Към последната третина се насочва февруарската дружина!

• 23 275
  • 701
  •   1
Отговори
# 600
Ками Мила Hug
Нямам думи наистина!Прегръщам те,целувам те и ще ти кажа:Бъди силна ние сме с теб!

# 601
Здравейте момичета,
Kamellita, писах ти ЛС. Незнам какво да кажа...и аз си поплаках с теб. Една силна прегръдка и от мен и както са писали вече и другите момичета винаги можеш да споделиш с нас и да получиш подкрепа и разбиране Hug

А колко се дразня на всичките малоумници в градския транспорт, дето съвем им отсъстват първите 7 години, че не мога да ви опиша. Вече съм заявила, че докато не мине този грипен период няма да се кача в градкия транспорт! Naughty Много често чувам мнения от рода на "Ти вече прекаляваш, много пазене също не е на хубаво,е можеш да се изолираш".Да- но мога поне да се опитам да се пазя,а то на чужд гръб и 100 тояги са малко. То бива, то може несъобразителност и липса на възпитание, но да те виждат с големия корем и да ти кашлят и кихат буквално в лицето - на нищо не прилича! Крайно възмутена съм- какво остава за това да ни отстъпват място ... По-скоро ще ни смачкат и минат отгоре ни, вместо да раегират адекватно!
За съжаление обаче ни се налага да ходим и на лекар, от което човек едва ли има шанс да се опази.
Днес ходих до лабораторията за прослувутия 3-часов кръвен тест. 3 часа ни караха да чакаме с милото в чакалнята с още една бременелка и около 30-ина болни! След първото вземане на кръв от вената и от пръста ми връчиха 300 мл. някакъв розов много сладък разтвор, който трябваше да изпия и след 1 час да ми вземат за втори път кръв. Аз излязох навън, ако може докато чакам да не им дишам бацилите. Да ама не! Лаборантката гепила мъжо вътре и му обяснява, че аз не трбва да мърдам и да стоя на студено, защото щяла много да ми се качи кръвната захар! А сега де,кое е по-малкото зло?!? Като влязох й обясних,че не искам да стоя в затворената чакалня с всички болни и тя ни покани да изчакаме в стаята, където правят ЕКГ. Оказа се мила и разбрана жена. Та явно понякога човек, ако си каже какво го притеснява може и да се намери някакво решение. Просто на хората не им прави впечатление и като се получи вече проблем- те са безсилни...да, но за наша сметка!
Така в просължение на 2 часа ми взеха още 2 пъти кръв от вената, утре ще са готови резултатите, дано да няма нещо притеснително.
Това е засега от мен, желая ви здраве и позитивизъм!

# 602
Ох, много ми стана тъжно. И по принцип трудно ми идват думите - та, Ками много силно те прегръщам и  ти пращам сила  Hug
Ами аз нещо не разбрах  Embarassed - това изследване с глюкозата задължително ли е или специално за нещо си Embarassed
А за транспорта съм казала, че няма да се ядосвам. Като не ми отстъпят място, карай, ще поседя права. Само гледам да не ме побутват, а ако се натискат се карам и ставам зла Twisted Evil

# 603
Момичета и аз да си кажа- милото ме е записал за днес по телефона за преглед. Доктора, като чул че съм в края 22 г.с. и не са ми правени никакви изследвания и ми назначил час за 18.30  И да си кажа -много ме страх, много ме страх-дано не види нещо притеснително и като му кажа колко съм надебеляла, като ви слушам вас, аз съм като прасенце за угояване. Дано ни прегледа и органите, щото малко съм съм съмнително настроена. Общо взето запомних от прегледите- "да ето го бебчо, да на правилното място е" е къде да е 20 г.с. мерят главата и си заминаваме.
Това е въпросния доктор, дано не съм сгрешила и този път
http://drivanov.maxgroupbg.com/
На наши приятели, откри хидронефроза на бебчето при ФМ, мамчето беше дълго време ва лекарства, но сега са вече добре и чака да ражда всеки момент.
Целувки на всички и моля едни палчета за нас

# 604
mimoza_lolko то това е проблема като сме прави! Обикновенно, когато няма свободни места е и препълнено и всички се блъскат и ти кашлят насреща, та да се чуди човек корема ли да си пази и на къде да се обърне- ужас!
За изследването с глюкозата аз мога да кажа за тук, че е задължително по моя паспорт на майката и детето, който дават тук, вместо картон. За Бг не съм сигурна дали е задължително. Но сега с това изследване, освен кръвната захар ми следят пак хемоглобина, проверяват за токсоплазмоза (че не съм я изкарала) и още 2 неща, но ги забравих Embarassed
loryn здраво стиснати палчета от мен и не се притеснявай. Всичко ще е наред.За качването,някои мами качват по 8 килограма за цялата бременност,други по 40, а всички си раждат здрави бебета,просто е до организъм. Hug

# 605
Kamellita нямам думи да изразя съжалението си!
Животът може да бъде както прекрасен, така и жесток. Затова трябва да се радваме и на малкото, което имаме и когато се случи най-лошото, да знаем, че има неща в живота, за които си заслужава да се борим докрай.
Ще видиш , че съвсем скоро ще последва нещо красиво в живота ти.
Бъди силна!Ние сме с теб!  Hug   bouquet

loryn стискам палци! изобщо не им се връзвай за килограмите, при всеки е толкова индивидуално..пък и килограмите се смъкват след това- повече салати и движение и ще влезнем във форма  Wink

Totoni не се ядосвай, навсякъде има дразнители за щяло и нещяло.. колкото и да е трудно ще трябва да се опитаме да сме непукисти, иначе сами ще си навредим. И аз не съм от нахалните, които ще вдигнат някой възрастен, за да седнат, ама порастне ли ми още малко коремът, директно ще ги гоня  от седалките с нарисувано кръстче- нали са за такива като нас все пак, не само за болни...

Момичета, пазете се, не се натоварвайте нито физически, нито психически, вземайте си витамините и хапвайте възможно най-много пресни плодове и зеленчуци, за да ви се засили имунната система!!!

# 606
  • София
Ками  Hug само мога да ти кажа- много съжалвяам, общувай с приятели, не се затваряй.... въпреки че е много трудно. Незнам дали е  божа работа или лекарска немърливост....Все пак горе главата-щом веднъж е станал бебчо, пак ще стане   bouquet

# 607
Мила, Kamellita Cry
Много съжалявам, но както са казали другите момичета, не се затваряй в себе си Peace
Ние ще бъдем винаги на среща Hug
На мен много ми помогна да посещавам старата си тема (моята загуба беше  в началото), но въпреки това с подкрепата на другите момичета някак си я продолях по-лесно Peace
Пожелавам ти кураж и бързо възстановяване spoko
Дано никога повече да не се случва на никоя мама Praynig
Лорийн - кураж и на теб, стискам  fingerscrossed и после чакаме добри новини  Peace

# 608
Kamellita ,а имаше ли някакви симптоми ,които да подскажат ,че предстои нещо лошо да се случи;имам предвид-преди изтичането на водите ?
Ако те притеснява въпросът ми ,не отговаряй  Hug !
Просто си мислех ,че след 3-я месец сме по-малко уязвими Rolling Eyes .(при мен се случи преди 3-я месец)
Не мога да спра да мисля за това ,което те е връхлетяло така внезапно  Sad

# 609
Надявах се да не се случват подобни неща........за съжаление това е част от живота.
Пожелавам на Камелита да се съвземе по-бързо и скоро да се радва пак, този път до край.
Не зная какво да кажа друго, тъжно е. Hug

Аз, просто нямам думи Ками. Много съжалявам   Hug

# 610
МИЛА КАМЕЛЛИТА много много съжалявам че така ти се е случило...тежко е в такива моменти..преживяла съм го -при мен се случи в края на 3 месец...трябва да говориш с хората за това и да не се затваряш...и време трябва...ние сме с теб и сме сигурни че ще си имате бебче много скоро..КЪСМЕТ И НАПРЕД...ЛОРИЙН всичко ще е наред

# 611
  • София
Ками, много съжелявам миличка  Sad
Знам как се чувстваш в момента, просто трябва да си силна, колкото и трудно да е това.....силно те прегръщам. Писала съм ти на ЛС

Толкова неща бях намислила да пиша, обаче така ми се сви сърцето, че нищо не ми се пише вече Sad

# 612
Kamellita поплаках си доста докато четях редовете ти и се моля никой никога да не преживява това което те е сполетяло. Не се затваряй в себе си ,а  говори с близките си и всички нас. Мисли позитивно и чудото пак ще дойде при теб и този път всичко ще бъде наред , вярвам в това, повярвай и ти .

# 613
Много съжелявам за случилото се, няма как да знаем или усетим как се чувстваш.Нека всичко да бъде наред за вбъдеще и нека радоста пак да дойде при теб скоро.Нека си здрава и силна и ще успееш.Пратих ти лс.

# 614
  • София
mimoza_lolko, в България глюкозо-толерантният тест не е задължителен. Прави се, ако попадаш в рискова група за диабет - има един списък с точки, по които се определя дали е така, в момента обаче не мога да го търся. Най-важното в общи линии е дали имаш роднини с диабет тип 2 (доказана наследственост), дали си с наднормено тегло, дали имаш нарушен глюкозен толеранс, регистриран преди бременността, такива неща. Има значение и как се развива самото бебе според ФМ - ако не се лъжа колко е голяма обиколката на коремчето и като цяло дали избързва в седмиците. Уточнявам обаче, че всички тези неща не означават, че имате гестационен диабет или ще развиете! Просто се прави изследване. В София поне е безплатно (или поне така ми казаха по телефона, ще разбера като отида).

Общи условия

Активация на акаунт