тромбоцитопения

• 101 840
  • 311
  •   1
Отговори
# 180
  • София
 Не знам, Ани. За д-р Хаджиев мога да кажа само хубави неща, не знам защо на вас не успява да ви помогне. От колко време се лекувате при него?

# 181
От един месец. Притеснява ме факта ,че при нужда трябва да се приемат само хомеопатични продукти,  връзката с доктора е трудна и доставката на лекарствата не става за един ден.При нас левкоцитите също са ниски и ако не се предприеме лечение при нужда състоянието ще се влоши.

# 182
  • София
 Да, много трудно е връзката с д- р Хаджиев. А минахте ли през традиционно лечение и какво беше то?

# 183
Пием само Белладонна ЛМ1  и Колактив 3.

# 184
  • София
Ани, не знам какво да ти кажа, много съжалявам, че при вас нещата не се развиват в благоприятна посока. Може би трябва още малко търпение от ваша страна, дайте шанс на д- р Хаджиев. На нас много ни помогна, дай Боже и вие скоро се похвалите с много добри резултати. Когато не успявах да се свържа по тел. с доктора му пишех по скайпа  Peace

# 185
Не знам дали да продължавам с хомеопатия, защото след тази терапия всички показатели на кръвта са по лоши.  При вас в началото  на терапията с хомеопатия  имаше ли период в който тромбоцитите слизат надолу?

Последна редакция: чт, 19 юли 2012, 22:37 от ani radkova

# 186
  • София
 Не, както писах при нас с традиционното лечение показателите бяха по- лоши, отколкото с хомеопатията. Малчо е пил коритизон 1 месец, тромбите бяха не повече от около 50 хил., спряхме го и започнахме хомеопатията и най- ниските стойности бяха около 100 хил. и то за кратко. Преди да се откажеш, според мен трябва да поговориш по сериозно с д-р Хаджиев, по тел., по скайп или имейл. Имаше случай, в които ми е връщал обаждане в 22,30 ч. Питай го той какво мисли за тези стойности, защо детето не се поддава на лечението. Пак според мен трябва да ви променят лекарството  Peace

# 187
 При нашия случай от кортизоновите препарати тромбоцитите влизат в норма. След известен период след спирането на терапията  отново спадат. В момента нямаме назначен урбазон ,чакаме организма сам да се справи. Лекуващият ни лекар от София-доктор Бъчваров не подкрепя тези нетрадиционни методи на лечение-билки ,хомеопатия и други. Страх ме е от хомеопатията да не се влошат повече нещата. Всеки случай е строго индивидуален и лекарствата действат по различен начин на организма. Относно тези стойности доктор Хаджиев каза да изпием Белладоната и после ще ни изпрати друга такава с по висока потенция.  Страх ме е да я давам ,защото тромбоцитите вървят надолу.

# 188
  • София
Ани, знам как се чувстваш  Hug  Не знам какво друго да кажа, дано скоро се похвалиш с по- добри резултати  Praynig

# 189
Благодаря за хубавите думи !   Пожелавам  ви  здраве и късмет .

# 190
Здравейте!

Да се включа и аз с въпрос в темата.

За съжаление и аз съм с идиопатична автоимунна тромбоцитопения. Откриха я преди 4 г. и половина и преминах през какво ли не. В момента стойностите на тромбоцитите отново са критично ниски Sad. Лечението с кортикостероид този път не даде желания резултат, разни билки, добавки и др. също.  Махане на далака при мен не е решение, защото тромбоцитите се разграждат основно в черния дроб.

И тук е и моя въпрос. От петък започвам лечение s Nplate - ново лекарство, което се прилага венозно. Има противоречива информация за него- както много добри отзиви, така и куп странични ефекти. Но и кортизона има странични ефекти. А без тромбоцити организма не може да функционира.

Някой от вас минавал ли е през тази терапия, имате ли впечатления? Притеснено ми е много, но и аз вече не знам какво да предприема.

Благодаря за всяко мнение и съвет.

Забравих да кажа, че се лекувам в НСБАЛ по хематологични заболявания София.

# 191
  • София
vessinka, здравей. Не мога да помогна с инфо, само мога да те прегърна виртуално и да ти пожелая успех  Hug

# 192
  • Варна
Момичета, много отдавна не сте писали.Дано това означава че всички деца са оздравели. Ние тепърва започваме тази борба. Сина ми много боледува, буквално всяка седмица или най много през две е на антибиотици и то силни, защото слабите отдавна вече не му помагат. Днес при посещение отново заради силно зачервено гърло и кашлица ни пуснаха кръвна картина и ни сервираха че имаме тромбоцити-60.  Ходихме в отделението по хематология в Терапията но се оказа че Събота и Неделя няма хематолог а невролог.  Rolling Eyes И така сега до понеделник ще стоим в неизвестност, много съм объркана и уплашена. Изчетох цялата тема и никъде не срещнах мнение някой да е трайно излекуван.Не виждам и какво ще правим ако ни изпишат тези лекарства при и без това постоянно боледуващия ми син. Той боледува дори да стои в къщи, някакъв ад е. Ако антибиотиците са противопоказни при Тромбоцитопенията, незнам каква би била алтернативата ни. Поне при нас от хомеопатия полза не съм видяла. С Инфлуцид пробвам вече няколко пъти да пресека заболяване докато още е на етап сополи, но нищо не се получава.
В понеделник ще пиша какво става с нас след срещата с хематолога. 

# 193
  • София
 Здравей, Пуканка. Ние имаме полза от хомеопатията, каквато не видях от традиционната медицина. Слава Богу  малчо държи стойности около 200 хил. Излекувахме гнойна ангина с хомеопатия и доста други заболявания. А дали при вас тромбите не са паднали след приема на антибиотик, знам за такива случай, след седмица тромбите бяха в норма. Аз заминавам в провинцията, ще пиша след седмица. Стискам палци при всички да има само добри резултати  Praynig  Hug

# 194
  • София
Здравейте момичета.Онзи ден един лекар се обади на майка ми за да и съобщи ,че е открито лекарство за болестта.Когато разберем повече неща ще ви информирам

Общи условия

Активация на акаунт