аз не се обръщам  Wink

.......
По тема 2
абе бая смело е девойчето  Twisted Evil
Със сигурност ББ ще поиска да се осветли поне коя е  Laughing

Колкото до Тема 2 - вероятно е част от идеята  Crazy
мхммм рационална нотка съзирам в написаното по-горе  Peace

# 110
  • София
Последно по темата, защото се обърна към мен, а тя е една от хилядите, които няма да доведат до никъде - съжалявам много, но вие не сте болни - нито хронично, нито нехронично.

съжалявам, това може е твоето лично убеждение, но медицината не мисли така.
не е редно да тълкуваш неща, от които не разбираш.

п.п. темата стана безумна, може би трябва да се раздели.
Джам, виждам, че ти е навик да категоризираш хората - в тази тема успя да го направиш на няколко пъти. Ето това е отблъскващо във вашата кампания - който не е с нас е против нас - прилича доста на фанатизъм  Peace. И вместо да ми отговаряш, би било хубаво да помислиш по този въпрос - ти и останалите привърженички на мотото "На всяка цена". Лек ден ви желая  bouquet

За ББ не мога да пиша - не ме кефи  Mr. Green

# 111
  • София
не е редно да тълкуваш неща, от които не разбираш.
Джам, виждам, че ти е навик да категоризираш хората - в тази тема успя да го направиш на няколко пъти. Ето това е отблъскващо във вашата кампания - който не е с нас е против нас - прилича доста на фанатизъм  Peace. И вместо да ми отговаряш, би било хубаво да помислиш по този въпрос - ти и останалите привърженички на мотото "На всяка цена". Лек ден ви желая  bouquet

Дзвер, къде и с какво те категоризирах? казах ти, че не разбираш от диагнозата "стерилитет". това не е категоризиране на човека, а констатиране на факт! не съм те нарекла с никакъв епитет и е нормално човек да не разбира от всичко на тоя свят - това не е обидно, нито е "категоризиране". научи понятията, с които се опитваш да участваш в дискусията. не приемам обвинение в "категоризиране" и "обида", защото е видно пределно ясно от цитата, че няма такова.

напротив, аз бих могла да се обидя на теб, защото ти ме категоризира - нарече ме "привърженичка на мотото "на всяка цена". именно това е категоризиране, още повече, че аз никъде не съм защитила или подкрепила подобна теза. напротив, изразявала съм лично пред медиите позицията на пациентската организация на хората с репродуктивни проблеми, че не одобряват искането на дете на всяка цена - изразено по повод случая с 62-годишната родилка.

но какво ли очаквам аз от този подфорум...

# 112
съжалявам, това може е твоето лично убеждение, но медицината не мисли така. не е редно да тълкуваш неща, от които не разбираш

Добре, а какво казват медицината и тези, които разбират, за десетките случаи на уж диагностицирана възпроизводна безизходица, впоследствие оказала се просто несъществуваща? Имам предвид жените, подложили се на ред неуспешни инсеминации и ин витро процедури, а години по-късно забременели и родили съвсем натурално? Надявам се знаеш, че към днешна дата се прави ин витро включително и на 25-годишни момичета без доказани малфункции? Злоупотреба с асистираните методи има огромна и я има отдавна, жалко, че никой не мисли за това.

# 113
  • София

Дзвер, къде и с какво те категоризирах? казах ти, че не разбираш от диагнозата "стерилитет". това не е категоризиране на човека, а констатиране на факт!
А, не разбирам, чела съм в гугъл  newsm78

И продължавам да твърдя, че не сте болни, съжалявам, но това е моето вътрешно убеждение, медицината твърди каквото й е изгодно, за да прибере пари  Peace

и само за сведение - аз съм с вторичен стерилитет 3 инвитро опита, луф синдром, ендометриоза и естествено забременяване след това, странна работа е това стерилитета

# 114
# 115
  • При хората, които обичам

Joy

# 116
  • София
Добре, а какво казват медицината и тези, които разбират, за десетките случаи на уж диагностицирана възпроизводна безизходица, впоследствие оказала се просто несъществуваща? Имам предвид жените, подложили се на ред неуспешни инсеминации и ин витро процедури, а години по-късно забременели и родили съвсем натурално? Надявам се знаеш, че към днешна дата се прави ин витро включително и на 25-годишни момичета без доказани малфункции? Злоупотреба с асистираните методи има огромна и я има отдавна, жалко, че никой не мисли за това.

не съм съгласна с тези твърдения, съдейки от наблюденията си върху нашата практика в България. не мога да говоря за практиката по света, разбира се. не познавам случай на направено инвитро на 25-годишна без доказана малфункция.

по мое мнение, в България се злоупотребява много малко (досега) с излишни инвитро процедури, просто защото финансирането съвсем доскоро беше изцяло частно - пациентите си плащаха сами всичко. при положение, че един опит струва средно около 5000 лв, всеки пациент много внимателно премисля дали наистина е нужно да си даде парите за това нещо. дори и сега, с частичното държавно финансиране, пак основната финансова тежест пада на гърба на пациентите.

но мога да ти кажа един пресен случай, довел до нова клиентка на инвитро клиниките. забременява жената в град Х, Северна България, но има болки и кървене. местното АГ светило установява извънматочна бременност в двете тръби (!), оперира жената и премахва тръбите. тя, обаче, си поискала резултата от хистологичния анализ, който показал, че е имало 1 зародиш, при това вътре в матката. светилото е осакатило жената и я е наредило в редиците на онези, маниачките, дето ви дразнят от телевизора.

като цяло, злоупотреба с излишни медицински процедури, лечения и интервенции, когато те се финансират от здравни фондове, има във всички сфери на медицината и във всички страни. проблемът не е медицински.

# 117
  • София
и само за сведение - аз съм с вторичен стерилитет 3 инвитро опита, луф синдром, ендометриоза и естествено забременяване след това, странна работа е това стерилитета

е, откога ендометриозата и ЛУФ синдромът не са заболявания???  Shocked а те могат да доведат до стерилитет.

би трябвало да знаеш много добре тогава, че стерилитетът в много редки случаи е доживотна присъда. нали точно затова говорим - че стерилитет не значи доживотно безплодие, не значи задължително тежки 10-годишни борби, не значи задължително инвитро...

# 118
  • София

по мое мнение, в България се злоупотребява много малко (досега) с излишни инвитро процедури, просто защото финансирането съвсем доскоро беше изцяло частно - пациентите си плащаха сами всичко. при положение, че един опит струва средно около 5000 лв, всеки пациент много внимателно премисля дали наистина е нужно да си даде парите за това нещо. дори и сега, с частичното държавно финансиране, пак основната финансова тежест пада на гърба на пациентите.

Е баш там е разковничето!!!

jam
- повярвай ми - точно до сега се злоупотребяваше мощно  Mr. Green

Защо снаха ми се разкости 10 години - финансово и здравословно - да, резултата е божествен и дай Бог всекиму!
Но да ме простите за цинизма - резултата "струваше" 35 000 долара  ooooh!

Не може един др. Стаменов да има 80% успеваемост, а другите само да пробват.
Това да не е чернова - ама я опитай за час при Стаменов  Shocked

# 119
Е баш там е разковничето!!! jam - повярвай ми - точно до сега се злоупотребяваше мощно

На същото мнение съм. Общото ми впечатление е, че млади жени се втурват в лудо преследване на "смисъла" си, не без активната подкрепа на... хм... загрижени лекари, и трошат маса пари и нерви - къде семейни, къде обществени - след което тихо и кротко диагнозите им се изпаряват и бременеят на воля неасистирано. А в това време други нуждаещи се умират, защото няма пари за техните клинични пътеки. Извратено е някак, съгласете се... Приликата между написаното от мен и действителни лица и събития съвсем не е случайна. Нито единична.

P.S. Досега не съм чувала за гинеколог, който да работи в екип с психолог например, за да установят заедно дали невъзможността за зачеване се дължи на физически или по-скоро на други фактори. Нито съм видяла гинеколог, който да пита проблемната си пациентка всъщност щастлива ли е, чувства ли се осъществена, чувства ли се обичана от партньора си, защо точно и конкретно иска дете и така нататък, все важни въпроси. Ясно е, че не визирам случаите на липсващи органи и прочее недвусмислени ситуации.

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 14:50 от crazy chick

Общи условия

Активация на акаунт